Vláknina

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vláknina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Vláknina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
m1ro

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 1:41 pm    Předmět: Vláknina Odpovědět s citátem

Zajímalo by mne, jestli zvýšený příjem vloček nebrzdí vstřebávání bílkovin, díky velkému obsahu vlákniny? Tím zvýšeným myslím cca 400-500g za den rozložených do 4-5 dávek počas celý den. Jinak přes den mám také ještě 3 sáčky rýže a při každé porci, misku zeleniny. Z bílkovin hlavně rybí maso, kuřecí, vajíčka, sýr. Jde mi o to, jestli mi ty vločky prostě nezneefektivnují vstřebávání bílkovin. Jinak kvůli rychlému metabolismu musím příjmat všší dávky sacharidů, proto tolik vlocek a ryze.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne, vláknina spomaluje vstřebávání sacharidů a tuků.

Ale s tímhle množství vloček, rýže a když ještě přidáš zeleninu a ostatní zdroje vlákniny, budeš mít docela dost převlákninováno a to rozhodně není dobře. Všeho moc škodí...

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
maria

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 6:50 pm    Předmět: Re: Vláknina Odpovědět s citátem

m1ro napsal:
Zajímalo by mne, jestli zvýšený příjem vloček nebrzdí vstřebávání bílkovin, díky velkému obsahu vlákniny? Tím zvýšeným myslím cca 400-500g za den rozložených do 4-5 dávek počas celý den. Jinak přes den mám také ještě 3 sáčky rýže a při každé porci, misku zeleniny. Z bílkovin hlavně rybí maso, kuřecí, vajíčka, sýr. Jde mi o to, jestli mi ty vločky prostě nezneefektivnují vstřebávání bílkovin. Jinak kvůli rychlému metabolismu musím příjmat všší dávky sacharidů, proto tolik vlocek a ryze.

s akým cieľom trénuješ?
badevil

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlaknina vubec neni nejak zdrava, ma v podstate jen "mechanickou" funkci.

Ty mas tech sacharidu opravdu strasne moc, tomu neverim ze je az tolik potreba. Co takhle vic energie z tuku (rostlinnych)? Co koktejly mlecne-tvarohove s grankem (proteinem) a olejem? Tohle je silena zatez pro organismus, sice se sacharidama neni tolik "prace" jako s bilkovinama, ale tohle uz neni ani zdrave.
maria

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

badevil napsal:
Vlaknina vubec neni nejak zdrava, ma v podstate jen "mechanickou" funkci.

Ty mas tech sacharidu opravdu strasne moc, tomu neverim ze je az tolik potreba. Co takhle vic energie z tuku (rostlinnych)? Co koktejly mlecne-tvarohove s grankem (proteinem) a olejem? Tohle je silena zatez pro organismus, sice se sacharidama neni tolik "prace" jako s bilkovinama, ale tohle uz neni ani zdrave.

počkáme na cieľ saakým cvičí,ale pokiaľ sú údaje v profile aktuálne, tak na 22 rokov mať 85 kíl pri výške 185 nie je veľa
m1ro

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maria: Cvicim jen rekreacne samozrejme, ale urcite s cilem nabrat nejakou hmotu. V soucasnosti mam vahu kolem 87kg. Zacinal jsem pri vaze kolem 56kg pred 3,5 lety, pri stejne vysce, takze mam opravdu velmi rychly metabolismus. Jinak samozrejme tolik sacharidu nemam vzdy, snazil jsem se je zvysit ted kratkodobe, kdyz jsem doma. Jinak se uz vaha moc nehybala. Tech vlocek jim normalne cca 300g a ryze 2 sacky denne, abych vahu tak nejak udrzoval. Tuky mam hlavne z ryb, vajicek a olivoveho oleje, ten mam v kazde misce se zeleninou. Co by jste mi doporucovali zmenit? Vim ze potrebuju kolem 500g sacharidu, abych vahu alespon udrzel. Moc dekuji za odpovedi zatim.
Rapyjer

PříspěvekZaslal: po duben 26, 2010 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

osobně nejsem moc pro jednotvarný zdroje výživy, čili bych stáhnul trochu ty vločky a zařadil aspoň nějaké ovoce, pečivo a zvýšil bych množství tuků (kolem 100g je pořád v pohodě)
2 sáčky rýže jsou taky bez problémů, ale zkus to aspoň občas obměnit (brambory, těstoviny)
Draper

PříspěvekZaslal: so říjen 16, 2010 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimalo by me, jestli ma vlaknina nejakou energetickou hodnotu. Nedavno jsem cetl na jednom vyrobku vyzivove hodnoty a u udaje o mnozstvi sacharidu bylo "z toho vlaknina" coz by znamenalo, ze patri mezi sacharidy.
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 16, 2010 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neni stravitelna, takze nema zadnou energetickou hodnotu.
U.B0B

PříspěvekZaslal: so říjen 16, 2010 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

napr: cs.wikipedia.org/wiki/Vláknina

citace:
Nejzřejmější role vlákniny ve stravě je poskytovat objemný materiál pro práci střevních svalů. To napomáhá jídlu projít střevy rychleji, bez namáhání střeva. Tento efekt je způsoben schopností vlákniny udržovat vodu a tím zvyšovat objem materiálu ve střevech. Dostatečné množství vlákniny ve stravě způsobuje pocit sytosti a tím snižuje pravděpodobnost obezity, zabraňuje zácpě a snižuje pravděpodobnost výskytu křečových žil a hemeroidů.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je nejlepší zdroj vlákniny? (finančně, popř abych toho nemusel tolik sníst a měl jí co nejvíc)
Popř. existují v ČR supplementy s 100% obsahem vlákniny? Znám jen jeden od Species nutrition, ale ta firma u nás neprodává.
Draper

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.psyllium.cz/

Jinak podle me nejvic vlakniny ziskas z ovesnych vlocek, zeleniny a ovoce.
magion

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

klasika otrubyy
Merrao

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion: Jo, ty mi teď, když jím víc vlákniny z "normálního" jídla trčí ve spižírně. Kdžy jsem si je koupila, babička to okomentovala "to jsme dávali koňům" :)

Hodně vlákniny má:
Celozrnný chléb..tím myslím lisovaný.
Sojové kostky.
Luštěniny, brambor a jiné celozrnné přílohy (plus takové ty kroupy apod.)
Lněné semínko (a ostatní olejniny (ořechy a semena))

Já tedy když si dám porci celozrnného chleba, už se mi příjem vlákniny zvýší klidně na 35g, což málo není (pro můj vzrůst).

GURUHONZA: Otruby stojí s krámku se zdraovu výživou asi max.20kč pytlík...na to kolik mají vlákniny tooh nemusíš sníst mnoho (je to asi jako kakao, stačí lžička i kdyžto má malou gramáž.)
Ale nevař to. To ti radím. Mě to vždy zhořklo.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky ;)
Zkusím ty votruby teda ;) Napadá mě z nich placka (jako ovesná placka) - tepelnou úpravou tu vlákninu, nebo tam furt je?

Chci teď zkusit nějakou kůru, která mi vyčistí střeva (půsty nedržím =) ). Jsem nějakej ospalej a jeden z důvodů může bejt to, že mám ve střevech moc toxickejch látek, což je klidně možný, protože zeleninu nejím vůbec. Za zkoušku nic nedám.

Rychle na stránku:

Přejdi na: