Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 235, 236, 237 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jarack

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky má 100%pravdu. V týhle práci jdeš ze sračky do sračky a když se pak povede něco pěknýho a člověk (a že už jich dnes moc neni)přijde a řekne blbý dík, tak to člověka strašně potěší. Jenže většina lidí (civilů)do toho nevidí, nezažili jedninnou noc na ulici a těm klukům se to snaží akorát znepříjemnit..
blazen

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung: takže navrhuješ rovnou preventivně sebrat fízlům zbraně, aby se náhodou nesplašili (i když zbraň už tak používají jen minimálně kvůli zákonu)?
podívej se na tu slavnou Ameriku - policajti jsou tam jiní páni, s nikým se neserou a když je potřeba, tak střílí... a kolik je mezi nima psychopatů, co se splaší a vystřílí zbytečně milion lidí? řekl bych, že míň než málo (na druhou stranu, že je tam lehký sehnat zbraň a proto jsou na denním pořádku masakry, to je věc druhá)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
Mablung: takže navrhuješ rovnou preventivně sebrat fízlům zbraně, aby se náhodou nesplašili (i když zbraň už tak používají jen minimálně kvůli zákonu)?
podívej se na tu slavnou Ameriku - policajti jsou tam jiní páni, s nikým se neserou a když je potřeba, tak střílí... a kolik je mezi nima psychopatů, co se splaší a vystřílí zbytečně milion lidí? řekl bych, že míň než málo (na druhou stranu, že je tam lehký sehnat zbraň a proto jsou na denním pořádku masakry, to je věc druhá)

Podívej se do Anglie. Tamní bobíci myslím dodneška zbraň nenosí. A že by neměli autoritu? V Čechách zbraň k policajtům patří, ale ke zbrani patří odpovědnost za její použití.

Američané sice střílí, ale nemysli si že s tím nemají oplétačky. Když někoho zastřelí tak jdou po dobu vyšetřování automaticky mimo službu, co vím (klidně mě oprav). Nevím jak probíhá vyšetřování střelby bez zranění tady v Čechách a v USA, ale nemyslím si že si mezi sebou policajti prohodí pár ftipů a jdou zase do práce.
Jinak, Amerika není až tak bezproblémová. Máš tam pěkných pár případů kdy se lidé ptají "co to kurva mělo znamenat? ". Viz http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/102434-newyorsky-starosta-zada-prosetrit-strelbu-policistu-na-zenicha.html
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung - to prostřílení nohou bylo myšleno trochu s nadsázkou, ten obušek ne. Ale to je jedno.
Já chci třeba k PČR tak i tak, i když vím, že to nebude nic jednoduchého.
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me obcas jen srotuje v hlave:"jak to, ze to driv slo?" jaktoze meli poldove driv (mysleno za prvni republiky a i treba pak za komancu) respekt, a dnes ho nemaji? Tenkrat taky museli chodit po ulicich v noci.. vrazi tu jsou taky odjakteziva.. takze co se zmenilo? Mozna jen ta spolecnost, je plna pokrytectvi. Chybi vztah k autoritam /to uz zacina na skolach/ a chybi zakony ktery davaj jasne najevo,ze verbez neni ve spolecnosti tolerovana.
Petey

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jelen - a aka autorita je pre teba skorumpovany policajt co skodi kde moze? a takych je 90%,nerobme si iluzie.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Mablung - to prostřílení nohou bylo myšleno trochu s nadsázkou, ten obušek ne. Ale to je jedno.
Já chci třeba k PČR tak i tak, i když vím, že to nebude nic jednoduchého.

Upřímně řečeno, možná to bylo napsáno bez myšlení, ale rozhodně ne s nadsázkou.
Pokud chceš k fízlům, nastuduj si prosím základy psychologie a sociologie v zaměření na agresivitu a vztahy. Ne že bys to jako policajt potřeboval, ale možná pochopíš proč je potřeba vyvážit pravomoc a odpovědnost. Pokud budeš jako fízl myslet tak jak píšeš, budu doufat že skončíš za mřížema.

Zeleny Jëlen napsal:
Me obcas jen srotuje v hlave:"jak to, ze to driv slo?" jaktoze meli poldove driv (mysleno za prvni republiky a i treba pak za komancu) respekt, a dnes ho nemaji? Tenkrat taky museli chodit po ulicich v noci.. vrazi tu jsou taky odjakteziva.. takze co se zmenilo? Mozna jen ta spolecnost, je plna pokrytectvi. Chybi vztah k autoritam /to uz zacina na skolach/ a chybi zakony ktery davaj jasne najevo,ze verbez neni ve spolecnosti tolerovana.

Je to celkem jednoduché. Menší svoboda, méně informací, svázanější komunita, tvrdší tresty, navázání policajta na komunitu, celková výchova typu "držet hubu a krok". To je důvod proč tehdy měli cajti větší respekt. U nás je situace ještě specifická v tom, že fízlové mají pokaženou pověst od dob komančů.
Vždy máš něco za něco. Svoboda přináší větší odpovědnost, vyšší kriminalitu, vyšší nejistotu. I to je důvod proč lidé mají hubu plnou svobody a když dojde na lámání chleba, s radostí zvolí bezpečí a kus žvance.
Co se verbeže týče, to je strašně jednoduché a zároveň složité. Svobodné státy si s ní narozdíl od diktatur nevědí rady ...
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Pokud chceš k fízlům, nastuduj si prosím základy psychologie a sociologie v zaměření na agresivitu a vztahy. Ne že bys to jako policajt potřeboval, ale možná pochopíš proč je potřeba vyvážit pravomoc a odpovědnost. Pokud budeš jako fízl myslet tak jak píšeš, budu doufat že skončíš za mřížema.

Takže co je podle tebe potřeba změnit? Jak se měli podle tebe ti dva policajti zachovat proti několikanásobné přesile? Pověz, zajímá mě to. Měli se tedy nechat zbít, nebo měli střílet, měli použít obušky a d*jebat je, či utéct?
U tebe je koukám problém to, že si myslíš, že u policajtů je většina blbců, zm*dů a těch, kteří by za každou cenu a kdykoliv by to bylo jen možné chtěli zneužívat své pravomoce. Bohužel tě musím zklamat, těch opravdu není většina. K policii se většinou nehlásí kvůli výdělku (jakému, že?), ale kvůli poslání, kvůli tomu, že je to baví a ano, představ si, též chtějí pomáhat. A proto tam také chci, a proto se o problematiku PČR celkem zajímám, a proto na to studuju (jsem naivní? Možná, ale mám svůj cíl.)

Já vyvážení pravomoce a odpovědnosti chápu, a neboj, za mřížema doufám neskončím, ty jsou určené pro jiné osoby s jiným smýšlením.

Naposledy upravil Frozz. dne ne říjen 30, 2011 9:04 pm, celkově upraveno 1 krát
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím, co znám mé spolužáky, co šli k policajtům, tak to byl trotl vedle trotla
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
No nevím, co znám mé spolužáky, co šli k policajtům, tak to byl trotl vedle trotla

No vidíš, a já znám zase rozumný a fajn kluky, co tam šli.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Wojtkingson napsal:

No vidíš, a já znám zase rozumný a fajn kluky, co tam šli.

Asi znáš dost fajn kluků, že pak píšeš, že většina tam jde kvůli pocitu pomoci atd
Mablung

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Mablung napsal:

Takže co je podle tebe potřeba změnit? Jak se měli podle tebe ti dva policajti zachovat proti několikanásobné přesile? Pověz, zajímá mě to. Měli se tedy nechat zbít, nebo měli střílet, měli použít obušky a d*jebat je, či utéct?
U tebe je koukám problém to, že si myslíš, že u policajtů je většina blbců, zm*dů a těch, kteří by za každou cenu a kdykoliv by to bylo jen možné chtěli zneužívat své pravomoce. Bohužel tě musím zklamat, těch opravdu není většina. K policii se většinou nehlásí kvůli výdělku (jakému, že?), ale kvůli poslání, kvůli tomu, že je to baví a ano, představ si, též chtějí pomáhat. A proto tam také chci, a proto se o problematiku PČR celkem zajímám, a proto na to studuju (jsem naivní? Možná, ale mám svůj cíl.)

Já vyvážení pravomoce a odpovědnosti chápu, a neboj, za mřížema doufám neskončím, ty jsou určené pro jiné osoby s jiným smýšlením.

Nebyl jsem tam, tudíž mohu jen usuzovat bez znalosti situace a příslušných zákonů (ne, zákony jsem v této oblasti nestudoval). V tomto případě je ideální vystřelit do vzduchu. Použít sprej. Rozhodit je psychologicky (na což bohužel vyškoleni nejsou). To emoce zklidní. Souhlasím s tebou, že se nezachovali správně. Nicméně ty jsi druhý extrém. Střílení do lidí a nebo mlácení obušky (ty obušky jim také mohli vzít a v davovém šílenství jim tlamy rozbít s nimi) prostě ideální nejsou. Nehledě k tomu že byť i odůvodněné násili proti určitému etniku může vyvolat etnické nepokoje. Na ty sice v Čechách moc zvyklý nejsme, cikáni se moc ozývat neumí, ale mnoho dalších států by ti mohlo dát slušné množství příkladů.
Co se policajtů týče, je to jednoduché. Obvzláště k městské (promiň Marky) bylo nabráno odpadu skutečně hodně. Nevím jaká tam jsou kritéria teď, ale její pověst je nadlouho poničená. Kdo jde do podobného prostředí, musí k tomu mít své důvody. Ano, část lidí tam šla s ideálem pomoci. Ale většina lidí tam šla za cestou nejmenšího odporu - nevím co chci dělat, nic neumím, na pásu makat nechci, ... tak půjdu k policajtům. Tohle je prostý myšlenkový pochod kterým lze odůvodnit volbu povolání u zhruba 80 % lidí, nejen policistů. Většina lidí moc neví co chce po škole dělat, tak se prostě někde upíchnou. Tolik asi k důvodům u volby povolání policajta.
A co se platu týče. Myslíš že by jinde, se svými znalostmi, dostali více? Teď nemyslím vyšetřovatele kteří se pak po několika letech praxe často upíchnou třeba u bank, ale normální pochůzkáře. Část z ních asi jo, ale mnozí by se slzou v oku vzpomínali na svůj policajtský plat.
Co se týče mého postoje k policajtům a moci, normální člověk se velice dobře nechá zkorumpovat mocí. Čím myslíš že se liší dozorce SS který zavraždil tisíce Židů od tebe či ode mě? Myslíš si že bys na jeho místě nedělal to samé?
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za odpověď.

Jen bych dodal něco k tomuto:
"Použít sprej. Rozhodit je psychologicky (na což bohužel vyškoleni nejsou). To emoce zklidní. Souhlasím s tebou, že se nezachovali správně. Nicméně ty jsi druhý extrém. Střílení do lidí a nebo mlácení obušky (ty obušky jim také mohli vzít a v davovém šílenství jim tlamy rozbít s nimi) prostě ideální nejsou. Nehledě k tomu že byť i odůvodněné násili proti určitému etniku může vyvolat etnické nepokoje. Na ty sice v Čechách moc zvyklý nejsme, cikáni se moc ozývat neumí, ale mnoho dalších států by ti mohlo dát slušné množství příkladů."

Sprej jim mohli vzít taky, stejně jako obušek, i když třeba obtížněji, ale to jsou jen dohady a teoretizování. Nic proti, ale psychologicky rozhodit 10 (nebo kolik jich bylo) zřejmě naštvaných cikánů, kteří na ně fyzicky útočili .. nevím nevím, těžko, řeči by určitě nepomohly, zde už je prostě nevyhnutelný fyzický kontakt.

Teď se tě ještě na něco zeptám: K ČEMU pak mají obušek? Na okrasu? Řeknu ti na co,... přesně na takový případ, který se stal.
cz.petab

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DENIK.cz napsal:
Romský gang přepadl v Ústí bezmocného invalidu
Ústí nad Labem – Šokující příběh zažil Václav Veselý z Ústí nad Labem. Dva chlapce přepadla skupina Romů. Jeden z přepadených chlapců byl o slepecké holi. Spolu s kamarádem zažili ve čtvrtek brutální přepadení v centru města.

Zmlácený a okradený mladík pro Deník uvedl otřesné podrobnosti útoku. „Kvůli oční vadě chodím o slepecké holi. Můj život osmnáctiletého kluka je už tak těžký. Ale ne tak těžký jako ve čtvrtek večer, když mě spolu s kamarádem přepadla skupina dospělých Romů. Chtěli naše peníze a mobily,“ vzpomíná Veselý.

A hořce dodává: „Nestalo se to někde na periférii města, ani před hernou nebo na diskotéce, ani v hluboké noci, ale večer před desátou. Vracel jsem se od babičky domů a s kamarádem jsme vystoupili z autobusu na stanici Šaldova na Masarykově ulici. Tady postávalo asi deset Romů. Obstoupili nás a chtěli naše věci. Začali jsme se bránit. Ale proti partě asi třicetiletých chlapů jsme neměli žádnou šanci. Začali nás bít hlava nehlava. Poslední, co si pamatuji, bylo, že jsem dostal ránu pěstí do obličeje. Boxerem. Pak jsem zůstal ležet na chodníku. Okradené nás nechali a spokojeně odešli. Hlava mě bolela a krvácel jsem. Ano, měl jsem zavolat policii. Ale jediné, co jsem v té chvíli chtěl, bylo být doma v bezpečí.“
http://www.denik.cz/z_domova/romsky-gang-prepadl-v-uusti-bezmocneh.html

iDNES.cz napsal:
Víkendové bitky v Novém Boru si vyžádaly tři raněné
V noci na sobotu a na neděli se v Novém Boru odehrály bitky, po kterých skončili tři lidé v nemocnici. V pátek napadli útočníci 18letého mladíka a jeho přítelkyni, v sobotu zase dvacetiletého muže.

K prvnímu napadení došlo před novoborským kinem. Většina útočníků se vrhla na chlapce, do nějž kopali i na zemi. Vyvázl se zlomeným nosem, otřesem mozku a mnohočetnými ranami na hlavě, několik ran do obličeje dostala i dívka, která tam s napadeným byla. Oba odvezla sanitka do nemocnice, policie útočníky hledá.

V neděli kolem 2:30 se podobný incident opakoval v Arnultovicích, v odlehlejší části městečka. Nezjištěný počet útočníků pokřikoval na mladíka z Nového Boru. "Snažil se vyhnout konfliktu, šel si svou cestou domů, ale oni ho zastavili," popsala incident Baláková. "Bili ho pěstmi do obličeje a do těla, musel si zavolat sanitu a ta ho převezla do nemocnice," dodala. Útoky zatím policie vyšetřuje jako výtržnictví. Podle lékařské zprávy se bude mladík léčit až dva týdny.
http://zpravy.idnes.cz/vikendove-bitky-v-novem-boru-si-vyzadaly-tri-ranene-fhb-/krimi.aspx?c=A111030_195232_liberec-zpravy_brd

Tady asi iDNES dosáhlo nového dna, nazývat skupinová přepadení "bitka".
Ygg samozřejmě prohlásí, že to je naprosto normální třenice, jakých se každých večer stanou spousty a že vlastně vůbec o nic nejde.

Naposledy upravil cz.petab dne ne říjen 30, 2011 10:11 pm, celkově upraveno 1 krát
secret78

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Teď se tě ještě na něco zeptám: K ČEMU pak mají obušek? Na okrasu? Řeknu ti na co,... přesně na takový případ, který se stal.

Presne tak...rež a rúbaj po tej jeho kotrbe, nebude to poprvé.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 235, 236, 237 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: