Potřeboval bych poradit jak nabrat

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Potřeboval bych poradit jak nabrat  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Potřeboval bych poradit jak nabrat
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RomanZajac

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 5:28 pm    Předmět: Potřeboval bych poradit jak nabrat Odpovědět s citátem

Ahoj potřeboval bych poradit jak nabrat na váze.
Je mi 16let měřím 165cm a váha je 53kg.
Chodil jsem do posilovny ale to jsem ještě nevěděl co vůbec vlastně chci a tak jsem se zeptal v posilovně jáké cviky bych měl používat a tak jse mi dostalo pár rad do posilovny jsem chodil 4měsíce pondělí,středa,pátek kolem 18hodiny (nevím jestli je čas podstatný).
Po těch 4měsících mi někdo jiný řekl že cviky které používám mi jsou teď na nic a musím jet cviky na nabrání hmoty a dostal jsem pár rad jaké cviky mám používát ale po měsíci mi opěť někdo řekl že je to na nic.
Jednou mi kamarád poslal odkaz na tuto stránku kde jsem se dočetl mnoho zajímavých věcí, a že rádi poradíte.
U nás v posilovně prodávají různé suplementy a byl mi doporučen:sachariďák mass gain14 ale ptal jsem se na užívání tohoto gaineru více lidí a každý mi dal jinou radu kolikrát deně a po jakých dávkách ho užívat takže jsem z toho měl v hlavě trochu (guláš).A od té doby jsem v posilovně nebyl protože nevím jaké cviky bych měl používát na nabrání hmoty a s jakou váhou čínek.Sacharidový nápoj taky nevím kolikrát deně používat a po jakých dávkach takže mi leží doma na skříni.

Tak pokud by jste nikdo měli trochu času a poradili mi jaké cviky s jakou váhou cvičit tak bych byl moc rád.A jak užívat ten sacharidák.

Dále jsem zde na Ronnie četl že by se měli užívat vitamíny mám doma krabičku vitamínů ve kterých jsou vitamíny (A C Ca D E K Mg Se Zn)
je na nich že jsou vhodné jako doplněk stravy a minerálů tak bych se chtěl zeptat jestli je vhodné je pro mě užívat nebo ne.

A četl jsem že nejdůležitější je při posilování strava tak bych se chtěl zeptat jestli když chci nabrat hmotu mám jíst pravidelně nebo si udělat stravovací plán já s tím zatím nemám vůbec žádné zkušenosti.

Vím že jsem sem toho napsal hodně a mám mnoho otázek ale chtěl bych něco začít konečně dělat aby to trochu k něčemu vedlo a nechodil do posilovny zbytečně jako předtím.Děkuji za rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 5:31 pm    Předmět: Re: Potřeboval bych poradit jak nabrat Odpovědět s citátem

.... je těžký hledat?

https://forum.ronnie.cz/zacatecnici-f20.html

tady v téhle části je tvůj dotaz řešen hned několikrát...
RomanZajac

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 5:34 pm    Předmět: Re: Potřeboval bych poradit jak nabrat Odpovědět s citátem

Četl jsem zde mnoho článků ale všude je tochu něco jiného tak jsem napsal jestli by mi někdo neporadil.Přímo na moje otázky
DaveX

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Základ je jídelníček. Takže určitě napiš co jíš a od toho se můžeš odpíchnout. Ono z hovna koloběžku neuděláš, tak musíš pořádně jíst, abys něco nabral.
RomanZajac

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Právě ja nemám páru co bych měl jíst v kolik hodin a kolik toho sníst potřeboval bych nějakej rozvrh kolik toho sníst heldal jsem různé jídelničky na netu ale je jich celkem hodně tak vůbec nevím jakého se chytit
Petey

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

studuj a studuj,az ked ti nieco nebude jasne spytaj sa. Nikto to za teba robit nebude Osobny trener a vyzivovy poradca beru peniaze
RomanZajac

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vim že trenér stojí peníze a ne malé peníze ale já si vždykcy něco nastudoval na netu pak chodim do posilky 4měsíce cvičim a pak se dozvim že je to na nic takže zbytečně vyhozený peníze a čas.Každej v posilovně mi řekl něco jinýho tak já vůbec nevím jak cvičit co jíst jak brát gainer.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RomanZajac napsal:
Vim že trenér stojí peníze a ne malé peníze ale já si vždykcy něco nastudoval na netu pak chodim do posilky 4měsíce cvičim a pak se dozvim že je to na nic takže zbytečně vyhozený peníze a čas.Každej v posilovně mi řekl něco jinýho tak já vůbec nevím jak cvičit co jíst jak brát gainer.

pošli sem články a topicy, které si četl... a pak se zeptej na to, co na tom nechápeš.
DaveX

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Příklad:

8:00 snídaně: vločky (já to mám nejradši, když si to se sušeným sojovým proteinovým mlékem rozmixuju a vypiju)
10:00 svačina: bílý jogurt s ovocem
12:00 oběd: maso s rýží
15:00 svačina: pečivo+šunka+sýr+zelenina
18:00 večeře 1: tak jako oběd
Večeře 2: tvaroh (já si ho nejraději rozkvrdlám ve vodě a pak to vypiju :))

Ono kombinací je hodně, to je jen takový obecný příklad. Přidej tam vajca, ryby, cottage, tuňáka atd..

Podle svoji váhy si určíš, kolik toho potřebuješ sníst a podle nutričních hodnot si určíš jak moc

Naposledy upravil DaveX dne čt leden 05, 2012 7:12 pm, celkově upraveno 1 krát
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 7:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DaveX: kolik vážíš?
DaveX

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
DaveX: kolik vážíš?

Já mám teď úplně jiné problémy :) v současnosti hubnu a jídelníček mám jiný.

výška 173

26. prosinec 2011: 86,4 kg pas 100 (za to se stydím :D)
5. leden 2012: 82,6 kg, pas 95

Podobný jak je nahoře jsem dodržoval jak jsem nabíral, ale s různýma modifikacema, a u mě to šlo.
Sonnyx

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co jíst?
Dovolím si odkázat na Freimenův web, snad to nikomu nebude vadit.
http://www.freimen.cz/clanky/vyziva/optimalni-jidelnicek-studentsky.html

Jelikož je ti 16, pochybuju, že by jsi měl peníze na nějaký dražší jídelníček.
Pro představu ti ještě napíšu jídelníček, který jsem dodržoval dřív.

Snídaně (7:00):
Míchaná vajíčka, celozrnné pečivo, multivitamín, glukosamin

2.Svačina (11:00):
Rýžové chlebíky, Eidam, šunka

Oběd (13:00):
Kuřecí/hovězí/ryba, brambor/těstoviny, zelenina

Svačina 3 (15:00):
Sýr Cottage, celozrnné pečivo, ovoce/zelenina

1.Večeře (19:30):
Kuřecí/ryba, brambory/rýže, zelenina

2.Večeře (22:00):
Tvaroh

Co se týče vitamínů, každý to vidí jinak. Při dobré a vyvážené stravě není údajně potřeba dodávat, já si radši ráno doporučenou dávku vitamínového komplexu dám, ale to záleží už jen na tobě, jak moc chceš utrácet.

Někomu vyhovují ráno vločky. Jsou dobrým zdrojem sacharidů, ale já měl problém je po ránu strávit, takže mám místo toho jako zdroj sacharidů celozrnné pečivo.

U jídla porce rozepsané nejsou, protože si to musíš sám napasovat na sebe. Navíc máš 59 kilo, tak se hneď nežeň do jídeláků o 8 chodech, ale sestav si třeba 5chodový jídelníček. Pokud nejsi zvyklý, nemusíš hned na posezení spořádat celou misku cottage nebo tvarohu, začni takovými porcemi, které zvládneš

Co cvičit?
Podle toho, jak jsi svoje cvičení popsal, bych řekl, že jsi toho moc nenacvičil. Nevím jak ostatní, já bych ti doporučil zkusit fullbody.
https://forum.ronnie.cz/zacatecnik-trenink-t15199.html

V sekci začátečníci máš stovky jídelníčků a stovky tréninkových plánů, které si tu lidi před tebou nechali zhodnotit, tak nebuď líný a přečti si je.

Když ti v posilce někdo něco bude chtít poradit, poslechni si ho, ale neměň plán kvůli každému jarinovi. Nevymýšlej zbytečně složité tréninkové plány o 15 cvicích na den. Věř základním cvikům a poroste to. :)
RomanZajac

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ok díky za radu zrovna jsem četl článek na Ronnie jak je na hlavní stránce jak přibrat tak jsem se taky zas něco dozvěděl akorát jsem nerozuměl všem názvům cviků co bych na začátku měl používat jak je napsáno o tom kruhovém tréninku.A ještě budu muset prozkoumat trochu ten gainer jak užívat.
Poman

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RomanZajac napsal:
ok díky za radu zrovna jsem četl článek na Ronnie jak je na hlavní stránce jak přibrat tak jsem se taky zas něco dozvěděl akorát jsem nerozuměl všem názvům cviků co bych na začátku měl používat jak je napsáno o tom kruhovém tréninku.A ještě budu muset prozkoumat trochu ten gainer jak užívat.

gainer neužívat. Sice jsi hubenej jak párátko,ale radši začni jen normální stravou.
RomanZajac

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2012 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok zatím nechám gainer ležet na skříni a začnu normální stravou

Rychle na stránku:

Přejdi na: