|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Crewe

|
Zaslal: út leden 24, 2012 7:42 pm Předmět: Měřič tepové frekvence v posilovacím tréninku. |
|
|
Zdravím vás. Potřeboval bych s něčím poradit. Vyhrál jsem měřič tepové frekvence. Konkrétně tenhle: http://vitaminshop.cz/detail.php?idzb=2078 .
A dneska jsem ho prvně zkoušel a naučil se s ním. Takže jsem dneska posiloval podle něho a docela bych nevěřil, co mi tam nabíhalo za čísla. Trénink mám ve stylu full body (dřepy, bench, MT, mil. press, biceps, břicho)
A mám to většinou v supersériích. Pauzy mám normálně, 45s - 1min.
Teď, když jsem zkoušel měřič, tak mi to spočítalo, že 70% je 142 tepů = spalování tuků ( co jsem si tak vyčetl)
Po dokončení jedné supersérie mi tep vystoupal až někam k 180 a jelikož jsem se zkoušel řídit jenom po tepu ne po času (myslím jako pauzy) Tak jsem čekal, než mi tep spadl na nějakých 120 a zase jel další sérii. Vycházelo to na nějakých 90-120s. Takže jsem z toho tréninku dělal spíš takový vysokofrekvenční. - Váhy jsem ponechal, takže jediná změna byla: delší pauzy, ale jak vidíte, tak ne ani o moc. Teď bych od vás potřeboval poradit, jestli se při tréninku ohlížet na tep, nebo to mám nechat, jako před tím, kdy jsem měl pauzy max. 1min. Protože, jestli to mám nechat, tak bych ten měřič prodal. Máte s tímhle měřičem nějaké zkušenosti v posilování. Díky za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: út leden 24, 2012 7:48 pm Předmět: |
|
|
Proc bys mel proboha prodluzovat pauzy jen kvuli tomu, ze ti trochu vic vylitl tep, jsi nejaky kardiak nebo co? A navic, tech tvych 60-70% pro spalovani tuku teoreticky plati u aerobniho treninku, pri silovem anaerobnim je to neco jineho. A doporucuji prestan se ridit nejakyma tabulka ohledne tepovych frekvenci a spalovani tuku. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út leden 24, 2012 7:51 pm Předmět: |
|
|
Takže to mám asi prodat, co?
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út leden 24, 2012 7:57 pm Předmět: |
|
|
To je mne jedno, co s tim udelas, muzes si to nechat a obcas se na to koukat, at vis, jak tve telo na co reaguje, ale nestresoval bych z toho, kdyz ti tep vylitne mimo jakousi "zonu pro spalovani tuku" a zvlast u siloveho treninku. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út leden 24, 2012 8:43 pm Předmět: |
|
|
No tak já na rotopedu dělám jenom HIIT. A teďka přes zimu stejnak neběhám, ale začnu, jenomže při běhu jedu taky HIIT. Tak nvm no jestli to má cenu i na HIIT?
|
|
| nahoru |
|
 |
B-Rabbit
|
Zaslal: út leden 24, 2012 9:41 pm Předmět: |
|
|
| Crewe napsal: | | No tak já na rotopedu dělám jenom HIIT. A teďka přes zimu stejnak neběhám, ale začnu, jenomže při běhu jedu taky HIIT. Tak nvm no jestli to má cenu i na HIIT? |
Otázka ještě jak jsi přišel na svou maximální tepovku, jelikož pochybuju, že při super lepší supersérii jsi se schopný vyždímat do sr.aček, že ti je z toho nazvracení.. Navíc to jak za jakou dobu se ti dokáže tepovka vrátit k normálu udává právě to, jaká je tvá obecná trénovat a jak je schopné tělo se s tí poprat. Navíc ony slavné HIIT programy můžeš dělat buď na čas, nebo právě sledovat TF, což mi osobně přijde i praktičtější.. Pokud pojede totiž vysoce trénovanej člověk určitý člověk trénink, jenž bude laděn spíše do aerobních hladin, tak pro netrénovaného se při užití časových intervalů ten samý může stávat anaerobním a to už je secsakramenský rozdíl..
Inu není nic nad laktáty
|
|
| nahoru |
|
 |
12Marnel
|
Zaslal: út leden 24, 2012 9:44 pm Předmět: |
|
|
| Crewe napsal: | | Takže to mám asi prodat, co? |
Ja by som ho jednoznačne kupil od teba ak predavaš
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: st leden 25, 2012 2:52 pm Předmět: |
|
|
Nevíte někdo v jaké tepovce bych se měl pohybovat? Myslím u toho HIIT? Aby to bylo, co možná nejefektivnější? Když si spočítám ten vzorec pro optimální tepovku, tak mi vyjde tolik: 142. (220-18*0,7) A potřeboval bych zjistit na kolik mám tepovku nechat spadnout při "jakoby odpočinku" a jak při skoro maximu. Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: st leden 25, 2012 4:07 pm Předmět: |
|
|
crewe, nevím přesně % a tepové frekvence, na HIIT jsem tepovač nepoužíval.
HIIT jsem dělal následovně:
20sec - maximální sprint prostě do těch 20ti sec jsem dal vše
40sec - vyklusání (sotva v aerobním pásu, tak abych vydejchal a mohl zase vybombit za tu chvilku sprint)
toto jsem jel 10minut. Před HIITem jsem měl rozběhání 1500m a po HIITu jsem měl doběhání 1500m, středním tempem oboje. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: st leden 25, 2012 4:10 pm Předmět: |
|
|
Tak to dělám taky. Takže kašlu na ten měřič, jelikož mi to v ničem nepomůže, protože všechno dělám, tak jak jsem to dělal. Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
B-Rabbit
|
Zaslal: st leden 25, 2012 4:29 pm Předmět: |
|
|
| Crewe napsal: | | Nevíte někdo v jaké tepovce bych se měl pohybovat? Myslím u toho HIIT? Aby to bylo, co možná nejefektivnější? Když si spočítám ten vzorec pro optimální tepovku, tak mi vyjde tolik: 142. (220-18*0,7) A potřeboval bych zjistit na kolik mám tepovku nechat spadnout při "jakoby odpočinku" a jak při skoro maximu. Díky. |
Pokud by jsi si chtěl zjisti opravdu tepovku jakou máš, tak zajdi ke sporťákoj na ergometr, nebo něco podobného a tam to zjistíš nejlépe. Tyto pofidérní výpočtu jsou sice fajn na orientační představu, ale pokud si podle nich chceš sestavovat trénink, tak nemají význam. Já mám třeba maximální tepovku (a to už pomalu po úseku zvracím) kolem 185, zatímco u kámoše není problém se přiblížit k 200 a to po jsme si myslím relativně "vrcholový" sportovci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: st leden 25, 2012 6:42 pm Předmět: |
|
|
To Prasopes: Moje HIIT vypadá takto: 30s tak 9/10 rychlost a pak mám 90s a to mám tak 5/10 rychlost. Nejsem na tom fyzicky, tak dobře, protože s tím baťohem v předu (pupek) to jde všechno hůř. Ale abych se přiznal, tak teďka 2 týdny jsem začal každý den něco dělat a je pravda, že na sobě cítím zlepšování.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: st leden 25, 2012 7:00 pm Předmět: |
|
|
No já chodíval běhat v 6 ráno HIIT ... celej den sem ho pak na sobe cejtil :D takze sem byl i v psychycky pohode.
Prvni muj HIIT vypadal takhle:
1000m
8x 20sec sprint 8x 40sec chuze a mlha pred ocima
1000m
Druhej uz byl takovej jakej jsem chtel aby byl
1250
10x 20sec sprint + 10x 40sec chuze
1250
Treti pak
1500
10x 20sec sprint 4x beh 5x chuze
1500
a takhle jsem to postupne zvedal, cloveku je na bliti, mysli, ze to neda, ale nakonec da :) behaval sem s kamosem takze sme se dost tahali, mozna proto mi bylo i na bliti :D
ja mu davam zahul na skalach a na stene pri lezeni, on zas o dost lip beha takze mi daval zahul na behani :D
Jinak co se tyce tveho behani 30+90 ... imho si myslim, ze je to absolutne jedno :) Jde o to abys pred tim trosku zabehal (ten kilak, dva) a pak dobehal, aby se ti zklidnil organismus. Ono to behani jde hrozne dobre a rychle nahoru, je to proste jako vse zezacatku :) pak se dostanes na misto odkud uz to proste jde tezko:)) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: st leden 25, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
Přes zimu šlapu na rotopedu, běhat začnu až tak od dubna. Mě to teď vychází cca 1,5-2km na začátku a na konci to stejný, tak jak říkáš. Ale, jako co jsem slyšel o ranním HIIT, tak by se HIIT ráno provádět nemělo, ale jak tak čtu, tak 1000 lidí, 1000 názorů. Já osobně chci teď HIIT zařadit 2x ráno v týdnu + ještě potom odpoledne. CO myslíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|