|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Crewe

|
Zaslal: út leden 24, 2012 1:27 pm Předmět: Ranní kardio + jídlo |
|
|
Zdravím, jak už z názvu vyplívá, tak bych měl pár dotazů ohledně kardia nalačno, konkrétně myslím HIIT. Teď jsem zařadil 2x týdně ráno HIIT cca 20 minut. Provádím to cca 10minut od probuzení. Průběh: Vstanu, napiju se vody, dám si protein + BCAA. A teď můj dotaz zní: "Co si mám dát po ranním HIIT, Abych nepřerušil proces spalování tuků ???
Ranní HIIT provádím v pátek a středa. Ve středu mám odpoledne normální trénink celého těla. V pátek už mám zbytek dne volno.
Středa: Když si dám ráno před HIIT protein + BCAA, tak si odpoledne už, ale před tréninkem protein nedávám, abych neměl Protein 4x denně. Nebo myslíte, že to nevadí? Protože si beru protein, jak po tréninku, tak i na noc. :-) Díky za odpovědi, snad jste to z tohohle popsání pochopili.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Prasopes.

|
Zaslal: út leden 24, 2012 1:58 pm Předmět: |
|
|
Osobne jsem jel:
20g bilkovin
HIIT
20g bilkovin
sprcha
snidane
Pro tebe bych to videl
BCAA (+treba jeste 1/2davky proteinu)
HIIT
1/2davky proteinu
sprcha
snidane
svacina
obed
trenink
gainer (nebo pokud to neni nejaka 120ti hodinova silova sranda, tak alespon protein)
obed II
vecere (svacina)
vecere II (vecere)
spat _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út leden 24, 2012 2:03 pm Předmět: |
|
|
Díky. A ještě bych spíše potřeboval říct, co k té snídani, aby to mělo maximální spalovací efekt. Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út leden 24, 2012 2:09 pm Předmět: |
|
|
| Crewe napsal: | | Díky. A ještě bych spíše potřeboval říct, co k té snídani, aby to mělo maximální spalovací efekt. Díky. |
HIIT a afterburn by mel fungovat i pres to, ze pres den jis:) S takovou otazkou by ses pak musel cokoliv bat sezrat pres den.
Samozrejme bys mel snist plnohodnotnou a vyvazenou snidani, ktera bude obsahovat vse o cos telo pripravil. (jak tim, ze ses hned nenasnidal, tak tim, zes misto toho sel cvicit, tzn. musis proste dat telu vse) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út leden 24, 2012 2:15 pm Předmět: |
|
|
No právě že u vysoko frekvenčního cvičení (HIIT), to je tak, že když hned po něm dáš rychlý sacharidy, tak přerušíš ten proces. - To jsem vyčetl tady na fórku. Tak mi to když tak někdo objasněte. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út leden 24, 2012 2:22 pm Předmět: |
|
|
Šak o žádných rychlých sachrech jsem nemluvil:) Říkám plnohodnotnou snídani a ta má do jednoduchých sachrů, který přerušej afterburn daleko:)
Po jakékoliv aerobce či HIITu apod., kterou děláš pro spalování tuku je blbost dávat rychlé cukry. (osobně mnohdy i po silových tréninzích pokud nejsou fakt tvrdé jsou rychlé cukry mnohdy přežitek).
Vyvážená snídaně má obsahovat - tuky, sachry, bilkoviny a vzhledem k tomu, ze obsahuje todle vsechno, tak ikdybys ty sachry mel ve forme cukru, tak ti toto telo prsote ty sachry tak rychle nerozlozi kvuli zpomaleni inzulinovy reakce.
Nicmene samozrejme by byl ideal:
Sachry - vlocky
Bilkoviny - treba tvaroh s jogurtem
Tuky - orisky
Napriklad. Moznosti je vic. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út leden 24, 2012 2:22 pm Předmět: |
|
|
Ak robis ranne kardio, je jedno akou metodou, je zjavne, co od toho ocakavas... A teda nerozumiem uvahe, preco by niekto po rannom kardio treningu mal co i len uvazovat o rychlych sacharidoch. Tie tam nemaju co robit.
EDIT: tak Prasopes ma predbehol. Ja osobne rychle sacharidy nedavam NIKDY (v zmysle treningovej vyzivy). Inokedy ano, ale to uz nema suvis s treningom
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: út leden 24, 2012 4:08 pm Předmět: |
|
|
Tak to já to vidím spíš na vajíčka, vločky + oříšky. OK Díky za objasnění. Neuvědomil jsem si, že vločky nejsou rychlý sachry. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: út leden 24, 2012 9:28 pm Předmět: |
|
|
se mi to odeslalo dvakrát, smazáno
Naposledy upravil jirdano dne út leden 24, 2012 9:31 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: út leden 24, 2012 9:28 pm Předmět: |
|
|
kdyžtak mě opravte ale mam pocit že HIIT je jako ranní cardio na lačno nevhodný. měl by to být 30-40 min konstantní zátěže se střední intenzitou s tím že jídlo=BCAA+silný kafé před, BCAA po, dostatek vody,
..a třeba 30min po až jídlo, konkrétně já mam nejradši vejce+vločky ( recepis 5 vajec, z toho 3 žloutky pryč, 60g vloček přímo do toho, rozmíchat, usmažit placky )
to s druhem cardia - v HIIT - při vysoký intenzitě de energie ze sacharidů, který ráno jaksi nemáš, takže v ideálním případě bez BCAA pálíš své milované svaly
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út leden 24, 2012 10:03 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | kdyžtak mě opravte ale mam pocit že HIIT je jako ranní cardio na lačno nevhodný. |
Mně se naopak zdá vhodný. Praktikoval jsem ho a že bych ztratil svalovou hmotu se říct nedá. Svým tréninkem jsem svalovou hmotu nabral.
| jirdano napsal: | | měl by to být 30-40 min konstantní zátěže se střední intenzitou s tím že jídlo=BCAA+silný kafé před, BCAA po, dostatek vody, |
Todle jsem nepochopil ...
| jirdano napsal: | | ..a třeba 30min po až jídlo, konkrétně já mam nejradši vejce+vločky ( recepis 5 vajec, z toho 3 žloutky pryč, 60g vloček přímo do toho, rozmíchat, usmažit placky ) |
Hezký recept, nicméně Crewe už o vločkách a vejcích mluvil .) Myslím, že každy umí udělat vajíčka s vločkam :D
| jirdano napsal: | | to s druhem cardia - v HIIT - při vysoký intenzitě de energie ze sacharidů, |
toto je pravda, ale HIIT sam o sobe nema efektivne palit tuk behem HIITu, ale cely den po HIITu. To je jeho vyhoda, kvuli ktere se dela. Samotny fatburn je mnohem mensi pri HIITu nez pri klasicke aerobce (jak u koho, jak kdy)
| jirdano napsal: | který ráno jaksi nemáš,takže v ideálním případě bez BCAA pálíš své milované svaly |
toto neni pravda. Pochybuju, ze ti glykogen z tela zmizi jenom proto, ze sis sel lehnout na chvili a dalsi vec, pali se prvnich par minut BCAA, ktery si das pred. viz. co jsem psal _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út leden 24, 2012 10:11 pm Předmět: |
|
|
Ach boze, vecne reseni aerobky - kdy je vhodna, jaka je nejefektivnejsi, kdy se pali tuk, kdy svaly, kdy cukry, jaka je nejidealnejsi tepova frekvence....
Nechci opet znevazovat teorii, ale ja jsem se na tohle davno vysral a nedela mi to zadny problem. To, ze nejake svaly ztracim, je dano mnozstvim, delkou a intenzitou aerobky, coz je u me vse prehnane a jsem si toho vedom, ale resit, jestli se za pul hodiny aerobky na lacno zacnou palit svaly a bat se prekrocit tepovou frekvenci i 5 tepu mne pripada absurdni. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út leden 24, 2012 10:16 pm Předmět: |
|
|
Drap, ono to je spis o tom, ze se lidi bojej toho, ze okamzite jak zvednou z klasicke chuze 4km/hod na 4,2km/hod uz je to aerobka a telo uz to nezvlada, sypou do sebe protein se sachrama, aby doplnili glykogen protoze prekrocili tepovku a uz by to mohla byt anaerobka nedejboze a uz tak jdou 5 minut, takze ten cukr v tech svalech je vycerpanej ...
Ono to je slozitejsi a i teorie spis nahrava tobe nez tem co to hrotej .) Protoze je na netu napsano spousta polopravd a clovek potrebuje nekolik let nez se docte k tomu co potrebuje :) (nebo nez k tomu sam zkusenostma dojde viz. ty).
Podle meho nazoru, je nejlepsi si prvni, nez zacne clovek cist teorie, precist o stresu, co dela s telem, svalama atd. :) Nejhorsi je, ze se pak lidi tak vylekaj, ze v tom stresu stejne skoncej :D _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út leden 24, 2012 10:22 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | | Drap, ono to je spis o tom, ze se lidi bojej toho, ze okamzite jak zvednou z klasicke chuze 4km/hod na 4,2km/hod uz je to aerobka a telo uz to nezvlada, sypou do sebe protein se sachrama, aby doplnili glykogen protoze prekrocili tepovku a uz by to mohla byt anaerobka nedejboze a uz tak jdou 5 minut, takze ten cukr v tech svalech je vycerpanej ... |
Vzdyt presne tohle se tu snazim rict a zdaleka ne jen v tomto topiku. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: út leden 24, 2012 10:39 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: |
| jirdano napsal: | | to s druhem cardia - v HIIT - při vysoký intenzitě de energie ze sacharidů, |
toto je pravda, ale HIIT sam o sobe nema efektivne palit tuk behem HIITu, ale cely den po HIITu. To je jeho vyhoda, kvuli ktere se dela. Samotny fatburn je mnohem mensi pri HIITu nez pri klasicke aerobce (jak u koho, jak kdy) |
no dyť jo, sice tady ze mě krásně děláš vola ale minimálně v tomhle tvrdíš přesně to samý co já - tzn že HIIT je uplně jedno kdy děláš, ale smysl ranního cardia je přece v tom, že bys brát energii rovnou z tuků
a k tomu co tu píše Draper - co sleduju tak obecně celkem nic neřešíš v tom ti třeba závidim jak sviňa, jedna věc je, že mě baví nad takovejma věcma vědátorovat, to jo, ale když to nedělam, tak de forma hned do háje
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|