|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: út leden 10, 2012 4:52 pm Předmět: |
|
|
| Mr.Samorost napsal: |
3. - ak si chceš vypočítať aká by mala biť cca tvoja konečna výška je na to krásni vzorček aj keď ktovie ako presni:
(Výška otca + výška matky + 10) cele to videl 2 a máš výšku ktorú by si mal cca mať u mňa to platí na centimeter presne.
4. - a preboha nemaj kompe-xi z výšky máž 186cm si vižší než cca.
95% ľudí na planéte a teba štve že nemáš o 4cm viac wow vezmi si meter odmeraj si na rozpätí prstov koľko sú 4cm a potom sa môžeš smiať že ta taký kúsok štve
|
Ehm. Nevím jestli moje máti zahla*a20* , ale ten tvůj vzorec je u mě totálně mimo.
Co se výšky týče, já osobně bych si nepřál být moc vysoký. Čím vyšší člověk, tím vyšší pravděpodobnost křivých zad a potíží s tím spojených
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
U.B0B

|
Zaslal: út leden 10, 2012 5:01 pm Předmět: |
|
|
pokud si chtel poradne vyrust, tak si mel vcas podstoupit kastraci. mel bys 2,2-2,5 metru vysky a cca 10-15 let zivota pred sebou a .. hlas, jaky je dnes slyset, uz jen ze starsich zaznamovych zarizeni.:)
Naposledy upravil U.B0B dne út leden 10, 2012 5:46 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: út leden 10, 2012 5:06 pm Předmět: |
|
|
... ten vzorec znám v podobě
otec + (matka+13) (pro výpočet budou (cí výšky ženy se počítá-13) / 2
... ovšem výsledek je +- 8,5cm , takže je v rozptylu 17ti cm, což je pro nevěru poměrně volné pole působnosti ...  [/b]
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: út leden 10, 2012 5:47 pm Předmět: |
|
|
Čo sa týka zastavenia rastu kvôli cvičeniu je to asi tak, že pri cvičení vzniká zvýšený nárok na príjem makro a mikro živín a u väčšiny je toto zanedbané. Preto telo prvotne rieši aktuálnu odozvu na stres vyvolaný cvičením a neostávajú mu prostriedky na rast do výšky.
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: út leden 10, 2012 6:05 pm Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | ... ten vzorec znám v podobě
otec + (matka+13) (pro výpočet budou (cí výšky ženy se počítá-13) / 2
... ovšem výsledek je +- 8,5cm , takže je v rozptylu 17ti cm, což je pro nevěru poměrně volné pole působnosti ... [/b] |
no nevim. Na me ani na bratra ten vzorec neplati.
(175 + 164 + 13) / 2 = 176
Pritom ja mam 190 a bratr 187. A jsem si 99.999% jistej ze matka nezahla
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út leden 10, 2012 6:20 pm Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: | | Čo sa týka zastavenia rastu kvôli cvičeniu je to asi tak, že pri cvičení vzniká zvýšený nárok na príjem makro a mikro živín a u väčšiny je toto zanedbané. Preto telo prvotne rieši aktuálnu odozvu na stres vyvolaný cvičením a neostávajú mu prostriedky na rast do výšky. |
To by muselo docházet k hodně brutálnímu přetěžování a k hodně velké nutriční karenci.
Zastavení růstu je většinou spojeno s nasazením steroidů a tím s předčasným uzavřením růstových štěrbin. Spojení sportovní zátěže se zastavením růstu je ji drahně let zpochybňováno.
S touhle myšlenkou se musím i já po spoustě let praxe a po zkušenostech s lidmi s kterými jsem pracoval od dětského věku až po dospělost jen ztotožnit.
Na vzorce se vyprdněte
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: út leden 10, 2012 7:22 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | secret78 napsal: | | Čo sa týka zastavenia rastu kvôli cvičeniu je to asi tak, že pri cvičení vzniká zvýšený nárok na príjem makro a mikro živín a u väčšiny je toto zanedbané. Preto telo prvotne rieši aktuálnu odozvu na stres vyvolaný cvičením a neostávajú mu prostriedky na rast do výšky. |
To by muselo docházet k hodně brutálnímu přetěžování a k hodně velké nutriční karenci.
Zastavení růstu je většinou spojeno s nasazením steroidů a tím s předčasným uzavřením růstových štěrbin. Spojení sportovní zátěže se zastavením růstu je ji drahně let zpochybňováno.
S touhle myšlenkou se musím i já po spoustě let praxe a po zkušenostech s lidmi s kterými jsem pracoval od dětského věku až po dospělost jen ztotožnit.
Na vzorce se vyprdněte |
No veď netvrdím, že sa to deje. Len som podal vysvetlenie za akých podmienok by to bolo možné.
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: út leden 10, 2012 7:41 pm Předmět: |
|
|
Já tomu nikdy nevěřil. Trenér mi tehdy říkal, že cvičení se zastavením růstu nemá nic společného. Někdo zase že jo když budu cvičit cviky jako dřepy a mrtvé tahy. Samozřejmě, že jsem si z toho nic nedělal a všechny tyto cviky jsem normálně cvičil. Je fakt, že jsem od svých necelých 16 let, kdy jsem začal cvičit vyrostl jen o 2cm tak že něco na tom asi bude. Měřil jsem tehdy 169cm. Žádný 190cm habán bych nikdy nebyl , ale věřím tomu, že kdybych necvičil tak bych na těch minimálně 180cm určitě vyrostl. A žádné as jsem samozřejmě nebral.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út leden 10, 2012 7:54 pm Předmět: |
|
|
| prochm napsal: | | Já tomu nikdy nevěřil. Trenér mi tehdy říkal, že cvičení se zastavením růstu nemá nic společného. Někdo zase že jo když budu cvičit cviky jako dřepy a mrtvé tahy. Samozřejmě, že jsem si z toho nic nedělal a všechny tyto cviky jsem normálně cvičil. Je fakt, že jsem od svých necelých 16 let, kdy jsem začal cvičit vyrostl jen o 2cm tak že něco na tom asi bude. Měřil jsem tehdy 169cm. Žádný 190cm habán bych nikdy nebyl , ale věřím tomu, že kdybych necvičil tak bych na těch minimálně 180cm určitě vyrostl. A žádné as jsem samozřejmě nebral. |
Aniž bych zpochybňoval tvé pocity, tak moc nevěřím, že bys nějak výrazně narostl. Kdo má narůst naroste, kdo nemá ten nenaroste. Znám kluky, co těžce posilovali a narostli pomalu do dvou metrů a zrovna tak kluky, co narostli s bídou 165 cm. Těžké posilování spíš způsobí poškození pátěže nebo velkých kloubů ale vliv na růst nikdy nebyl prokázán, to je taková omílaná skoropověra.
Někdo prostě dřív ukončí růst. Já měřím 182 cm, ty jsem měl už kolem těch 16 či 17 let a bez cvičení bych už stejně nikam nevyrostl. Přesto jsem přerostl podstatně jak rodiče, tak starší bratry, kteří nikdy nijak významně neposilovali.
Sice se mluví o růstové akceleraci kolem pobytu na vojně. Když šáhnu do paměti, nepamatuji ale na vojně nikoho, kdo by vyrostl z gatí.
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: út leden 10, 2012 8:13 pm Předmět: |
|
|
No nevím. Já mám právě opačné zkušenosti. Nepamatuji si nikoho z tehdejších mladších dorostenců, z kterými jsem cvičil ale i z jiných oddílů s kterými jsem se setkával na závodech, že by nějak výrazně vyrostli. Ti kteří měli pod 170cm tak se žádný z nich nedostal nad 175cm. Později v juniorech a někteří i v mužích co zůstali u soutěžení byli pořád malý. Samozřejmě, že tam byli i hodně vysocí ale ti měli 180cm už v 16 letech . Vím, že vliv na růst prokázán opravdu nikdy nebyl. Velkou roli samozřejmě hraje genetika. Mí rodiče jsou oba dva vyšší než já. Ale stejně si myslím, že pokud začne 15 letý kluk makat v posilovně s činkama a nemyslím jen takové to chození občas do posilovny ale opravdu poctivě makat a má soutěžní ambice tak to nějaký vliv na růst výšky mít bude.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út leden 10, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
Zaujimava diskusia... Jedna osobna skusenost: ja som sa (minule storocie, este pred 1989) dostal konkurzom do vzpieracskeho klubu a jeho kulturistickeho oddielu. Bolo to v zime, v prvom rocniku na gymnaziu, cize mal som 14 rokov. V podstate od zaciatku sme zacali cvicit relativne naplno, vzdy dvaja cvicenci mali vlastneho trenera. Prvy takmer rok 3x tyzdenne fullbody. Obaja rodicia su nizsi ako ja a ja meriam 179cm (rano) :) vecer je to menej... Cize silovy sport urcite neovplyvnil negativne vzrast.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st leden 11, 2012 10:36 am Předmět: |
|
|
| prochm napsal: | | No nevím. Já mám právě opačné zkušenosti. Nepamatuji si nikoho z tehdejších mladších dorostenců, z kterými jsem cvičil ale i z jiných oddílů s kterými jsem se setkával na závodech, že by nějak výrazně vyrostli. Ti kteří měli pod 170cm tak se žádný z nich nedostal nad 175cm. Později v juniorech a někteří i v mužích co zůstali u soutěžení byli pořád malý. Samozřejmě, že tam byli i hodně vysocí ale ti měli 180cm už v 16 letech . Vím, že vliv na růst prokázán opravdu nikdy nebyl. Velkou roli samozřejmě hraje genetika. Mí rodiče jsou oba dva vyšší než já. Ale stejně si myslím, že pokud začne 15 letý kluk makat v posilovně s činkama a nemyslím jen takové to chození občas do posilovny ale opravdu poctivě makat a má soutěžní ambice tak to nějaký vliv na růst výšky mít bude. |
Na tohle se dá lehce odpovědět - v každém sportu se uplatňuje skupina osob, co patří do určité množiny somatotypu.
V dorosteneckém věku je tahle skutečnost nejmarkantnější. Lety se dá vliv somatotypu na uplatnění ve sportu částečně eliminovat tréninkem ale v rané soutěžní fázi je to v podstatě jen o tom, co příroda (čti somatotyp) nadělila.
Pokud to někoho zajímá:
v kulturistice se nejvíce uplatňuje somatotyp 1,8-7,9-1,4
ve vzpírání 3,4-7,2-1,3
basket 2,0-5,5-3,1
Komponenty jsou uváděny v pořadí endomorfní, mezomorfní, ektoformní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: st leden 11, 2012 1:09 pm Předmět: |
|
|
u toho byl, tak to musi vedet .. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|