Zelenina

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zelenina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zelenina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kuše

PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2012 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chtěl bych se prosím zeptat, když si osmahnu česnek na pánvi (změkne, není poté tak pálivý...), ztratí se z něho některé zdraví prospěšné látky? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirdano

PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2012 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jsem se nechal inspirovat tim co psala merrao . zelenina + mixér, do toho nějaký to koření a oblizuju se až za ušima odteď budu praktikovat při každé příležitosti a všem doporučuju
Judson

PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2012 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
tak jsem se nechal inspirovat tim co psala merrao . zelenina + mixér, do toho nějaký to koření a oblizuju se až za ušima odteď budu praktikovat při každé příležitosti a všem doporučuju

Fuj, kdyz si predstavim jaka je to asi zelena brecka, tak je me blivno.
Mick994

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2012 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem vědeckej odborník , ale vždycky jsem někde slyšel že po tepelne upravě to něco strácí , nebo nestrácí na výživové kvalitě. Ale podle mě ať už to někdo hodí na pánev nebo to hodí do páry, tak zas takový masivní ubytek tam bejt nemuže. Ale i tak preferuji syrovou zeleninu.
jirdano

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2012 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:

Fuj, kdyz si predstavim jaka je to asi zelena brecka, tak je me blivno.

kámo tak ty si fakt mimo
kuše

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2012 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Nejsem vědeckej odborník , ale vždycky jsem někde slyšel že po tepelne upravě to něco strácí , nebo nestrácí na výživové kvalitě. Ale podle mě ať už to někdo hodí na pánev nebo to hodí do páry, tak zas takový masivní ubytek tam bejt nemuže. Ale i tak preferuji syrovou zeleninu.

díky, na konkurenčním webu jsem už dostal odpověď... ale dík, alepoň jeden se ozval
Luster

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uz po druhy sem koupil hlavkovy zeli, na kterym sou maly sedocerny tecky/flicky (vetsinou na okrajich listu), na guglu sem nasel akorat, ze to muze bejt zpusobeny deficitem vapniku, ale nejsem si jistej, jestli je to presne tohle.. tak kdyby nekdo tusil o co de a jestli je takhle postizeny zeli jedly, budu rad za odpoved
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo taky jsem si toho všimnul, když jsem kupovla pekingské, ale vždycky jsem to snědl.
Luster

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v prvnim pripade sem to mel taky na pekingskym.. asi to bude fakt tim vapnikem, castecne to okrajim a snim, snad me to neotravi
jachym

PříspěvekZaslal: pá březen 08, 2013 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim nakolik se to dá použít, ale jednou jsem slyšel takovou zajímavou orientační radu, v zásadě se dá říct, že čím "tmavší" je zelenina, tím výhodnější je po nutriční stránce. A kupodivu to docela funguje. Například květák je proti brokolici nic moc, bílá paprika proti té barevné taky nic moc, špenát je taky o hodně lepší než ledový salát apod.
Proto nejmíň "hodnotný" jsou zeleniny jako ledový salát, okurky, žampiony apod. Je to vlastně skoro jen voda. Naopak nejlíp vychází právě brokolice, špenát, mrkev atd.
Samozřejmě je potřeba to brát s rezervou, jo a je jedna výjimka :D A to je červená řepa, ptž ta taky za moc nestojí :D
Bosorka

PříspěvekZaslal: pá březen 08, 2013 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:

Samozřejmě je potřeba to brát s rezervou, jo a je jedna výjimka :D A to je červená řepa, ptž ta taky za moc nestojí :D

Červená řepa za moc nestojí? Jak jsi na to přišel?

"Je to zelenina velmi hodnotná - ve 100 g bulvy je asi 70 mg sodíku, 380 mg draslíku a 20 mg vápníku, dále řepa obsahuje hořčík a z mikroprvků rubidium a caesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, antokyanů, Zabraňujících křehkosti cév. Z vitamínů obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a další." - wikipedie
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
jachym

PříspěvekZaslal: so březen 09, 2013 5:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně, tak ona každý zelenina je dobrá a na všechnu najdeš pozitiva, já jen že v porovnání se zbytkem je to chudší i když je z nich asi nejtmavší a nejvíc barví :D :D Samozřejmě že má plno pozitiv

Rychle na stránku:

Přejdi na: