|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út březen 13, 2012 9:58 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: st březen 14, 2012 7:56 pm Předmět: |
|
|
JJ do notebooku dneska jedině SSD.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 14, 2012 9:46 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem se nerozhoupal ke koupi SSD a odjel na hory. Kamarád si čerstvě koupil SSD Patriot Fire a leží mu už 2 týdny doma a půjčil mi ho na otestování.
Na mém postarším IBM X61 proběhl boot systému z původních 56 s WD blue za 32 s s tímto diskem. Další testy udělám v rámci svých možností později. Na SATA 3 by to bylo asi rychlejší, ale i tak to ujde:o)
Stejně asi půjdu do něčeho se synchonním paměťovým čipem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st březen 14, 2012 9:54 pm Předmět: |
|
|
Žádnej synchronní čip neexistuje! :) Co tím myslíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 14, 2012 10:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: st březen 14, 2012 10:20 pm Předmět: |
|
|
Asynchronní NAND flash paměti používají levnější disky, jsou pomalejší a nejsou kompatibilní s vyšší verzí ONFI. Naopak synchronní jsou rychlejší, používají je dražší disky. Měl jsem o tom někde pěknej článek i v češtině, ale nemůžu to najít. V eng. je informací celkem hromada, hledej asynchronous vs synchronous NAND. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 14, 2012 10:37 pm Předmět: |
|
|
Ten Patriot je právě z těch levnějších.
Otestoval jsem ho a výsledky jsou následující:
Read (MB/S) write (MB/s)
seq 194 149,9
512 k 184,4 149,4
4 k 15,04 30,57
4 k qd 32 125,6 93,79
Na SATA 2
Mohl by mi někdo říct, zda ty údaje jsou na SSDalespoň průměrné?...vzhledem k SATA 2.
V tomto jsem laik.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st březen 14, 2012 11:00 pm Předmět: |
|
|
Aha. No upřímně řečeno tohle prodejci stejně vůbec neuvádí :)
Ale podle toho co píše idoktor to člověk co nekupuje levnej šunt stejně nemusí řešit. Ale jdu si vygooglit ten svůj intel :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 14, 2012 11:06 pm Předmět: |
|
|
No třeba crucial, Intel mají synchronní paměti
OCZ v některých řadách ano jinde ne.
Rozdíl je prý při práci s nekomprimovanými daty, kdy rychlosti asynchronních pamětí prudce padají, kdežto u těch druhých ne.
Ten Patriot je dle recenzí spíš slabší průměr,
ale otestuji a uvidím.
Po pár hodinách provozu je nezvyk to ticho.
Disk se zahřívá, sice méně než dříve, ale zahřívá case.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st březen 14, 2012 11:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt březen 15, 2012 7:44 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tak jsem se nerozhoupal ke koupi SSD a odjel na hory. Kamarád si čerstvě koupil SSD Patriot Fire a leží mu už 2 týdny doma a půjčil mi ho na otestování.
Na mém postarším IBM X61 proběhl boot systému z původních 56 s WD blue za 32 s s tímto diskem. Další testy udělám v rámci svých možností později. Na SATA 3 by to bylo asi rychlejší, ale i tak to ujde:o)
Stejně asi půjdu do něčeho se synchonním paměťovým čipem. |
SATA3 nehraje žádnou roli, co jsem slyšel, tak stejně možnosti tohoto rozhraní brzdí současné řadiče, takže nějaké jeho papírové hodnoty v reálu stejně nejsou dosažitelné.
Na nějaká měření rychlosti bych se vykašlal, stejně na 99,9% nebudeš uživatel, pro kterého by byla tak extrémní rychlost disku důležitá.
U některých SSD disků spíš bývá problém s tranlivostí a spolehlivostí, protože falsh paměť se časem opotřebovává a může pak klesat rychlost i kapacita.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt březen 15, 2012 10:50 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | protože falsh paměť se časem opotřebovává a může pak klesat rychlost i kapacita. |
To je sice pravda, ale 99% lidí tohle stejně nepotká. Jen kdybych si vzpomněl kde ten článek je...
SATA3 má smysl právě jen u SSD, u klasických disků samozřejmě ne
Já bych třeba rychlejší SSD využil (a to ještě jen pro čtení, když hra zabírající 15GB něco nahrává), ale i tak to jede rychle jako svině...
zápis z disku (Samsung SpinPoint F1 1TB) na SSD (SATA2):
Brzdí mě ten Samsung, kterej už zjevně jede na svoje fyzický maximum :)
Solid-state drives have already saturated SATA 3 Gbit/s with 285/275 MB/s max read/write speed and 250 MB/s sustained with the Sandforce 1200 and 1500 controller. SandForce SSD controllers released in 2011 have delivered 500 MB/s read/write rates, and ten channels of fast flash can reach well over 500 MB/s with ONFI drives – a move from SATA 3 Gbit/s to SATA 6 Gbit/s allows such devices to work at their full speed. Full performance from Crucial's C300 SSD similarly require SATA 3.0.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt březen 15, 2012 11:49 am Předmět: |
|
|
Není to úplně k pc ale chci si pořídit blu-ray přehrávač. Mátě někdo s tim zkušenosti?:) Nějakej kvalitní tak do 3k. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá březen 16, 2012 7:23 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Není to úplně k pc ale chci si pořídit blu-ray přehrávač. Mátě někdo s tim zkušenosti?:) Nějakej kvalitní tak do 3k. |
Nejsem zas takovej audiofil, ale řekl bych, že na přehrávači jako takovém zase tak moc nezáleží, důležitější je obvykle "to okolo" (tzn. TV, repro, AV reciever atp.)
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: pá březen 16, 2012 7:30 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|