|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 5:21 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | jenova3 napsal: |
ale neni to slaby jidelniček?malo bilkovin ne? |
Tys asi nepochopil ironii chobotnice.
Uvědom si že doporučená dávka pro nesportovce je 0,8 g na 1 kg tělesné hmotnosti. Když máš bílkoviny nad tuto hodnotu, nemělo by ti dělat velké problémy nabrat svalovou hmotu (do určité meze). 1,5 g + se uvádí jako optimum, ale rozhodně to není zákon. I při 1,3 g nabíráš svalovinu v pohodě, ale nabírá se o něco hůře než když jsi na optimu.
Další věc, uvědom si že přemíra bílkovin škodí. Co vím, nedoporučuje se (vynechme profesionály) dlouhodobě 2,0 g +. Zatěžuje to játra, tělo to už špatně tráví.
Neber to jako buzeraci. Podle mě se hodně upínáš k bílkovinám, ale podle mě děláš ještě jiné chyby které brání růstu. Zkus napsat svůj trénink včetně vah které zvedáš. |
ne neprijde mi to jako buzerace..pravě naopak.Napsal jsi dost užitečne věci,,,dik...
Muj trenink :
Po:
HRUDNIK
tlaky na nakloněné lavici s jednoručkama (25kg)4x8-10
tlaky na rovne lavici s jednoručkama (25kg)3x8-10
tlaky na zakloněné lavici s jednoručkama (25kg) 3x8-10
rozpažky na rovne lavici (12-17kg) 4x10-15
UT:
Volno
ST:
ZADA:
Shyby 4-5x max
přítahy jednoručky k pasu (30kg)4x8-10
přítahy velke činky k pasu (60kg) 3x8-10
Kickback 3x8 (12kg)
francouzsky tlak s jednoručkama (17kg) 3x8-10
obracene kliky na postely 3x8-10 + ohybání předlokti (17kg) 4x10-15
ČT:volno+
PA:
RAMENA:
Tlaky jednoruček nad hlavou (7-22kg) 5x12,10,6,6,8
Tlaky nad hlavou s velkou činkou (17-55kg) 3x8, (10,12)shazovaci serie
upažovani v předklonu na šikme lavici (7-12kg)4x10
superserie
předpažovaní (7kg-už vyčerpan) 3x10
+
upažování (7kg-už vyčerpan) 3x10
Silové krčení ramen (17kg) 2x40 (pauzy 2-3min)
krčení ramen 2x10 (17kg) (nahore 3 plne nadechy) (lehka vaha)
SO:
BICEPS,PŘEDLOKTI
Zvedani jednoruček (17kg) 8x8
klopeni zapěsti (17kg) 4x12-15
opačne zvedani vel.činky (27kg) 4x12-15
NE:VOLNO
--------------------------------------------------------
Ano vim že vubec necvičim nohy :/ bohužel ....kdysi když jsem chodival do posilovny a nohy cvicil tak byly docela velke ale dnes je mam fakt ubohe.Cvicim doma.Nohy hodlam zacit cvicit hned jak si koupim opasek a velkou cinku se zavazim (mam EZ tyc a stou by to slo blbe)...
Jde mi jen oto ze jsem doposud ignoroval bilkoviny a tak si myslim ze kdybych je zacal vic doplnovat tak porostu vice...zatim jedu jen na sacharidech 5g sacharidu na 1kg vahy.
Fotka je po cviceni! :P
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 5:23 pm Předmět: |
|
|
A jeste bych chtel moc podekovat za ochotu mi pomoct :) dekuji.....jo a ohledne fotky a treninku.hehe krom noh ani brucho necvicim jelikoz jsem si vsiml ze mi k vyrisovani brucha staci vecinou 14-max 30 dnu..s bruchem nemam potize co se tyce spaleni tuku a tak ho teda zatim necvicim,ale tuk mi tam jakoze zacina list ale nevadi mi to..zatim
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 5:28 pm Předmět: |
|
|
Jo a zacal jsem cvicit zhruba pred 3ma mesici (ze zacatku nepravidelne) ale jinak uplny zacatek byl v 15ti letech ,ale pak od 17 do 18 jsem mel pauzu/protoze jsem byl blbec...na pred tema 3 mesici jsem mel 69,5kg (po nemoci ,,,nespavost,,,a pod)..ted se davam zase do kupy a mam zrovna 83kg na 186cm..na fotce je to jakoby zhruba 88kg jelikoz to je po cviceni :P..zezacatku jsem pribral pomalu jelikoz jsem byl jeste rozechvěný stech 69kg :P
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 7:45 pm Předmět: |
|
|
VTE CO..ZAPOMENU NATU SOJU A ROSTLINNE..PRAVĚ SI DIKY VASIM KOMENTUM SESTAVUJI NEW JIDELNIČEK NA ŽIVOČIŠNÝCH BILKOVINNACH..JA HO SESTAVOVAL SNAD MILIONKRAT A VŽDY ME VYFACKOVALA VYSLEDNA CENA..ALE TED TO NEVCHAZI ZAS TAK TRAGICKY.PAK HO SEM HODIM AŽ HO DODELAM.
...A MYSLITE ZE BYCH MOHL NAHRADIT POTRENINGOVÝ PROTEIN 100G SYRU EIDAMU? :D trosku trapne ale na normal protein mit nebudu,,,nebo mi proste pls nekdo napiste co bych mohl jako potreningove jidlo hned po cviceni a 30 min po..jinak okamžite po bych si dal 30g glukopuru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 7:52 pm Předmět: |
|
|
| jenova3 napsal: | | A jeste bych chtel moc podekovat za ochotu mi pomoct :) dekuji.....jo a ohledne fotky a treninku.hehe krom noh ani brucho necvicim jelikoz jsem si vsiml ze mi k vyrisovani brucha staci vecinou 14-max 30 dnu..s bruchem nemam potize co se tyce spaleni tuku a tak ho teda zatim necvicim,ale tuk mi tam jakoze zacina list ale nevadi mi to..zatim |
Vrsek neni zadna katastrofa, za to se stydět nemusíš. Spíše, pokud necvičíš nohy, budeš mít problémy sundat gatě . Moje rada je, začni je cvičit.
Co se tvého tréninku týče, já osobně bych to dal úplně jinak, ale máš svou hlavu. Každopádně, dal bych 2-3 partie na jeden trénink a vynechal bych předloktí.
Co se pásku týče, pokud budeš mít správnou techniku a nebudeš zvedat nepřiměřené váhy, je spíše na škodu než k užitku. Tady peníze nevyhazuj.
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 7:57 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | jenova3 napsal: | | A jeste bych chtel moc podekovat za ochotu mi pomoct :) dekuji.....jo a ohledne fotky a treninku.hehe krom noh ani brucho necvicim jelikoz jsem si vsiml ze mi k vyrisovani brucha staci vecinou 14-max 30 dnu..s bruchem nemam potize co se tyce spaleni tuku a tak ho teda zatim necvicim,ale tuk mi tam jakoze zacina list ale nevadi mi to..zatim |
Vrsek neni zadna katastrofa, za to se stydět nemusíš. Spíše, pokud necvičíš nohy, budeš mít problémy sundat gatě . Moje rada je, začni je cvičit.
Co se tvého tréninku týče, já osobně bych to dal úplně jinak, ale máš svou hlavu. Každopádně, dal bych 2-3 partie na jeden trénink a vynechal bych předloktí.
Co se pásku týče, pokud budeš mít správnou techniku a nebudeš zvedat nepřiměřené váhy, je spíše na škodu než k užitku. Tady peníze nevyhazuj. |
dik :) no jakoze 2-3patrie v treninku.Si nedovedu predsatvit jak bych to delal :D to bych delal priblizne 30serii v jednom treninku.Mi prijde docela dost bych to asi casove nestihal (do 1h) ...a treba v treninku hrudniku nebo ramen bych nezvladal vic partii jelikoz je to dost namahave.Jsem vubec rad ze jsem do ramen zvladl zapojit i trapezy.S hrudnikem si nevim rady jelikoz mi stragnuje uz celou vecnost a tak jsem mu ted venoval celi jeden trenink.A predlokti cvicim jelikoz mi strasne zaostava.
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:23 pm Předmět: |
|
|
| jenova3 napsal: | | a navic s vejcama si nevm rady..jeden chlapek co posiluje x let mi řikal že kdybych jedl 2-5 celích vajec deně tak po 2měsicích dopadnu bledě co se týče zdraví....cholesterol či co tam je ne :P |
tak s tímhle nesouhlasím... vejce jím cca 8-10 denně po dobu 2 let a minulý měsíc jsem byl na kontrole a hodnoty mám v normálu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:26 pm Předmět: |
|
|
Mimochodem lidi to dost často nevědí, ale dost bílkovin je i v luštěninách. Stačí umět trochu vařit :)
Plus jak lidi už říkali - vejce a tvaroh jsou další slušný alternativy.
| kuše napsal: |
tak s tímhle nesouhlasím... vejce jím cca 8-10 denně po dobu 2 let a minulý měsíc jsem byl na kontrole a hodnoty mám v normálu... |
To je každejch deset let jiná zaručená studie, kterou nikdo nikdy neviděl. V případě vajec se to teda drželo o dost dýl, ale je to kravina.
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:41 pm Předmět: |
|
|
no co ja si dam vejce stejne jen tak 2x tydne (toje 6-10vajec)...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:42 pm Předmět: |
|
|
To bys klidně mohl/měl častěji, když máš hluboko do kapsy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:45 pm Předmět: |
|
|
| jenova3 napsal: |
dik :) no jakoze 2-3patrie v treninku.Si nedovedu predsatvit jak bych to delal :D to bych delal priblizne 30serii v jednom treninku.Mi prijde docela dost bych to asi casove nestihal (do 1h) ...a treba v treninku hrudniku nebo ramen bych nezvladal vic partii jelikoz je to dost namahave.Jsem vubec rad ze jsem do ramen zvladl zapojit i trapezy.S hrudnikem si nevim rady jelikoz mi stragnuje uz celou vecnost a tak jsem mu ted venoval celi jeden trenink.A predlokti cvicim jelikoz mi strasne zaostava. |
Tak nejeď na jednom tréninku 5 cviků na jednu partii, ale jeď 3. To postačuje. U menších svalu klidně i dva.
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:46 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | To bys klidně mohl/měl častěji, když máš hluboko do kapsy. |
6vajec deně je nejakych minimalne 30g bilkovin a = 420kc mesicne..name docela moc :/..i kdyz se ted snazim zapomenout na jidelnicek o rostlinnych bilkovinach a sestavit si jidelnicek s zivocisnýma.
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:50 pm Předmět: |
|
|
zrovna jsem se při skladani new jidelnicku dostal an cenu 1300kc mesicne..a zatim jen 100g zivocisných bilkovin a celkem 145g bilkovin +450g sacharidu :/ ..sachry v pohode ale bilkoviny furt nic moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Janze
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 8:55 pm Předmět: |
|
|
| jenova3 napsal: | | zrovna jsem se při skladani new jidelnicku dostal an cenu 1300kc mesicne..a zatim jen 100g zivocisných bilkovin a celkem 145g bilkovin +450g sacharidu :/ ..sachry v pohode ale bilkoviny furt nic moc. |
ty jdeš zas od extrému do extrému. "zapomínat na rostlinné bílkoviny" je prostě kravina, sója je naprosto v pořádku jako součást jídelníčku, jak píše octopuss, v luštěninách je taky bílkovin hafo, je třeba to střídat.
Co kdybys mi jenom tak pro orientaci napsal, kolik Kč denně máš na stravu a co si kupovat nemusíš? Zatím jsem pochopil, že máš teplej oběd s kusem masa, nějaký pečivo s čunkou a salámem a mlíko.
|
|
| nahoru |
|
 |
jenova3
(ban)
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 9:03 pm Předmět: |
|
|
| Janze napsal: | | jenova3 napsal: | | zrovna jsem se při skladani new jidelnicku dostal an cenu 1300kc mesicne..a zatim jen 100g zivocisných bilkovin a celkem 145g bilkovin +450g sacharidu :/ ..sachry v pohode ale bilkoviny furt nic moc. |
ty jdeš zas od extrému do extrému. "zapomínat na rostlinné bílkoviny" je prostě kravina, sója je naprosto v pořádku jako součást jídelníčku, jak píše octopuss, v luštěninách je taky bílkovin hafo, je třeba to střídat.
Co kdybys mi jenom tak pro orientaci napsal, kolik Kč denně máš na stravu a co si kupovat nemusíš? Zatím jsem pochopil, že máš teplej oběd s kusem masa, nějaký pečivo s čunkou a salámem a mlíko. |
tak jako rostlinne b. tam mam : těstoviny,corn flake,pečivo...to mas 45g..podle me to staci.nezda se ti?....
Na kulturistika.net je clanek o jidelnicku pro studenty ,a zavěr : Pokud byste volili nejlevnější variantu a), tak celkový součet vychází na 116kč při obsahu 105g plnohodnotných bílkovin (součet všech bílkovin je ale 135g) a 380g sacharidů.............takze tam je jen 30g rostlinnych :P ja mam viiice hehe :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|