|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mandor
|
Zaslal: so listopad 12, 2011 10:55 am Předmět: |
|
|
Jo, naprostý souhlas. Právě proto jsem nevydržel, nepíšu sem kvůli sebeprezentace, ale doufám, že aspoň pár lidem dokážu nastínit jak to ve skutečnosti je.
Jinak mužské ego a odvety jsou děs, já se s tím v praxi nesetkal, jsem čerstvě dostudovaný, ale stačily mi judikáty. Jednadvacetiletý velký borec s glocekm a čerstvým povolením nosit je celekm riziko jak pro okolí tak pro sebe sama.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bombay

|
Zaslal: so listopad 12, 2011 11:10 am Předmět: |
|
|
| mandor napsal: | | Jednadvacetiletý velký borec s glocekm a čerstvým povolením nosit je celekm riziko jak pro okolí tak pro sebe sama. |
Tady souhlasím. Mám okolo sebe pár lidí (kluci) s čerstvím ZP (E) a co poslouchám, to je hrůza.
Strašně se diví, proč s sebou netahám pistoli všude, kam jdu. A pak na mě jen čumí, když se jich zeptám na důvod.
Základy prevence neřeší, KN a NO znají jen jako otázku z testů, kterou maji zažitou jako odpověď b). Když se jich zeptám, co budou dělat, když je někdo napadne, když jim pistoli sebere, tak neví nic. Hlavně že mají na opasku bouchačku a jsou machři. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: so listopad 12, 2011 1:31 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | | Prasopes. napsal: | | U.B0B: vzhledem k tomu, ze jsou to diamanty za nekolik mega, tak se predpoklada, ze pokud uz by nekdo ty diamanty ukrast prisel, mohl by mit zbran, tzn. ochranku by na zivote ohrozil. |
Jaký v tom je ku*va rozdíl? kdy se smí střílet na útočníka? Když krade věci za litr? Za deset litrů? za milion? |
ano, jasne ze to zni trochu zcestne. ale me napr. srazi na kolena a podlomi mi zdravy, pokud mi nekdo ukradne cca 10-100k. pro nekoho to jsou miliony, pro nekoho miliardy. proc by tedy zbrane pri prevozu milionu a ne u vylohy s jednim fotakem? ... a ti pripadni lupici prijdou ozbrojeni proto, protoze je tam ozbrojena ochranka ... ale pokud se ja jako lupic, budu venovat pouze loupezi, tak by vlastne ochranka nemela zasahovat neb moje zdravi je prednejsi nez majetek kterej prave kradu ....
dokonce i zdravi jednotlivce ma prednost pred zdravim a zivoty desitek lidi. ten zfetovanej kreten na dalnici v protismeru. je a zustane na svobode. policie mavala rukama, aby lidi upozornila, ze jim jde o zivot. proc nemavala zbrani? proc nestal na moste pres dalnici fik s bazukou :) a behem vteriny neodvratil bezprostredne hrozici nebezpeci desitkam ci stovkam lidi?? a jeste se placaj po ramenech, ze neudelali jedinou chybku ... co kdyby behem tý jizdy zabil nekolik lidi. take by stale omilaly, ze jejich zakrok byl bezchybny, ze neudelali jedinou chybu? - no jo, ale to, ze nikdo nezemrel neni prací policie, ale dilem nahody .... fizlove mavaly rukama ... smesne .. ne vlaste smutne.
BTW. posledni dobou jsem nejak podrazdenej a proto nektere prispevky jsou mozna nad ramec toho, co bych chtel napsat... pred 3mi mesici mi majitel sousedniho bytu nastehoval nove najemniky. 2 fetaky. oba prisly nedavno z lochu za distribuci a vyrobu. pres noc je jich v tom byte cca 5-15. napr. jeden z nich kdysi medialne znam za najemnou vrazdu - 13let... a na jinem miste naseho mestecka, jeden pan podnikatel zrekonstruoval ubytovnu - 20 "mladiku" tam jiz bydli a dalsich 180 se ma pristehovat... dnes uz kazdej na vsechno sere - vcera 6 skolaku (cca 15-16let) huli travu 20 metru od policejni sluzebny. nijak se neschovavaji. sedi na lavickach u rusneho chodniku, kudy neustale prochazi lide.... asi nemaji duvod...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so listopad 12, 2011 8:30 pm Předmět: |
|
|
Trochu jsem se v rámci Tvé úvahy (ochranka ozbrojená, atd.) poptával, řečeno mi bylo následující:
zbraně mají na SVOJI ochranu. Když se pokusí zadržet zloděje a on by jim chtěl ublížit.
Takže když budeš chránit svůj majetek, musíš postupovat takto (aby zákonu bylo učiněno zadost) :
1. Nejdřív se pokusíš domnělého pachatele zadržet podle § 76 ost 2 Trestního řádu 141/1961 Sb.
§ 76 Zadržení osoby podezřelé
(2) Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu; příslušníka ozbrojených sil může též předat nejbližšímu útvaru ozbrojených sil nebo správci posádky. Nelze-li takovou osobu ihned předat, je třeba některému z uvedených orgánů omezení osobní svobody bez odkladu oznámit.
2. Pokud se zadržení bude bránit nebo na tebe zaútočí nebo bude útok bezprostředně hrozit, použiješ zbraň podle § 29 Trestního zákona 40/2009 Sb.
§ 29 Nutná obrana
(1) Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem.
(2) Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.
Střelba na utíkajícího zloděje není nutná obrana. Útok na majetek (který s sebou odnáší) je sice útok trvající, ale střelba (zranění nebo zabití) je v tomto případě obrana zcela zjevně nepřiměřená. Výjimkou je situace, kdy ten majetek má takovou povahu, že je na něm někdo existenčně závislý (případ zlatníka, který z okna bytu vystřelil na zloděje který mu vyraboval výlohu - jediný živitel rodiny, kterámu hrozil bankrot - bylo uznáno jako NO) a nebo bezprostředně hrozí nejaké nebezpečí - třeba vzorek nebezpečného viru který zloděj odnáší z biologické laboratoře ;-) _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: ne listopad 13, 2011 10:25 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: ne listopad 13, 2011 12:36 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: ne listopad 13, 2011 1:13 pm Předmět: |
|
|
Hm, tu jsem neznal. Všechna čest.
Jen pro mou informaci - ...zneškodnila automatickou puškou...jaké automaty měli ostřelovači na výchdní frontě? Já se vybavuju jen mosiny z filmů a to byly opakovací. Nevím jak to googlit.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 13, 2011 1:17 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/zemrela-valecna-veteranka-a-nejznamejsi-ceska-snajperka-marie-lastovecka-62161/
O téhle smutné události nás naše supermédia jaksi zapomněla informovat. Hlavně, že víme, co dělá každý den p.ča Bartošová. |
co dělá Bartošová? =)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: ne listopad 13, 2011 6:08 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Marky V. napsal: | http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/zemrela-valecna-veteranka-a-nejznamejsi-ceska-snajperka-marie-lastovecka-62161/
O téhle smutné události nás naše supermédia jaksi zapomněla informovat. Hlavně, že víme, co dělá každý den p.ča Bartošová. |
co dělá Bartošová? =) |
Nevím, ale stačí trochu pošmejdit po netu a v nadpisech na nás čumí docela často. Myslím, že už trumfla i kdysi legendárního Filípka Lucie Bílé :-D _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: po listopad 14, 2011 2:54 am Předmět: |
|
|
Poslanec tankoval naftu bez placení, ukázal audit na letišti v Hradci
Hradecké letiště má 15 pracovníků, ale 7 členů představenstva. Dopravní podnik města má 430 pracovníků, ale jen 3 členy představenstva.
...člena Legislativní rady vlády, člena bezpečnostního výboru Sněmovny a bývalého náměstka ministra spravedlnosti v jedné osobě Pavla Staňka z ODS.
Podle auditu si tu do svého osobního automobilu postupně načerpal 469 litrů nafty, za kterou nezaplatil. V rozhovoru s MF DNES uznal, že naftu na letišti, na jehož hospodárný provoz měl dozírat, tankovat neměl.
ČR již nemůže vymáhat škodu v trestním řízení o MUS ve Švýcarsku
dalnicni znamky kuli par milionum zdrazovat budou, ale aby si rekli o ukradenych 12 miliard ... to ne ...
za kazdym poslancem by mel byt jeste jeden, kterej ho bude soustavne kopat do rite, aby ted vepredu vedel, ze pri jeho praci jde i o jeho zadek ..... a mel tak snahu vubec neco, krome kecu a dohadovani, delat ...
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: po listopad 14, 2011 3:33 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po listopad 14, 2011 3:39 pm Předmět: |
|
|
Nechci ti kazit svaté nadšení, ale tady to s tím kradením není až tak jasné, resp. o žádné kradení nešlo .... a moc mi není jasné, na základě čeho by se ty peníze měly státu vůbec vracet. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: po listopad 14, 2011 4:23 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | http://www.novinky.cz/krimi/250506-majitel-domu-si-pocihal-na-zlodeje-s-pistoli-v-ruce.html |
...kdy byl okraden o topný materiál v hodnotě okolo 600 korun. hmm...
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: po listopad 14, 2011 4:34 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: |
Nechci ti kazit svaté nadšení, ale tady to s tím kradením není až tak jasné, resp. o žádné kradení nešlo .... a moc mi není jasné, na základě čeho by se ty peníze měly státu vůbec vracet. |
1 - nadsenej z toho nejsem
2 - pocitam, ze zatim nikdo v tomto state nevi, co se vlastne stalo - krome tebe. ale jde o neco jineho. jiz pred nekolika mesici byly nekteri lide v CR seznameni se stavem veci .. a nikdo nic o5 nevidel, neslysel. pokud ty penize mohly byt naseho statu a pokud je jiz nedostanem, tak by mel snad byt nekdo potrestan. konkretni jmena lidi, kteri o tomto vedi uz dlouho, znama jsou a budou. na Slovensku uz maji zakon, kdy dotycny muze jit sedet az na 2 roky, pokud zpusobi vetsi skody, byt neumyslne - zadny to je pouze politicka zodpovednost ... po celorocnim sviceni a povinnych zimnich pneumatikach, od nich za par let opiseme i tohle ... jednou se mozna dostane i na zakaz zesileni zvuku reklamy oproti poradu kde je vysilana - na Slovensku to plati 5 let, u nas pocitam jeste 45let nez se na to dostane ...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po listopad 14, 2011 6:50 pm Předmět: |
|
|
U MUS nešlo o žádnou krádež, bo tehdejší management společnosti tu společnost zprivatizoval a samozřejmě za ni státu zaplatil. Takových případů byly mraky a například Sokolovská uhelná byla to samé, OKD taky. Takže z titulu privatizace státu žádná škoda nevznikla ... probém je ale ten, že si na to půjčili právě od Mostecké (tj. společnosti kterou v té době řídili a kterou privatizovali). Na druhou stranu ale v principu nejde o rozdíl oproti tomu, kdy si na tu privatizaci půjčíš u banky. Krom toho, že ta ti možná taky nepůjčí, nebo za horších podmínek. Jenže i pokud by ano, tak je případným poškozeným právě MUS, a ne stát. A pokud to chápu, a těžko to může být jinak, tak prachy o kterých je řeč nejsou peníze, které by někdo nezaplatil státu, ale které pak "privatizátoři" dostali od Tykače, když mu své podíly prodali. A opravdu tedy nevím, jak by mohly ty peníze skončit zpátky u státu. Ale možná mi něco uniká ...
Taky pokud to sleduješ, tak zatím to vypadá na obvinění z praní špinavých peněz, popřípadě korupce. Ale třeba Severočeské doly stát privatizoval taky velmi podivně, a to formou přímého prodeje ČEZu a za předem určenou cenu, přičemž byly celkem jasné signály, že pokud by to šlo do veřejné soutěže, tak by cena byla rozhodně vyšší. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|