Domácí šmrdlání kokosu v pralese :)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 59, 60, 61  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Domácí šmrdlání kokosu v pralese :)  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Domácí šmrdlání kokosu v pralese :)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
seeya

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cau
tie dosady na 45cm lavicku su tazsie alebo lahsie ako regularny drep?
Pri normalnom drepe chodis nizsie alebo vyssie?
Malo by to zmysel aj pre mna ked mam drep iba 150 alebo to mam najprv vysroubovat trochu vyssie?

dik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzdycky bude zalezat na rozdilu hloubky regulerniho drepu a dosedu. Takze pokud bude tvuj regulerni drep jen o cca 5cm hlubsi, nez nez dosed, tak bych to odhadoval na stejnou narocnost. Pokud bude dosed stejne hlubokej jako drep, tak bude dosed narocnejsi. Pri vejsce cca 185, je to u me lehce nad paralel, takze pro vetsinu lidi by dosed na lavku 45cm mel byt lehci nez regulerni drep.
Normalni drepy uz jsem nedelal hodne let, ale urcite jsou (byly) hlubsi.
Oboji ma svoje vyhody, takze je muzes stridat, cyklovat nebo proste delat to, co te vic bavi. Ale doporucuju spis kombinovat.
Osobne je beru spis jako doplnek k basketu na vyskok, kde by asi byla lepsi jeste mensi hloubka, ale je to proste takovej kompromis.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Primitiv

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cítíš, že ti ty dřepy, resp. dosedy, ve výskoku pomáhaj?
Hodně mudrců mi tvrdí, jak budu po posilování pomalej a zkrácenej, ale subjektivně mi naopak přijde, že mi dřep zlepšil explozivní sílu nohou.
madball

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 11:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Primitiv napsal:
Cítíš, že ti ty dřepy, resp. dosedy, ve výskoku pomáhaj?
Hodně mudrců mi tvrdí, jak budu po posilování pomalej a zkrácenej, ale subjektivně mi naopak přijde, že mi dřep zlepšil explozivní sílu nohou.

Podle me je pravda na obou stranach.
Chce to trenovat rychlost i silu a rozumne to kombinovat.
Pokud clovek neprovadi urcity pohyby v plnym rozsahu, tak se ten rozsah bude zkracovat.

edit: momentalne by u me vyskoku pomohla spis plyometrie, tedy trenink vic zamerenej na rychlost, abych byl objektivni.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Frozz.

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2011 12:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dřepy ti samozřejmě na výskok pomůžou a rozhodně po tom nebudeš pomalejší, jen je potřeba vědět, s jakou intenzitou a váhama je jet.
Ještě lepší jsou ale např. dřepy s výskokem, dřepy s výskokem mezi kotoučema, nebo mě ještě napadá skokové výpady s činkou na zádech (takové to střihání nohama)
A samozřejmě plyometrie je primárně zaměřená na rozvoj rychlých svalových vláken (resp. výbušná síla), která ti ten výskok dokáže zlepšit, takže všemožné skoky, přeskoky, výskoky na bedny atd.
Abych nezapoměl, přesmístění, snatch, trh do střihu (neznám přesný název) a další vzpěračské cviky ti k lepšímu výskoku (obecně k lepší výbušnosti) taky dost pomůžou.
Primitiv

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2011 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poslední dobou jsem začal zařazovat výskoky snožmo na bednu, někdy ze sedu. To je taky fajn cvik a výbušnosti to taky, podle mě, pomůže.
madball

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

28.12.2011

veslo 3min (10)

fsq
3/ 55 - 65 - 75 - 85 - 95 - 105 - 115 - 125
Ze 125ky celkem radost, ikdyz hloubka zase nebyla jako u prvnich serek a tedy podle predstav.

dl
5/ 55 - 95
3/ 125 - 145 - 165 - 185 - 205 - 210 - 3RM PR
Posledni serka celkem nadoraz, kratkodobej cil splnen. Uvidim, jestli zkusim priste 215, nebo dam nejakou lehci zmenu. 205ka natocena, diky Drape, tak ji sem mozna pozdeji hodim, kvuli komentum na techniku apod., pokud uriznu konec kvuli xichtu. :D

bp
5/ 55 - 65
3/ 75 - 85 - 95 - 105 - 115 - 125 - 135 - 3op. s dopomoci, druhý prý ne
10/ 95
Dneska technicky celkem gut, draha byla pro me ideal a daril se dobre zapojovat trical.

spodni kladka
8/ 70 - 80 - 90 - 100 - 110

francie
6/ 30 - 35 - 40 - 45 +EZ
3/ 50 + EZ - to mi mohlo byt jasny, ze na 6op. nemam :D

sedlehy + hyperextenze +10kg
Asi 3x.
Draper

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
3/ 125 - 145 - 165 - 185 - 205 - 210 - 3RM PR
Posledni serka celkem nadoraz, kratkodobej cil splnen. Uvidim, jestli zkusim priste 215, nebo dam nejakou lehci zmenu. 205ka natocena, diky Drape, tak ji sem mozna pozdeji hodim, kvuli komentum na techniku apod., pokud uriznu konec kvuli xichtu. :D

Na ksicht kasli, s genetikou uz nic nenadelas To video sem urcite dej, protoze ses porad bal, ze mas krivy zada, ale vzhledem k te vaze jsi je mel naprosto v pohode.
madball

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Davam to sem kvuli tomu, aby bylo videt, ze obcas do te posilky prece jenom zajdu.
Puvodne jsem myslel, ze ty zada budou mnohem horsi, nez to je na videu, ale nakonec jsem s tim celkem spokojenej. Na druhou stranu ale musim priznat, ze jsem se snazil.
Hlavni chyby, co vidim, jsou malej start z noh, tzn. prdel by mohla byt delsi dobu dole a moc zbytecnej zaklon, kterej tam je hlavne kvuli tomu, abych mel pocit, ze je to dotazeny.
Dalsi chyby si neuvedomuju, tak cekam pripominky. Dik.
Draper

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo jo ten zaklon, taky to tak delam, pro ten pocit, ze je to dostatecne dotazeny, ale uz jsem si odvykl zaklanet se tolik jako drive.Start z nohou je myslim ok a nepripada mne, ze by ti prdel letela moc nahoru (ale tyhle veci at posoudi odbornici). Tahle technika se mne opravdu HODNE libi

btw. to uz sice na videu neni, ale co tam do tebe potom hustila ta Asiatka? Sklanela ti poklonu nebo co?
madball

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dik. Ja prave uz ten zaklon mam taky "celkem" odnaucenej, alespon proti drivejsku, ale tady jsem se proste vic snazil, nez normalne a dopadlo to tak, jak je to na videu.

citace:
btw. to uz sice na videu neni, ale co tam do tebe potom hustila ta Asiatka? Sklanela ti poklonu nebo co?

Ptala se kolik dam maxko, tak jsem rekl, ze nevim, ale ze asi 230, a pak se ptala kolikrat je to moje vaha a ja rekl, ze asi 2,5x. A ona, ze je to dobry.
Ale celkem v pohode holka. Prvni cvik drep, druhej bench, treti mrtvola, pak nevim, a kdyz jsem si chtel dat nejaky hyperextenze, tak byla tam. Neboji se toho holka. Kdyby to tak braly vsechny.
žlutej

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenom takovej postřeh, neber to jako kritiku. Nevím jestli se mi to nezdá, ale připadá mně, že tu činku v negativní fázi zbytečně moc brzdíš. Taky jsem to tak dřív cvičil a závěr z toho byl, že to zbytečně ubírá sílu a mám z toho víc odvařený spodní záda.
madball

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

žlutej napsal:
Jenom takovej postřeh, neber to jako kritiku. Nevím jestli se mi to nezdá, ale připadá mně, že tu činku v negativní fázi zbytečně moc brzdíš. Taky jsem to tak dřív cvičil a závěr z toho byl, že to zbytečně ubírá sílu a mám z toho víc odvařený spodní záda.

Kritika nevadi, jen s ni sem. :-)
Mas pravdu. Ale vis, jak to je. Je to komercni fitko. Mne teda jeste nikdo zatim nevynadal, ale kamosovi uz treba jo. Pokud je sila, tak se to snazim nejak rozumne pokladat. Ale parkrat uz nebyla, tak to od kolen letelo skoro volnym padem. :D
Ten objem treninku nastesti neni tak velkej, takze to zada jakztakz zvladaj.
Urcite bych to u tezsich serii od kolen radsi pustil rychleji, ale jak jsem psal, nechci tam vyvolavat zbytecne pozdvizeni.
Navic tohle je video a tady se vic snazim, takze normalne to taky tak horky nebude. :D
seeya

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uff..pekne striktne. Parada.
btw kolko vazis teraz? edit: uz som to zvladol vypocitat :))

Naposledy upravil seeya dne st prosinec 28, 2011 8:04 pm, celkově upraveno 1 krát
madball

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
uff..pekne striktne. Parada.
btw kolko vazis teraz?

Ja se moc nevazim, doma ani vahu nemam, v praci jsem digitalni omylem rozbil. Ale opravdu omylem a nebylo to tim, ze bych na ni stoupl.
Ja bych rekl, ze to bude porad stejne, tzn. +- 95kg.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Domácí šmrdlání kokosu v pralese :) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 59, 60, 61  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: