Wobenzym

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Wobenzym  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Wobenzym
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V případě Freimena bych šel spíš do rostlinných (případně živočišných) imunostimulancií:

Mateří kašička - bohužel se už asi nevyrábí léková forma (Vitaapinol), takže koupit ve směsi s medem.

Dlouhodobě nasadit ženšen - jeho maximální účinky se projevují až v nějakém 5 až 6 týdnu užívání.

Podobně působí i tribulus, ale nasadit pouze pokud nebyl používán v poslední době.

Dá se použít i maral, sibiřský ženšen event. echinacea.

Vše působí relativně velmi účinně ale je nutné dlouhodobé užívání.

Pokud čas dovolí, dopřál bych si pár fyzikálních procedur - solná jeskyně a jednou do týdne solárium, neškodilo by zkusit kryokomoru.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Připojím se k předchozím postům .... W i P jsou ok, ale na tvém místě bych se na to vykašlal, protože ty účinky na posílení imunity myslím moc velké nebudou, a spíš se zkusil ohlédnout po něčem jiném, od česneku, přes ten zázvor, až po pro mne ideální a léty vyzkoušenou kombinaci celodeního lítání po kopcích na horách ve sněhu prokládaného litry horkého čaje, česnečky a piva . Funguje i u dcery, která jinak chytne kde co, a v Praze věčně nudlí a kašle. Jen to pivo musí holt lemtat nealko . Jinak obecně mi vždy vycházelo, že jsem měl lepší imunitu když jsem intenzivněji dlouhodobě dělal outdoorové formy aerobky, zejména běh, běh na lyžích a delší intenzivní chůze, ať již "jen tak, nebo na sněžnicích. Kdyby to u tebe reálné, myslím, že týden, nebo aspoň prodloužený víkend, vypadnout na hory by ti prospělo.
Peca

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frei wobenzym urcite neni uplne k zahozeni,ale pouzivat ho na imunitu neni to prave orechove,osobne mi vubec nesedi a narusuje mi zazivani,spis bych volil nejakou vhodne poskladanou kuru z adaptogenu jak zminil kid (rhodiola,schizandra,tribulus atd.) v kombinaci s cesnekem, vitaminy a kvalitnimi cernymi caji.Kdyz si to objednas z nejakyho etnobotanickyho obchodu vlezes se do cca 1000 a budes toho mit fakt kotel Tyhle nemoci dost casto souviseji s alergii a astmatem,pretrenovanim,mononukleozou atd.,takze by nebylo od veci nechat se vysetrit.
ygg

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mono právě loni, myslím, F měl, viz. jeho log .... že to může být jeden z důvodů jeho snížené imunity je jasné.
Freimen

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 2:33 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

díky moc za informace, docela jste mě nalomili si ten Wobenzym raději nekupovat, ale na druhou stranu je jasné, že nic nevyřeší jen doléčení stávající roztahané angíny, ale je nutné nějaké celkové řešení, aby se toto neopakovalo a já mohl normálně žít a trénovat. Jak píše ygg, mononukleózu jsem měl loni na podzim a od té doby jsem měl pořád něco, ale malé virózy jsem měl dejme tomu už předtím, ale angínu 2x po sobě ještě nikdy v životě.

Jak říkám, otužuji se od léta každý den, ale to evidentně nestačí. Multivitamín mám V44 s chelátovými vazbami, který z hlediska tréninku byl super, vit. C s Echinaceu a zinkem užívám každé ráno již několik let - strava pestrá, spánek by samozřejmě šel zlepšit (rozuměj chodit spát dřív)...

Co tedy doporučujete udělat za konkrétní kroky? Z těch výrobků si tak maximálně mohu koupit Biopron Premium 9, ten vypadá opravdu slušně. Nasadil jsem Hlívu od GS, ráno Actimel a zvedl dávku vit. C na 1000 mg (spolu s tou echiaceou a zinkem)...

Co nevím vůbec, jak doléčit ten vleklý zánět v krku, včera jsem měl CRP dobré, čili tělo systémově už s ničím nebojuje, ale v krku mě stále pobolívá, jsem unavený a mám teplotu kolem 37 v posledních dnech.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím co ti přesně je, jen jsem pochytil, že máš problémy s angínama. Kámoška tohle měla asi před 2 rokama, bylo jí něco přes dvacet, sportovala, plavala, hrála badminton, nikdy nebyla ějak moc nemocná a najednou co měsíc to problém, pořád byla nemocná, angíny atd.

Nakonec zjistili, po celkem dlouhé době, že má zánět pod 8čkou zubem, o kterým ani nevěděla, nebolel ji. Zub šel ven a je v pohodě.
koubic

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dle mého jsi nalomený psychicky z toho jak jsi furt nemocný.
vitamin C 1000 mg? když se zvýší na 3000 mg, není co pokazit. prodávají se s prodlouženým účinky od MedPharmy tuším po 1000 mg/tableta.
tak hodně zdaru.
Freimen

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koubic napsal:
vitamin C 1000 mg? když se zvýší na 3000 mg, není co pokazit. prodávají se s prodlouženým účinky od MedPharmy tuším po 1000 mg/tableta.
tak hodně zdaru.

Já to mám od MedPharmy, výtažky ze šípku, jiný bych nebral.

Psychicky nalomený jsem určitě
koubic

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
koubic napsal:
tak hodně zdaru.

Já to mám od MedPharmy, výtažky ze šípku, jiný bych nebral.

Psychicky nalomený jsem určitě

psychika udělá obrovské množství práce ať je tělo v jakékoli situaci, zkus na ní zapracovat, ono se to časem zlomí... to není rada, doufám že víš jak to myslím.
Freimen

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 3:30 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

jasně, dobře si to uvědomuji, ale není to tak jednoduché, což Ti nemusím vysvětlovat.

Nicméně pokud ne Wobenzym, tak musím minimálně teď doléčit ten vleklý zánět v krku a následně tu imunitu podpořit, aby se toto už nikdy neopakovalo, sestavil jsem si malou léčebnou kůru:

pro odstranění vleklého zánětu:

http://www.drmax-lekarna.cz/preventan-quattro-24-tbl.html
http://www.drmax-lekarna.cz/aromatica-sibirsky-zensen-eleuterokok-bylinne-kapky-50ml.html

pro podpoření imunity:
http://www.drmax-lekarna.cz/gs-echinacea-forte-600-tbl-70-20.html
http://www.drmax-lekarna.cz/biopron9-premium-120-tobolek.html

+ jedno z dostupných imunimodulancií (nechci ribomunyl, protože jsem četl v diskusích, že po něm naopak mělo mnoho lidí teploty)
http://www.drmax-lekarna.cz/gs-imunostim-30-tbl.html
http://www.drmax-lekarna.cz/imunyl-broncho-60-pastilek.html

+ samozřejmě V44, kde je větší obsah vit. E a selenu, než kdybych to kupoval zvlášť a samozřejmě dál vit. C s echinaceou a zinkem 1000 mg
ygg

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všechny možné doplňky, byliny a podobně jsou fajn, ale tělo by si mělo umět pomoci samo, a taky to dokáže, pokud mu dáš možnost .... tj. hodně spát, omezit stres, být hodně venku .... jak říkám, já bych vypadnul ideálně na pár dní na hory, je tam lepší vzduch, menší šance že někde v přetopené místnosti/MHD na tebe bude někdo chrchlat, a dá se tam nádherně vypnout a klidným aktivním způsobem odpočívat. Pokud to ale takto ideálně nejde, tak se alespoň v pražských podmínkách snažit se zklidnit a relaxovat.
magion

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

musim dat yggovy jako horal za pravdu... minulej rok me prepadla na prelomu podzimu-zimy infekce.. klasika zdureny uzliny, hodne silna bolest v krku se skoro nemoznym polknutim a vse stim spojene... problem byl, ze me to prepadlo 2 dny pred planovanym odjezdem do vysokych tater.. nechtel jsem trhat grupu a byl sem stejne natesenej tak sem jel.. infekci jsem mel nejvic rozjetou pri prijezdu.. jediny co sem nakoupil byly paraleny a cumlavy tablety.. uz po jednom dni slapani v pulmetrovym snehu, to bylo o 50% lepsi... po 2 dnech uz sem necitil nic (opravdovy zazrak - jeste nidy me nepresla bolest v krku za 2 dny) a to sem do toho celou dobu chlastal studeny skopky a borovicku s hořcem.. a jeste cely 2 dny chcalo/snezilo takze sem byl furt mokrej a do toho spocenej... lajznout si tohle tady doma v posteli tak asi umru... tuto zimu sem mel tez infekci a zkusil to vylezet, ale 2 tydny sem bojoval nez sem mel krk vpohode a to byla o dost slabsi infekce bych rek, podle bolesti krku nez minulej rok... jojo dobra nalada v parte, cerstvej vzduch a venkovni aktivity delaj opravdu hodne..

Naposledy upravil magion dne st leden 11, 2012 5:35 pm, celkově upraveno 1 krát
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magion, ale tak to je pricina uplne jasna. Borovicka s horcom...resp. rum s cajom tieto aktivity skutocne robia zazraky
ygg

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne, to fakt funguje i bez té kořalky, byť ta nikdy neuškodí .... já od té doby co to mám napozorované už v klidu jezdím na hory i klidně nachcípaný, a dokonce i když je rozchrchlaná malá. Do dvou, max tří dnů, je to v cajku.
mandor

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2012 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To frei: pokud chceš ženšen nebo sibiřský ženšen (je to rozdíl) nakup to v nějakém etnobotanickém kšeftu a nekupuj kapky v lékárně. Vyzkoušel jsem obojí a není to k srovnání. Pokud jsi ochotný si připlatit jdi do http://ariadne.cz/zbozi/zensen-pravy-kgc-korea-insam-1543.aspx pokud by s tebou 4g tohodle nic neudělaly dost bych se divil.

To magion: no jsem rád, že ti Tatry pomohly, jen bych rád upozornil, že s námi jednou jel hrdina co si to maloval podobně, sám se složil, ale předtím stačil nakazit půlku grupy. Takže jako méně odolný jedinec apeluji na podobné jako jsi ty, zajistětě si separátní cimru/stan než tohle začnete zkoušet

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Wobenzym Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: