|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ShawnRay

|
Zaslal: st listopad 02, 2011 2:29 pm Předmět: Re: . |
|
|
| Magumi napsal: | | Freimen napsal: | Dnes jsem dojel třetí silový trénink a síla skutečně nízká, budu používat tento druh tréninku, až se najím nebo příště to rozepíšu více.
|
Tenhle blog budu sledovat; cvičím tři týdny, vážím přibližně stejně, mám podobná maxima (B 5x95, Sq 5x105, Dl 5x120) a podobné cíle (trojboj 510), tak jsem zvědavý, jak to půjde ve srovnání s takovým profíkem.
Já cvičím třikrát týdně, dva těžší tréninky v pořadí dřep, bench, mrtvý tah, shyby, legpress, přítahy v předklonu + ramena a břicho, jeden lehčí v pořadí dřep, bench, shyby, legpress, přítahy + břicho; těžší cvičím po třech sériích x 5-8 opakování, lehčí po čtyřech sériích x 8-15 opakování. Mám pocit, že je pro mně příjemnější cvičit nejdřív dřep, odpočinout si u benche :-) a až potom mrtvý tah, je zajímavé, že to máš obráceně. Taky se mi líp cvičí ráno, jednak z časových důvodů (přes den pracuju, večer jsem s dětma a v noci studuju) a jednak proto, že mám pak celý den, abych do sebe dostal všechno to jídlo. :-) |
mě se líbí jak sem dycky někdo přijde a napíše sem pomalu celej životopis sebe a svýho rodu až do čtvrtýho kolena.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Freimen

|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 2:50 pm Předmět: . |
|
|
Od včerejšího dne mě bolí v krku, tak jsem se zachoval racionálně a raději jeden trénink vynechám a dám si teplý čaj, dostatek zeleniny a klid, abych byl na nedělní trénink již v pořádku. Budu to brát jako cílené strategické zhoršení před tím, než do toho začnu naplno šlapat. Rozepíšu Vám zatím pro diskusi či inspiraci i ten zamýšlený trénink, který jsem si pro silovou přípravu vymyslel a současně i jídelníček a suplementový program, který jsem schopný při vytíženém režimu na fakultě, ale díky suplementům Extrifit, dodržovat tak, aby to byl kompromis mezi časovou nenáročností a kvalitou přijímaných živin.
Trénink pro silovou přípravu
1. den
dřep - vysoká intenzita, pyramida směrem nahoru, následně mírný pokles a ve vysoké intenzitě 3-4 série po 3 opakováních
1x12
1x8
1x5
1x3
2x1-2
3-4x3
benchpress - střední intenzita, velmi vysoký objem pracovních sérií
8x5x70-75 % intenzita
2. den
benchpress - vysoká intenzita, pyramida směrem nahoru, následně mírný pokles a ve vysoké intenzitě 3-4 série po 3 opakováních
1x12
1x8
1x5
1x3
2x1-2
3-4x3
mrtvý tah - střední intenzita, velmi vysoký objem pracovních sérií
8x5x70-75 % intenzita
3. den
mrtvý tah - vysoká intenzita, pyramida směrem nahoru, následně mírný pokles a ve vysoké intenzitě 3-4 série po 3 opakováních
1x12
1x8
1x5
1x3
2x1-2
3-4x3
dřep - střední intenzita, velmi vysoký objem pracovních sérií
8x5x70-75 % intenzita
Doplňky budu klasicky střídat každý trénink a to vždy bicep+triceps a lýtka a ramena+břicho vždy v pracovních sériích po 6-8 opakováních. V den, kdy mi vyjdou ramena na den, kdy nebude v tréninku benchpress, zařadím výrazové tlaky, když na to vyjdou trisepsy, tak benchpress úzkých úchopem, jinak:
biceps s velkou činkou ve stoje 4x8
francouzský tlak s velkou činkou 4x8
výpony ve stoje 3x8
a další trénink
přítahy velké činky k bradě 4x8
upažování v předklonu 3x8
Jídelníček:
snídaně: Emco instantní ovesná kaše + rozmíchaný WPC 80 čokoládový, když nepůjdu na trénink (v týdnu) tak normální běžná snídaně a bebe+kávě s GoPro30.
svačina: protein LONG v tréninkový či Go Pro 30 v netréninkový den
oběd: v menze jídlo o mase a o uspokojivé příloze (rýže, brambor)
svačina: protein Long / tyčinka Hydro 31 v tréninkový den či GoPro 30 v netréninkový den
po tréninku: GoPro 30 + WPC 80 + glutamin + kreatin
večeře: tuňák a rýže
večeře 2: velký bílý jogurt
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 3:41 pm Předmět: |
|
|
K jidlu si ti nic nedovolim rikat, protoze bych si jen sypal popel na hlavu.
U treninku je podle me zakladni myslenka dobra, jakoze stridat objem a intenzitu, ale je tam moc videt, ze ses to snazil poskladat takovym zpusobem, abys to vsechno odjel 2xtydne, coz nevim, jestli je zrovna idealni volba (spis ale kvuli tomu, jak to je poskladany, nez ze by nemelo smysl to odjet 2x tydne...).
U treninku na intenzitu bych postupoval trosku jinak, zvolil bych vsechny serie 3ky (az na nejakou tu jednu, dve prvni serky), protoze 5kama pujdes objem. Jednicky podle me ze zacatku moc smysl nemaji. Na konci bych vahu nesnizoval, ale spis delal mensi skoky nahoru.
Urcite bych vzdycky zacinal vetsima partiema, ikdyz u mensich pojedes intenzitu (viz. streda, ikdyz tam je to tezky, protoze je tam i dost objemu na mrtvole, coz taky neni ideal, po tom jet tezkej bp...). _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 4:38 pm Předmět: |
|
|
Podle me jedna nebo dvě jedničkové série se submaximální váhou smysl mají, protože tě nabudí a aktivují CNS a ty trojky s nižší vahou budou potom pocitově o dost lehčí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 4:46 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Podle me jedna nebo dvě jedničkové série se submaximální váhou smysl mají, protože tě nabudí a aktivují CNS a ty trojky s nižší vahou budou potom pocitově o dost lehčí. |
přesně to empiricky pozoruji, když jdu nahoru, kolikrát si říkám, že už více nezvednu, ale když pak po vrcholu snížím zpět, ta s váhou, se kterou jsem udělal 3 opakování udělám nyní bez problémů 5, ta váha pro 1-2 samozřejmě nebude úplné max, ale bude tam rezerva
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 4:49 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Podle me jedna nebo dvě jedničkové série se submaximální váhou smysl mají, protože tě nabudí a aktivují CNS a ty trojky s nižší vahou budou potom pocitově o dost lehčí. |
To ano, ale vetsi smysl to ma u objemu, nez u intenzity. Napr. goldeny v bearu. U intenzity bych videl spis smysl v nejake posledni serii s vyssim poctem opakovani na uvolneni.
Add trenink.
Jako prvni faze by zas az tak nevadil, ale jak se budou pridavat kg, tak bych videl problem v tom, ze mrtvola a drep jsou si podobny cviky a u vyssi intenzity by to uz neslo podle me rozumne odjet v ramci celeho tydne, takze by se to muselo pozdeji upravit. Alespon ja, jako clovek s prumernou genetikou, bych to u vyssich intenzit nezvladal a pritom vim, ze by to silove slo jinym trenikem posunout dal.
edit: CNSka se da pomerne dobre aktivovat i dynamickym rozcvicenim.
edit2: kdyz budes ke konci delat mensi skoky, tak uz by mela byt CNSka aktivovana a teoreticky bys se mel dostat na vetsi vahu, coz je u intenzity smyslem, alespon podle me. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 5:14 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | spekounP napsal: | | Podle me jedna nebo dvě jedničkové série se submaximální váhou smysl mají, protože tě nabudí a aktivují CNS a ty trojky s nižší vahou budou potom pocitově o dost lehčí. |
přesně to empiricky pozoruji, když jdu nahoru, kolikrát si říkám, že už více nezvednu, ale když pak po vrcholu snížím zpět, ta s váhou, se kterou jsem udělal 3 opakování udělám nyní bez problémů 5, ta váha pro 1-2 samozřejmě nebude úplné max, ale bude tam rezerva |
Pokud vsechny serie beres jako rozcvicovaci, tak to je OK. Ale v tom pripade bych teda napsal jen 3x3.
Stejne si ale porad myslim, ze ramping je na intenzitu o neco malo lepsi. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 8:25 pm Předmět: . |
|
|
Po dvou vynechaných trénincích jsem dnes, kdy je mi první den po viróze relativně dobře, hned šel na trénink, protože mi cvičení už velice chybělo. Stejně je zvláštní, co s člověkem udělá i malá viróza, nebylo mi extrémně zle, ani jsem neměl teplotu, ale takový ten stav, jak se potíte jen vstanete ze židle. Doufám, že již budu v pořádku, ještě včera paralen a bílý jako stěna, trénink také podle toho dnes vypadal, pocit že činka váží tunu a extrémní porce pocení a zadýchvávání, ale snad již budu v pořádku. Vzhledem k tomu, že jsem týden necvičil, jsem samozřejmě zařadil Korte, abych procvičil vše.
Trénink:
benchpress
1x15x40 kg
1x12x60 kg
5x5x70 kg
dřep
1x12x40 kg
5x5x70 kg
mrtvý tah
1x12x40 kg
5x5x70 kg
přítahy velké činky k bradě
1x12x40 kg
2x8x50 kg
1x10x40 kg
břicho
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 8:39 pm Předmět: |
|
|
Luky, ačkoliv jsi v tomhle vzdělanější než já, proč hned bereš paralen? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 8:42 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Luky, ačkoliv jsi v tomhle vzdělanější než já, proč hned bereš paralen? |
Ze jo takovy strasny toxicky svinstvo ten paralen, uplne vidim, jak mu to rozezira jatra a ledviny _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 8:45 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Luky, ačkoliv jsi v tomhle vzdělanější než já, proč hned bereš paralen? |
neznamená, že když jsi vzdělanější, že se vždy řídíš tím, co je pro Tebe "nejlepší"
ale zkrátka byl jsem na fakultě, bylo mi fakt mdlo a nechtěl jsem hned první týden práce dělat nemocného. Není to ideální a jistě by se tolik nestalo, ale v danou chvíli to pro mě bylo přínosnější. Čili vždy je to o tom, co mi to dá či vezme.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 8:46 pm Předmět: |
|
|
Drejpe, když nevíš proč se takhle ptám, tak raději nic nepiš, vypadáš hloupě.
EDIT: Díky, myslel jsem si, že si potřeboval nutně fungovat a nevnímat symptomy. Jen mě to zajímalo. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 8:49 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Drejpe, když nevíš proč se takhle ptám, tak raději nic nepiš, vypadáš hloupě.
. |
jo mozna mne to uz doslo, takze se omlouvam za nemistny prispevek Jsem obcas trapnej no, priznavam _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: st listopad 09, 2011 9:27 pm Předmět: . |
|
|
Abych dostál pověsti investigativního reportéra a zároveň jasně demonstroval, že znalosti a zkušenosti jsou často zastíněny nekritickou láskou k tréninku, přidám dnešní zápis. Jít včera na trénink bylo to nejhorší, co jsem mohl udělat! Myslel jsem si, že to snad bude v pohodě, když už mi bylo celý den na fakultě dobře a cítil jsem se poměrně i plný energie a chuti do tréninku, ale v pohodě to rozhodně není. Ráno jsem vstal a bylo mi dobře, tak jsem si říkal, že je to fajn a jsem v pohodě. Tak to bylo až do oběda, ale od cca 15h jako když to na mě hodíš, od 4 do 6 jsem ještě odučil poslední hodinu, ale to už mě začalo šíleně bolet v krku, že jsem ani nemohl polknout, najednou mě z hodiny rozbolely naprosto všechny svaly, které jsem včera cvičil, také klouby a to dokonce i kloub u palce na ruce, nemůžu skoro mluvit a vůbec mi je ještě mnohem hůře, než mi bylo v uplynulých 6 dnech od začátku virózy. Tolik k tomu si po viróze neodpočinout ani den a jít hned na trénink. Už to nikdy neudělám :-). A to mám zítra extrémně dležitou přednášku pro akademickou obec naší katedry a v sobotu mám moderování Smartlabs Cupu, tak doufám, že se dám rychle do pořádku.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|