Vláknina

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vláknina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Vláknina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Merrao

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No...nevím jak s tím mají zkušenosti lidé, ale má zkušenost je, že to opravdu zhořkne. Otrubami se obohacují chleby apod. takže i takto bych to zkusila s tou plackou (tedy ovesnou s otrubami...)

Já nevím, jak ty jíš, ale pochybuju že nějak extra nezdravě. Tohle z jídla mívají lidé co mají buď málo energie, nebo nevhodně "supportovanou" (za to slovo pardon, nemůžu najít české) nebo ta energie je špatná. Ale každý je individuální. Odlehčovací dny neublíží.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jím zdravě (až na to, že nejím vůbec ovoce a zeleninu + nemám pestrou stravu), ale jde o to, že místo 200g vloček a pečiva teď jím spíš jen těstoviny, takže dodávky vlákniny možná chybí.
Stejně to zkusím jen na 2 týdny a pak mám už dietu, takže zas vůbec nebudu potřebovat spát
Draper

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz jsme to psal mockrat. Ja si takhle pravidelne (1x za 1-2 mesice) cistim streva sennesovym cajem. Po takove jedne "kure" jdu klidne 10-15x na WC a opravdu se po tom citim vyrazne lepe a i to traveni ja pak mnohem lepsi. To clovek nikdy nerekl, kolik toho v tech strevech ma a ani se nedivim, ze to muze zpusobovat unavu.

citace:
Já nevím, jak ty jíš, ale pochybuju že nějak extra nezdravě. Tohle z jídla mívají lidé co mají buď málo energie, nebo nevhodně "supportovanou" (za to slovo pardon, nemůžu najít české) nebo ta energie je špatná. Ale každý je individuální. Odlehčovací dny neublíží.

Prave ze tady ta nase "kulturisticka" strava neni az tak uplne zdrava z dlouhodobeho hlediska, v strevech se usazuje spousta bordelu, coz muze mit hodne spolecneho s fyzickou unavou, takze takova obcasna ocista by prospela vsem.
Bomberguy

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady máte pěkně a jednoduše k vláknině.
http://www.vitalfit.cz/pages/vlaknina/rozpustna.htm

Ta spousta bordelu co se usazuje ve střevech ucpává klky - mikrovýběžky střev, ve kterých se vstřebává drtivá většina všech živin. Čím jsme starší, tím víc máme střeva ucpaná a tím méně efektivní je vstřebávání ( rozuměj tak, že třeba polovinu z toho co si snědl vys***)
Co jsem si přečet / vyslechl, tak rozpustná vláknina nám především vytváří pocit sytosti.

S tímhle tématem mě napadá ještě jedna věc, a to když uděláte potřebu a svoji nadílku spláchnete, měl by porcelán zůstat čistý, když spláchnete a pak ještě pět minut pucujete záchod, něco v pořádku nemáte. (když si dáte sýr s hranolkama, tak Vám zaručuju, že ten porcelán drhnout budete)
kuše

PříspěvekZaslal: so březen 03, 2012 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

od tý doby, co mi Dráp poradil psyllium, je to bájo.. :) bral jsem to asi tejden a od tý doby jsem začal chodit na WC 2-3x denně.... A jak se říká v tý reklamě s čoklem - robím pevná hovínka :)
Vittus

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2012 11:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdy je nejlepší užívat vlákninu?. Užívám ráno po probuzení a večer těsně před spaním. Nebude se to mlátit s proteintem, který si dám třeba 30 minut před tím? Díky za názory
kuše

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 8:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já četl, že vlakninu je nejmene vhodne uzivat po treninku, kdy zpomaluje traveni a vstrebavani zivin, a to v našem případě je nežádoucí :).... osobne jsem ji daval rano nalacno 30 minut pred snidani (pevnou stravou)....
Draper

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
já četl, že vlakninu je nejmene vhodne uzivat po treninku, kdy zpomaluje traveni a vstrebavani zivin, a to v našem případě je nežádoucí :).... osobne jsem ji daval rano nalacno 30 minut pred snidani (pevnou stravou)....

jj taky jsem o tom slysel a je to celkem i logicke, proto davam po treninku obrovske mnozstvi zeleniny

Rychle na stránku:

Přejdi na: