Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 256, 257, 258 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
BTW Jelene, v tomhle případě ta maminka nebránila majetek, ale sebe a dítě. Zdá se to být jako můj rýpanec do tebe, ale není, jen chci, aby si lidi uvědomili, na co vlastně útočník útočí a podle toho pak posoudili možnosti nutný obrany. To je zcela zásadní otázka. Když ti lupič sebere mobil za dva tisíce a ty ho pak sejmeš glockem zezadu na útěku, tak to asi neukecáš.

Tady nejde o to, že mi někdo sebere "jen" mobil za dvojku, jde o omezení mé osobní svobody tím, že mi někdo vnikne do bytu atd.
Tím že mi násilně a protiprávně vnikne do bytu se dotyčný zbavuje svého práva na život a svůj život vkládá do rukou oběti.
Takto to chci mít_ prostě viz. Castle law. ( (castle doctrine), skutečně v mnoha státech existuje. Dle zákonů těchto států je člověk oprávněn použít ke své obraně smrtící sílu pouze tehdy, má-li důvodné obavy, že mu hrozí těžké zranění nebo smrt. Princip doktríny hradu je pak založen na předpokladu, že u vetřelce vzniká taková důvodná obava automaticky na základě faktu, že se vám násilím vlámal do obydlí.)

Útočník nemusí nikomu rabovat barák (je to jeho volba), obět se bránit musí, pokud nechce utpět újmu.
Nezajímá mě, že si nakonec vezme jen mobil, neměl tam vůbec být a k mobilu se dostat. Právo na majetek musí být v kapitalistické společnosti vždy nad právem pachatele. To je můj názor a za ním si už řadu let stojím.

A pro tenhle náš absurdistán i přes to pravdoláskařský peklo platí, že je lepší bejt souzenej 12, než nesenej 6ti.
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Bombay napsal:

Ty jsi tam byl?

Loupili spolu, šli do rizika spolu.
On není souzen za vraždu, ale za zabití. Což je smysluplnější než vražda.

Ano, loupili spolu, šli spolu do rizika. Kurva, LOUPILI SPOLU, takže by měl být odsouzen za loupež.
Až si půjdeš zaběhat, vezmeš sebou někoho a ten si zlomí nohu, budeš souzen za ublížení na zdraví? Míra zavinění u obou událostí je stejná, akorát že loupež je protiprávní čin. A to myslím vážně. Ty máš na té zlomené noze stejný podíl jako on má podíl na smrti svého společníka.

To je přitěžující okolnost, prostě půjdeš si zaběhat s kámošem a spolu přepadnete nějakou holku, no ona vytáhne bouchačku a sejme ho, a ty to odskáčeš, páč si spolupachatel, minimálně si nezabránil tomu kámošovi v trestným činu a je to přitěžující okolnost a je to tak správně, páč si pak každej rozmyslí, podílet se na zločinu. To je ten výchovnej/odstrašující efekt, něco co v týhle naší pa-zemi neznáme.
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/255391-samozvani-strazci-islamu-v-egypte-trestaji-projevy-zapadni-kultury.html

Zvažoval jsem dovolenou v Egyptě, ale po těchto zprávách tomu moc nedávám.
Egypt jde pomalu a jistě do hajzlu, protože jak odejdou turisti (a po těchto zprávách jich odchází nezanedbatelná část), tak z něho bude další arabský stát s vládnoucí klikou fanatiků.

Však se západní civilizace skrze NATO přičinila, aby to tam dopadlo, jak to dopadlo.

V otázce instalace islámu do všech koutů světa vskutku děláme co můžeme.
Poman

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mablung

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 8:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:
...

Zkus reagovat na to co ti bylo opovězeno. Co se týče jak mě, tak Markyho. Meleš si svojí jako by jsi si přečetl jen pár prvních a posledních slov.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Zeleny Jëlen napsal:
...

Zkus reagovat na to co ti bylo opovězeno. Co se týče jak mě, tak Markyho. Meleš si svojí jako by jsi si přečetl jen pár prvních a posledních slov.

Markyho do toho netahej, diskutuješ snad za sebe, nebo se bojíš, že tvoje argumenty nemaj samostatně žádnou váhu?

citace:
Kurva, LOUPILI SPOLU, takže by měl být odsouzen za loupež.
Až si půjdeš zaběhat, vezmeš sebou někoho a ten si zlomí nohu, budeš souzen za ublížení na zdraví?

Sám jsi to napsal, loupili spolu, nemaj spolu co loupit, a jakákoliv komplikace (úmrtí) je holt komplikace a riziko, co při lupu musí brát na sebe.

Podle stejnýho mustru, jako když ty vidíš, jak někdo krade a neohlásíš to/nezabráníš mu, tak si spolupachatel, byť jsi fyzicky nic neukradl. V USA to holt jen doladili.
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/diskuse?id=263683&articleId=/krimi/255437-u-strelby-v-tanvaldu-byly-i-dalsi-osoby-rika-ustecka-statni-zastupkyne.html&sectionId=3

Ještě chvíli a ze staříka udělají vraha, Mablungu, máš radost? No hlavně, že to ti dáva smysl, ne?
Bombay

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:
Mablung napsal:
Zeleny Jëlen napsal:
...

Markyho do toho netahej, diskutuješ snad za sebe, nebo se bojíš, že tvoje argumenty nemaj samostatně žádnou váhu?

citace:
Kurva, LOUPILI SPOLU, takže by měl být odsouzen za loupež.
Až si půjdeš zaběhat, vezmeš sebou někoho a ten si zlomí nohu, budeš souzen za ublížení na zdraví?

Sám jsi to napsal, loupili spolu, nemaj spolu co loupit, a jakákoliv komplikace (úmrtí) je holt komplikace a riziko, co při lupu musí brát na sebe.

Podle stejnýho mustru, jako když ty vidíš, jak někdo krade a neohlásíš to/nezabráníš mu, tak si spolupachatel, byť jsi fyzicky nic neukradl. V USA to holt jen doladili.

Souhlas.

A doplním to ještě za sebe. Pokud někdo jde krást do cizího domu, měl by počítat s rizikem. Nemá tam co dělat a nemá právo si nic brát. Zasahuje do soukromí majitele domu.
O to víc mi není líto, že to byl feťák.

Mablung strašně řeší právo, spravedlnost...za sebe ti řeknu asi tohle. Okolo mě je pár policistů a pár fetek, šmejdů. Fetky a šmejdi kurví lidem ve městě život, kradou, obtěžují a z přestupků a pokut si nic nedělají.

Platí na ně jedno - když si je občas někteří policajti odchytnou a hezky jim dají nakládačku. Pak teprve je na nějakou dobu klid.

A stejný případ jsou ty fetky v americe. Dělali bordel a dostali přes prsty. Dobře jim tak, byla to jejich volba.
mysH

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/ekonomika/255475-japonci-zachranuji-evropu-nakoupili-dluhopisy-za-300-milionu-eur.html

muze mi nekdo vysvetlit, jak muze mega zadluzeny Japonsko nekde nakupovat dluhopisy (btw ktery jsou dost rizikovy) a uplne kaslat na vlastni zadluzeni a reseni svych problemu?
Broken

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
http://www.novinky.cz/ekonomika/255475-japonci-zachranuji-evropu-nakoupili-dluhopisy-za-300-milionu-eur.html

muze mi nekdo vysvetlit, jak muze mega zadluzeny Japonsko nekde nakupovat dluhopisy (btw ktery jsou dost rizikovy) a uplne kaslat na vlastni zadluzeni a reseni svych problemu?

já tomu teda prd rozumím,ale jako investice se mi to jeví velice zajímavě,rychlá doba splatnosti a s tou rizikovostí s ratingem AAA to taky nebude tak horké,navíc když o ty papíry byl veliký zájem.k tomu ještě je to nějakých 8mld v přepočtu na naše,takže pro japonsko drobné a menší přivýdělek.
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:

S tím nesouhlasím. Takže když uvidím, jak se nějaký ozbrojený pachatel dopouští trestního činu krádeže (např. vniknutí do rodinného domu a následná krádež), já ho uvidím, ale nezabráním mu v tom (má zbraň - ohrožení vlastního života - bezmoc proti pachateli), tak jsem najednou spolupachatel?
S tím "ohlášením" máš pravdu, určitě je na místě zavolat PČR, ale se zabráněním rozhodně nesouhlas, od toho tu je policie, aby zabránila pachateli v páchání trestního činu, ne já.

Jestli mi to dokážeš nějak logicky vysvětlit, tak to beru, můžu se mýlit a třeba to tak, jak jsem napsal, není.

edit: paragraf 367
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/cast2h10d8.aspx

Naposledy upravil Frozz. dne pá leden 06, 2012 12:30 pm, celkově upraveno 1 krát
cipinek

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:

je to úplně jednoduché, japonsko si prostě za své jeny, kterých si můžou tisknout neomezeně, protože je to jejich vlastní měna, koupí na devizovém trhu v příslušném kurzu eura a za ně si nakoupí dluhopisy... , státy mohou znehodnocovat měny jak chtějí, občané jsou za znehodnocování měny (tistění peněz na kopírce) zákonem trestáni, pro jednoho pravidla platí, pro druhého ne...
U.B0B

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:

To je přitěžující okolnost, prostě půjdeš si zaběhat s kámošem a spolu přepadnete nějakou holku, no ona vytáhne bouchačku a sejme ho, a ty to odskáčeš, páč si spolupachatel, minimálně si nezabránil tomu kámošovi v trestným činu a je to přitěžující okolnost a je to tak správně, páč si pak každej rozmyslí, podílet se na zločinu. To je ten výchovnej/odstrašující efekt, něco co v týhle naší pa-zemi neznáme.

nezname ... ja myslim, ze nekde se to pouziva - pokud jsem majitel ridicskeho prukazu a jedu v aute, ktere ridi podnapily, tak alespon kdysi to tak byvalo, ze muzu mit taky maler neb jsem nezabranil nebo alespon se nepokusil, opilci v rizeni zabranit. je to dosti jiny pripad, ale jde o to, ze muzu dostat trest, za to ze jsem se jenom ucastnil potencionalne nebezpecne jizdy.
mysH

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek - to sice muzou, ale tim zaroven devalvuji jejich vlastni menu. Navic si nemyslim, ze investice do EU by byla nejak obzvlast bezrizikova. A prece logicky vyjde vzdy lip uhradit vlastni zavazky (a neplatit tim padem uroky) .. nez si vlastne pujcit penize, abych je mohl pujcit dal .. dyt to snad v realnym zivote (= ne u statu) ani delat nejde, aby na tom slo i vydelat (nepocitam lichvu)
cipinek

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

máš o fungování "peněz", měn zkreslené nebo spíše záměrně chybné představy:

snad prozřeš, ale ty jsi docela hloubavý a chytrý, šiř dále naši pravdu...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 256, 257, 258 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: