|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daftruck
|
Zaslal: út únor 21, 2012 5:11 pm Předmět: HIIT |
|
|
Zdravím.Chtěl bych se váz zeptat, jestli je dobré začínám s HIITem v poměru 1:3.Dneska jsem to zkusil poprvé,protože moje fyzička neni po zimě nic moc a s HIITem teprve začínám,tak jsem zvolil na zahřátí 2 minuty,poté sprint 10s a 30s rychlejší chůze.Na závěr ještě 2 minuty klus. Celkem to hodilo cca 12min. Postupem času a fyzičky bych chtěl intenzitu přidávat.Tak by mě zajímal váš názor takhle na začátek.Děkuji :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út únor 21, 2012 5:15 pm Předmět: Re: HIIT |
|
|
na začátek? 15s+95s a postupně přidávat počet intervalů/ ubírat z 95s / přidávat k 15s
(běhání jako HIIT nepoužívám, protože pokud je sprint opravdu 100%, tak by stačil 1 a pak by to bylo horší a horší)
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út únor 21, 2012 5:22 pm Předmět: Re: HIIT |
|
|
guru: to, že je výkonost horší a horší nemění nic na tom, že je ten sprint pořád AN, ikdyž běžíš v posledním intervalu jak šnek, tak v tu chvíli je to pro tebe maximální rychlost a sprint ,)
Jinak můj HIIT 20 + 40 a to bylo když sem začínal. Zezačátku to nešlo ideálně, ale druhej/třetí trénink už jsem si zvykl a pohoda. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
B-Rabbit
|
Zaslal: út únor 21, 2012 6:25 pm Předmět: Re: HIIT |
|
|
| Prasopes. napsal: | guru: to, že je výkonost horší a horší nemění nic na tom, že je ten sprint pořád AN, ikdyž běžíš v posledním intervalu jak šnek, tak v tu chvíli je to pro tebe maximální rychlost a sprint ,)
Jinak můj HIIT 20 + 40 a to bylo když sem začínal. Zezačátku to nešlo ideálně, ale druhej/třetí trénink už jsem si zvykl a pohoda. |
Osobně musím souhlasit s prasopsem (kurva to je divný oslovení )
Na něčem obdobném jsou založey např. laktátové tréninky, kde je stručně řečeno vítězem ten, který v posledním úseku urazí nejkratěí vzdálenost. Jde o to, že jedeš např. 40s na max., pak máš 30-40s volno a hned znovu. Toto např. 4x a dvě série. Pokud překonáš sám sebe a dokážeš odervat každý úsek, tak na konci nejen že nevnímáš svět, ale kolikrát si i pěkně pročistíš žaludek
Nicméně zpět k HIITu. Nejzákladnější otázka jak jsi na tom obecně s trénovaností. Pro každého je to trochu individuální a proto asi budeš muset vyzkoušet sám. Nicméně 1:3 bych viděl vcelku v poho. Když mi třeba jezdíme rychlost (kanoistika), pauzy jsou cca 1:5, rychlá vytrvalost kolem 1:2 - 1:3 na a pomalá vytrvalost např. 1:0,5 - 1:1..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|