Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 236, 237, 238 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:

Sprej jim mohli vzít taky, stejně jako obušek, i když třeba obtížněji, ale to jsou jen dohady a teoretizování. Nic proti, ale psychologicky rozhodit 10 (nebo kolik jich bylo) zřejmě naštvaných cikánů, kteří na ně fyzicky útočili .. nevím nevím, těžko, řeči by určitě nepomohly, zde už je prostě nevyhnutelný fyzický kontakt.

Teď se tě ještě na něco zeptám: K ČEMU pak mají obušek? Na okrasu? Řeknu ti na co,... přesně na takový případ, který se stal.

Co vím, obušek je proti jednomu (nepoužívají policajti spíše tonfu?). Proti více lidem nepomůže, narozdíl od spreje nebo varovnému výstřelu.
Právě že těch deset lidí můžeš výborně rozhodit že nepochopí, ale to už je těžké. Je pravda že nerozhodíš lidi kteří zdrhají od tebe (jako těch pět v tomto případě). Ale pokud útočí, jde jen o to vybočit ze schématu. Třeba vyskočit na kapotu a začít přednášet Hamleta.
Navíc, co jsem si znovu přečetl na iděs, ti cikáni moc neútočili. Snažili se od fízlů odtrnout svého člověka a zdrhnout. Ale ten pocit mám z článku, nic víc o tom nevím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blazen

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung:
modelová situace: až budeš jako policajt nasedat do auta a cpát na zadní sedadlo jednoho člověka a najednou se na tebe vrhne (dejme tomu jenom) 5 lidí, tak vylezeš na střechu a řekneš jim, že páchají násilí a není to fér a světový mír?
PROBER SE , prosím... na tohle je přesně obušek a sprej! výstřel do vzduchu - no budiž, ale taky to není ideální situace vzhledem k tomu, že tam bude celkem min. 6 cigánů a jenom 2 policajti: cigáni budou policajta žalovat že po nich vystřelil, a komu asi soud bude víc věřit - uřvané bandě cigánů nebo 2 policajtům bez svědků a bez důkazů k obhajobě? nebyl by to výjimečný případ, bohužel
Mablung

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 10:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
Mablung:
modelová situace: až budeš jako policajt nasedat do auta a cpát na zadní sedadlo jednoho člověka a najednou se na tebe vrhne (dejme tomu jenom) 5 lidí, tak vylezeš na střechu a řekneš jim, že páchají násilí a není to fér a světový mír?
PROBER SE , prosím... na tohle je přesně obušek a sprej! výstřel do vzduchu - no budiž, ale taky to není ideální situace vzhledem k tomu, že tam bude celkem min. 6 cigánů a jenom 2 policajti: cigáni budou policajta žalovat že po nich vystřelil, a komu asi soud bude víc věřit - uřvané bandě cigánů nebo 2 policajtům bez svědků a bez důkazů k obhajobě? nebyl by to výjimečný případ, bohužel

Ne, nebudeš jim říkat jak je to nefér. Budeš mluvit z cesty. Třeba o své cestě do Španělska. Kdybys mluvil o tom že násilí není fér, nenarušil bys dostatečně jejich zavedená schémata. S kázáním o násilí mohou polemizovat, o tvé lásce ke španělskému vínu těžko. Ale tohle je těžké a situační. Asi jsem to neměl vůbec zmiňovat.

Vzhledem k tomu že výstřel do vzduchu je celkem standardní prostředek, k soudu se to těžko dostane. I kdyby se teoreticky dostalo, z výpovědí jasně vyplyne důvěryhodnost bandy cikánů. Všichni totiž budou tvrdit něco jiného, narozdíl od policajtů kteří zcela přirozeně budou trvat na své verzi. Další věcí je presumpce neviny.
blazen

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 10:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ano a cigáni zůstanou stát jak opaření a budou tě bedlivě poslouchat.. a potom budete vést pře na úrovni o tom, jaké víno je nejlepší
ne a opravdu si myslím, že možná bys stihl na střechu auta vylézt, ale cigáni (nebo jakýkoli jiný útočník) by ti nejdřív rozmlátil nohy aby tě dostal dolů nebo za tebou rovnou vylezl a na tvoje kecy by fakt nečekal
a nemyslím si, že by se pár útočníků nedokázalo shodnout na smyšlené verzi "namířil na *jednoho z nich* pistolí a vystřelil na něj, jen tak tak stihl uhnout"
ale končím tuhle debatu než mě rozesměješ ještě víc
CIZO

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/krimi/248879-opila-ridicka-tezce-zranila-spolujezdce.html

osmnáctiletá kráva... to aby se člověk fakt pokaždý když sedá za volant modlil, aby nepotkal podobný střevo...

Nedávno jsem jel po jižní spojce, nutno říci že rychleji než je dovoleno (90 místo 80) a za mnou se vyloupnul nějakej závodník, co mě začal zuřivě problikávat ať uhnu. Zjevně si nevšiml že není na dálnici a že to kde jede není žádnej rychlej pruh. Tak jsem mu zamával a zpomalil na 80...

Derek Poundstone
cz.petab

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě k tomu jak se bránit a co na to policie
citace:
Bránil jsem se Romům a policie pomohla jim, tvrdí muž z Rumburku

Muž středního věku tvrdí, že si ho Romové vyhlédli, když vybíral v pátek peníze z bankomatu nedaleko místní lorety. "Nejdříve za mnou stál jeden Rom, k němu se přidal druhý a u parku jich už byla tlupa," popsal redakci MF DNES muž začátek přepadení.

Napadený ale vytáhl teleskopický obušek a začal se bránit. Útočníkovi podrazil nohy a obuškem ho přidržel u země. Během chvíle na místě byla policie.
"Útočníky nechali být. Mě plácli na auto, prohledali a více než hodinu na místě kontrolovali," popisuje muž.

Policejní zákrok ho rozčílil. "Napadený se brání a ještě je zle. Přece si nenechám zbytečně ublížit," zlobí se.

Policisté mu obušek na místě zabavili. Když ho chtěl zpět, zjistil, že žádný zápis z napadení neexistuje.

Policie proto tvrdí, že o takovém případě nic neví. "Pokud se stalo, co nemělo, postižený by měl podat stížnost. Jinak to nelze řešit," řekl mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/branil-jsem-se-romum-a-policie-pomohla-jim-tvrdi-muz-z-rumburku-pvm-/krimi.aspx?c=A111024_140943_usti-zpravy_alh

Samozřejmě chlápek může kecat, ale nepřekvapilo by mne, kdyby ne.
mysH

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pan doktor to poresil

Na první pohled to vypadá děsuplně. Zadlužení středních Čech se za panování Davida Ratha zvedlo z devíti set milionů na 3,2 miliardy.

http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-53451770-david-rath-minus
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cz.petab napsal:
citace:

Muž středního věku tvrdí, že si ho Romové vyhlédli, když vybíral v pátek peníze z bankomatu nedaleko místní lorety. "Nejdříve za mnou stál jeden Rom, k němu se přidal druhý a u parku jich už byla tlupa," popsal redakci MF DNES muž začátek přepadení.

Napadený ale vytáhl teleskopický obušek a začal se bránit. Útočníkovi podrazil nohy a obuškem ho přidržel u země. Během chvíle na místě byla policie.
"Útočníky nechali být. Mě plácli na auto, prohledali a více než hodinu na místě kontrolovali," popisuje muž.

Policejní zákrok ho rozčílil. "Napadený se brání a ještě je zle. Přece si nenechám zbytečně ublížit," zlobí se.

Policisté mu obušek na místě zabavili. Když ho chtěl zpět, zjistil, že žádný zápis z napadení neexistuje.

Policie proto tvrdí, že o takovém případě nic neví. "Pokud se stalo, co nemělo, postižený by měl podat stížnost. Jinak to nelze řešit," řekl mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/branil-jsem-se-romum-a-policie-pomohla-jim-tvrdi-muz-z-rumburku-pvm-/krimi.aspx?c=A111024_140943_usti-zpravy_alh

jestli je to pravda, úak jsme vsichni ve vetsim pruseru, nez si uvedomujeme... tady by totiz koncila veskera legrace
U.B0B

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:

.... Nic proti, ale psychologicky rozhodit 10 (nebo kolik jich bylo) zřejmě naštvaných cikánů, kteří na ně fyzicky útočili .. nevím nevím, těžko, řeči by určitě nepomohly, zde už je prostě nevyhnutelný fyzický kontakt.

Teď se tě ještě na něco zeptám: K ČEMU pak mají obušek? Na okrasu? Řeknu ti na co,... přesně na takový případ, který se stal.

zastavil bych se u toho vyrazu "nastvany" - o co tem lidem defacto slo? policie odvazela zpet do ustavu celostatne hledane dite. na co by asi tak mohly byt nastvany? jasne casto jsou emoce, kdyz je dite vytrzeno z naruce milujici matky - ale tohle pocitam nebyl ten pripad. ti lide proste sli delat problemy, protoze vi, ze muzou. fyzicky tresty nejsou. v kriminale potkaj svy znamy a valej se stejne jako doma na davkach ... vi nekdo z nich, ze jsou v teto zemi lide, kteri kuli obzive vstavaji kazde rano v 4:10 a z prace prijdou domu v 18:10?? a berou to jako samozrejmost? dat tem "nastvanym" lidem praci a chtit toto po nich, tak sou druhej den ve Strasburku kuli lidskym pravum a diskriminaci.
jedno je ale jisty. impotentni policie a policiste, tomuto stavu nepomuzou. pred 2 mesici byl proveden "policejni zasah" u nas v baraku. to, ze to jsou impotentni a neschopni policajti, jsem jim rekl hned do oci na chodbe, po te co jsem si opsal cisla dvou z nich a podal stiznost na jejich chovani a vykon sluzby. jsou to sasci.
Mablung

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:
cz.petab napsal:
citace:

jestli je to pravda, úak jsme vsichni ve vetsim pruseru, nez si uvedomujeme... tady by totiz koncila veskera legrace

Proč? Lidé na celém světě kecají o tom co se stalo a fízlové na celém světě s radostí "přesunou mrtvolu do sousedního rajonu".
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.BOB: souhlas, ale to ze si o tom budeme povidat, to nam nepomuze. Otazka zni co udelat pro to, aby to zaclo zase jit spravnym smerem?

Mam pocit, jako by v tom byl nejakej vyssi system, kterej neovlivnime:

Neco jako :

Blahobyt => konzum=> bezohlednost=> degenerace => zanik

Nebo se zas bude tak dlouho cekat, az se toho ujme nejakej psychopat?
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung: premejslej sakra nez neco napises. Jestli jsi nepobral, jak to myslim, tak si to nech od nekoho vysvetlit.

Ja rikam, ze dotedka tu byli indiani, kteri terorizovali vetsinu platici dane, ale tak nejak se vetsina vice-mene branila ( at uz primo, nebo za pomoci policie), obcas s uspechem obcas bez nej. V momente, kdy se zacnou mnozit pripady kdy se vetsina zacne tvrde perzekuovat navzajem a da jasny signal, ze branit se neni vitano, pak mame VELKY PROBLEM.

Uz takhle jsou lidi v ty oblasti zoufali, a zoufali lide delaj zoufaly ciny. Az prejde od bitek k vrazdam, mozna se budes Mablungu divit jakej sesup to nabere.
Mablung

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:
Mablung: premejslej sakra nez neco napises. Jestli jsi nepobral, jak to myslim, tak si to nech od nekoho vysvetlit.

Ja rikam, ze dotedka tu byli indiani, kteri terorizovali vetsinu platici dane, ale tak nejak se vetsina vice-mene branila ( at uz primo, nebo za pomoci policie), obcas s uspechem obcas bez nej. V momente, kdy se zacnou mnozit pripady kdy se vetsina zacne tvrde perzekuovat navzajem a da jasny signal, ze branit se neni vitano, pak mame VELKY PROBLEM.

Uz takhle jsou lidi v ty oblasti zoufali, a zoufali lide delaj zoufaly ciny. Az prejde od bitek k vrazdam, mozna se budes Mablungu divit jakej sesup to nabere.

Víš co je zajímavé? Několik mých kamarádů napadli skinheadi, ale žádného nenapadli cikáni. Co se terroru týče, mám docela jasnou představu z jaké strany jde. Cikáni mě serou že hodně z nich nepracuje, bere sociální dávky a dělá bordel. Ale co se násilí týče, to není problém kterém by cikáni vynikali (čímž neříkám že mezi nimi nejsou agresivní zmrdi, obvzláště u některých ghet)
Eskalace kterou ty popisuješ je vlhkým snem pár rasistů, ale ve skutečnosti k ní nejsou podmínky. A pokud se podmínky nezmění, nebude k eskalaci i nadále důvod. Třecí plochy muslímů a třeba Francouzů vypadají úplně jinak než Čechů a cikánů.
Gohan

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, oni to jsou vlastně hodní kluci co občas ventilujou frustraci z nedostatku práce tím že posekajíí návštěvníky baru mačetama
ShawnRay

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty vole už je to zase tady, radši běž poradit do topicu-výživy, tam tomu evidentně rozumíš.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 236, 237, 238 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: