|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
Bombay

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 8:26 am Předmět: |
|
|
Já bych hlavně u proteinů vyzdvihl to, co zmiňoval ESKO.
Ta pixle s práškem není magicbox. Nikdy nebude mít dokonalé složení, málokdy bude mít dokonalé aminokyselinové spektrum.
Je to doplněk k normálnímu komplexnímu jídlu, které bychom měli žrát během dne.
Takže prosím začátečníky, at se v tom nehrabou, vyberou si 2-3 výrobky, které se jim zdají nejlép a zkouší.
Protein vždy poleze do peněz, časem zjistí, že doma je dobré mít tak dva druhy, at se jim to nepřežere a že stejně musí žrát hlavně normál jídlo. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacatecnik Anthony
|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 9:58 am Předmět: |
|
|
no me osobne slo o to ze si kazdy vyrobce do reklamy napise (muze) v podstate co chce,treba o te vyuzitelnosti a pritom skutek utek.
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 10:03 am Předmět: |
|
|
| Zacatecnik Anthony napsal: | | no me osobne slo o to ze si kazdy vyrobce do reklamy napise (muze) v podstate co chce,treba o te vyuzitelnosti a pritom skutek utek. |
Tak tomu uz snad veri malokdo...horsi je, ze i etiketa s nutricnima hodnotama je tam u nekterych vice mene pro srandu....
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacatecnik Anthony
|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 6:35 pm Předmět: |
|
|
no prave,ale melo by to byt taky pod nejakou kontrolou ne?Snad si tam nemohou napsat co chteji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 6:40 pm Předmět: |
|
|
Já myslím, že uváněné hodnoty jsou víceméně pravdivé, ale může se stát, že se tam objeví drobné odchylky (viz ronnie test proteinů). Ale že by tam byly vyloženě nesmysly a lživé informace, tomu nevěřím, to by přece nemohlo projít přes všechny možné kontroly (?). Možná jsem naivní když si to myslím...tak ať. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne ne prosinec 18, 2011 7:01 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 6:41 pm Předmět: |
|
|
| Zacatecnik Anthony napsal: | | no prave,ale melo by to byt taky pod nejakou kontrolou ne?Snad si tam nemohou napsat co chteji. |
Ono to jen kolikrat staci umet sikovne napsat a jsou z obliga. Prave proto je dobre umet z tech etiket spravne cist a nenechat se oblnout. I kdyz samozejme mnohokrat ani to nepomuze a v te pixli, co si koupis, zdaleka neni to, co je na etikete deklarovano. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 6:54 pm Předmět: |
|
|
A proto by bylo fajn, kdyby vyšel na ronnie.cz nějakej článek otom, jak číst z etiket =) Ikdyž...
edit: drejpe, já vím... proto jsem to napsal takhle
Naposledy upravil guruhonza dne ne prosinec 18, 2011 6:57 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 6:56 pm Předmět: |
|
|
Clanky jsou, jen ne na ronniem. A nejsem si jistej, jestli by tu takovy clanek byl zcela objektivne napsan. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 7:39 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Já myslím, že uváděné hodnoty jsou víceméně pravdivé , ale může se stát, že se tam objeví drobné odchylky (viz ronnie test proteinů). Ale že by tam byly vyloženě nesmysly a lživé informace, tomu nevěřím , to by přece nemohlo projít přes všechny možné kontroly (?). Možná jsem naivní když si to myslím...tak ať. |
"Všechny možné kontroly" - ono jich sice výrobci mezi sebou a zákazníkem moc nemají, ale pod zbytek Tvého postu se bezezbytku podepisuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 7:44 pm Předmět: |
|
|
Vylozene lzive to si taky nemyslim, to snad jen u vyjmek, ale jak jsem psal, informace mohou byt casto jen sikovne napsane cili tak trochu zavadejici a matouci, s cimz snad souhlasis. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 7:48 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Vylozene lzive to si taky nemyslim, to snad jen u vyjmek, ale jak jsem psal, informace mohou byt casto jen sikovne napsane cili tak trochu zavadejici a matouci, s cimz snad souhlasis. |
To by mě zajímalo, jak se dá šikovně napsat etiketa s nutričními hodnotami. Ono tam prostoru pro kličkování naštěstí moc není. Tabulka s čísly je jednoznačná, pod ní složení v pořadí od největšího k nejmenšímu zastoupení také.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 8:26 pm Předmět: |
|
|
Prave treba pomer jednotlivych slozek ve viceslozkovem proteinu, coz prevazna vetsina firem neuvadi. Napr. v popisu vyrobku je vyzdvihuto jako jedna z prednich vlastnosti, ze obsahuje micelarni kasein, na etikete ve slozeni je micelarni kasein treba az na 5. miste nekde za sojovym koncentratem, kaseinatem vapenatym (cili levnymi nekvalitnimi zdroji proteinu), cili ho tam muze byt jen naprosto zanedbatelne mnozstvi, ale bude tam, coz je hlavni a vyrobce je z obliga. Nechapu treba, jak muze levny americky protein obsahovat nejake vetsi mnozstvi micelarniho kaseinu, kdyz se vyrabi pouze na jednom nebo dvou mistech v Evrope a tahat to do USA a nasledne zpet by se znacne podepsalo na cene vyrobku.
Nebo jak je to treba s tim "nastrelovanim" vyrobku kolegenem? To take neni az tak neobvykla vec, ale pokud se nemylim, tak na etikete o kolegenu neni ani zminka a pokud ano, tak je to zase jen hloupost lidi, ze v tom neumi cist. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
lookzoR

|
Zaslal: ne prosinec 18, 2011 8:28 pm Předmět: |
|
|
Dám příklad z praxe - ON 100% whey gold standard (omluvte jestli je to nějak jinak napsané - zpřeházené) - ale taky, je tam syrovátka a pak hydrolyzovaná syrovátka, která bude téměř s určitostí jen tak ''pocukrovaná''.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 9:04 am Předmět: |
|
|
| lookzoR napsal: | | Dám příklad z praxe - ON 100% whey gold standard (omluvte jestli je to nějak jinak napsané - zpřeházené) - ale taky, je tam syrovátka a pak hydrolyzovaná syrovátka, která bude téměř s určitostí jen tak ''pocukrovaná''. |
Z čeho usuzuješ, že to je "téměř s určitostí"?
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|