Zaostávající prsa, jak na ně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zaostávající prsa, jak na ně  Úvodní stránka -> Trénink -> Zaostávající prsa, jak na ně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jakub.M

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hovnival napsal:
takze treba u tech koz odjet normalne trening a treba za 3 dny jen nejake 2 cviky a poradne je napumpova.

Kolik mám tak dát těch sérií v tom normálnim tréninku, když pak za 3 dny pojedu ty prsa jen ve 2 cvicích po 3 sériích na napumpování? Já bych tam nejradši dal nákejch 16 klidně, ale nevim jestli to neni moc když je pak pojedu o 3 dny znova.

riker napsal:
14 serii na prsa me prijde dost prehnany. Ja obvykle jezdim 4 - 5 ( + 3 zahrivaci s nizsi vahou) a s objemem problem nemam.

5 sérií na prsa, tak to bych je jenom polechtal, já je potřebuju pořádně procvičit, chtěl bych vidět jak ti těch 5 sérií na prsa stačí.
riker

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no, poradnes je procvicoval do ted a evidentne to nefunguje

btw. mohl bys sem napsat presne cviky, pocty opakovani a vahy? abych vedel ze se nejedna o smrdlani s 5kg jednoruckama...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě stačí 8 sérií a jeden cvik:o)
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

trening nech tka jak je a az proste budes cejtit, ze sou odpocaty, coz za ty 3/4 dny musej bejt, tak to proste napumpovat, nejel bych zadny vonly vahy, butto nejakej stroj na tlaky, nebo na multaku a 15/20 opakovani ze 3 serie a pak nejakej cvik na protazeni pek dek, kladky, taky tpo tech 15/20 reps 3 serie, to bude stacit...
lukas95

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jak jsi je cítil dříve? jak jsi je cvičil?
Nedrtíš je moc a nebo je neumíš tolik zapojit.
Já sám jsem doma vylepšil techniku a naučil se prsa lépe zapojit.
Můžu říct, že předtím co jsem unavil ruce a prsa po X seriích, teď prsa nemohou již při 7mém opakování. A stačilo je jen více zapojit, lépe kontahovat, roztahovat a celkově se soustředit nikoliv na cvik jako takový, ale prsa samotná a sledovat jen práci prsou a snažit se cítit jak prsa pracují.
Na to jak v uvozovkách máchám činkou a s jakou váhou kašlu, trošičku jakoby kašlu.
A tohle mě pomohlo, prsa cítím jako nikdy.

Ten lehký trénink můžeš zkusit, třeba ti to něco dá.
Pokud to nepůjde schválně zkus změnu a to zvyš znatelně frekvenci, případně bych pak zkoušel přidat váhu ubrat opakování.
Pochybuji, že pokud bys přešel z 1x týdně na 3x týdně, že ti prsa nepovyrostou, dal bych jim měsíc a musíš vidět nějakou změnu.

Lidem, kterým nereagují partie 1x týdně namísto milionu serií, kde pak kolísá technika, je lepší přidat frekvenci

Naposledy upravil lukas95 dne út srpen 23, 2011 10:14 pm, celkově upraveno 1 krát
Jakub.M

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

riker napsal:
no, poradnes je procvicoval do ted a evidentne to nefunguje

btw. mohl bys sem napsat presne cviky, pocty opakovani a vahy? abych vedel ze se nejedna o smrdlani s 5kg jednoruckama...

O šmrdlání s 5kg jednoručkama se vážně nejedná .. a cviky neustálě měním, takže pro tvou představu poslední trénink: Tlaky s jč na rovný 4x 8-10, pullover s jč 3x 8-12, bench nahoru 3x8-10 a peck-deck (v fst-7) 7x8-12. Ty tlaky jč 35,40,45kg, bench ani nevim, pullover do 40kg, necvičim vůbec s nákejma váhama ( nejsem powerlifter ), cvičim tak abych ty svaly procítil a co nejvíc zapojil.

hovnival napsal:
trening nech tka jak je a az proste budes cejtit, ze sou odpocaty, coz za ty 3/4 dny musej bejt, tak to proste napumpovat, nejel bych zadny vonly vahy, butto nejakej stroj na tlaky, nebo na multaku a 15/20 opakovani ze 3 serie a pak nejakej cvik na protazeni pek dek, kladky, taky tpo tech 15/20 reps 3 serie, to bude stacit...

Todle vypadá docela dobře, v pondělí teda hodim těžší trénink 6-10 opáček kolem těch 15-18 sérií, a ve čtvrtek tam hodim lehkej s 15-20 opak na multáku na horní a k tomu klasickej peck-deck, po 3 sériích, díky za radu, docela se těšim na to, snad to bude zabírat
Jakub.M

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lukas95 napsal:
A jak jsi je cítil dříve? jak jsi je cvičil?
Nedrtíš je moc a nebo je neumíš tolik zapojit.
Já sám jsem doma vylepšil techniku a naučil se prsa lépe zapojit.
Můžu říct, že předtím co jsem unavil ruce a prsa po X seriích, teď prsa nemohou již při 7mém opakování. A stačilo je jen více zapojit, lépe kontahovat, roztahovat a celkově se soustředit nikoliv na cvik jako takový, ale prsa samotná a sledovat jen práci prsou a snažit se cítit jak prsa pracují.
Na to jak v uvozovkách máchám činkou s jakou váhou kašlu.
A tohle mě pomohlo, prsa cítím jako nikdy.

V tomdle naprosto souhlasim, přesně tak se snažim cvičit, váhy už jsem dávno zahodil. Ale zřejmě to nestačí, prostě mi na nich není dáno
lukas95

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus pravý opak než na co tělo je zvyklé, ne trochu jiný trénink, ale zcela něco jiného. Trénink jednou týdně nic?
Zkus 3x týdně.

Cvičil jsi 10 opakování jeď jich 6 s větší váhou a maximálně se soustřeĎ na prsa jeď objemový cvik 1 na prsa to ti zatím bude stačit.

Ono spousta lidí jede hafo cviků, něktreré ani nejsou vhodné na nabírání na prsou, nebo to není znát. Drže se základu.

Zkus nejrazantnější změnu viz jak píšu a pokud se za 2 měsíce nehneš divil bych se i kdybys měl sebehorší genetiku

PS: taky je možné, že pokud jedeš tolik cviků na jednu partii tolik serií, prsa prostě je toho na ně moc a nerostou.
Samec

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 9:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hovnival napsal:
5 serii na kozy ? Na zada jezdis taky 5 ? Ja jezdim kozy kolem 20 a zada s nohama tech 25 urcite, to se jeste da, je to takovej normal...

borec jede fullbody 3x týdně a ty jedeš split :) ... Ve fullbody 3x týdně by si asi těžko dělal 3x týdně 20 sérií na kozy a 25 na záda s nohama. :D
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to vzdávám
magion

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Já to vzdávám

jo kasli na ne, jsou to tvrdohlavy kultici :D at si odpali partii jednou tydne milionem serii.. kdyz neefektivne cvicit tak poradne
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poslední věc....přebírat postupy profíků je totální blbost. Uvědomte si, že Ti lidí teď cvičí většinou jinak než v počátcích kdy vybudovali základ svojí současné svalové hmoty. U profíka asi nezaznamenáte, že by mu porostlo např. stehno každý rok o 5 cm, že ?...což v počátcích šlo. Profíci mají jinou regeneraci ( rozuměj doping ), jinou GENETIKU ( což mělo být na prvním místě )...a hlavně zkušenosti - každý má svůj individuální přístup. Napsat, že profící cvičí tak že jeden trénink tvrdě a druhý pumpička jak psal hovnivál, je prostě zavádějící, jednoduše proto, že to tak není !...ne profícii, snad jen někteří profíci...to ano !.

To je jako by ses učil řídit a někdo Ti psal, že v Tvé 1,2 HTP fabii musíš řadit s meziplynem nebo Ti povídal někdo z F1 něco o přítlaku a o mapování motoru, chápeš to ???

Tj. resume: pokud nemáš výbornou genetiku, roky odcvičeno, perfektní stravu a co já vím ještě -. měl by ses držet obecných všeobecně uznávaných postupů, které jsou tvořeny pro větší skupinu lidí - tj. průměrnému cvičenci přinesou průměrné výsledky. Jakákoliv snaha průměrného cvičence přebírat postupy profíků vede v drtivé většině případů k mnohem horším výsledkům, než kdyby cvičil ty doporučené jednoduše vypadající rutiny. Prostě se nadřeš mnohem víc na mnohem horší výsledky.

...a dál na to kašlu
teente

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc se na foru nevyjadruju, ale toto tema me prinutilo se prihlasit a neco napsat, protoze k nemu mam par osobnich postrehu, ktere by mohly pomoci :)

Cvicim neco pres 3 roky a prsa vzdy byla a jsou moji nejvetsi slabinou. Dokonce bych rekl, ze jeste nedavno jsem mel prsa cloveka, co nikdy v zivote nesahl na cinku. Behem tech let jsem se divil, proc mi vubec nerostou, drtil jsem je mnoha zpusoby - od 1x tydne po 20 seriich, pres 3x tydne kolem 12 serii (to uz jsem z toho byl opravdu zoufaly), zkousel jsem vsemozne cviky, vsemozne vahy a nikdy nic.

Tak jsem se zamyslel, cim to je, ze ruce, ramena a nohy musim dokonce omezovat, aby nebyly jeste vyrazneji v disproporci se zbytkem tela. Jediny rozdil jsem videl v tom, ze tyto partie dukladne citim, kdyz je cvicim, ale prsa jsem nikdy poradne necitil. Tak jsem zacal na jare pracovat na technice provadeni cviku a na muscle-mind connection, a nasel jsem par cviku, u kterych citim prsa nejvic. Vsechny poznatky jsem dal dokupy a behem posledniho mesice jsem zaznamenal zlepseni prsou vetsi, nez za cele 3 roky predtim.

Ted cvicim prsa 2x tydne, jednou dam 4 serie tlaku s jednoruckama po +- 6 opakovanich a 2 serie kliku na bradlech pri +-10 opakovanich. Druhy trenink jsou 4 serie tlaku s jednoruckama (+-10 opakovani) a 3 serie rozpazek (+-10 op) a 1 serie na kladce (+-15 op). Vzdy zacinam 2 seriema tlaku s polovicni vahou, nez se kterou pak cvicim ty dalsi 4 serie.
Bench s velkou cinkou jsem zcela vypustil, protoze za ty 3 roky jsem si na nem akorat zmrvil levy loket a i se sebevetsi snahou u nej nikdy necitim prsa.

System cviceni 2x tydne po 6-8 opakovanich jsem pak pouzil, protoze jsem na nem dokazal nejvice zlepsit zada, ktera jsem mel driv take spatna - po tom, co jsem se naucil zada opravdu citit, taky jsem na nich zkousel prave zpusoby treninku (1x-3x tydne, ruzne pocty serii) a na 2x tydne 6-8 serii jsem zaznamenal nejlepsi vysledky)

No, jsem napsal az moc, ale rad, nez neco proste placnu, vysvetluju, jak jsem k tomu dosel...

Abych to shrnul - za tech par let jsem dosel k tomu, ze nejdulezitejsim faktorem pro rust svalu je ten sval citit pri cviceni, snazit se progresivne zvedat vahy, ale nikdy ne na ukor tohoto citeni. Take jsem zjistil, ze vice neznamena lepe - at uz se jedna o pocet treninku tydne, pocet serii na partii, vahu na cince, ci delku treninku.

edit: vahal jsem, jestli napsat i neco ve stylu, co napsal deadlift nademnou, ale nerad pisu neco, co muze nekoho nastvat :) Ale souhlasim s nim... cim vic jsem se odprostoval od treninku "profiku" a zacal cvicit podle sebe a podle sveho uvazeni, tim lepsi vysledky jsem videl. Cvicit 5x tydne, vzdy jen 1 partii? popravde s treninkem 2x tydne jsem se zlepsoval vic...
Samec

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě je kravina drtit ve splitu třeba na ten hrudník 4 a více cviků.

Jak jsem jel ještě minulý týden split, tak jsem po benchi šel většinou na tlaky s jč.. jel jsem většinou 30ky vyjímečně 35ky, ale cítil jsem prostě že jsem po tom benchi vyšťavený. Teď jedu fullbody a zrovna dnes pojedu tlaky s jč a věřím že dám dnes 40ky které jsem ještě nikdy neskoušel.

To samé jak jsem ve splitu šel vždycky po mrtvole na přítahy vč v předklonu ... jsem ledvo odjel 4x8x70kg a jak jsem jel ve fullbody v pondělí přítahy vč v předklonu tak jsem dal 80kg a dal bych i 90kg .. prostě jsem cítil totální sílu .. bomba pocit :D:D

Prostě mám pocit že kdybych jel split ještě třeba další 3 měsíce, tak bych furt dával na ty přítahy jen 70kg ... myslím že by nebylo žádé zlepšení.
Beast34

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift, to co si tam napisal, to by malo byt v kazdej casti fora prilepene ako "dolezite" nech si to kazdy precita a usetrilo by sa vela polemiky a hadok!

Lepsie sa to hadam ani nedalo vystihnut...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zaostávající prsa, jak na ně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: