zranění zad

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - zranění zad  Úvodní stránka -> Trénink -> zranění zad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zztop

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 2:05 pm    Předmět: zranění zad Odpovědět s citátem

zdravim, uz asi 2-3 tydny me stale hrozne boli v oblasti krize, mam podezreni na vyhrezlou plotynku. Stalo se to pri rozcvicovani na drepu,kdyz jsem dojel a polozil cinku na stojan citil jsem bolest a nemohl jsem pokracovat. Za par dni to bylo ,,temer ok,, a dal jsem si mrtvolu a tim jsem to uplne dorazil.Do te doby jsem s drepem a mrtvolou nemel problemy,dokonce drep byl muj nejoblibenejsi cvik a delal jsem ho vicekrat tydne. Spatnou technikou to neni , v lete jsem si oba tyto cviky nechal zkontrolovat jednim byvalym ceskym kulturistou,ktery je ted trener a moje technika byla naprosto v poradku. Momentalne mam problemy se vubec ohnout ,nebo vstat z postele a zada i nohy cvicim na strojich : ( jsem rad ze zeme zvednu lehci cinku . kurna nemuzu delat mrtvoly, pritahy v predklon,drepy i pritahy vodorovne kladky a u leggpresu to taky citim.Jedine hyperextenze je naproto v poradku bez bolesti. Cekal jsem ze to prejde,ale porad nic, uvazuju zda jit k doktorovi, ale hodne lidi rika ze mam jit rovnou k chiropraktikovi ktery to dokaze zpravit a na nejake rehabky. Nemate s tim zkusenosti ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr616

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady ty dotazy nechapu, myslis ze ti nekdo pres net poradi co stim mas a co stim delat Uz bych byl davno u doktora, fakt to nebude jenom ofoukli pruvanem...
Mablung

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 3:44 pm    Předmět: Re: zranění zad Odpovědět s citátem

Mám takový problém.
Před dvěma týdny mě pokousal pes. Protože by mě doktoři určitě zdržovali od cvičení, doma jsem to vydrhnul žínkou a zalepil náplastí. Teď mi noha začíná černat a kapku páchnout. Mám i teplotu.
Mám používat více parfému a paralenu a nebo si toho nemám všímat a prostě to rozcvičit?
CIZO

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 3:48 pm    Předmět: Re: zranění zad Odpovědět s citátem

zztop napsal:
...

1/ Je jedno kdo ti kontroloval techniku. Asi správná nebyla, protože podobný věci se obvykle nestávají náhodou.

2/ Přestaň cvičit a navštiv fyzioterapeuta

Derek Poundstone
jari

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung:
zztop

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a kolik stoji navstevy u fyzioterapeuta a kde najdu nejakeho dobryho ve fm nebo ostrave?
CIZO

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zztop napsal:
a kolik stoji navstevy u fyzioterapeuta a kde najdu nejakeho dobryho ve fm nebo ostrave?

Zajdi za obvoďákem, řekni mu co ti je a když s nim bude rozumná domluva, pošle tě na nějaký odbornější vyšetření a případně na fyzio. Pokud ne, budeš muset hledat sám.

Derek Poundstone
Mravenec1

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 5:07 pm    Předmět: Re: zranění zad Odpovědět s citátem

zztop napsal:
zdrav...nosti ?

techniku ti kontroloval a byla správná..a on ti jí asi nekontroloval zrovna když se ti to stalo, takže ta technika nemusela bejt nejspíš zrovna správná...pak to mohlo bejt i velkou váhou
Rybicka

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Každý tu radí dokola jak u blbejch doktory. Doktor těžko pomůže. Zkus to a uvidíš, že ti řekne něco ve stylu necvič, dostaneš mast, opich apod. chujoviny. Bolet tě do bude pořád. Necvič mrtvolu ani dřep. stejně je to k hovnu.
CIZO

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rybicko, na tebe jsme tady nečekali, sorry

Derek Poundstone
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Technika na normálních váhách může být dobrá, ale asi se Ti stalo co mě, že když jsem se rozcvičival, tak jsem jel relativně nízkou váhu, ale tu techniku jsem si tak nehlídal a jel jsem to navíc explozivně, což mě stálo jednu až dvě plotýnky mimo osu páteře :D
zztop

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj to je mozny .. a co ted?? byl si s tim na operaci nebo pomohly nejake rehabky ? A uz tahas normalne?
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne na operaci jsem nebyl, pokud to není fakt totální průser tak neoperují. Obědnal jsem se k neuroložce v Brně, uvolnila mi záda, aby mi netlačili na spodní část zad, chodil jsem na rehabilitace, kde mi víceméně ukázali cviky, který jsem pak doma cvičil. Když bolest opadla tím stylem, že jsem jakštakš fungoval, tak jsem normálně chodil cvičit, ale fakt jen cviky, kde jsem nezapojoval záda moc.Zaměřil jsem se hlavně na cvičení břicha, cviky který mě doporučil kid, jednalo se o zdvihy pánve a obecně o cviky s fixovanýma nohama, aby jsi měl oblast spodních zad a stehen ve stálý pozici. Na začátek mi stačili ty zdvihy pánve. Celkem dlouho jsem ty záda cítil, když jsem dával pravou nohu dopředu tak mně v nich píchalo, po 3 hodinách sezení v přednáškovce atd, pak jsem si našel manuální brigádu a tam jsem to nějak rozhýbal, začal jsem i víc cvičit a teď asi po roce už i tahám a jedu dřepy, ale fakt opatrně, nechávám opravdu čas na relax a hodně se věnuju břichu. Cviky jako přítahy velké činky v předklonu jsem taky cvičil, ale radši jsem je vynechal, nebylo to úplně košér. Musíš se fakt soustředit na techniku u všeho, trochu povolíš a už ty plotýnky nemáš tak jak mají být a už mají snahu dělat blbosti...

Sezení ležení a absolutní klid to spíš zhoršuje (nemluvím o době těsně po incidentu, ale když se to uklidní).
Mr.IuS

PříspěvekZaslal: so září 10, 2011 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Správná / nesprávná technika... Samozřejmě, že správná technika je jistá prevence, ale musíš si uvědomit, že ani ta není bez rizika. Lidské tělo není stavěné na práci s takovou zátěží a proto i korektní technikou riskuješ řadu zranění... Určitě jdi za doktorem, je to občas krkolomné dohadování, ale on jediný bude vědět co s tebou....
Honziikk

PříspěvekZaslal: čt únor 09, 2012 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Ne na operaci jsem nebyl, pokud to není fakt totální průser tak neoperují. Obědnal jsem se k neuroložce v Brně, uvolnila mi záda, aby mi netlačili na spodní část zad, chodil jsem na rehabilitace, kde mi víceméně ukázali cviky, který jsem pak doma cvičil. Když bolest opadla tím stylem, že jsem jakštakš fungoval, tak jsem normálně chodil cvičit, ale fakt jen cviky, kde jsem nezapojoval záda moc.Zaměřil jsem se hlavně na cvičení břicha, cviky který mě doporučil kid, jednalo se o zdvihy pánve a obecně o cviky s fixovanýma nohama, aby jsi měl oblast spodních zad a stehen ve stálý pozici. Na začátek mi stačili ty zdvihy pánve. Celkem dlouho jsem ty záda cítil, když jsem dával pravou nohu dopředu tak mně v nich píchalo, po 3 hodinách sezení v přednáškovce atd, pak jsem si našel manuální brigádu a tam jsem to nějak rozhýbal, začal jsem i víc cvičit a teď asi po roce už i tahám a jedu dřepy, ale fakt opatrně, nechávám opravdu čas na relax a hodně se věnuju břichu. Cviky jako přítahy velké činky v předklonu jsem taky cvičil, ale radši jsem je vynechal, nebylo to úplně košér. Musíš se fakt soustředit na techniku u všeho, trochu povolíš a už ty plotýnky nemáš tak jak mají být a už mají snahu dělat blbosti...

Sezení ležení a absolutní klid to spíš zhoršuje (nemluvím o době těsně po incidentu, ale když se to uklidní).

Zdravim, mam podobnej problem, pri celkem smesny vaze na MT asi pri 3x rozcvicovaci serii jsem nedal bacha na techniku, trochu za to skubnul a v tom bodava bolest ve spodni casti zad. Nejak jsem se v predklonu dostal domu, ale uz druhej den lezim a vstavam jen v nejnutnejsich pripadech. Cejtim ze se to lepsi a uz se muzu skoro narovnat. Mam v planu navstivit doktora hned jak budu schopnej ridit auto, tak zatim vyzvidam co se da. Na omak ani pri vellkym stlaceni nic moc neboli, ale pri pokusu o narovnani do vzprimeny polohy pichava bolest, neco jako natazenej sval, ale mam trochu obavy, kdyz jde o zada. Jak te bolely ty plotynky? Ja se celkem i muzu hejbat, akorat v ty jedny poloze mne vzdycky bodne. Stalo se mi to teprve vcera, tak to jeste chvili necham. Diky za odpovedi, k doktoroj se urcite dostavim.

Rychle na stránku:

Přejdi na: