nechtěl jsem nic psát, ale nedalo mi to. Dneska se v té malé posilovničce 5x10m sešlo 13 lidí, z toho 6 cvičilo a z toho se 4 točili hodinu na benči a šli
Pak se jeden tmavočech ptal vespolek, jestli někdo nepůjde spárovat na thai box. Tož sem pobral kulky a šel (jako jedinný, bylo to fakt hovado :D) docela mě šetřil, ale pár slušných jsem taky dostal. Já se mu trefil na hlavu asi jenom 4x za 5 kol :D
A tak půjdu v neděli na regulérní trénink boxu.
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Tohle byl nejtěžší trénink, jaký jsem kdy odjel. Něco tak hrůzostrašného jsem opravdu ještě nezažil.. Každá série na krev, každý opakování jsem měl sto chutí vzdát. Nevim, kde jsem na to bral sílu.
Byl jsem sám ve "fitku" a bál se jít do dřepů bez spára a bez dřepací klece.
Nakonec jsem si poskládal z různých stanovišť vlastní :)
Svíčky + crunches 5x12+12 (10s)
Tricepsové extenze s JC zahlavou obouruč (4s)
Tlaky na ramena s JC (4s)
Čelní dřep - nohy nejevily ani náznak námahy, jedinný problém je v úchopu, ta mrcha činka mi padá a mrví mi zápěstí, kámoš mi natočil sérii 3x [70kg], až se ke mě to video dostane, tak ho sem postnu. Snad bude vidět nějaká chyba..
Bench - zmírním, příště 65kg, u benche stejně jako u tlaků na ramena budu honit techniku, váhy budou teď dlouho vedlejší
Shyby - jel jsem do té doby, dokud jsem dokázal shybovat správnou technikou, čili né na doraz
Dnešní trénink se mi líbil, možná ty dřepy mě zklamaly. Ale ve středu jedu normální zadní, to si zas užiju
Tady to je, u prvního dřepu jsem se dost předklonil, to vidim, dál už chyby neregistruju.
V pozadí kámoš melduje, že zas dřepuju, ale toho si nevšímejte, on je mudla
Je dobrý se občas vidět zezadu, to vypadá, že se mi tvoří pleška
Předkláníš se, ale to ty víš. Podle mě jdeš zbytečně moc hluboko, protože dole neudržíš záda a kulatí se ti. Moje rada: dej tam méně a piluj techniku.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Hloubka je v pořádku, ale pokud chceš chodit takhle hluboko, tak protahuj hýždě a ve spodní části mysli na to, abys zachoval konstantní lordózu.
Snaž se celou dobu být zpevněnej, hlavně co se středu těla týče.
1/ pořiď si boty na dřep (!)
2/ širší postoj (alespoň o 15 cm)
3/ kolena mají jít v ose špiček, ne dovnitř
4/ protahuj hamstringy a sedací svaly
poznámka: body 1 - 4 jsou naprosto zásadní a absolutně o nich nediskutuj :)
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Vzpěračské jsou ideální, ale jinak jakékoliv, které podrží klenbu nohy (což je přesně to, co se moochovi zjevně nedaří, když se podíváš na jeho chodidla ve spodní pozici) a které mají pevnou nepružnou (!) podrážku.
Mimochodem, pracuju na obsáhlém... tedy přesněji řečeno OBSÁHLEM článku o dřepu, který vyjde na mainwebu.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
1) kontrola pohybu - jak negativní, tak pozitivní část - podle mě vůbec.... jen spadne dolů a nějak to nahoru dostane
2) souvisí s 1) .... vůbec nepoužívá břicho a celkově střed těla
hm?
Dynamické provedení by ani tak nevadilo, kdyby se do toho dokázal nějak slušně poskládat, což se ale nedaří. To jak pracuje střed těla není z videa moc poznat, ale když někoho kontroluju při tréninku, není problém zjistit jak to břicho včetně hlubokých svalů pracuje.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru