|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
marash
|
Zaslal: ne únor 12, 2012 6:03 pm Předmět: |
|
|
jo tak, ty jsi asi myslel, ať píchnu modem normálně do routeru a na router se připojim taky přes kabel, ne bezdrátově? to budu muset doma pohledat ještě jeden kabel, jestli vůbec najdu..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne únor 12, 2012 6:05 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | a jedeš přes kabel nebo přes wifi? |
Upřímně doufám že přes kabel
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: ne únor 12, 2012 6:46 pm Předmět: |
|
|
| marash napsal: | | jo tak, ty jsi asi myslel, ať píchnu modem normálně do routeru a na router se připojim taky přes kabel, ne bezdrátově? to budu muset doma pohledat ještě jeden kabel, jestli vůbec najdu.. |
Nejjednodušší způsob jak vyloučit wifi kartu (a to může být mnoha důvody, jedním z nich je rušení)
A při té příležitosti sem rovnou postni screenshot, nastavení toho routeru.
Nevím jak se to jmenuje u toho Zyxelu, ale nejdůležitější je nastavení interface/networking, popřípadě addresses (adresace), traffic rules/filter rules a NAT (překlady).
Vypadá to, že v traffic rules budeš mít špatně nastavenou komunikaci z lokální sítě do internetu
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: ne únor 12, 2012 6:50 pm Předmět: |
|
|
jo a pust si tu hru a v ten daný čas sem ještě postni debug log toho zyxelu, z něho jde vyčíst, co Ti dropuje
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: ne únor 12, 2012 8:31 pm Předmět: |
|
|
Já mám notebook, ne stolní PC. A je to proto, že modem je zkrátka v jiný místnosti a máma tady holt nechce všude kabely, kterých by bylo celkem dost, když máme v domácnosti celkem tři kompy...
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: ne únor 12, 2012 9:09 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: ne únor 12, 2012 9:20 pm Předmět: |
|
|
mám RouterOS L5 virtuálně a k tomu kerio control :-)
V práci to používám jako levné řešení pro IPSecové tunely a překvapilo mě jak je Mikrotik za Ty prachy dobrý, mohu jen doporučit
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: ne únor 12, 2012 10:38 pm Předmět: |
|
|
Jsou to rozumný krabičky i po HW stránce, jen ty zdroje a pigtaily na wifi stojejí za vyliž. Je třeba najít vlastní řešení do ostrýho provozu. To je odbytá práce. Já jsem sice ciscař, ale mikrotika bych dal všude, kde stačí statické routování. Pro domácií použití super. Cisco je prostě do těhle prostředí drahá záležitost v poměru ku lidské práci. Resp by nebyla, ale to by musela být hodina senior IT ohodnocena 800 dolary na hodinu, jak jsem zaslechl na jedné MS přednášce
Kerio neznám, resp. znám jeho mailserver, provozoval jsem na linuxu s OCFS. To chodilo jak víno. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: ne únor 12, 2012 11:05 pm Předmět: |
|
|
Kerio je dimenzovaný na small business, používám kvůli VPNce, má jednoznačně nejlepší VPNku, pokud pominu boxové řešení od Juniperu http://www.juniper.net/us/en/
Tak já také ve směs dělám na Ciscu, nicméně domů bych si ASU nepořídil, protože za A. 5505, kterou si může dovolit běžný smrtelník nic neumí a za B. nechi další krabici
Cisco je v současné době takové klišé, už dávno to není top security řešení. Celkem zajímavý je Fortigate od http://www.fortinet.cz/
Jestli myslíš Kerio MailServer, tak ten se tuším pro Linux vůbec nevyráběl. byl čistě Windows. V současné době nahrazen Kerio Connect, který už se prodává ve formě appliance na CentOSu. Skvělá věc, opět pro small business
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: po únor 13, 2012 7:49 am Předmět: |
|
|
Myslel jsem Connect. S jJuniper zkušenosti nemám žádný. Fortigejty, jsou sice krásná, ale drahá krabička, tak pro státní správu. Vnímám to v SB jako další škatuli v síti navíc. Viděl jsem je několikrát schválně bypasovaný, jen aby přes to nic neteklo  Nj, státní správa, peníze se utratit musí. Nic necháme toho, sem se IT kecy nehodí. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po únor 13, 2012 5:27 pm Předmět: |
|
|
To marash : Našel jsem podobný router podobný tomu Tvému a díval jsem se Ti na to
Stačí si nastavit v Maintenance -> Sys OP Mode -> na Access Point
tím router dostaneš do bridge modu, nebude muset nic routovat, bude Ti z bezdrátové sítě posílat adresy, které Ti rozdává DHCP od UPC
V Network -> LAN -> si nastav Get from DHCP server a DNS server nastav, že chceš From ISP
A v neposlední řadě ve Wireless LAN nastav SSID, jaký chceš Security Mode (doporučji WPA2-PSK) a Tvoje PreShared Key. Taky si trochu pohraj s kanálama, kdyby to blbo, protože soused může být router také na stejném kanálu a to způsobuje výpadky při přetížení
Takhle to máš bez firewallu bez ničeho. Upozornuji Tě, že toto je hodně nebezpečné. V podstatě se Ti do toho nabourá i člověk, který se neživí hackingem
Doporučuji před to dát ten Mikrotik RB750GL, nebo klidně starší 750G, zaleží co budou v obchodech mít. Nastavení najdeš na mikrotik wiki
|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: po únor 13, 2012 7:30 pm Předmět: |
|
|
Moc děkuju, o víkendu se na to podívám, teď jsem zase mimo domov. Jinak je mi jasný, že neni nejlepší řešení nějakej levnej shitovej router, ale ten net platí rodiče a oni určitě nic dalšího kupovat nebudou a já jim do toho investovat nehodlám, to až jednou snad ne za dlouho ve vlastním  . Navíc jsem stejně víc mimo domov než doma.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po únor 13, 2012 7:52 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: po únor 13, 2012 8:55 pm Předmět: |
|
|
Potřebuju soubor ve formátu .wav dostat na jeden z těhlech:
3g2 (Video z mobilu)
3gp (Video z mobilu)
3gpp (Video z mobilu)
asf (Windows Media Video)
avi (Video ve formátu AVI)
dat (MPEG-4 Video)
divx (DIVX Video)
dv (DV Video)
f4v (Flash video)
flv (Flash video)
m2ts (M2TS Video)
m4v (MPEG-4 Video)
mkv (Formát Matroska)
mod (Video ve formátu MOD)
mov (Film ve formátu QuickTime)
mp4 (MPEG-4 Video)
mpe (MPEG-4 Video)
mpeg (MPEG-4 Video)
mpeg4 (MPEG-4 Video)
mpg (MPEG-4 Video)
mts (Video AVCHD)
nsv (Video ve formátu Nullsoft)
ogm (Soubor ve formátu Ogg)
ogv (Video ve formátu Ogg)
qt (Film ve formátu QuickTime)
tod (Video ve formátu TOD)
ts (MPEG Transport Stream)
vob (DVD Video)
wmv (Windows Media Video) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|