|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gohan

|
Zaslal: út září 13, 2011 4:34 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | jeste jednou si precti moji otazku a pochopis , ptam se , jestli lidi byli z dlouhodobeho hlediska spokojeni i s klasickym uzivanim ( krom toho programatorskeho zazemi ) a hlavne i z technickeho hlediska .
ne , na imacu jsem nepracoval , pracoval sem na svojem ntb , protoze jsem nemel cas se jeste rozkoukavat jak a co v MAC OS funguje , ono ten system je trosku slozitejsi nez windows , kde mas na vsechno okenko a napovedu
ad/ ale ocividne nema cenu se tu hadat delsi dobu nez je doted , kazdy na to mame asi svuj nazor |
Ne, neptáš se z dlouhodobého hlediska, ptáš se přesně takto:
"vlastní z Vás někdo iMac ? budu spokojen ? ( jako velky jablíčkář , abych měl konečně vše apple )"
Programátorské zázemí jsi vůbec ve své původní otázce nezmínil a technické hledisko jakbysmet.
Mac podle mého není složitější, je hodně jiný. S PC máš výhodu že windowsy se drží vesměs stejného uživatelského prostředí.
Máš pravdu, nemá smysl se hádat, když tady vytahuješ statistiky z rukávu bez důkazů. Ptal ses jestli budeš spokojen, já jsem ti podle zkušeností co s macem mám odpověděl.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kubaz

|
Zaslal: út září 13, 2011 4:41 pm Předmět: |
|
|
| kód: | | http://jethro.superapple.cz/2010/09/20/profesni-zivot-s-macem-v-it-firme-dil-prvni/ |
| kód: | | http://jethro.superapple.cz/2010/09/27/profesni-zivot-s-macem-v-it-firme-dil-druhy/ |
| citace: | | http://jethro.superapple.cz/2010/10/06/profesni-zivot-s-macem-v-it-firme-%E2%80%93-dil-treti/ |
přečti
ps : co jsem zapomnel tak trosku dodat je , ze se divam po all in one pc , cili proto iMac , a kdyz jsem se dival i na jine all in one pc , tak to co mel v cenove hranici nejaky imac , tak se u jine firmy neprodavalo az o tolik levneji
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út září 13, 2011 4:47 pm Předmět: |
|
|
"Bezpečnost" Macu je v tom, že má miniaturní podíl na trhu pod 5%, proto se hackerům tolik nevyplatí ho nabourávat, jako v případě Windows, které má tipuju 95% home users, v Evropě asi i víc.
Jinak nevím co chceš slyšet, fungovat můžeš na Win/Macu/Linuxu je jen na tobě co ti víc vyhovuje. Pokud ti nevadí dát za compl 60k místo 25k, proč ne, Mac se mi designově taky líbí víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út září 13, 2011 4:49 pm Předmět: |
|
|
Přečetl.Blog nadšence applu, který má mac a je spokojen. V jedné části si stěžuje na to, že žádná aplikace macu neni tak dobrá jako MS Office.
Jo a ještě to, že pracuje v IT společnosti, kde všichni používají windowsy.
Jo a pracuje jako projektový manažer, takže tak moc IT není.
Takže počkej, lidi co tam fakt pracují v IT, použivájí windowsy. Proč teda nepoužívají macy?
A proč jsem si to teda měl vlastně přečíst?
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út září 13, 2011 4:58 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: út září 13, 2011 4:58 pm Předmět: |
|
|
Tak bezpochyby je vetsi bezpecnost v tom, co pise Spazik, na druhou stranu (jakakoliv) pricina ten vysledek (konkretne bezpecnost) nemeni.
Vyhodou Mac OS byla relativne jednodussi struktura systemu (clovek se vyznal v adresarich knihoven), jednoduchost pro uzivatele (coz je ale diskutabilni, kazdej si pod tim predstavi neco jinyho). Obecne se ale da rict, ze v tehle ohledech se rozdil mezi OS v poslednich letech hodne setrel.
Hlavnima 2 duvodama, proc profici z ruznejch oboru pouzivaj macy, je dana jednak tou bezpecnosti a jednak velkou stabilitou systemu, ktera je dana tim, ze Mac OS je 100% optimalizovanej na komponenty, ktery Apple do svejch pocitacu montuje (motherboardy, cpu, disky a ramky od konkretnich znacek) ... Windows proste tyhle optimalizace nikdy nemuztou dosahnout, protoze musej behat na masinach od mnoha ruznejch vyrobcu. Jiny duvody nez tyhle moc uz dneska nejsou (pózu nepocitam jako duvod), profisoftware dneska beha na obou systemech stejne, stoji stejny penize atd. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út září 13, 2011 6:20 pm Předmět: |
|
|
| Cratach napsal: |
Hlavnima 2 duvodama, proc profici z ruznejch oboru pouzivaj macy, je dana jednak tou bezpecnosti a jednak velkou stabilitou systemu, ktera je dana tim, ze Mac OS je 100% optimalizovanej na komponenty, ktery Apple do svejch pocitacu montuje (motherboardy, cpu, disky a ramky od konkretnich znacek) ... Windows proste tyhle optimalizace nikdy nemuztou dosahnout, protoze musej behat na masinach od mnoha ruznejch vyrobcu. Jiny duvody nez tyhle moc uz dneska nejsou (pózu nepocitam jako duvod), profisoftware dneska beha na obou systemech stejne, stoji stejny penize atd. |
To že profíci používají Mac je blbost, studoval jsem IT VŠ a znám spoustu programátorů a drtivá většina na desktopu používá Windows. Mac používají více pozéři nebo umělci (grafici, DJs, muzikanti) - možná kvůli jeho lepšímu dizajnu. To že Win padají nebo co je nějaký mýtus z dob Win95 a paskvilně poskládaného HW.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út září 13, 2011 6:26 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Cratach napsal: |
Hlavnima 2 duvodama, proc profici z ruznejch oboru pouzivaj macy, je dana jednak tou bezpecnosti a jednak velkou stabilitou systemu, ktera je dana tim, ze Mac OS je 100% optimalizovanej na komponenty, ktery Apple do svejch pocitacu montuje (motherboardy, cpu, disky a ramky od konkretnich znacek) ... Windows proste tyhle optimalizace nikdy nemuztou dosahnout, protoze musej behat na masinach od mnoha ruznejch vyrobcu. Jiny duvody nez tyhle moc uz dneska nejsou (pózu nepocitam jako duvod), profisoftware dneska beha na obou systemech stejne, stoji stejny penize atd. |
To že profíci používají Mac je blbost, studoval jsem IT VŠ a znám spoustu programátorů a drtivá většina na desktopu používá Windows. Mac používají více pozéři nebo umělci (grafici, DJs, muzikanti) - možná kvůli jeho lepšímu dizajnu. To že Win padají nebo co je nějaký mýtus z dob Win95 a paskvilně poskládaného HW. |
Tak tak. A většina pádů stejně způsobí nějaký vadný program, ne windowsy.
Ani si nepamatuju kdy mi naposledy zničehonic padly okna.
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: út září 13, 2011 6:58 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Cratach napsal: |
To že profíci používají Mac je blbost, studoval jsem IT VŠ a znám spoustu programátorů a drtivá většina na desktopu používá Windows. Mac používají více pozéři nebo umělci (grafici, DJs, muzikanti) - možná kvůli jeho lepšímu dizajnu. To že Win padají nebo co je nějaký mýtus z dob Win95 a paskvilně poskládaného HW. |
Moje spatna interpretace ... tema profikama sem mel na mysli tebou jmenovany profese. Znam hodne architektu a grafiku (popr. grafickejch oddeleni ve firmach) kde jedou na Mac OS, to samy cast strizen na Barrandove, vybaveni atelieru na VŠUP, nektery maly hudebni studia - a mluvim tady z vlastni zkusenosti a z toho co sem videl.
Jinak ja nerikam ze Win padaji jako za dob Win 95, ale proste optimalizovat system pro cca 10 modelu, ktery se aktualne vyrabej, je jednodussi nez se o to snazit u platformy PC, kde je tech ruznejch modelu hodne. Ja tady nebrojim proti Win, sam je pouzivam, ale co se programu a mejch pozadavku na vykon tyce, tak nespadam pod bezny uzivatele a proste objektivne rikam, ze Mac OS je v tehle ohledech o neco lepsi. Co se ale financni otazky tyce, tak v moji soucasny situaci se mi proste nevyplati si domu poridit Maca (i s ohledem na urcity vyhody co sem popsal). _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: čt září 22, 2011 3:06 pm Předmět: |
|
|
Da se nejak vypalit na CD mp3 tak aby sly prehravat v klaciskem starem CD prehravaci? Ja to mam vypalene jako mp3 ale prehravac to neprehraje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt září 22, 2011 3:09 pm Předmět: |
|
|
hudebni disk, vleze se ti jich tam podle stopaze disku. Nejakych 75 min cca +-, umi to Nero.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: ne září 25, 2011 12:53 pm Předmět: |
|
|
na jednom nožasu, IBM thinkpad mi píše windows xp pořád varování, přepětí na portu rozbočovače, jak to mám schovat ty hlášení? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Culda13
|
Zaslal: po říjen 10, 2011 7:09 pm Předmět: |
|
|
mam jeden dotázek , když si zadám třeba seznam tak místo obrázků tam jsou jen křížky , kde je chyba ? Díky _________________ nevzdávám se
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: ne říjen 16, 2011 4:39 pm Předmět: |
|
|
Ukládám si data z výzkumu do excelu aby se z toho potom mohly dělat tabulky,statistiky a podobný voloviny.
Hádám že je jedno jestli to budu zapisovat číselně nebo slovně- třebas Rizikový faktor hypertenze ano/ne nebo 0/1. Ten krám to potom dokáže zpracovat v obou případech?  A stejně tak muže bejt něco tak i tak?
Se radši ujistim než to pak celý přepisovat _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: ne říjen 16, 2011 5:21 pm Předmět: |
|
|
Určitě bych měl věechno v jednom formátu, at už ano/ne nebo 1/0 pro přehlednost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|