Jak na namožené svaly?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak na namožené svaly?  Úvodní stránka -> Trénink -> Jak na namožené svaly?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Black Mamba

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 12:29 pm    Předmět: Jak na namožené svaly? Odpovědět s citátem

Dejte nějaké vaše tipy. Strečink před/po tréninku, horká koupel, masáže či nějaká strava? Co se vám nejvíce osvědčuje?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Matheus

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 1:27 pm    Předmět: Re: Jak na namožené svaly? Odpovědět s citátem

Black Mamba napsal:
Dejte nějaké vaše tipy. Strečink před/po tréninku, horká koupel, masáže či nějaká strava? Co se vám nejvíce osvědčuje?

střídat teplo a chlad a protahovat... při koupeli střídám teplou a studenou sprchu... večer dávám chladivý gel, ráno a přes den hřejivý. jinak to chce čas. Nijak extre se to neurychlí. Jako prevence dobře poslouží aminokysleiny a L-glutamin.
TS

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sauna, infrasauna, strečink prohřátých svalů, hřejivé masti.
Zároveň s tím teplem opatrně, například jsem měl zánět v loktech z přetrénování, držel jsem to v teple (sauna, koupel), protože jsem si myslel, že je to jen namožené a pěkně se to rozlezlo.
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě pomáhá ledová sprcha na bolavá místa po treninku.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Strecing po treningu a v den volna + masaze. Ak niesu masaze, je perfektna alternativa foam roller pripadne tiger tail (google).

Rozne tie sprchy studenou/teplou a ja neviem co maju podla mna len taky psychologicky efekt. Na kvalitu a stav svalstva to nepomoze.
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Studená voda způsobuje stáhnutí kapilár, kterými se v těle šíří kyselina mléčná. Potom svaly bolí méně. Proto prof. sportovci (atletika, box...) lezou do těch van naplněných ledovou vodou, kde jim plavou kusy ledu.
Bombay

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jaký je rozdíl mezi hřejivou a chladivou mastí?
Všude píšou, že je to pro namožené svaly, bla, bla, ale nějaký rozdíl tam je? Jako třeba že hřejivá je lepší před výkonem?
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Všude píšou, že je to pro namožené svaly, bla, bla, ale nějaký rozdíl tam je? Jako třeba že hřejivá je lepší před výkonem?

Např. koňská mast:
hřejivá - chronické a bolestivé problémy s pohybovým aparátem. Křečové žíly. K prohřátí a aktivaci svalů, vazů a kloubů pro starší populaci. Vhodné použití před zátěží.

chladivá - má osvěžující účinky proti pocitu „těžkých“ nohou. Je vhodná pro dlouhodobě nemocné, kteří trpí problémy spojenými s pohybovým aparátem (páteří, klouby apod.) Je vhodná k použití ráno, během dne i na večer.

"Rozdíl mezi hřejivou a chladivou mastí je pouze v případě vašeho citu a lepšího pocitu. Někdo má raději prohřátí bolestivého místa, někdo má raději prochladnutí. U obou verzí ale také platí, že hřejivá se doporučuje používat na noc a chladivá přes den."

- nic dalšího zajímavého jsem nenašel.
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.abit.cz/fotky7202/fotos/_vyr_292konopny_eisgel.png

Já mám doma toto, je na tom napsáno "ledový", ale když to dám např. na kolena, tak je to spíš hřejivý
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná i tohle pomůže:
YUD - "Když je něco namožený-nahřívat (lepší prokrvení a regenerace). Když je něco nateklý nebo je tam zánět-ledovat ."
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Studená voda způsobuje stáhnutí kapilár, kterými se v těle šíří kyselina mléčná. Potom svaly bolí méně. Proto prof. sportovci (atletika, box...) lezou do těch van naplněných ledovou vodou, kde jim plavou kusy ledu.

ok na svalovicu (kyselina mliecna) to moze mat vplyv. Ale myslel som to tak, ze priamo do kvality svalovych vlakien do moc hovorit nebude. Ak teda neratam protizapalove ucinky takej doslova ladovej kupele (lokalne ladovanie po treningu robim aj ja ak ma nieco boli).
Luster

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
http://www.abit.cz/fotky7202/fotos/_vyr_292konopny_eisgel.png

Já mám doma toto, je na tom napsáno "ledový", ale když to dám např. na kolena, tak je to spíš hřejivý

touhle modrou srackou se mi nedavno pri nesikovnym otevreni podarilo namazat podlahu, skrin a dokonce i vnitrek supliku potom to tady cely krasne vonelo
secret78

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me pomaha horka vana, sauna, vyrivka a masaz ci automasaz. Co se tyce vyzivy tak hodne bilkovin :)

Bombay napsal:

Emulze se pouzivaji hlavne na zapasech nebo zavodech, kdy je potreba nabudit nebo naopak uklidnit daneho sportovce. Ale i tak je myslim pri soutezich lepsi pouzivat olej na bazi lihu, protoze ten hned uschne a neklouze pak zbytecne.. a navic se diky te rychle usychavosti hodi na pohotovostni. Jinak imho pouzivat emulze pri normalni sportovni masazi po treninku nema moc vyznam, nejlepsi je klasicky masazni olej bez prichuti, a fakt nechapu lidi kteri pouzivaji hrejivku po kazdem treninku..
Dendron

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Thajska mast. Urcena primarne na narazeniny a otoky, ale dobre mi zabira i na namozene svaly.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak na namožené svaly? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: