|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
magor18
|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 12:20 am Předmět: prijem bielkovin |
|
|
ako je to s prijmom bielkovin? viem ze minimum je 2 g a 3 g sa dava v steroidovej kure..
lenze ja davam aj nad 3 g ja proste robim co chcem pod 3 g sa neviem dostat vychadza mi to presne na jedla:
rano protak bcaa
po treningu protak bcaa
po treningu jedlo kurace prsa 300 g/hovedzi steak 300 g
protak
kurace prsa/hovedzi steak 200-300 g
vajca 7-10 celych
protak
tvaroh
protak
toto som napisal len cisto bielkoviny ktore prijmem takto mi to denne vychadza.. neskodim tym viac ked davam tak vela bielkovin? minule mi vyslo 4 g skoro ma jeblo ked som to videl  tak som to znizil priblizne na 300-330 g bielkovin a vaha moja je 100 mozno viac..
preto chcem vedet ci sa mi nahodov nemoze stat to ze ked za den prijmem tolko bielkovin tak v noci mi napr telo uz nestravi tvaroh a protein a tym padom som v katabolizme celu noc- (nevedomky) ???
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 12:31 am Předmět: Re: prijem bielkovin |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 1:47 am Předmět: Re: prijem bielkovin |
|
|
| guruhonza napsal: | https://forum.ronnie.cz/post891123.html?highlight=#891123
tady máte o koho se jedná |
Je to hloupe, tluste, bigorekticke 17 lete decko, tak mu mas poradit misto toho smutneho smajlika _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
m1ro
|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 3:29 pm Předmět: |
|
|
Rozhodne to nebude nic zdravyho cpat do sebe takovy mnozstvi bilkovin. 4g, to uz je vazne uplna hovadina. Ja jedu dlouhodobe na cca 1,5g (mluvim jen o zivocisnych bilkovinach) a v pohode se dokazu zlepsovat, sila jde porad nahoru a pomalu i objemy a to jsem ektomorf. Nejsem pak tolik unaveny a cejtim se mnohem lip. Myslim ze cokoliv nad 2,5g je zbytecny, sam jsem necitil skoro zadny rozdil, jestli jsem daval 1,5g nebo 2,5g.
Uber ty proteiny, k cemu do sebe lejt 5x denne protein? Uplne staci za den 3 velky jidla a treba 2-3 mensi mezi ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 3:53 pm Předmět: |
|
|
Presne tak. 1,5-2g uplne bohate staci. Sice to tak uplne nedelam a muj prijem je asi o neco vyssi, protoze ty bilkoviny proste v tom jidle naskakuji, i kdyz nechci :), ale z drivejska vim, ze se s tim daji udelat stejne vysledky jako s mnohem vyssim prijmem bilkovin. A navic s dlouhodobe vysokym prijmem bilkovin se citim mnohem vice unavenejsi a to nemluvim o dalsich skodlivych aspektech na organizmus. Jiste problemy jsem mel, ale to byl opravdu extremni prijem, takze vim, o cem mluvim. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
cohy
|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 4:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 4:05 pm Předmět: |
|
|
Pozdravuj divertikulidu pripadne raka tlusteho streva za par let
|
|
| nahoru |
|
 |
heymee
|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 5:47 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Pozdravuj divertikulidu pripadne raka tlusteho streva za par let |
Chcem sa opytat preco by mal dostat rakovinu??..
Dakujem.. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: so říjen 29, 2011 11:32 pm Předmět: |
|
|
Protože 5x denně protein taky není zrovna moc zdravota, aspoň tedy podle tohohle článku: ***
--
edit, viz pravidla fóra
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne říjen 30, 2011 8:02 am Předmět: |
|
|
Ja jsem diky sve rozezranosti a doslova zavislosti na proteinech na jejich chuti (nikoliv kvuli bilkovinam jako takovym) asi pul roku mozna vic prijmal opravdu extremne vysoke davky bilkovin (80% z proteinovych doplnku), nebudu ani radeji psat kolik, kdyz jsem pak ale sel na krevni testy a nasledne sono bricha, doktori se zdesili a to neprehanim. Okamzite jsem vse zredukoval a zacal se cistit a vse se postupne zlepsilo. Vim, ze je to jedna z mych mnoha hlouposti, co jsem udelal a kterou se rozhodne nechci chlubit, ani jsem to tu nechtel nikdy psat, ale na druhou stranu se aleson muzete z mych hloupostu poucit a vyvarovat se jim. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: ne říjen 30, 2011 3:53 pm Předmět: |
|
|
No jelikož mi to bylo smazáno tak to musím napsat slovy, takže cituji:
Velmi nebezpečné z tohoto hlediska jsou dva typy proteinů. První je sérová mléčná bílkovina, neboli syrovátkový protein (whey protein). Ten má tu vlastnost, že organismus jej právě dokáže vstřebávat natrávený již na úroveň peptonů, čili dost dlouhých řetězců. Bílkovina je tím sice dobře stravitelná, ale takto dlouhý řetězec potom může při dlouhotrvajícím příjmu vysokých dávek v krevním oběhu působit jako cizí bílkovina a postupně vyvolá imunitní reakce různé intenzity. Nevýhodou (nebo výhodou?) je, že tyto reakce se mohou začít projevovat až po poměrně dlouhé době, protože naštěpené syrovátkové bílkoviny obvykle okamžitou reakci nevyvolají.
Pokud ledviny a játra nestačí zpracovat a odstranit výše uvedený dusíkatý odpad, může dojít ke zvýšení hladiny amoniaku v krvi, a tady začne „viditelný“ problém. Totiž krevní řečiště kolem mozku je snadno prostupné pro malé molekuly glukózy. Jenže amoniak je ještě menší molekula a snadno do mozku proniká. A jako jedovatá látka ovlivňuje mozek a poškozuje nervové buňky a výsledkem je snížený duševní výkon. Proto častý názor veřejnosti na kulturisty je ten, že jsou duševně poněkud omezení.
Obdobně snadno průchodné pro glukózu jsou cévy vyživující srdce, zde amoniak způsobuje poškozování buněk srdečního svalu.
Zvýšený obsah dusíkatých látek zpomaluje svalovou regeneraci. Totiž dusíkaté katabolity reagují s aminokyselinami a oligopeptidy v krevním řečišti. Navážou se na ně a vytvoří tím velké molekuly, které neprojdou z krve na místo určení a nemohou se využít. Je to jako když se snažíte velkou skříň pronést úzkými dveřmi.
Pravda nebo bullshit, každý si může udělat svůj názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: ne říjen 30, 2011 4:33 pm Předmět: |
|
|
RavenStalker: docela me zaujalo to s tim amoniakem. Z toho co jsem nasel na netu me pripada ze je to dost zavazna vec a pravdepodobne bys to celkem rychle poznal. Treba tady:
In addition to an increased level of ammonia in the blood, other symptoms of elevated blood ammonia include muscle weakness, fatigue, or other symptoms of liver and kidney damage and failure. If left untreated, elevated blood ammonia can affect brain tissue, leading to symptoms such as confusion and delirium (rapid change in cognitive function).
zdroj: http://www.bettermedicine.com/article/elevated-blood-ammonia-level
Takze by to snad nemelo byt tak ze zvysenym prijmem bilkovin si postupne nenapadne nicis mozek, ale doslo by k tomu najednou v pripade selhani jater nebo ledvin... Jestli se mylim tak me nekdo opravte. Nebo jestli mate dalsi info tak to sem hodte docela me to zajima.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: po říjen 31, 2011 5:16 pm Předmět: |
|
|
Myslím že 2gramy na 1kg jsou v pohodě pokud to je z různých zdrojů a člověk je zdravý a má vyváženou stravu a dostatek vitamínů a všeho. Ty 3g mi přijdou už jako moc velký záhul a to radši neee... Takže článek nečlánek, zůstávám na těch 2g v dietě a třeba 1,5g v objemu čistých a zbytek ze sacharidových jídel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: po říjen 31, 2011 9:10 pm Předmět: |
|
|
Když už chceš žrát 3g bílkovin denně jako trubka, tak to aspoň dělej jako menší trubka a nesyp do sebe az den půlku krabice proteinu ... Ne ze bych byl zdarnej priklad jidelnicku, ale osobne muj jidelak treba dnes:
9.15 RANO
( 250g jogurt, protein, 80 - 150g ovoce, 30-50g orisky pripadne 30 - 50g vlocky, tableta cecka 800mg)
---
10.00 prvni treninkova faze
(cca 90minut)
---
11.45 OBED
(200g kureci stejk s 200g bramborem, cosi jako zelenina)
---
14.15 OBED II
(200g hovezi stejk s 200g bramborem, cosi jako zelenina)
---
17.00 SVACINA
(2ks ovoce, protein)
---
17.15 druha treninkova faze
(cca 120 minut)
---
VECERE I
(200g kureci stejk s 125g rejzi)
---
VECERE II
(zapecene testoviny - spenat, vajicko,eidam, testoviny; cele +-400g)
---
VECERE III
(cecko cca 800mg)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|