Teď jsem jen pro ukázku nahrál třetí pokus našeho Honzy Vachulky z ligy družstev, kdy se neuhlídal a vyrval to podobným způsobem. Vím že na těch strongmanech je to úplně fuk a uznává se tam snad všechno, ale v trojboji to jen tak vošulit nejde.
Tohle mu neuznali? Já bych mu to uznal, mně se to zdá jako docela pěkná technika a zvednout to zvednul, že jo :)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Jediný, čemu Draper říká tahat po stehnech, znamená to, že má osu u těla, tam kde má být, aby s činkou nepřepadával dopředu.
Draper to podle mě od kolenou převezme technikou, kterou používá na veslu, takže to taky neplatí :D
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Warm-Up :
◇ švihadlo
◇ krátký statický a dynamický strečink
Log Lift : 1x clean + press
☞ 5x40kg
☞ 5x50kg
☞ 3x60kg
☞ 3x71kg
☞ 3x81kg
☞ 2x91kg (pásek) - nějak jsem si to nechytil ve středu, takže jsem to měl nevyvážený a po druhým opak. mi to spadlo, tak jsem to přemístil, ale už jse to třetí nějak nedotlačil, chyběl drive z nohou, mam je po těch čelních dřepech nějak rozsekaný, asi jak jsem je dlouho nejel a taky po tej mrtvole ... nicméně první opak. bylo fakt hodně lehký, takže snad příště to pude líp
Dneska to byl super dlouhej nešmrdlací trénink! :D
Naposledy upravil Morico dne so listopad 05, 2011 4:29 pm, celkově upraveno 1 krát
Jj, . Taky cejtím, že kvadry nějak zaostávaj, proto taky teď jsou v plánu fsq. A nevím, kde jsem to četl, jestli to psal Cizo, že pro strongmany maj snad lepší využití než zadní. U koule bych řekl, že určitě.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Jj, . Taky cejtím, že kvadry nějak zaostávaj, proto taky teď jsou v plánu fsq. A nevím, kde jsem to četl, jestli to psal Cizo, že pro strongmany maj snad lepší využití než zadní. U koule bych řekl, že určitě.
No já bych vysloveně lepší využití neřek, každý má něco, zadní zas umožní mnohem větší váhu, tím pádem větší zatížení nohou, organismu. Bezpochyby jsou čelní dřepy geniální cvik, ale co má podle mě nejlepší využití pro strongmany, to jsou prostě disciplíny. Když prostě nebudu vědět jak na to, neodhalim slabiny, nebudu mít ty koule nacvičený, tak můžu dřepnout na čelním dřepu 200kg, ale se 150kg atlasem nehnu. No to jsem možná mírně odbočil :) takže prostě čelní dřep je super a kvadry mi zmasil teda jako dlouho nic :) nicméně já mam prostě trochu radši dřepy v zadu, je to, alespoň pro mě, mnohem větší výzva a mnohem víc dřiny, než dřep v předu.
Tak o tom zadna. Vzdycky je nejlepsi delat tu vec, ve ktere se clovek chce zlepsit, takze discipliny jsou urcite nejlepsi. Dalsi vec je, jak pises, ze odhalis slabiny a na tech muzes maknout pri cviceni, pokud teda jde o silu a ne o techniku.
Ale asi bych se hadal, ze u zadniho drepu zatizis vic nohy nez u predniho. Spis bych to napsal tak, ze tam vic prace odmakaji spodni zada, prdel a hamy.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Tak o tom zadna. Vzdycky je nejlepsi delat tu vec, ve ktere se clovek chce zlepsit, takze discipliny jsou urcite nejlepsi. Dalsi vec je, jak pises, ze odhalis slabiny a na tech muzes maknout pri cviceni, pokud teda jde o silu a ne o techniku.
Ale asi bych se hadal, ze u zadniho drepu zatizis vic nohy nez u predniho. Spis bych to napsal tak, ze tam vic prace odmakaji spodni zada, prdel a hamy.
Jo to souhlasim, ja tim "nohy" myslel proste jako spodek no, takze i hamy, rit atd. A je fakt, že někdo umí zatížit pěkně i u předního, např. Warrick Brant :)
Já bych řekl že čelní dřepy jsou volbou lepší... když vemeš v potaz to, že při tahání kamionu, záběru do gumy a taky atlasů jdeš silou předku tak je to podle mě lepší... mimochodem doplňovat zercherama :) zadní jsou dobré leda tak na absolut sílu jak píšeš a taky na yoke :) ale samozřejmě končné lazení jinde než na disciplínách neuděláš :)
Teď jste mi s No_painem nahlodali, že možná zkusím příštích pár cyklů dát jako hlavní dřep, dřep v předu. Já už jsem to měl taky v plánu, ale nevim, jestli právě neztratím tu absolutní sílu nohou, když maxko na dřepu vzadu, mam někde kolem 190 a maxko na dřepu v předu mam teď tak těch 135, ale to je dost možná způsobený tím, že jsem prostě ten přední dřep teď necvičil prakticky půl roku, ale stejně, dostat se na 190 přední dřep by mi trvalo strašně dlouho a za tu dobu bych moh bejt 200+ na zadním, takže nevim.
EDT:
Když nad tím ale ještě přemejšlim, tak jaký partie "spodku" jsou pro strongmany mezi nejdůležitějšíma (není to v pořadí)... quadricepsy, hamstringy, zadek, vzpřimovače, břicho ...
zadní dřep vezme víc: hamstringy, zadek, vzpřimovače
přední dřep vezme víc: quadricepsy (ale menší vahou) a břicho
z týhle bilance pořád fandim víc dřepu v zadu ...
Názory jsou vítány.
Naposledy upravil Morico dne po říjen 31, 2011 11:13 am, celkově upraveno 1 krát
tak to cykluj :) přední, zadní, zercher... strongman sport je o komplexnosti, tak to střídej :)
Teď si mi možná vyřešil dilema ... tohle asi zkusím a uvidí se, jestli za 4 týdny, kdy pojedu dřep v předu, neztratim sílu na dřepu v zadu ... ten zercher už mam teď v plánu na příští cyklus, ale umístil jsem ho čistě jako core cvik, dost možná ho ale dam do toho cyklování taky. Dík za nápad, tohle se mi dost líbí!!
a co dřepovat dvakrát týdně. Jednou zadní jednou přední dřep.
_________________ ''Nejde o to jak inkasuješ, jde o to kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě, vstaň!'' - Rocky Balboa
a co dřepovat dvakrát týdně. Jednou zadní jednou přední dřep.
Jasný, to je běžnej model, někdo dřepuje i třikrát týdně, mně to ale bohužel nefunguje, takže cyklování dám fakt šanci.
Warm-Up:
◇ švihadlo
◇ krátký statický a dynamický strečink
◇ předkopávání a zakopávání s bandem
Dřep :
☞ 5x20kg
☞ 5x60kg
☞ 5x70kg
☞ 5x87.5g
☞ 3x105kg
☞ 5x132.5kg
☞ 3x150kg
☞ 5x167.5kg - Halloween Squat :) zkusil jsem ty bándáže, utáh sem je velmi slabě, asi až moc slabě, protože jsem necítil absolutně žádněj rozdíl, jako kdybych je neměl ...
Atlas stones :
☞ 1x přes 130cm
☞ 1x přes 130cm
☞ 1x přes 130cm
Chain Yoke :
☞ 150kg ~ 6m
☞ 178.5kg ~ 6m
☞ 178.5kg ~ 6m
☞ 200kg ~ 6m (pásek) ... trochu masakr, neskutečně mě pálil každej sval v nohou
Obrácené hyperextenze na míči :
☞ 12x
☞ 12x
☞ 12x
Zdvih nohou ve visu + Úklony s 20kg kotoučem :
☞ max + 12x obě strany
☞ max + 12x obě strany
☞ max + 12x obě strany
☞ max + 12x obě strany
Strečing
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru