Problémy se zažíváním

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Problémy se zažíváním  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Problémy se zažíváním
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 6:34 pm    Předmět: Problémy se zažíváním Odpovědět s citátem

Zdravím, už dýl valím určitej jídelníček, protože jsem se rozhodl do toho prásknout a jít na 100% do mého cíle přibrat.

Problém je ale v mým zažívání. Nejdřív jsem si zažívání díky tomuto jídelníčku (uveden níže) pochvaloval. Na celej system jsem si zvykl a pohoda. Jediný, co mě ale fakt znepříjemňuje život je ta neuvěřitelná plynatost a četnost návštěv WC (klidně až 4x denně).

Musí to být tím jídlem, jinak to nevidím. A říkám si, že ti, kteří na své postavě taky makají a váží víc, než já a tak jí víc jídla, tak se s tímto problémem museli snad taky setkat. Prosím o radu, jak se s tím kdo dlouhodobě vypořádává pomocí nějakýho vyladění stravy a zároveň nenarušení splnění potravinových hodnot za den apod. Pokud se to nikomu z Vás nestává, tak uznávám, že jsem asi divnej a že to tím jídlem asi nebude. (vím jen, že mám sníženou aktivitu žlučníku, nebo co, takže bych prej mít přesně tyto problémy se zažíváním, jaký mám, ale prej jedině po vysoce mastných jídlech, který ale nejím)

zde zmiňovaný jídelníček:

6:00 - 125g vloček + 150g jogurtu + někdy 50g arašídů
9:00 - 2 krajíce světlého chleba + šunka a sýr/zelenina + tavený sýr, nebo jen 2ks ovoce + jogurt
12:00 - co škola uvaří (tj. různé druhy masa (asi 100g) + různé druhy příloh (125g)
15:00 - 5ks rýžových chlebíků + 3-4ks trojúhelníčku sýru + 3-4ks vejce na tvrdo + 1ks zeleniny, nebo jen 2ks ovoce
18:00 - 250g kuřecího masa + 120g rýže, nebo jen 150g těstovin s nějakou zálivkou , nebo něčím na ten způsob (střídám sýrovou omáčku a zálivku z rajčat)
21:00 - 125g vloček + 150g jogurtu/250g tvarohu

pozn.: před měsícem jsem vážil 60kg, dneska zatím nevím,plánuju se jít zvážit až za týden, abych se nevážil každou chvílu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty vločky necháváš bobtnat předem nebo až v sobě?
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

propláchnu,hodím je tak na 10-15 minut do vody,scedím a pak jím. takže je nechávám ,,naboptnat" předem.
Merrao

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No...
Zkus vypoizorovat, v den kdy plynatý nejsi, co se změnilo v tvém jídelníčku, apod.
Zatím doporučuji zařadit kefírové mléko S PROBIOTIKY...s nějakou bakteriální kulturou. Nebo i jogurt..Hollandie, nebo teda ty aktivie..bílé..

Tohle je způsobeno individualtou. Mě něco podobného dělal nadbytek jablka (řešení: začala jem si je krouhat a vařit v mikrovlnce..) a vajíčka (jedla jsem 2ks denně...)

Oběcně plynatost může způsobovat nadbytek polysacharidů ve střevě (tedy pokud konzumuješ hodně vlákniny)...zkus změnit na jeden den jídelníček...třeba vynechat pár dní vločky,..uvidíš.
kid

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pan_Absinth napsal:
propláchnu,hodím je tak na 10-15 minut do vody,scedím a pak jím. takže je nechávám ,,naboptnat" předem.

Vidím, že jsi na sebe drsný. Rýži a mouku také žereš syrové??

Pokud mají být syrové vločky stravitelné, tak musejí bobtnat několik hodin (třeba přes noc). Ony tam mezitím proběhnou nějaké enzymatické pochody a je to pak stravitelnější. Jen pro přesnost, není optimální aby bobtnaly v mléku nebo třeba jogurtu, tím se přelévají až těsně před jídlem.
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nj, ale čím nahradit takový pohodičkový jídlo jako jsou vločky s jogurtem, nebo tvarohem, abych do sebe dal 100g sacharidů? Vločky jím 2x denně, takže se tím připravím rovnou a 200g sacharidů a skoro 30g bílkovin a jak jinak je nahnat v nějakým jednoduše připravitelným jídlem,jako jsou vločky?

Jabko si dám tak 1x za den, takže to asi ne, když nad tím tak přemýšlím, ale taky mě napadlo právě jabko a taky vajíčka. Ty jsem poslední týden omezil, protože se mi nahodilo třeba víc masa ve školním obědě, nebo jiných bílkovin, takže vajíčka nebyly potřeba. Takže ty to asi taky nebudou.
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Pan_Absinth napsal:

Pokud mají být syrové vločky stravitelné, tak musejí bobtnat několik hodin (třeba přes noc). Ony tam mezitím proběhnou nějaké enzymatické pochody a je to pak stravitelnější. Jen pro přesnost, není optimální aby bobtnaly v mléku nebo třeba jogurtu, tím se přelévají až těsně před jídlem.

Tak na syrovou rýži a mouku už koule nemám

Co se těch vloček týká, tak pochopitelně jen ve vodě, až po přelití tam dám jogurt/tvaroh. A rozmočení 10-15 minut je uplně paráda na to, že dřív, při mých dávno předešlých pokusech o přibrání (ne příliš kvalitních) jsem jedl vločky bez rozmočení
kid

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pan_Absinth napsal:
kid napsal:
Pan_Absinth napsal:

Co se těch vloček týká, tak pochopitelně jen ve vodě, až po přelití tam dám jogurt/tvaroh. A rozmočení 10-15 minut je uplně paráda na to, že dřív, při mých dávno předešlých pokusech o přibrání (ne příliš kvalitních) jsem jedl vločky bez rozmočení

To není paráda, to je prostě málo.
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Pan_Absinth napsal:
kid napsal:
Pan_Absinth napsal:

To není paráda, to je prostě málo.

Takže říkáš, že to může být tím?
MM-1

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skus vysadit uplne treba na tyden kasein pred spanim tzn. tvaroh nebo night protein me to pomohlo, tedka uz to nezeru vubec.
riker

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nemas treba problemy s laktozou a nedela to ten jogurt?

asi budes muset zkouset vyrazovat ruzny potraviny a sledovat jaky to ma efekt...

kid: co je spatnyho na nerozmocenejch vlockach? Ja je moc casto nejim, ale kdyz tak je proste zaliju mlikem, rozmixuju a vypiju... a problemy jsem s tim nikdy nemel...
sergeras

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ten problem by me taky zajimal jelikoz uz je jim nekolik let jen prelete mlekem a dochucene, mluvime tu doufam o ovesnych vlockach a ne o nejakych jinych.
jir.ka

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 8:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebo to bude tim, ze si telo jeste nezvyklo. Teda podle me zkusenosti, kdyz jsme zacal nejak rozumne jist, tak jsem taky neustale trpel plynatosti. Po nejake dobe bych rekl, ze si telo zvyklo a uz neplynatim. Ale jestli to bylo vazne tim, ti fakt nereknu.
kid

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

riker napsal:
nemas treba problemy s laktozou a nedela to ten jogurt?

asi budes muset zkouset vyrazovat ruzny potraviny a sledovat jaky to ma efekt...

kid: co je spatnyho na nerozmocenejch vlockach? Ja je moc casto nejim, ale kdyz tak je proste zaliju mlikem, rozmixuju a vypiju... a problemy jsem s tim nikdy nemel...

Duvod jsem uvedl.
Kazdy mame jinak nastavene traveni. Jednomu to projde druhemu ne.
A ani ovesne vlocky neni treba jist kazdy den. Konec koncu to driv bylo hlavne krmivo pro dobytek. Vlaknina ve vlockach neni k travicimu traktu extra setrna.
maria

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daj vek prosím

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Problémy se zažíváním Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: