Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

idoktor napsal:
Ty pingy jsou dlouhý, 42 ms na server ve vnitřním okruhu je moc. mělo by být do deseti. Tipuju na jedno z tohoto:
1) blbej koaxiální kabel do modemu
2) velký load síťovky na tvojem PC (nemáš tam botnet, nebrzdí to nějaký provoz?)
3) zarušený prostředí, velká vzdálenost k hotspotu, hodně překážek k hotspotu ... nebo hodně vytížená brána. Připoj to drátem do modemu, pak budeš chytřejší

Už jsem si myslel, že jsem tu jediný papež, ač příjmení máme podobné :-)

Do 20 ms je to ještě snesitelné, no uvidíme, co nám řekne traceroute (může být výpadek na nějakém z hopů)
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
... 30000 ...

nevim o hrach co by na tomhle portu bezeli.

octopus...odezva ve hre vetsinou neni delana klasickym nezatizenym pingem, ale trosku necim jinym (tzn. jak bylo receno 42ms je spatnych)

Ps. nicmene lagy ve hre nejsou zpusobeny velkou latenci, ale hlavne a primarne velkyma vykyvama v latency nebo ztratovosti paket. Pokud mas stabilnich 100 je to rozdil jako kdyz ti latency lita od 5 do 80
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to byl příklad a tady máš nějaký 27960
http://www.esreality.com/?a=post&id=1608599

a to jsem nemusel moc googlit, nějak si to pamatuji, protože jsem to musel řešit už v minulosti :-)

ping je ovlivněn linkou obou stran a potažmo výkonem serveru na druhé straně. Google je spolehlivý měřák :-)
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herz co si budem povidat quake live je jedna z hodne nestandartnich her .p ale chapu jak to myslis, nicmene vetsina jede na klasickych x-k nebo 80 apod. kazdopadne jak rikam, pomoci pingu zisti paket-loss, kolisani odezvy (pingu), pripadne kolisani latency muze zistit v grafech ve hre nebo pouhym pozorovanim latency, ktera se da zobrazit.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaká hra jde po http? Vždyť to musí mít nějakou services? Ta musí sedět na nějakém portu, byť nedefinovaném
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ad ping - to kolísá v solidních intervalech; dokud nepustíš pár set packetů, neuděláš z výsledku průměr, a nezaznamenáš si nejnižší hodnotu, nebudeš mít objektivní výsledek.

herza napsal:

Pokud hra sedí na portu 30000 něco si, tak si na to pingej jak chceš, ale tento portu může být na forwardu zavřený, přesto, že budeš mít icmp protokol otevřený a server bude odpovídat

Vzhledem k tomu že hra funguje si myslím, že je zcela zbytečný testovat někde nějakej otevřenej port. Řešíme tu (asi) nějaký prostoje někde na trase k serveru. Jestliže na těch samých serverech na jiný lince hraje bez problémů, můžeme vyloučit cíl.
Problém rychlosti linky bych vzhledem k nenáročnosti na datový tok her taky vyloučil.
Zbývá buď
1) nějakej problém u UPC nebo někde na trase UPC-server, což bez nějakýho monitorovacího softu co loguje výsledky nevymyslí (me).
2) problém na straně domácí sítě, např. zahlcením běžícíma torrentama. Otázka je kdo všechno se doma připojuje. Rodiče nebo ségra pochybuju že provádí takový opičárny, se kterýma by si průměrnej byť lowendovej modem/router neporadil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To octopuss: No právě, že já hrám kuloví rozumím, jsem říkal, že jsem si myslel, že se to mění, aspoň QL se mi to měnilo, tak jsem musel povolit kompletně celý forward pro celý subnet, abychom si zahráli
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, to jo. Pokud se snažíš něco zprovoznit a nemáš informace od poskytovatele daný služby, je to dost v prdeli
Se situací kdy něco už - byť blbě - funguje se dá pracovat :)

Úplně nejlepší v týhle situaci se mi jeví cyklení tracert k cílovýmu serveru a všechno to logovat (to ale z příkazový řádky úplně elegantně nejde, chce to nějakej extra diagnostickej soft).

Nebo pustit milion pingů na nějakej zásadní server ve vnitřní síti (DNSka možná? nevím co býcá nehvytíženější) a pak se mrknout na max a průměr plus ztráty.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza QL je prave jedna z hodne nestandartnich her, co si pamatuju dobre nez to vubec sprovoznili meli s tim hodne problemu protoze to proste nebyla typicka onlinovka :)
Spazik

PříspěvekZaslal: ne únor 12, 2012 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S UPC bývaly právě problémy specificky pro hry. Takže např. člověku běhalo stahování jako vítr, ping atd. na maximum, ale přesto měl ve hře na specifickém portu lagy.

Na routerech lze kompletně ovlivňovat celou komunikaci, nastavovat priority pro jednotlivé služby-porty, šířky pásem atd. Takže to že ti jede jedna služba na 100% nemusí vypovídat o ničem, další služba může být omezená a stažená na minimum.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 12, 2012 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
S UPC bývaly právě problémy specificky pro hry. Takže např. člověku běhalo stahování jako vítr, ping atd. na maximum, ale přesto měl ve hře na specifickém portu lagy.

Na routerech lze kompletně ovlivňovat celou komunikaci , nastavovat priority pro jednotlivé služby-porty, šířky pásem atd. Takže to že ti jede jedna služba na 100% nemusí vypovídat o ničem, další služba může být omezená a stažená na minimum.

To je pravda, ale co když je komunikace do internetu celá povolená? V případě, že jsou povolený všechny porty, tak v tu chvíli je problém někde jinde

Podle toho, co myslíš, tak mě napadá QoS a jemu říct, jak se má chovat pro danou IP, či celý subnet a tím balancovat s výkonem, ale to ten zyXEL zaručeně neumí
marash

PříspěvekZaslal: ne únor 12, 2012 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem píchnul noťas přímo do modemu a udělal pingtest (zlepšení):

Potom jsem zkusil battlefielda a žádný lagy, ping kolem 120-130 (záleží na serveru), což je, jak jsem vypozoroval vzhledem k pingu ostatních hráčů, takovej horší průměr. Když jsem to zkoušel chvíli předtím přes wifinu, tak hrozný lagy, ping v rozmezí cca 260 až 999 ...

Na druhou stranu mě včera napadlo, jestli by to nemohlo být třeba i v mým kompu. Chtěl jsem sledovat fotbal přes streamovaný vysílání (sopcast) a zaboha jsem se nemohl k tomu streamu připojit, net jel hrozně pomalu.. Tak jsem šel vedle k bráchovi na stolní PC a v pohodě jsem to dokoukal (stejnej stream), net jel v pohodě. Přitom brácha má kompa ještě dál od routeru a celkově tam má už docela špatnej signál (já mám u mě v pokoji většinou plnej). A celkově mám teď pořád ten net doma nějakej pomalej, rodiče ani brácha si nestěžujou, tak nevim ... Ale na koleji mi všechno funguje v pořádku!

Tak už mě chytaj zas takový tendence jen tak pro jistotku přeinstalovat celý windows
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 12, 2012 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marash napsal:
Tak jsem píchnul noťas přímo do modemu a udělal pingtest (zlepšení):

Potom jsem zkusil battlefielda a žádný lagy, ping kolem 120-130 (záleží na serveru), což je, jak jsem vypozoroval vzhledem k pingu ostatních hráčů, takovej horší průměr. Když jsem to zkoušel chvíli předtím přes wifinu, tak hrozný lagy, ping v rozmezí cca 260 až 999 ...

Na druhou stranu mě včera napadlo, jestli by to nemohlo být třeba i v mým kompu. Chtěl jsem sledovat fotbal přes streamovaný vysílání (sopcast) a zaboha jsem se nemohl k tomu streamu připojit, net jel hrozně pomalu.. Tak jsem šel vedle k bráchovi na stolní PC a v pohodě jsem to dokoukal (stejnej stream), net jel v pohodě. Přitom brácha má kompa ještě dál od routeru a celkově tam má už docela špatnej signál (já mám u mě v pokoji většinou plnej). A celkově mám teď pořád ten net doma nějakej pomalej, rodiče ani brácha si nestěžujou, tak nevim ... Ale na koleji mi všechno funguje v pořádku!

Tak už mě chytaj zas takový tendence jen tak pro jistotku přeinstalovat celý windows

windows za tohle nemůže,

a teď píchni kabel přímo do toho wifi routeru a zkus znovu
marash

PříspěvekZaslal: ne únor 12, 2012 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takže opět přes wifinu

na battlefielda se mi teď pro změnu nedaří připojit vůbec ...

ad win za to nemůže: já z vlastních zkušeností vím, že časem se ten systém prostě zahltí, všechno se začne zpomalovat a může to mít vliv i na rychlost připojení. Proto tak jednou za půl roku, nebo až je to zkrátka neúnosný, tak přeinstaluju celej systém a všechno šlape zase jako hodinky. A i když si potom řikám, že tam nebudu instalovat žádný kraviny, tak to stejně čase poruším. Nicméně teď kromě připojení nepozoruju, že by komp byl nějakej zpomalenej.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 12, 2012 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a jedeš přes kabel nebo přes wifi?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: