|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 3:25 pm Předmět: |
|
|
MalajskyTygr, nelibi se mi tvoje skatulkovani:) Nepovazuji se za mesiase nebo neco podobneho a nikde jsem to o sobe nerekl.
Neni nahodou svoboda slova to, ze mohu vyjadrit nesouhlas s touto spolecnosti? Ja jsem da se rict spokojen, nicmene nejsem zaslepen a vidim i vady na krase teto doby. Na tom nevidim nic spatneho.
A jak jsem jiz rekl, pravda/nabozenstvi a vse kolem bylo vzdy znasilneno takovym zpusobem, aby se z toho vytriskala moc, penize atd. Coz je chyba nebo mozna duvod, ze jsme tam kde jsme, kdo vi.
Nicmene opravdu si myslim, ze kdyby lide se zacli chovat dle "chovej se k druhym tak, jak bys rad, aby se chovali k tobe", vypadalo by to tu jinak. Nicmene opet -> doba zacina byt zkazena penezy a lide nad tim, co delaji nepremysli.
Neni pravda, ze jsme v lepsi nebo horsi dobe. Zabiji se stejne, "svoboda" jako takova se posunula trosku do jinych mist a uroven se zvedla procentualne ... rekneme, ze driv mel kral 100,000 dnes ma stovky miliard, stejne jako chudy ma dnes taky hovno, tak stredni trida ma dnes o neco lepsi podminky.
Zmenilo se par veci, nektere pohledy na vec, jine se obevili ... doba mi prijde stejna jako driv, jen se posunula kousek jinam. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mysH

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 3:28 pm Předmět: |
|
|
Prasopes.: alternativni zdroje (slunce, vitr) jsou k nicemu a vis proc? Protoze nejedou NONSTOP! Tzn ze aby lidi nebyli nasrany, ze nefouka = nejde jim tv, vytece mrazak, nesvitej .. atd .. tak na kazdy tyhle zeleny zdroje musi byt zaroven i zalozni, ktery zapinaj okamzite, kdyz tyhle vypadnou. To jsou prave ty vodni elektrarny .. ale klidne i tepelny/jaderny (protoze elektriku pak fofrem kupujou v sousednim state).
Kdyby si odstrihli draty Nemci, tak jsou s tema svyma vetrnikama pekne v prdeli a maj tam krasny vypadky a jiny problemy .. anebo by najednou ty atomovky hodne rychle zase zapnuli. To samy Rakusaci - nevidej si do huby .. Temelin je zlo, ale od nas nakupujou .. opet by bez zaloznich zdroju byli v haji.
Takze za me - zdroj, ktery neni schopen bezet 365dni v roce, je k nicemu! To mozna nekde na chate .. ale treba ve mestech, dokazes si to prestavit?
Biopaliva jsou zlo. Nebyt dotaci, nikdo to nekoupi. Protoze jsou draha na vyrobu .. proc by to nekdo kupoval asi? Navic to zdrazuje jidlo, nici prirodu ve velkym a dost casto se na vyrobu 1litru spotrebuje vic jak 1 litr - to ti prijde normalni?
Elektromobil - no az domysli nabijeni za minutu nebo zivotnost, recyklaci a velikost baterek + jeste aby to vydrzelo i v -15 stupnich treba .. pak klidne. Ale to se nesplni nikdy .. takze opet slepa cesta.
Ekologie je fajn a nutna .. ekologismus je tunel na prachy a naprosto nerealny cile
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 3:39 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | ... obnovitelne zdroje (zelena energie) ... |
Ale ja treba atomove elektrarny nevidim jako spatne, ty vykony jsou uzasny a to, co tomu ta elektrarna je schopna dat je taky uzasny. O tom proste zadna.
Myslim si, ze ma atomova elektrarna stejne uplatneni jako obnovitelne zdroje, resp. jejich vyzkum si myslim, ze je tak (co se potreby tyce) na stejne urovni.
Nebo takhle zelena energie ci ekologie je na stejne urovni jako jaderka, protoze pokud se prijde na to (nebudu ted pocitat x% vyuziti vyhoreleho paliva) jak vyuzit vyhorele palivo nebo co s odpadem z jaderek, tak je myslim vystarano. (stejne vystarano pokud by se prislo prave na zdroj ktery je schopny bezet 365/year bez odpadu)
| mysH napsal: | | ... Biopaliva ... |
Třeba v brně se staví teď nová část budov / výzkumných center pro VUT, všechny vysekáné kře atd. jdou do spaloven na energii, myslím, že je to mnohem lepší využití než to spálit na místě. (i s tím, že ty filtry na biopaliva jsou teď docela už vyšperkovaný)
| mysH napsal: | | ... Elektromobil ... |
Hloupost, říkám, ten výzkum prostě stojí a není tlak pro vývoj. Bavili jsme se s kámošema, že pokud by byl vymyšlenej systém výměny baterky, kdy na benzínu přijedes hodíš prázdnou vemeš plnou a jedeš dál, tak by to bylo ideál řešení. Když jsem koukal na to jakým způsobem to vyřešili googláci ve svý firmě tak je to super :) Myslím, že prostě pokud by do toho šel výzkum a prachy, přišlo by se na řešení, ikdyby to měl být nějaký double pohon, kdy v -15 ti zapne dizlák:)
| mysH napsal: | | ...Ekologie je fajn a nutna .. ekologismus je tunel na prachy a naprosto nerealny cile... |
Tady rozhodně nemám nic proti, já stále říkám, že je problém v lidech, tzn. podvody, lži, prachy = neefektivní řešení všeho. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 3:56 pm Předmět: |
|
|
to Prasopes:
Ty nemáš technické vzdělání, že ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 4:01 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: |
| mysH napsal: | | ... Biopaliva ... |
Třeba v brně se staví teď nová část budov / výzkumných center pro VUT, všechny vysekáné kře atd. jdou do spaloven na energii, myslím, že je to mnohem lepší využití než to spálit na místě. (i s tím, že ty filtry na biopaliva jsou teď docela už vyšperkovaný)
|
No to snad né... :) To že někde spálí pár keříků snad nemá nic společného s tím, že se do paliv přímíchávají nějaké rostlinné srágory, v důsledku čehož si akorát někdo nehorázně namastí kapsu a životní prostředí dostane na prdel víc, než kdyby ty biopaliva nebyly. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 5:20 pm Předmět: |
|
|
To kid: překvapivě ano proč ?.)
Cizo: i ten porost, kterej se vykaci se da pouzit jako biopalivo ,) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:02 pm Předmět: |
|
|
Věř mi, fotovoltaika nikdy nebyla míněna coby normální zdroj energie. Vždy byla míněna jako zdroj energie v neobvyklých podmínkách. Bohužel, ekologičtí magoři se původní myšlenky nedrželi.
U větrníků je problém v tom že jsou drahé. Nelze neuznat že na určitých místech, zejména na pobřeží, kde to fičí neustále a stabilní rychlostí, mají své opodstatnění. Ale nikde jinde ne.
Elektromobily mohou mít budoucnost, pokud někdo vynalezne vhodnou baterii (buď rychlonabíjecí a nebo s vysokou kapacitou). Jakmile by se to někomu povedlo, byl by to nejbohatší člověk/firma na světě. Druhou možností je, že až dojde za sto let ropa, civilizace bude muset stejně na elektromobily přejít i se všemi nevýhodami. Technicky jsou elektromobily zvládnuté. Je zvládnutá výměna a nabíjení baterií. Jen se, kupodivu*a20* , do toho nikomu nechtějí rvát prachy.
Peníze byly vždy hlavní hodnota. Problém minulosti byl, že si všichni viděli do talíře. Ne že by lidé byli morálnější, ale byli lépe hlídáni. Dnes bohudík nejsme.
Palivo z jaderných elektráren lze přepracovat (proto se vysílají vlaky s jaderným odpadem z Německa do Francie). Na světě jsou i dvě elektrárny spalující plutonium, kterého máme ve zbraních docela dost. Kdyby se peníze které se rvou do ekologických píčovin a globálního oteplování dali do ITERu, je možné že bychom za 50 let měli funkční fůzní továrny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:13 pm Předmět: |
|
|
mablung: s tím se nedá než souhlasit, to že se cpou elektrárny s obnovitelnejma zdrojema i tam kde nejsou třeba je pravda naopak ja to nepopírám já říkám, že je to vina prachů :) protože se tu nedělá nic jinýho než tunely a podvody ,) pak to dopadá takhle.)
elektromobil je zvládnutej "na dostatečně" dlouhý vzdálenosti, pokud by bylo dostatečně benzínek po cestě, což není .)
tak ono obecně věda atechnika a lidstvo stojí jenom kvůli prachům :) ono celé je to postavené prostě blbě, ale "BOOM" nejde udělat hned ... musí se postupně :) a restartovat systém už prostě nejde .)
pokud nevymysleli něco novýho tak krom několika % využití vypáleného paliva a nebo paliva který se ještě musí obohatit zpětně si myslím, že 100% využití paliva zatím není :) (jaderný ele.) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | To kid: překvapivě ano proč ?.)
|
No, tak to se na mne nezlob, ale tvé názory tomu neodpovídají. Mám pocit, že problematika výroby a hlavně "skladování" el. energie, ti moc neříkají. Ale třeba se mi to jen zdá...
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:22 pm Předmět: |
|
|
CEZ loni vyvezl 1/5 sve produkce elektriny = coz je rocni vyroba elektrarny v Dukovanech. nevim, proc se v tydle zemi neco resi, kdyz mame elektriny nadbytek. resit se ma to, proc energie, automobil Skoda, Plzensky pivo, atd., vyvezeny do Nemecka, je tam levnejsi nez u nas. kdyz si k tomu vezmu nas a jejich prumerny plat, tak je to k placi. myslil jsem, ze ve vollbach se voli lide, kteri budou hajit zajmy lidi, zijicich v tomto state. bohuzel mi to tak neprijde. jsem ale asi sam neb to vypada, ze celkove jsou lide v tomto state spokojeni páč se zadne masove nepokoje nekonaji ...
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:25 pm Předmět: |
|
|
dotaz..... jako biopalivo se furt používá i ta řepka? jestli jo, tak ty bio žlutý pole jsou taky zajímavě bio :D to škodí víc, než by škodily ty rádoby špatný zdroje
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:30 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | | CEZ loni vyvezl 1/5 sve produkce elektriny = coz je rocni vyroba elektrarny v Dukovanech. nevim, proc se v tydle zemi neco resi, kdyz mame elektriny nadbytek. resit se ma to, proc energie, automobil Skoda, Plzensky pivo, atd., vyvezeny do Nemecka, je tam levnejsi nez u nas. kdyz si k tomu vezmu nas a jejich prumerny plat, tak je to k placi. myslil jsem, ze ve vollbach se voli lide, kteri budou hajit zajmy lidi, zijicich v tomto state. bohuzel mi to tak neprijde. jsem ale asi sam neb to vypada, ze celkove jsou lide v tomto state spokojeni páč se zadne masove nepokoje nekonaji ... |
Vzhledem k tomu, že je Německo poněkud větší trh, tak tam bude i větší konkurence, takže předpokládám, že to bude kvůli tomu. U nás je konkurence malá, tak si můžou dovolit jiný ceny. Otázkou zůstavá, jestli by se elektřina dala "vyvážet" jinam výhodněji. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:33 pm Předmět: |
|
|
Kid: On celý energetický systém je trošku složitější než na jaké rovině se tu bavíme my ... pokud do toho zavedeš prodávání přebytků atd. aby nám doma všecko neshořelo, tak už je tozas moc složité a diskuze by nevedla nikam ... (jakože si nemyslím, že někam vede, akorát tu tlacháme.))
Jinak co se týče energie, není jenom elektrická ,)
U.B0B dle slov někoho, koho nebudu jmenovat, který je u heinekenu, tak ti můžu říct, že těch českejch pivovarů už tady moc nemáme ,) A zvolena byla modrá strana podnikatelská,) červená strana pracujících ne .) Btw. a nemyslim si, že se tu lidi mají zas až tak špatně, jak se říká. Zatím ...
Guruhonza vždycky když přišel jakejkoliv boom ať už biopaliva (řepka), solární energie (panely), tak na tom někdo nahrabal díky těmhle polím, vždy se na polích oběvuje to, co je aktualní, nemá to s ekologii či zelenou energií nic společného, je to jen o penězích. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:47 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | mablung: s tím se nedá než souhlasit, to že se cpou elektrárny s obnovitelnejma zdrojema i tam kde nejsou třeba je pravda naopak ja to nepopírám já říkám, že je to vina prachů :) protože se tu nedělá nic jinýho než tunely a podvody ,) pak to dopadá takhle.)
elektromobil je zvládnutej "na dostatečně" dlouhý vzdálenosti, pokud by bylo dostatečně benzínek po cestě, což není .)
tak ono obecně věda atechnika a lidstvo stojí jenom kvůli prachům :) ono celé je to postavené prostě blbě, ale "BOOM" nejde udělat hned ... musí se postupně :) a restartovat systém už prostě nejde .)
pokud nevymysleli něco novýho tak krom několika % využití vypáleného paliva a nebo paliva který se ještě musí obohatit zpětně si myslím, že 100% využití paliva zatím není :) (jaderný ele.) |
To není vina peněz. To je vina toho, že někteří lidé penězi pohrdají a potom nad penězi vyhraje ideologie.
Ty elektromobily ti skutečně lezou na mozek. Prostě neexistují žádné rozumné důvody proč je používat.
Nevím jestli vodík, ale žádné klasické palivo se nespálí 100 %. Zkus někdy vymést kamna
| kid napsal: | | Prasopes. napsal: | To kid: překvapivě ano proč ?.)
|
No, tak to se na mne nezlob, ale tvé názory tomu neodpovídají. Mám pocit, že problematika výroby a hlavně "skladování" el. energie, ti moc neříkají. Ale třeba se mi to jen zdá... |
Říkat mu to může, jenže on VĚŘÍ. Stejně jako vzdělaní lidé propagující kreacionismus.
Churchilovi je připisován jeden výrok který ze mě dělá parchanta bez srdce. Snad se Redis do třicítky vyléčí
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:51 pm Předmět: |
|
|
Já vím :D Jen mě zajímá, jestli se to furt dělá přes tu řepku, což je podle mě nejstupidnější alternativa...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|