Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 279, 280, 281 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mysH

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me jen dostava ten rozdil, kde treba v Britanii nebo Americe jsou soukrome skoly z pohledu kvality TOP, co jde dostat (vetsinou) .. narozdil treba od CR, kde jsou soukrome dost casto to nejhorsi, co jde dostat ..
cim to je a proc ..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marky V.

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snad nebudu OT:
Dnes v noci jsme opět byli na domácí fackovačce. Klasický scénář - opilý manžel, trocha násilí, plačící děti... nějak mě to už zmáhá. A do topicu "Společenská témata" to píšu jenom proto, že jsme s kolegy konstatovali, že těhle případů nějak podezřele přibývá. IMHO na tom má podíl situace ve společnosti: nezaměstnanost, beznaděj, korupce a bordel svrchu atd. Den předtím v našem kdysi klidném městě zase loupež. Jak to v tomhle státě půjde dál?
sousedovic Toníček

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
cim to je a proc ..

to je povzdechnutí nebo otázka?
Prasopes.

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
stredni skoly jsou a budou zdarma .. snad jen preklep ;)

Tím sem chtěl říct jakej je rozdíl mezi tím, že stát platí za studium střední školy nebo vejšky ... že ve výdajích? Blbost, pokud já budu mít větší plat, tak státu taky dám mnohem víc peněz na daních. Tečka.
Pokud sou tu obory, který jasně nemají uplatnění, měl by je stát regulovat, prostředky na to má.
citace:
Me by bavilo delat pilota a ty 2 miliony na studium mi nikdo neda .. jak je to mozny? Chapes ze jaksi naklady na studium zamecnika jsou naprosto odlisny od nakladu na studium IT? Jestli ne, tak uz dal nemusim nic psat ..

Jak jsem řekl, pokud je to obor ve kterém se uplatníš (to že nedostaneš práci prostě, kvůli tomu, že se za 5 let změní podmínky trhu za to nemůžeš), tak dáš státu víc než do tebe vrazil už teď na daních. A to nejen ze mzdy, ale víc nakupuješ atd. atd.
citace:
kdybys docetl i tu zavorku v mym textu, tak pises to samy, co ja, takze nechapu proc se vztekas .. ;)

Spíš jsem myslel, že narážíš na to, že to máme zadarmo (studenti), tak mne to trošku nadzvedlo ze židle. Jestlis to tak nemyslel promiň.
citace:
Rekneme, ze jsou obory, ktery jsou lehky uz jen pro jejich napln .. a jiny jsou a maji byt tezky, tzn ze by se nemelo stavat, ze je dostanes zdarma. Ze si je obcas nakej papalas koupi nebo jinak dostane, je spatny .. mel by za to nasledovat okamzity konec ve funkci a dalsi postihy,bohuzel v CR tohle nefunguje.

Takže jestli to chápu dobře "ŠKOLNÝ PROTOŽE SOU NĚKTERÉ OBORY MOC LEHKÉ" ... ? To si děláš spíš srandu ne ?

To, že neseženeš práci je i otázka trhu, kterej se během 5-6let studia nehorázně změní. Blbost, aby si měl placenou školu, protože je tady určité procento, že neseženeš práci.

citace:
Stat ma obrovsky vydaje (kdyby se nekradlo, bylo by fajn)

Nemá, kdyby měl a bylo by to třeba, systém školnýho by byl udělanej jinak souhlasil bych, takhle jak je nastíněná reforma je to ale blbost. Ona celá ta posraná reforma je na hlavu. Viz. wojtky ohledně manažerského vedení škol atd.

Mr. Muscle napsal:
I tak jsem pro školné. Protože se tím skvalitní vysoké školství (alespoň doufám).

Pokud by to tak bylo, bylo by to fajn, nicméně momentální systém naopak zavede podle mně jediné, budeme si platit manažerské posty na vysokých školách pomocí školného a školy z toho školného uvidí minimum.

citace:
Je smutné, že vysokoškolák neví jaké i/y je ve slově vidět

pospíchal jsem na trénink, nebudem si tu hrát na i/y. Tak se ti každopádně, ale omluju i za budoucí hrubky, nekontroluju to a píšu prostě jak mi jedou prsty, protože nepředokládám, že i/y je to nejdůležitější na světě nebo v této diskuzy na fóru o posilování :).

citace:
Z tebe bude doktor nebo vědec, že tím pořád operuješ?

Ano uvažuji o tom, nicméně zatím se hodně rozmýšlím, když vemu v potaz, jakým blátem je vědecká sféra vláčena.

citace:
Měli by ty studia zpřísnit ať tam chodí ti co na to mají mozek a né peníze.

To řeší výběrové řízení a přijímačky. Bohužel na oborech, kde je to třeba je prázdno, na oborech (ekonominka, managment), kde to není třeba je přeplněno. To se, ale dá řešit i dnes a jinak, navíc líp.

Úroveň vysokých soukromých škol je dána taky státem. Stát má možnost to regulovat, jenže proč by to dělal? Z daní se platí kamarádi poradci, předražené projekty. Z dotací na školství se platí seriály a filmy pana Dobeše...
Nezlob se na mně, ale za těhle podmínek ODMÍTÁM přijmout fakt, že tu nejsou peníze a že by se mělo zavést školné.
To, že je školství postaveno špatně není až tak pravda, jenom se o to nikdo nestará, není žádná páka na to, aby se s tím něco dělalo. Proč? Naopak vláda je ráda, že se to takhle sere, že se nechá občas někde někdo podplatit, atd.
Protože pak může přijít s tím, že je ve školství bordel a schválit si co chce. Třeba opět nějaký zákon o vytáhnutí poplatků z lidí, aby bylo líp.

"Studentů je moc" => proč neudělají regulaci, těžší výběrová řízení?, omezení studentů na obor? (škola má za studenty peníze, když se řekne, že na ekonomku půjde 500 a za ty dostane škola peníze, víc jich škola nepřijme) atd.
Ne radši se zavedou poplatky ? Blbost. Neřeší to absolutně nic a jestli si někdo myslí, že to zvedne úroveň škol, tak je podle mne na velkém omylu. Ty peníze se zase někam šoupnou do díry.
U.B0B

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:

Tady jde hlavne o to, ze 5 let treba studujes obor, ktery je k nicemu. Takze ve vysledku po tech 5 letech studia nesezenes praci a stat do tebe narval prachy. .

to je taky problem. onehda byl v TV nejakej cechoanglican, co ma pod palcem vysoke skolstvi v Anglii a rikal, ze vic jak 3 roky tam studuje malokdo. proste to neni potreba a stoji to zbytecny penize.... a u nas? kazdej blb chce mit hned 2 vysoky skoly ...

nevim co se za posledni 3 dny zmenilo, ale co sem slysel Dobese, tak chtel aby se prave po 3 letech studia zacalo platit. taky rikal, ze je nemyslitelny, aby tak vysoky procento lidi vubec melo moznost studovat vic jak 3 roky - tolik chytrejch proste v CR neni (tusim 70%), kdyz vsude ve svete je to polovina. asi nikdo neveri, ze zrovna v CR se rodi samy geniove. jsem pro jednotny statni maturity. prisny maturity. klidne at to v nekolika pristich letech polovina studentu nezvladne. proste ty stredni skoly casem budou muset sami zvednout latku vyuky, kdyz na konci studia bude jednotna a prisna zkouska. a to stejny vysoky skoly. 50% lidi tam nema co delat neb by nemely zvladnout naroky tech skol, ale oni je zvladnou - jak je to mozne??

takze, pritkacit na kvalitu - 50% studentu odpadne a po 3 letech zacit platit - a pocitam, ze penez bude dost a dost.
nebo, pokud ses extra chytrej a splnis nejaky prisny kriteria, tak te stat bude dotovat. ses blbej, kriteria nesplnujes, ale VS chces, tak si vse zaplat. atd.
VS nesmi zohlednovat socialni rozdily naopak MUSI zohlednovat kvalitu studenta

pred 10-20ti lety bylo za priklad davano Irsko, jak tam ma kazdej vysokou skolu ... a k cemu to?

v CR je nejvic doktoru na hlavu ... a pry je jich stale nedostatek. no kdyz polovina z nich jsou blbci, kteri maji jen papir o vzdelani a diky nemu uz muzou brecet jak maj malo penez. pritom tu polovinu hrave nahradi kvalitni zdravotni sestry (za polovicni plat) - jako je tomu jinde ... (nyni opatrne navrhovano i u nas)

a kdyz uz castecne souhlasim s Dobesem, tak musim taky rict ze castecne souhlasim s Kalouskem - neni mi jasny, proc vetsina nechce snizit pausaly OSVC. ja tech 80% ted po 2 roky vyuzil a stale kroutim hlavou, ze z milionu se v CR nepalti ani koruna na danich. pokud mam prijem 50M a vydaj 44,5M tak to tak videt neni, ale pokud (jako je tomu u me) mam defacto za celej rok naklady 0,-Kc/0,-Kc obrat a ten 1M je muj cistej zisk a stat z toho NECHCE ani korunu na danich???? klidne bych 80% snizil na polovinu a porad jeste z cca 40 000,- mesicne nezaplatim na dani ani korunu .. pro tohle nekomu vadi? nerozumim ... Kalousek to rekl jasne - pausaly jsou pro zjednoduseni ne pro ojebavani ...

Naposledy upravil U.B0B dne st únor 29, 2012 3:44 pm, celkově upraveno 1 krát
sousedovic Toníček

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="U.B0B"]
mysH napsal:
...pritom tu polovinu hrave nahradi kvalitni zdravotni sestry (za polovicni plat) - jako je tomu jinde ... (nyni opatrne navrhovano i u nas)

ROFL
Prasopes.

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ubob nejsi tak daleko od pravdy.

Co se tyce placeni:
3 roky bakalarsky
2 roky magistersky
nebo 5 (6) let kompletni

pokud presahnes standartni dobu studia, uz platis poplatky a neni to zrovna malo. Pokud by se to jeste zprisnilo, proc ne, je mi to u prdele, ty lidi si za to muzou samotni.

Jsem proti vecnym studentum a podelavani systemu. Rozhodne je treba zprisnit skolstvi, o tom zadna proste. Jenze todle skolny neresi.
A to, ze ma student ve skole jednicky, taky neznamena, ze je kreten nebo ze se neuplatni naopak to byva kolikrat i obracene .)
Todle je proste polemizovani o hovne, skolny neresi absolutne nic, ta skolska reforma by mela vypadat uplne jinak.
U.B0B

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:

Jsem proti vecnym studentum a podelavani systemu. Rozhodne je treba zprisnit skolstvi, o tom zadna proste. Jenze todle skolny neresi.
A to, ze ma student ve skole jednicky, taky neznamena, ze je kreten nebo ze se neuplatni naopak to byva kolikrat i obracene .)

- to jak se uplatni studen na trhu prace skola asi nikdy nevyresi. (cetl jsem clanek o tom, ze studen by se mel praci (odborne, ve svem oboru) mel venovat uz za doby sveho studia - ale to nevim jak je na to CR pripraveny)
- mam obe deti na skole, tak bych mel byt z principu proti skolnemu a co nejsnadnejsimu studiu, ale ... defacto vsichni v tomhle state maji papir na svy vzdelani a tim je system vzdelavani znacne degradovan. a trh prace na to poto take reaguje - chce ty s nej vzdelanim, protoze je jich dostatek, i kdyz je to vyse vzdelani neopodstatnena.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To není pravda, například programátorů není dost, techniků je málo atd. on prostě není titul jako titul a o tom to celé je.

- Páky na regulování počtu studentů na školách stát má.
- Páky na regulování počtu studentů na základě toho, jak jsou chytrý stát má.

Jediné, co je teď problém jsou lidi zneužívající solidární systém (věční studenti, kteří studují 6 let po 1 roku vždy jinou výšku apod. až do 26).
To je chyba a mělo by se s tím něco dělat.

- Další chybou je špatné financování vysokých škol a vědecké oblasti v ČR

Chybou není bezplatné studium. To je někde až na posledním místě (to, že nejsou peníze je blbost. Peníze prostě jsou, jenom se prolejvaj a takovou šaškárnu já platit nebudu, nevím jak vy).
Ps. a školné se mně nijak nedotkne, takže mi to může být u zadku, ale z principu jsem proti, protože vím, co vykládají profesoři s titulama zadarmo v televizy.

K čemu je ministr zemědělství, když má vystudovanou sociologii a musí mít poradce za x-stovek tisíc? a dělat ankety za x-miliónů?
A takových je tam víc....Todle není otázka toho, že nejsou peníze.

A děravý kýbl prostě nejde zaplnit tím, že do něj budu lít víc a víc.
sousedovic Toníček

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdybys studoval 6x prvák, tak už si to platíš i za stávajícího stavu.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sousedovic Toníček napsal:
Kdybys studoval 6x prvák, tak už si to platíš i za stávajícího stavu.

To je fakt, po 4 letech standartní doba studia bc. končí ... nicméně dá se to teď udělat tak, že jakoby studuješ prvák "úspěšně" no a prochází ti to a ve výsledku máš hovno a je ti 24 ...
Nikde tě nevemou páč si starej a máš hovno praxy, hovno školu ... a státu se to nezaplatí.
Ale todle nevyřeší školný nebo možná vyřeší, ale je to jak s tankem na veverky.

Přijde mi to stejný jako zvednutí ceny u "nezdravých produktů", zvednutí pojistek u jistých sportů ... atd.
Blbost to je prostě :) Nejjednodušší a nejprimitivnější řešení, který prostě odsere většina lidí, který studujou poctivě.

Naposledy upravil Prasopes. dne st únor 29, 2012 4:05 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
U.B0B

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="sousedovic Toníček"]
U.B0B napsal:
mysH napsal:
...pritom tu polovinu hrave nahradi kvalitni zdravotni sestry (za polovicni plat) - jako je tomu jinde ... (nyni opatrne navrhovano i u nas)

ROFL

nevim co je na tom k smichu. je fakt ze do toho moc nevidim, ale to ze muj pribuznej nema obvodniho lekare, ale obvodni sestru mi rikal nekdy pred cca 25ti lety, po te co emigroval do SRN. jasne, nevim co se od ty doby zmenilo, ale co sem pred cca 3mi dny slysel tiskovku s Hegrem, tak nastinoval to, co co v SRN pred temi 25ti lety fungovalo. sestra vezme lekari 1/3 prace a celou administrativu. neni potreba mit 5 let vzdelani na vyplnovani papiru. na odbornou praci to chce odborniky a na vyplnovani papiru sekretarku. pri vyplnovani papiru se odbornik nepozna. a stanoveni mene zavaznych diagnoz, predepsani banalnich leku a odeslani na vysetreni zvladne sestra na 100%. nebo doktor je nejakou zarukou, ze vse udela perfektne? uz sem tu kdysi psal, ze ja, moje rodina a moji pribuzni, mame s doktory jen samy spatny zkusenosti. bejt v US , tak se topime v penezich, ktery sme z tech nymadu s titulem vysoudily .. staci jeden odbornik, ne 5 blbcu s titulem.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
ne 5 blbcu s titulem.

Pravda, což ale nevyřešíš školným, že? :)
ygg

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proboha proč rušit soukromé VŠ? Jsou školy dobré a špatné .... a tím to končí. Ve Státech existují státní i soukromé vedle sebe, a není problém.

Jinak školné je dobrá věc, ale jde vždy o to jak je celý systém nastaven ... mám ale pocit, že opět jsme se dostali do situace, kdy vezmeme nějakou osvědčenou dobrou ideu z venku, a pak si ji tady podomácku zbastlíme tak, že výsledkem nakonec bude ještě větší hromada sra..k, než je ta dnešní.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg pod to bych se podepsal.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 279, 280, 281 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: