jo tahle klec je hodne chatrna, je lehka, takze vetsi vaha to muze prevazit, kdyz se do toho trochu opre, proto kdyz sem zkousel vetsi vahy jsem si to zajistil 50kg jednoruckama :) Btw ty tlaky fakt pekny...
Jen me osvezte pamet, na co je dobry to delat hodně pod úroveň mrtvýho bodu (rozumej dal nez na hrudnik) ?
Člověk si dřív oddělá šlachy/vazy, nebo po tom ty kozy rostou víc ?
Jinak Tome moc pekna serie, o tom žádná, příště se nešopuej s dětskýma váhama a šupej tam nejaký 70ky seš lifter ne.
Prsa právě nejvíc zabírají v té dolní části pohybu. Dál už spíš ramena a tricepsy. To už je lepší třeba ty lokty úplně nepropínat a jet rovnou zase dolů. Tak to cvičím já. Na rozvoj prsních svalů je to určitě lepší a nemyslím si, že by si tím člověk odrovnal šlachy nebo klouby. Samozřejmě, že to chce dát menší váhu ale ve vašem případě lifterů a strongmanů je ten trénink přece jenom jiný než u kulturistů, kterým jde právě spíš o max procvičení a růst svalové hmoty.
Co se tyka provedeni cviku tak se snazim vse, az na par vyjimek kde me omezuji pozustatky zraneni, jezdit v plnem rozsahu pohybu. Presne jak to pise Prochm. Nikdy jsem nebyl zastance zvedani neprimerenych vah na ukor techniky a myslim, ze to je i dobra prevence proti zraneni.
Jinak Arnie, rad bych si vzal neco tezsiho, ale my u nas mame nejtezsi prave ty 55...
Dnes dojel na trénink big Tony z Plzně tak jsme dali benčíky v dresu. Bylo to dobré až na můj poslední pokus, kdy jsem si nejak bloknul krční páteř.
Benč
3 x 110 kg
3 x 130 kg
3 x 152,5 kg letošní OR
v dresu
1 x 187,5 kg chyběl prý asi tak 1 cm k doteku
1 x 192,5 kg super, dobře trefený, lehoučký
0 x 200 kg to jsem posral, málo jsem se soustředil, pokazil jsem víc věcí najednou a když jsem zabral nahoru tak jsem nějak pohnul hlavou, křuplo mi za krkem a Tony to musel vzít. Jinak Tonymu to šlo fakt pěkne. Škoda že jsem nenatočil jeho pokus s 225 kilama. Málem to zahodil do stropu. Pak ještě zkusil 240 ale to jsem mu musel malinko píchnout na pravé straně a pak to zas dodřel. Nedávno doléčil zranění právě pravého ramene tak je to asi ještě znát.
Nějaká videodokumentace
já 3 x 152,5 raw
Tony benč na 10 cm board 5 x 165 kg
já 192,5 kg, omlouvám se za nečekanou zvukovou vložku
Tony 240 kg
EDIT:
zapoměl jsem že jsem pak šel ještě ramena v multipresu před hlavu
8 x 40 kg
8 x 60 kg
8 x 80 kg
8 x 90 kg asi OR
Mrtvý tah
3 x 6 opak. 60 kg
3 x 3 opak. 100 kg
3 x 130 kg
3 x 160 kg
1 x 190 kg
1 x 210 kg
3 x 230 kg letošní OR
Dotahy od kolen
6 x 200 kg
6 x 220 kg
6 x 240 kg letošní OR
S tahama maximální spokojenost. 3 x 230 čistě, myslím, že bych dal i 4 opáčko. Dotahy tesně nad čéškou. I s 240 jsem na všech opáčkách zatáhl ramena.
Dřep
3 x 6 opak. 60 kg
6 x 100 kg
3 x 120 kg
3 x 140 kg
3 x 160 kg
3 x 180 kg letošní OR
Na dřepu jsem šel radši s opaskem už od 120 kg. Dost jsem měl unavená spodní záda z mrtvol. Od 160 bandáže. 3 x 180 kg taky potěšilo, kor když jsem to šel po mrtvolkach. Začínám koketovat s myšlenkou, že půjdu na lize radši první pokus ve dřepu RAW, abych měl jistotu že dám hloubku. Nechtěl bych to klukům pokazit.
tonda je velkej jako nějaká malá banánová republika nebo co. asi bude rád až se tu uvidí :-) tak za 14 dnů se uvidíme, hoši. trénujte
Nazdar Martine, z Tebe je ted prý pěknej fitnesák. Budeš v Sokolově závodit?
ahoj, dal jsem fotku dneska do galerie čtenářů. Jinak bych chtěl zajet zazávodit, zkusit si novou kategorii. uvidím
No tak to teda koukam. Pěkná práce! Jsem zvědav jak Ti to bude zvedat, když jsi ted takhle dietní. Ale pevně věřím, že to budou zase balíky jak hovado. Půjdeš raw, nebo ve vybavení?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru