Spánek-intr

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Spánek-intr  Úvodní stránka -> Trénink -> Spánek-intr
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Budou ty 3 roky na intru nekvalitního spánku mít nějaké následky?
Ano
38%
 38%  [ 8 ]
Ne
61%
 61%  [ 13 ]
Celkem hlasů : 21

Autor Zpráva
radimbr

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 4:42 pm    Předmět: Spánek-intr Odpovědět s citátem

Zdravím, pokusím se přiblížit svůj problém se spánkem. Třetím rokem jsem na intru a to mi nedovoluje spát alespoň tech 8 hodin (pořád někdo mluví, svítí, převaluje se.....). Trénuji třeba 2krát denně (hraji fotbal). 1)Nemáte třeba nějaké rady jak ten spánek nahradit, aby tak regenerace byla co nejlepší? 2)Nejsou nějaké rady na to jak se na ty věci okolo nesoustředit, když třeba okolo někdo mluví atd. Nevnímat to a prostě usnout. 3)V létě chci jít z intru pryč a bojím se, že ty 3 roky nekvalitního spánku na intru budou mít nějaké následky. Bude to tak nebo když začnu ty další roky pravidelně a dobře spát tak to bude jakoby se nic nestalo?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jak to tu je popsane, ale tohle by ti mohlo pomoct http://cs.wikipedia.org/wiki/Polyf%C3%A1zov%C3%BD_sp%C3%A1nek

Jinak rekl bych, ze problem s tim mit nebudes, telo si navykne na vse a to ze mas trochu rozhazeny spanek kvuli intru fakt neni nic sileneho, lidi se spankem mivaji mnohem horsi problemy a zijou/funguji normalne.

https://www.zonetraininglog.com
Prasopes.

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kvalitní spánek je důležitý a vzhledem k tomu, že jsem na vysokoškolské koleji tak můžu říct, že to co se tu občas děje v tom by se normálně nevyspal ani medvěd.

Co ti doporučím je:
- špunty do uší
- takovej ten spací cosik na oši, aby ti to udrželo pocit tmy ikdyž je světlo.

=> zaručený recept na to se vyspat, ikdyž spolubydlící chrápou.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mozna malo spanku zkracuje zivot.. o nic nejde
Emtik

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spanek je precenovanej, jel jsem beara ( 130 BP , 160 SQ 180 DL ) spal jsem denne 5 hodin a vaha sla nahoru a i vahy se zvedly,niceho se neboj
Draper

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Emtik napsal:
spanek je precenovanej, jel jsem beara ( 130 BP , 160 SQ 180 DL ) spal jsem denne 5 hodin a vaha sla nahoru a i vahy se zvedly,niceho se neboj

Presne tak.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Emtik napsal:

nebude to tím, že těch 5hodin je vesměs pořád v normě ?:) (btw. jak dlouho si to jel a co bylo před tím a potom? tady se bavíme o přerušovaném spánku na 3roky a je velke rozdíl spát 8 hodin a každý dvě hodiny se budit a 5 hodin spát v kuse)
Draper

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
Emtik napsal:

nebude to tím, že těch 5hodin je vesměs pořád v normě ?:) (btw. jak dlouho si to jel a co bylo před tím a potom? tady se bavíme o přerušovaném spánku na 3roky a je velke rozdíl spát 8 hodin a každý dvě hodiny se budit a 5 hodin spát v kuse)

Sice naspim denne tech 6-8 hodin, ale muj spanek je uz leta prerusovanej a to celkem dost a nemam s tim sebemensi problem. Myslim, ze v kuse jsem 5 hodin spal nekdy naposledy v materske skolce.

Naposledy upravil Draper dne út leden 17, 2012 6:16 pm, celkově upraveno 1 krát
lukin99

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Emtik napsal:

Souhlasím,spánek je přeceněnovaný, také se rád dlouho vyspím, byl jsme zvyklý spát i 10 hodin denně, ale poslední dobou spím tak 6 hodin a už jsem si na to zvykl a nemám problém
Cratach

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 6:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli ti to staci mimo jiny poznas sam: cejtis se pres den kvuli tomu mrtvej, popr. nejak vic unavenej nebo je to v pohode ? Casto si telo spanek prizpusobi v kvalite na ukor kvality, pokud se mu nedostava dostatecna delka. Ted sem to teda trochu zjednodusil a neni to tak u kazdyho, ale v principu se to takhle pouzit da a jak psal Draper, tak treba kamarad, co ho znam od zakladky, nikdy nespal vic nez 6 hodin, i kdyz casove moh (driv cvicil, ted zavodne tancuje ... a nikdy s tim nemel problem).
Draper

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ted zkopiruju, co jsem nedavno psal do jednoho logu a co u me 100% plati.

Take je tak trochu zvlastni, ze v dobe, kdy jsem to, ze spim malo treba jen 5-6h a nebo prerusovane, prilis resil a stresoval jsem z toho, jsem byl cely nasledujici den unaveny a otraveny (asi protoze jsem podvedome vedel, ze jsem nespal tolik, kolik jsem spat teoreticky mel), jakmile jsem to ale resit prestal, citil jsem se po takovem 5-6 hodinovem spanku uplne normalne. Za ta leta jsem ale sam na sobe zjistil, ze to tvrzeni, ze se musi nutne spat minimalne 8 hodin, jinak nedosahnes adekvatnich vysledku, je zbytecne nadsazene a prehnane a ze se da vybornych vysledku dosahnut i s mensim mnozstvim spanku. Myslim, ze v dnesni dobe si zase tolik lidi nemuze dovolit spat kazdy den minimalne 8 hodin.
radimbr

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za reakce. Nějak extra unavenej se přes den necítím, ale není to takový jako kdybych spal těch minimálně 8 hodin. Snažím se něco naspat, když jsem doma-když hrajeme tak minimálně 8 hodin a když máme volnej den tak spím tak 10 hodin.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzhledem k tomu, že mám v okolí lidi, kteří dlouhodobě spí 4hodiny a i míň, tak vím "že se to dá" ... nikdy to není tak, že dva roky spíš blbě, tak umřeš ... tělo se přizpůsobí všemu, někdo má schopnost přizpůsobit se menší někdo větší (= tzn. jak rychle se přizpůsobí, ale časem se přizpůsobí každý).

Osobně si myslím, že se dá skro vše, člověk je nehoráznej "robot" :) A zvládá toho opravdu hodně, ale těch 6 hodin kvalitního spánku by člověk dodržet měl (btw. 8 hodin je maximální hranice člověk by měl spát 6-8 hodin, tzn. min. 8 hodin pro dospělýho člověka určitě neplatí to minimum je někde pod 6ti hodinama)

Pro mně dlouhodobě = celoživotně :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně pomohlo otočit si denní rytmus- ve dne je na spaní klid a v noci můžeš halasit s ostatníma:o))
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem na intru lehl a spal, nejlepší byl takzv studijní klid 2 hodiny absolutního klidu. Ale když jsem byl KO, tak jsem došel lehl a klidně u nás mohlo být 5 lidí na pokoji a bylo mi to jedno

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Spánek-intr Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: