Zaslal: st březen 21, 2012 7:31 pm Předmět: Co dál při ztrátě chuti k tréninku?
Čau, poslední dobou vůbec nemám chuť cvičit, nechce se mi hlavně jít do posilovny (prostě se nachystat a vydat se tam), když už se dokopu, nechce se mi cvičit, váhy jdou pomalu dolů, po prvních deseti minutách chci trénink ukončit, obvykle ho docvičím, ale strašně mě to nebaví. Toto už trvá měsíc, možná dva. Pauzu jsem zkoušel, trénink jsem změnil (přešel jsem na pro mě zábavnější split z tréninků, které zas lépe fungovaly - těžko-lehký, korte apod.) Stejně se mi ale nechce čím dál víc. Osobní problémy za tím žádné nejsou, všechno ostatní je fajn. Proto se chci zeptat, jestli byste mi nemohli doporučit, jak dál postupovat. Pauza dle mého nebude řešení, už jsem ji zkoušel. Cvičit taky nechci přestat, děsím se toho, že bych vypadal hubeně nebo naopak ztloustl, fitness stylu života se vzdát nechci, i kdybych měl do posilovny chodit přes odpor. Přemýšlel jsem nad crossfitem, ale v posilovně bych na něj neměl nejspíš dost vybavení a ani místa (chodím do celkem oblíbené posilovny, kde bývá často dost lidí). Rozhodně teď díky pěknému počasí začnu běhat, jezdit na kole, aerobky budu mít dost, tak bych taky chtěl, abych neztrácel, popřípadě zkvalitňoval dále i svalovou hmotu. Ideální by byl nějaký krátky, zábavný a zároveň účinný trénink v posilovně, ale sám na nic nemůžu přijít, proto vás moc prosím o radu. Díky za případné tipy.
Zaslal: st březen 21, 2012 7:36 pm Předmět: Re: Co dál při ztrátě chuti k tréninku?
tak nevim, tvrdil jsi ze jsi presel na tezkolehky split a korteho behem doby co te cvoceni nebavi a jeste mel pauzu? jak jsi to cele stihl???
nekdy pomuze zmena motivace, prihla se na nejakou soutez a trening podrit souteznim disciplinam
treba oceloveho muze budes drtit bench, shybovat a makat na brise a k tomu behat ajezdit na kole, odpadnou takove nechutne veci jako drepovani, tlaky ve stoji a podobne a az skoncis se soutezi, budes rad, ze se muzes vratit
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Pauza bude reseni, ne za nebude. Pokud tohle dlouhodobe potlacujes, tak se uz ta unava nakumulovala a jsi nejspise pretrenovany (nechut do treninku prechazeji az k odporu, pokles vykonu, trenink te nebavi atd...klasicke symptomy) a v tomhle pripade par dni nepomuze. Ja se k tomuhle uz alespon 2x dopracoval, poprve byla pauza ctvrt roku a cca mesic a pul.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
nemusí jít nutně hned o přetrénování, dost možná jde jen o ztrátu motivace - ta soutěž by mohla být řešením. Nebo se s někým o něco vsadit... nebo si stanovit přiměřený cíl v kratším časovém horizontu a za tím jít. Nebo začít dělat nějaký sport, ke kterému budeš mít posilku jako doplněk.
Pokud jde o přetrénování, nic jiného, než pauza tě nezachrání.
napsal jsem to trosku neobratne, presel jsem NA split Z treninku jako tezkolehky,korte apod., proste driv jsem jel tyto typy treninku, podle freimena hlavne, fungovalo to, ale proste split me bavil vic, tak sem myslel,ze to pomuze - nepomohlo
pauzy se bojim, odrazi se to na mne pak tak, ze pri kazde cinnosti (uceni, prace, ...) premyslim nad tim, ze se sebou nic nedelam a jsem z toho nervozni
kazdopadne diky moc zatim za reakce, ale rad bych, kdyby nekdo treba jeste mel radu, ktera by odkazovala na nejaky kratky zabavny trenink v posilovne, ktery byl byl posilovaciho charakteru a neubyvala mi hmota :)
Netuším, kolik té hmoty chceš udržovat, ale pokud nejsi vyloženě kulturista, nemusel by to být až takový problém i mimo klasickou posilovnu - Crossfit, TRX, Flowin, bojové sporty... A nemluvě o tom, kolik posilovacích tréninků existuje...
To máš docela štěstí že tě trénink bavil. Mě nebavil nikdy. Já do posilky chodím ze stejného důvodu jako do práce - přináší to výsledky.
Jinak, jestli chodíš sám, možná by pomohl sparring. Ve dvou je cvičení pro hodně lidí zábavnější.
Ja bych to resil tak, ze za prvy zmenil trenink a zadruhy podsekl vahy.
Treba pokud si jel drepy 3 x 3 se 120, začit napriklad se 6 x 8 se 70 a pridavat postupne vahu (treba dalsi trenink 3 x 8 se 75, 3 x 8 se 70 a tak dale).
Pri nedostatku motivace bych to bral jako praci. Proste se tam dokopat a udelat vsechny serie a opakovani.
Motivace pak muze prijit jako takovy vedlejsi efekt.
Ja osobne v pripadoch nudze cerpam motivaciu z roznych filmov (napr raz som si spravil Rocky maraton), dokumentov, osobnosti, pribehov ci motivacnych videii a hudby. Ja mám napr. spravený Pump up playlist, ktory si pustam po ceste do posilovne...
Z veľkej časti je to o psychike... skús sa dať týžden off, a nájsť si zdroj motivácie, u každého platí niečo trochu iné a určite si niečo také nájdeš... urči si nejaký cieľ/cieľe... uzavri stávku/sprav predsavzatie... Skús v sebe znova oživiť to, čo ta motivovalo posilovať doteraz... oživ tie dôvody... prečo to robíš... a prečo nemieniš prestať
Hľadaj v sebe a čerpaj z toho čo je okolo teba,
verím že sa ti to podarí ;)
_________________ "Weakness is a crime, don't be a criminal!"
diky moc, kluci, ono motivace nevypadat jako vetsina populace je ted prave to jedine, co me nuti uplne neprestat, ale nestaci to na to, abych tam chodil s chuti, trenink me nikdy nebavil jakoze tak, ze bych bral cviceni jako zabavu, ale vzdy jsem sel posilovat proto, ze me bavilo, jak se formuje postava,pocit po treninku, pochvala nekoho znameho, ze jde videt, ze cvicim apod.
uz jsem to nejak vymyslel,dam si tak tyden pauzu a pak zacnu cvicit tak, aby me to co nejvic bavilo, byl jsem vzdycky docela vysazeny na lidi, co necvicili nohy, ale jelikoz me nebavi, tak je ted taky na chvilku cvicit nebudu :) zaradim vic aerobky, budu se pripravovat na oceloveho muze a tomu prizpusobim trenink, tzn hodne shybu a benche, budu mit trenink rozdeleny asi na zada+hrudnik (priprava na ocelaka) v jeden den a ramena+ruce v druhy den, nohy budu zarazovat,az se zas dostavi nejaka chut,
kazdopadne diky za reakce a kdyby nekoho jeste napadlo, jak to vic vysperkovat, budu jen rad, mejte se
Psal jsi tu, že si přemýšlel o crossfitu. Pokud je důvo, aby si to nezkusil, to, že chodít do komerční posilovny, kde je hodně lidí, tak... existuje dost cviků, které by si mohl i tak dělat bez toho, aby si někomu překážel a i aby to byl vcelku plnohodnotný tréning. Mrkni se na logy Cocmana, Sevy, Frozze, nebo Marashe, určitě tam najdeš inspiraci, nebo pokud celkově víc, o čem crossfit je, tak ani nebude potřeba.
V posilovně mysli na sebe a určitě vymyslíš i styl cvičení, který by nedělal problémy nikomu ve tvé posilovně. Je důležitý cvičit tak, aby tě to bavilo a zároveň tak, aby si za tím viděl konkrétní cíl. Crossfit jsem sice nikdy nedělal, ale dokážu si představit, že pro dost lidí to ty nejdůležitější věci splňuje.
Nohy bych nevynechaval. Pokud te nohy nebavi, tak bych zaradil mensi obem.
Par serii drepu jednou tydne zvladnes i kdyz te to nebavi, a dela to docela velky rozdil v celkove forme.
nohy uplne nevynecham, tak 4 serie drepu jednou tydne dam,ale proste nebudu je cvicit jako partii, kazdopadne ale max dva mesice je takto omezim, jak rikam, porad jsem alergicky na takove ty typky, kteri bez zdravotniho duvodu nohy necvici a jeste to obhajuji, tak je proste jen na chvilku na max omezim
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru