|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
FritzH
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 8:00 pm Předmět: Zelenina |
|
|
Jaká je podle vás nejvhodnější zelenina, co se týče kvality pro dobrou regeneraci a vůbec celkový prospěch pro cvičícího jedince??? a na druhou stranu by mě zase zajímalo jeké zelenině se vyhýbat
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 8:03 pm Předmět: |
|
|
kdybych mel rict jednu, tak asi brokolice, ta je hodne dobra pro telo a mohl bych ju zrat s kazdym jidlem furt mnam :) Jinak zeru okurky a papriky. Rajcata nesnasim :)
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 8:11 pm Předmět: |
|
|
brokolice je urcite jedna z tech top..
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 8:27 pm Předmět: Re: Zelenina |
|
|
| FritzH napsal: | | Jaká je podle vás nejvhodnější zelenina, co se týče kvality pro dobrou regeneraci a vůbec celkový prospěch pro cvičícího jedince??? a na druhou stranu by mě zase zajímalo jeké zelenině se vyhýbat |
Pochybuji že existuje zelenina které by jsi se měl vyhýbat, zrovna tak jako nejkvalitnější.
Ideální je mix, který ti přinese spektrum všeho co potřebuješ. Pokud posilování skutečně žereš, dávej si zeleninové saláty. Jinak si prostě dávej tu která ti nejvíce chutná ...
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 8:32 pm Předmět: |
|
|
jo jeste desne rad bastim spenat ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po srpen 29, 2011 9:03 pm Předmět: |
|
|
nanobeast: Doufám, že si ale nemyslíš, že po něm budeš mít svaly jak Pepek:D
Jinak samozřejmě zeleniny je veliké spektrum.
Co se týče zeleniny, já osobně raději vybírám zeleninu co jen nezaplácne žaludek, ale ráda se o něco podělí. Například zmíněná brokolice (která mimochodem podporuje tvorbu testosteronu společně s česnekem), květák, mrkev...
S nadhledem zelenina vždy "jen" zaplácne žaludek, protože kalorická hodnota je v mnohých případech zanedbatelná - až na výjimky jako kukuřice, brambor - v nich je hodně škrobů.
V nízkosacharidové dietě může být zelenina skvělá přílohovka namísto obyčejných sacharidových příloh.
Plus - když máš mixér, uděláš z jakékoliv zeleniny omáčku, dip, takže rýži mít vždy suchou nemusíš. Ale čerstvá zelenina je lepší :)
Mimochodem, mám zkušenost, že pokud ti nevadí česnek, tak každá zelenina s česnekem a solí chutná dobře :D
edit.: ještě říkávám "lepší dušená zelenina než sterilovaná a v cukru" takže můj SUBJEKTIVNÍ názzor je, že sterilovanou zeleninu nebrat...
1. čerstvá, 2. mražená, 3. sterilovaná v soli, 4. sterilovaná v soli a cukru
taková pyramida
Naposledy upravil Merrao dne po srpen 29, 2011 9:23 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po srpen 29, 2011 9:21 pm Předmět: |
|
|
Nevim, co presne mi ktera zelenina dava, ale jsem tu znamy mimo jine stravovaci nenormality:) i jako velky konzument zeleniny a to dlouhobe. Od te doby, co ji denne snim na kila (cca 2 roky), tak jsem nebyl nemocnej, zadne vitaminy a mineraly mne nechybi dle testu, perfektne regeneruji (coz asi souvislost mit nebude) a mam naprosto perfektni traveni a stravim takove veci a v takovem mnozstvi, ze kterych by jini tyden nonstop srali :) atd....
Jim vsechnu zeleninu, ted v lete kupuji hlavne domaci produkty na Zelnem trhu, ale samozrejme i marketove, tem se nevyhnu. Hodne jim i zavarovanou zeleninu (halvne zelne salaty a smesy). Co se tyka mnozstvi nejvic snim asi ledovych salatu. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Naposledy upravil Draper dne po srpen 29, 2011 9:33 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
FritzH
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 9:23 pm Předmět: |
|
|
ono s tim špenátem a pepkem námořníkem to až zas takový kec neni, je potvrzeno že špenát obsahuje oxid dusný, což jak všichni známe napomáhá rozširování cév, čimž dochází k lepšímu prokrvení a nasycení svalu živinama což vede k růstu svalu, ale musel by se ten špenát konzumovat ve velkém množství
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 9:42 pm Předmět: |
|
|
Merrao: hehe to ne..bastim ho protoze ve spojeni testoviny, kureci, pepr, balsamiko,sojovka je to neuveritelne chutna basta..
BTW kdyz uz se tu resi zeleninka jak moc je na skodu pri objemu dlabat denne nejakou tu zeleninu plus denne vlocky ....
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po srpen 29, 2011 9:47 pm Předmět: |
|
|
| nanobeast napsal: | Merrao: hehe to ne..bastim ho protoze ve spojeni testoviny, kureci, pepr, balsamiko,sojovka je to neuveritelne chutna basta..
BTW kdyz uz se tu resi zeleninka jak moc je na skodu pri objemu dlabat denne nejakou tu zeleninu plus denne vlocky .... |
denne snim necele kilo vlocek + par kg zeleniny a zadnou skodu nepozoruji (mozna tak akorat ze z tech vlocek zacinam kynout, protoze to neni zdaleka muj jediny prijem sachru a mam jich ted nejak moc :) ) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 10:02 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | nanobeast napsal: | Merrao: hehe to ne..bastim ho protoze ve spojeni testoviny, kureci, pepr, balsamiko,sojovka je to neuveritelne chutna basta..
BTW kdyz uz se tu resi zeleninka jak moc je na skodu pri objemu dlabat denne nejakou tu zeleninu plus denne vlocky .... |
denne snim necele kilo vlocek + par kg zeleniny a zadnou skodu nepozoruji (mozna tak akorat ze z tech vlocek zacinam kynout, protoze to neni zdaleka muj jediny prijem sachru a mam jich ted nejak moc :) ) |
jo to je dobrej ulet, nekdo si precte, ze by to nemel prehanet s vlakninou v objemu a tak se malem boji jist vlocky ? Ja sem presedlal defakto jen na vlakninove sacharidy a to vlocky a neloupana rejze... Nemam potrebu jist jiny sacharidy, vsechno ostatni je cheat meal :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po srpen 29, 2011 10:04 pm Předmět: |
|
|
No, názor mého přítele je, že kdekoliv je maso a zelenina, tak tu zeleninu sní :D resp. zatím se mi to osvědčilo :D
každá zelenina je dobrá jen se musí umět upravit...
já třeba špenát jsem se ještě nenaučila, moc ho nekupujeme, jednou jsem ho uvařila do rizota, rodině to chutnalo ale mě samotné nějak extra ne...
Raději kupuji mražený sekaný než čerstvý...
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po srpen 29, 2011 10:07 pm Předmět: |
|
|
hovnival: Tak alespoň napiš "podlě mě cheal meal" protože na světě rozhodně neexistuje jenom rýže a vločky.
Proč si třeba myslíš, že jsou luštěniny cheat meal? Nebo se alespoň vyjadřuj objektivně, když už ne přesně.
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 10:26 pm Předmět: |
|
|
Nekdo to takhle proste dela..ja osobne to takhle taky rad delam..mam jisty jidelak ktery se strida dle treninkovych a netreninkovych dnu a ten proste dodrzuju a jednou za tyden to obmenim za neco mimo jidelak jako cheat meal..na lusteninach neni vskutku ani smitko spatneho ale je to proste mimo jidelak..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|