Posilování při zranění - potřebuji poradit

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilování při zranění - potřebuji poradit  Úvodní stránka -> Trénink -> Posilování při zranění - potřebuji poradit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Fenrir

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:29 pm    Předmět: Posilování při zranění - potřebuji poradit Odpovědět s citátem

Dobrý den,

zranil jsem si koleno, kvůli kterému jsem nějakou dobu nesportoval. Abych se celkově vrátil do formy a posílil ho, začal jsem chodit do posilovny. V době, kdy už jsem se do toho zase začal dostávat jsem zjistil, že koleno návrat ke sportu nezvládne, zaplatil jsem si soukromého doktora a výsledek je, že za tři týdny jdu na operaci s utrženým křížovým vazem. To znamená skoro měsíc doma, možná i dva měsíce, než si na nohu stoupnu a několik měsíců bez sportu.

Protože ale nechci znovu padnout až na dno a chci být co nejdřív připraven se vrátit ke sportu, chci se zeptat, jestli mi můžete doporučit nějaké cviky nebo posilování na doma, u které nemusím stát (stačí sedět, ležet), nebude se vůbec namáhat noha a přitom to stále bude mít nějaký smysl? Najde se vůbec něco takového, co bych mohl dělat, abych úplně ze všeho nevypadl, vracelo by se mi zpátky lépe a přitom jsem se nezrakvil? Rád bych také poprosil, jestli byste mi připsali z jakého zdroje svou radu čerpáte, jestli se jedná o Vaši vlastní zkušenost nebo jste dokonce v daném okruhu odborníkem, když se jedná o moje zdraví potřebuji znát věrohodnost informace. :) Děkuji mnohokrát za jakoukoliv pomoc!

Martin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono to jde, ne že ne...samozřejmě, že je třeba dbát 150-200% opatrnosti a chvíli počkat (kort po operaci), ale jinak si myslím, že se nemáš čeho bát.

Navíc tě tipuju na 18-20, takže máš celý život před sebou neboj.
Fenrir

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:

Ono to jde, ne že ne...samozřejmě, že je třeba dbát 150-200% opatrnosti a chvíli počkat (kort po operaci), ale jinak si myslím, že se nemáš čeho bát.

Navíc tě tipuju na 18-20, takže máš celý život před sebou neboj.

Hezký tip, 18 :) Ano, život před sebou, ale závodně nesportuju už skoro třičtvrtě roku, protože před tímhle kolenem jsem byl na menší operaci s druhým (to ostatně vedlo k tomu, že jsem si po návratu oddělal tohle : ( ), takže moje forma je bídná a hrozně mě to štve, proto nechci zameškat už žádný čas jen poleháváním apod... Zajímalo by mě, jestli by někdo věděl o nějaké co nejkomplexnější sérii cviků, co konkrétně bych mohl/měl dělat. Zvedat činku na bicák vymyslím i já, ale už mě nenapadá jak třeba cvičit záda a další. :) Jednoduše, snažím se najít něco, aby to bylo co nejefektivnější a nejrovnoměrnější :)
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no co znam lidi, co maj v hajzlu nohu, tak v pohode cvicej treba shyby, strojove pak treba kladku nebo shybovaci stroj, ... bench muzes si myslim, taky v klidu ...

jenom te to proste omezi na spodek a cviky, u kterych vylozene na tech nohach stoji vaha podle mne ...

Na shyby ti doporucim davat si pod hrazdu krabici, tak aby pri posledni shybu si neseskakoval dolu ale jenom natahl zdravou nohu a mohl "sejit" z hrazdy a ne seskakovat ... proste davat fakt bacha na tu nohu .)
Fenrir

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 11:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
no co znam lidi, co maj v hajzlu nohu, tak v pohode cvicej treba shyby, strojove pak treba kladku nebo shybovaci stroj, ... bench muzes si myslim, taky v klidu ...

jenom te to proste omezi na spodek a cviky, u kterych vylozene na tech nohach stoji vaha podle mne ...

Na shyby ti doporucim davat si pod hrazdu krabici, tak aby pri posledni shybu si neseskakoval dolu ale jenom natahl zdravou nohu a mohl "sejit" z hrazdy a ne seskakovat ... proste davat fakt bacha na tu nohu .)

V posilovně si už budu vědět rady a uvidim na který cviky mám a na který nemám, jenže tam se dostanu nejdřív za dva měsíce, pokud bych tam opravdu nepřišel o berlích si jen lehnout na lavici, takže mě víc zajímají věci, který bych mohl dělat mezitím doma i když si na nohu nestoupnu, vůbec. Tudíž cviky z oblasti sedu a ležení na zádech, možná na břiše, záleží podle cviku, ale o moc víc mě toho nenapadá. Případně bych u něčeho mohl stát na jedné noze, ale tím budu mít techniku jak skládací židli :D
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hrazda domů je dobrá investice :) můžeš si na ni pořídit za pár šupu i kladku se závažím a s tím pak odcvičíš vesměs vše :) (pokud máš doma eště jednoručky nebo velkou čínku)
Draper

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 7:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem si pred par lety vazne zranil koleno a uz asi 3 roku po uraze sice jeste s holema a ortezou pres celou nohu jsem postupne zacal cvicit. Mel jsem 2 nakladaci jednorucky, jednu jakousi tyc za zahrady, kam jsem si nalozil zavazi, takovou provizorni lavicku a nejakych 70kg zavazi a cvicil jsem cviky, ktere nijak memu kolenu nevadily. Nejprve jen nejaky cviky na ruce, pozdeji jsem pridal i dalsi cvikyna cele telo krome nohou. Obcas to bylo trochu neprakticke, ale krasne jsem se vratil zpet do treninkoveho rytmu. Asi za pul roku po operaci jsem byl zpet v posilovne (sice stale jeste s ortezou a velkym omezenim), ale cvicit jsem uz taknejak mohl skoro vse (krome nohou, ty nemuzu dodnes). Zkus sam, co budes moct a co ne. Ono se to bude rychle lepsit a postupne zacnes zase cvicit normalne bez vetsich omezeni.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Posilování při zranění - potřebuji poradit
Rychle na stránku:

Přejdi na: