Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JJ do notebooku dneska jedině SSD.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem se nerozhoupal ke koupi SSD a odjel na hory. Kamarád si čerstvě koupil SSD Patriot Fire a leží mu už 2 týdny doma a půjčil mi ho na otestování.

Na mém postarším IBM X61 proběhl boot systému z původních 56 s WD blue za 32 s s tímto diskem. Další testy udělám v rámci svých možností později. Na SATA 3 by to bylo asi rychlejší, ale i tak to ujde:o)

Stejně asi půjdu do něčeho se synchonním paměťovým čipem.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Žádnej synchronní čip neexistuje! :) Co tím myslíš?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

idoktor

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asynchronní NAND flash paměti používají levnější disky, jsou pomalejší a nejsou kompatibilní s vyšší verzí ONFI. Naopak synchronní jsou rychlejší, používají je dražší disky. Měl jsem o tom někde pěknej článek i v češtině, ale nemůžu to najít. V eng. je informací celkem hromada, hledej asynchronous vs synchronous NAND.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten Patriot je právě z těch levnějších.
Otestoval jsem ho a výsledky jsou následující:

Read (MB/S) write (MB/s)

seq 194 149,9
512 k 184,4 149,4
4 k 15,04 30,57
4 k qd 32 125,6 93,79

Na SATA 2

Mohl by mi někdo říct, zda ty údaje jsou na SSDalespoň průměrné?...vzhledem k SATA 2.
V tomto jsem laik.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 11:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky-cd-dvd-br/22588-technologie-a-zajimavosti-z-oblasti-ssd-disku?start=2

Paměti, ne čipy...pardon.

Aha. No upřímně řečeno tohle prodejci stejně vůbec neuvádí :)
Ale podle toho co píše idoktor to člověk co nekupuje levnej šunt stejně nemusí řešit. Ale jdu si vygooglit ten svůj intel :D
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 11:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No třeba crucial, Intel mají synchronní paměti
OCZ v některých řadách ano jinde ne.

Rozdíl je prý při práci s nekomprimovanými daty, kdy rychlosti asynchronních pamětí prudce padají, kdežto u těch druhých ne.

Ten Patriot je dle recenzí spíš slabší průměr,
ale otestuji a uvidím.

Po pár hodinách provozu je nezvyk to ticho.
Disk se zahřívá, sice méně než dříve, ale zahřívá case.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st březen 14, 2012 11:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

našel jsem možná už nepříliš aktuální článek http://www.anandtech.com/show/4421/the-2011-midrange-ssd-roundup
Spazik

PříspěvekZaslal: čt březen 15, 2012 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Tak jsem se nerozhoupal ke koupi SSD a odjel na hory. Kamarád si čerstvě koupil SSD Patriot Fire a leží mu už 2 týdny doma a půjčil mi ho na otestování.

Na mém postarším IBM X61 proběhl boot systému z původních 56 s WD blue za 32 s s tímto diskem. Další testy udělám v rámci svých možností později. Na SATA 3 by to bylo asi rychlejší, ale i tak to ujde:o)

Stejně asi půjdu do něčeho se synchonním paměťovým čipem.

SATA3 nehraje žádnou roli, co jsem slyšel, tak stejně možnosti tohoto rozhraní brzdí současné řadiče, takže nějaké jeho papírové hodnoty v reálu stejně nejsou dosažitelné.
Na nějaká měření rychlosti bych se vykašlal, stejně na 99,9% nebudeš uživatel, pro kterého by byla tak extrémní rychlost disku důležitá.
U některých SSD disků spíš bývá problém s tranlivostí a spolehlivostí, protože falsh paměť se časem opotřebovává a může pak klesat rychlost i kapacita.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt březen 15, 2012 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
protože falsh paměť se časem opotřebovává a může pak klesat rychlost i kapacita.

To je sice pravda, ale 99% lidí tohle stejně nepotká. Jen kdybych si vzpomněl kde ten článek je...

SATA3 má smysl právě jen u SSD, u klasických disků samozřejmě ne
Já bych třeba rychlejší SSD využil (a to ještě jen pro čtení, když hra zabírající 15GB něco nahrává), ale i tak to jede rychle jako svině...
zápis z disku (Samsung SpinPoint F1 1TB) na SSD (SATA2):

Brzdí mě ten Samsung, kterej už zjevně jede na svoje fyzický maximum :)

Solid-state drives have already saturated SATA 3 Gbit/s with 285/275 MB/s max read/write speed and 250 MB/s sustained with the Sandforce 1200 and 1500 controller. SandForce SSD controllers released in 2011 have delivered 500 MB/s read/write rates, and ten channels of fast flash can reach well over 500 MB/s with ONFI drives – a move from SATA 3 Gbit/s to SATA 6 Gbit/s allows such devices to work at their full speed. Full performance from Crucial's C300 SSD similarly require SATA 3.0.
Poman

PříspěvekZaslal: čt březen 15, 2012 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není to úplně k pc ale chci si pořídit blu-ray přehrávač. Mátě někdo s tim zkušenosti?:) Nějakej kvalitní tak do 3k.
Spazik

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2012 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Není to úplně k pc ale chci si pořídit blu-ray přehrávač. Mátě někdo s tim zkušenosti?:) Nějakej kvalitní tak do 3k.

Nejsem zas takovej audiofil, ale řekl bych, že na přehrávači jako takovém zase tak moc nezáleží, důležitější je obvykle "to okolo" (tzn. TV, repro, AV reciever atp.)
prochm

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2012 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si před týdnem zrovna koupil tady ten. Také jsem se díval po něčem do 3000Kč a ten se tam zrovna tak akorát vlezl. Ale do jaké míry je kvalitní to nemohu posoudit ale za 3000Kč člověk nemůže čekat žádné zázraky.
http://interlink.tsbohemia.cz/panasonic-dmp-bdt110eg-3d-blu-ray-prehravac-viera-cast-dlna-usb-hdmi-usb_d121046.html

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: