Strava zalozena prevazne na rostlinných bilkovinach.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Strava zalozena prevazne na rostlinných bilkovinach.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Strava zalozena prevazne na rostlinných bilkovinach.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
jenova3 napsal:

ale neni to slaby jidelniček?malo bilkovin ne?

Tys asi nepochopil ironii chobotnice.
Uvědom si že doporučená dávka pro nesportovce je 0,8 g na 1 kg tělesné hmotnosti. Když máš bílkoviny nad tuto hodnotu, nemělo by ti dělat velké problémy nabrat svalovou hmotu (do určité meze). 1,5 g + se uvádí jako optimum, ale rozhodně to není zákon. I při 1,3 g nabíráš svalovinu v pohodě, ale nabírá se o něco hůře než když jsi na optimu.
Další věc, uvědom si že přemíra bílkovin škodí. Co vím, nedoporučuje se (vynechme profesionály) dlouhodobě 2,0 g +. Zatěžuje to játra, tělo to už špatně tráví.

Neber to jako buzeraci. Podle mě se hodně upínáš k bílkovinám, ale podle mě děláš ještě jiné chyby které brání růstu. Zkus napsat svůj trénink včetně vah které zvedáš.

ne neprijde mi to jako buzerace..pravě naopak.Napsal jsi dost užitečne věci,,,dik...

Muj trenink :
Po:
HRUDNIK
tlaky na nakloněné lavici s jednoručkama (25kg)4x8-10
tlaky na rovne lavici s jednoručkama (25kg)3x8-10
tlaky na zakloněné lavici s jednoručkama (25kg) 3x8-10
rozpažky na rovne lavici (12-17kg) 4x10-15

UT:
Volno

ST:
ZADA:
Shyby 4-5x max
přítahy jednoručky k pasu (30kg)4x8-10
přítahy velke činky k pasu (60kg) 3x8-10

Kickback 3x8 (12kg)
francouzsky tlak s jednoručkama (17kg) 3x8-10
obracene kliky na postely 3x8-10 + ohybání předlokti (17kg) 4x10-15

ČT:volno+

PA:
RAMENA:
Tlaky jednoruček nad hlavou (7-22kg) 5x12,10,6,6,8
Tlaky nad hlavou s velkou činkou (17-55kg) 3x8, (10,12)shazovaci serie
upažovani v předklonu na šikme lavici (7-12kg)4x10
superserie
předpažovaní (7kg-už vyčerpan) 3x10
+
upažování (7kg-už vyčerpan) 3x10

Silové krčení ramen (17kg) 2x40 (pauzy 2-3min)
krčení ramen 2x10 (17kg) (nahore 3 plne nadechy) (lehka vaha)

SO:
BICEPS,PŘEDLOKTI
Zvedani jednoruček (17kg) 8x8

klopeni zapěsti (17kg) 4x12-15
opačne zvedani vel.činky (27kg) 4x12-15

NE:VOLNO

--------------------------------------------------------
Ano vim že vubec necvičim nohy :/ bohužel ....kdysi když jsem chodival do posilovny a nohy cvicil tak byly docela velke ale dnes je mam fakt ubohe.Cvicim doma.Nohy hodlam zacit cvicit hned jak si koupim opasek a velkou cinku se zavazim (mam EZ tyc a stou by to slo blbe)...

Jde mi jen oto ze jsem doposud ignoroval bilkoviny a tak si myslim ze kdybych je zacal vic doplnovat tak porostu vice...zatim jedu jen na sacharidech 5g sacharidu na 1kg vahy.

Fotka je po cviceni! :P
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jeste bych chtel moc podekovat za ochotu mi pomoct :) dekuji.....jo a ohledne fotky a treninku.hehe krom noh ani brucho necvicim jelikoz jsem si vsiml ze mi k vyrisovani brucha staci vecinou 14-max 30 dnu..s bruchem nemam potize co se tyce spaleni tuku a tak ho teda zatim necvicim,ale tuk mi tam jakoze zacina list ale nevadi mi to..zatim
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo a zacal jsem cvicit zhruba pred 3ma mesici (ze zacatku nepravidelne) ale jinak uplny zacatek byl v 15ti letech ,ale pak od 17 do 18 jsem mel pauzu/protoze jsem byl blbec...na pred tema 3 mesici jsem mel 69,5kg (po nemoci ,,,nespavost,,,a pod)..ted se davam zase do kupy a mam zrovna 83kg na 186cm..na fotce je to jakoby zhruba 88kg jelikoz to je po cviceni :P..zezacatku jsem pribral pomalu jelikoz jsem byl jeste rozechvěný stech 69kg :P
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

VTE CO..ZAPOMENU NATU SOJU A ROSTLINNE..PRAVĚ SI DIKY VASIM KOMENTUM SESTAVUJI NEW JIDELNIČEK NA ŽIVOČIŠNÝCH BILKOVINNACH..JA HO SESTAVOVAL SNAD MILIONKRAT A VŽDY ME VYFACKOVALA VYSLEDNA CENA..ALE TED TO NEVCHAZI ZAS TAK TRAGICKY.PAK HO SEM HODIM AŽ HO DODELAM.

...A MYSLITE ZE BYCH MOHL NAHRADIT POTRENINGOVÝ PROTEIN 100G SYRU EIDAMU? :D trosku trapne ale na normal protein mit nebudu,,,nebo mi proste pls nekdo napiste co bych mohl jako potreningove jidlo hned po cviceni a 30 min po..jinak okamžite po bych si dal 30g glukopuru.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenova3 napsal:
A jeste bych chtel moc podekovat za ochotu mi pomoct :) dekuji.....jo a ohledne fotky a treninku.hehe krom noh ani brucho necvicim jelikoz jsem si vsiml ze mi k vyrisovani brucha staci vecinou 14-max 30 dnu..s bruchem nemam potize co se tyce spaleni tuku a tak ho teda zatim necvicim,ale tuk mi tam jakoze zacina list ale nevadi mi to..zatim

Vrsek neni zadna katastrofa, za to se stydět nemusíš. Spíše, pokud necvičíš nohy, budeš mít problémy sundat gatě . Moje rada je, začni je cvičit.

Co se tvého tréninku týče, já osobně bych to dal úplně jinak, ale máš svou hlavu. Každopádně, dal bych 2-3 partie na jeden trénink a vynechal bych předloktí.

Co se pásku týče, pokud budeš mít správnou techniku a nebudeš zvedat nepřiměřené váhy, je spíše na škodu než k užitku. Tady peníze nevyhazuj.
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
jenova3 napsal:

Vrsek neni zadna katastrofa, za to se stydět nemusíš. Spíše, pokud necvičíš nohy, budeš mít problémy sundat gatě . Moje rada je, začni je cvičit.

Co se tvého tréninku týče, já osobně bych to dal úplně jinak, ale máš svou hlavu. Každopádně, dal bych 2-3 partie na jeden trénink a vynechal bych předloktí.

Co se pásku týče, pokud budeš mít správnou techniku a nebudeš zvedat nepřiměřené váhy, je spíše na škodu než k užitku. Tady peníze nevyhazuj.

dik :) no jakoze 2-3patrie v treninku.Si nedovedu predsatvit jak bych to delal :D to bych delal priblizne 30serii v jednom treninku.Mi prijde docela dost bych to asi casove nestihal (do 1h) ...a treba v treninku hrudniku nebo ramen bych nezvladal vic partii jelikoz je to dost namahave.Jsem vubec rad ze jsem do ramen zvladl zapojit i trapezy.S hrudnikem si nevim rady jelikoz mi stragnuje uz celou vecnost a tak jsem mu ted venoval celi jeden trenink.A predlokti cvicim jelikoz mi strasne zaostava.
kuše

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenova3 napsal:
a navic s vejcama si nevm rady..jeden chlapek co posiluje x let mi řikal že kdybych jedl 2-5 celích vajec deně tak po 2měsicích dopadnu bledě co se týče zdraví....cholesterol či co tam je ne :P

tak s tímhle nesouhlasím... vejce jím cca 8-10 denně po dobu 2 let a minulý měsíc jsem byl na kontrole a hodnoty mám v normálu...
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimochodem lidi to dost často nevědí, ale dost bílkovin je i v luštěninách. Stačí umět trochu vařit :)

Plus jak lidi už říkali - vejce a tvaroh jsou další slušný alternativy.

kuše napsal:

tak s tímhle nesouhlasím... vejce jím cca 8-10 denně po dobu 2 let a minulý měsíc jsem byl na kontrole a hodnoty mám v normálu...

To je každejch deset let jiná zaručená studie, kterou nikdo nikdy neviděl. V případě vajec se to teda drželo o dost dýl, ale je to kravina.
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no co ja si dam vejce stejne jen tak 2x tydne (toje 6-10vajec)...
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To bys klidně mohl/měl častěji, když máš hluboko do kapsy.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenova3 napsal:

dik :) no jakoze 2-3patrie v treninku.Si nedovedu predsatvit jak bych to delal :D to bych delal priblizne 30serii v jednom treninku.Mi prijde docela dost bych to asi casove nestihal (do 1h) ...a treba v treninku hrudniku nebo ramen bych nezvladal vic partii jelikoz je to dost namahave.Jsem vubec rad ze jsem do ramen zvladl zapojit i trapezy.S hrudnikem si nevim rady jelikoz mi stragnuje uz celou vecnost a tak jsem mu ted venoval celi jeden trenink.A predlokti cvicim jelikoz mi strasne zaostava.

Tak nejeď na jednom tréninku 5 cviků na jednu partii, ale jeď 3. To postačuje. U menších svalu klidně i dva.
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
To bys klidně mohl/měl častěji, když máš hluboko do kapsy.

6vajec deně je nejakych minimalne 30g bilkovin a = 420kc mesicne..name docela moc :/..i kdyz se ted snazim zapomenout na jidelnicek o rostlinnych bilkovinach a sestavit si jidelnicek s zivocisnýma.
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zrovna jsem se při skladani new jidelnicku dostal an cenu 1300kc mesicne..a zatim jen 100g zivocisných bilkovin a celkem 145g bilkovin +450g sacharidu :/ ..sachry v pohode ale bilkoviny furt nic moc.
Janze

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenova3 napsal:
zrovna jsem se při skladani new jidelnicku dostal an cenu 1300kc mesicne..a zatim jen 100g zivocisných bilkovin a celkem 145g bilkovin +450g sacharidu :/ ..sachry v pohode ale bilkoviny furt nic moc.

ty jdeš zas od extrému do extrému. "zapomínat na rostlinné bílkoviny" je prostě kravina, sója je naprosto v pořádku jako součást jídelníčku, jak píše octopuss, v luštěninách je taky bílkovin hafo, je třeba to střídat.

Co kdybys mi jenom tak pro orientaci napsal, kolik Kč denně máš na stravu a co si kupovat nemusíš? Zatím jsem pochopil, že máš teplej oběd s kusem masa, nějaký pečivo s čunkou a salámem a mlíko.
jenova3
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Janze napsal:
jenova3 napsal:

ty jdeš zas od extrému do extrému. "zapomínat na rostlinné bílkoviny" je prostě kravina, sója je naprosto v pořádku jako součást jídelníčku, jak píše octopuss, v luštěninách je taky bílkovin hafo, je třeba to střídat.

Co kdybys mi jenom tak pro orientaci napsal, kolik Kč denně máš na stravu a co si kupovat nemusíš? Zatím jsem pochopil, že máš teplej oběd s kusem masa, nějaký pečivo s čunkou a salámem a mlíko.

tak jako rostlinne b. tam mam : těstoviny,corn flake,pečivo...to mas 45g..podle me to staci.nezda se ti?....
Na kulturistika.net je clanek o jidelnicku pro studenty ,a zavěr : Pokud byste volili nejlevnější variantu a), tak celkový součet vychází na 116kč při obsahu 105g plnohodnotných bílkovin (součet všech bílkovin je ale 135g) a 380g sacharidů.............takze tam je jen 30g rostlinnych :P ja mam viiice hehe :D

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Strava zalozena prevazne na rostlinných bilkovinach. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: