Dřep na Multipressu (korte)

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dřep na Multipressu (korte)  Úvodní stránka -> Trénink -> Dřep na Multipressu (korte)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Velor

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 3:34 pm    Předmět: Dřep na Multipressu (korte) Odpovědět s citátem

Čau,chci příští týden začít cvičit korte (po dobu 4 týdnů) maximálku na bench i MT už vím ale v našem fitku není dřepařský stojan jen Multipress.

Lze to s ním cvičit?Protože do nového fitka začnu chodit asi až za 4 měsíce a už skoro půl roku jsem krom břicha nic nenabral , (jel jsem split 4x týdně + strava ucházející,tu teď zlepším)

Chci se tedy zeptat jak mám být postavený u multipressu protože po tich dřepech cítím spíš záda,předtím jsem cvičil na leg-pressu.

85kg (už dlouho bohužel..)
192cm
1,5 roku cvičím

Díky[/b]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mladej beda

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rekl bych ze na multipressu by to urcite mohlo jit, nebal bych se i celniho drepu na multipressu, bude mensi sance ze ti to vypadne.
Urcite zkus rict nekomu zkusenejsimu at ti pohlida techniku...at des dostatecne hluboko nepredklanis se a hlavne at to tahas jak mas a ne zady jak jsem to ja tahal hodne dlouho nez me opravili.
Taky sem citil hodne spodek zad a nohy skoro vubec a bylo to vse jen spatnou technikou.
Neni ostuda cvicit par treninku s prazdnou osou nez z 200kilama ctvrtinove drepy a predklanet se u toho :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st únor 29, 2012 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myyslím, že u vysokých lidí to může být slušná náhrada za dřep. Taky tak cvičím a zlepšuji se.
Magumi

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lepší na multipresu než nedřepovat vůbec. :-)

Kdybych to měl porovnat, zdají se mi dřepy na multipresu mnohem lehčí než s volnou činkou, nemusíš tolik řešit rovnováhu, nemusíš se bát, že ti to spadne, prostě se zapřeš opřeš a tlačíš. Líbí se mi ten nápad s předním dřepem, míň přitom zabírají spodní záda a taky se mi připadá, že ta dráha pohybu by s multipresem mohla být kompatibilnější než u zadního dřepu. Nejspíš to taky někdy zkusím.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to snazší, ale rozhodně nedřepnu na multipressu víc než s volnou činkou. Chybí tam právě ta možnost lehkého předklonu v průběhu pohybu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Je to snazší, ale rozhodně nedřepnu na multipressu víc než s volnou činkou. Chybí tam právě ta možnost lehkého předklonu v průběhu pohybu.

jj.to je fakt.pochybujem ze by som na multipresse dal 200kg
multak mi celkovo moc nesedi.vadi mi tam prave ten jednopriamy pohyb hore dolu bez moznosti korigovat si pohyb vahy.proste mne multak nesedi.
ale vzdy lepsie ako nic.mozno je to len o zvyku.

Rychle na stránku:

Přejdi na: