Ahoj, jsem takový věčný nováček v posilování, kterému se věnuji několik let s přestávkami. Vždy sem byl v posilovně především za účelem hubnutí a nejinak je tomu i v poslední době.
Po dlouhé 3 roční pauze od cvičení jsem nabral na 101Kg při výšce 173cm. :-) Na začátku února jsem se rozhodl pro návrat do posilovny.
25.8 jsem se dostal na Váhu 79Kg, po měsíční dovolené a přejídání mam 81Kg a jsem pořád dost tučnej bokatej a prsatej endomorf. :-)
Teď k mému problému. Mám cíl - chci vypadat příští léto dobře a mít pěknou postavičku. Najel jsem na svůj SuperSerie tréning 3x týdně, začal jsem znovu se Sacharidovými vlnami. Rád bych šel s Váhou na nějakých 75-70Kg. (pro mě je to práce na další 2-3 měsíce).
Má otázka zní - jak pokračovat a co bude nejvhodnější?
1.) Shodit - na 75Kg (cca 1,5 měsíce), následně začít makat na svalech, v březnu začít rýsovat a zbavit se všech nových i starých přírustků tuků za zbylé 4 měsíce.
2.) Shodit na 70Kg (cca 3 měsíce), nabírání svalů do května a pak následné "sekání".
Dost mě tato situace mate.
Co jsem tak vyčetl - znamená více svalů také větší výdej energie a rychlejší pálení tuků. Tato varianta by se hodila k bodu 1.), protože by mi usnadnila "rýsování" na konci, nemusel bych shazovat skoro až do vánoc a měl bych čas dříve makat na svalech.
Pokud bych se rozhodl pro bod 2.), láká mě to, že budu dlouhodobě "hubenější" a před dovolenou bych mohl vypadat minimálně "normálně", pokud bych moc svalů nepřibral.
Teorii mám celkem nastudovanou, proto by mě zajímali spíše zkušenosti zdatnějších cvičenců, případně těch, kteří si prošli podobnou akcí.
Pokud by měl někdo chuť, může prosím přidat i nějaké výsledky roční výsledky i ve formě fotek, kg, atd..
Díky za pozornost
Bojkas