Pár dotazů k hubnutí

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pár dotazů k hubnutí  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Pár dotazů k hubnutí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Omlouvám se, když píšu v rychlosti, dělám tunu hrubek:) Navíc tu řeším od rána tenzorové počty.) Ikdyž to není omluva, tak buď chápavý, dík.)

Jinak to, o čem píšeš je právě ten problém dnešní doby, že už je snad vše, kde se trošku hneš z klidové tepovky, aerobní aktivita nebo mi to aspoň tak přijde.

edit. kide, pokud to bereš takto, pak s tebou souhlasím a máš pravdu :))

Naposledy upravil Prasopes. dne po březen 26, 2012 3:09 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kid

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
A kluci, co když jenom žiju? To přece taky pálím tuky za přístupu kyslíku... takže to je taky aerobní aktivita? :-))

Jsme aerobní organismy, tak asi nejspíše ano...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 3:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za otce pojmu aerobic je pokládán dr. Kenneth Cooper a určitě jím neměl na mysli hraní šachů a ani skákání za doprovodu hudby.

Publikace vyšla i česky někdy v osumdesátých létech a dá se občas někde v bazaru objevit.

After the publication of Aerobics, Dr. Cooper resigned from the Air Force to pursue full-time exploration of the relationship between cardiovascular fitness and health and longevity. In 1970 Dr. Cooper’s dream became a reality with the opening of Cooper Aerobics Center in Dallas where he serves as chairman of seven health and wellness companies and a research and education nonprofit The Cooper Institute. He expanded his vision by adding a second fitness center and day spa at Craig Ranch in McKinney, Texas.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trošku blbě jsem to pochopil (ten tvůj post), nějak jsem si neuvědomil, jak se tam myslí "aerobic" :)).

No osobně jsem prostě myslel tak, že dnes se do pojmu "aerobka" dostává spousta lidských činností a chtěl sem tedy říct, že nutně nemusí být všechny tyto činnosti "kardio", ale pokud tedy to bereš takto (že tedy ve skutečnosti některé aerobní aktivity, aerobníma aktivitama ve skutečnosti nejsou), tak jak jsem řekl máš pravdu.

Pro mne je prostě kardio označení činností podporující srdeční činnost přesnější než aerobka (hlavně dnes).
kid

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aerobní zóna se udává v rozmezí od 50 do 80 % maxima. Optimální pásmo pro spalování tuků je uváděno v rozmezí mezi 60 až 70 % max. Jenom ignorant může říct, že se nejedná o kardiovaskulární trénink. A neber to osobně.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v tomhle se asi nepochopime:) jinak osobne to neberu, sak se stejne bavime "o hovne" :))
kid

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No vidím, žes toho "na tepovku" moc v životě nenatrénoval, to je jako bavit se s panicem o sexu...
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no možná to beru prostě blbě no, ale prostě pokud mi to srdce nevyletí z hrudi, tak ho netrénuju xD
jinak tepovku jsem si opravdu nikdy nekontroloval nebylo treba :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
eSko napsal:
A kluci, co když jenom žiju? To přece taky pálím tuky za přístupu kyslíku... takže to je taky aerobní aktivita? :-))

Jsme aerobní organismy, tak asi nejspíše ano...

Chtěl jsem naznačit, že tu řešíte věc typu "zda se barák staví od zhora, nebo od spoda", ale přesto díky za vysvětlení.
Kotysek

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 9:13 pm    Předmět: Díky za rady Odpovědět s citátem

Přestože se tu trošku zbytečně rozhořel flame o pojmosloví, chci poděkovat Frozz. a whoo za rady!

Kardio alias aerobku či anerobku asi po posilce vynechám. Budu spoléhat na 3x týdně fotbal (ano, přes hodinu běhání na 60-90% max. TF) a zkusím to v posilce s kratšíma pauzama.

Koupil jsem si odtučněný tvaroh, ale neměl jsem odvahu ho ještě otevřít . Piju teda čistou vodu. Přidám do toho na svačinu nějakou zeleninu (dneska zrovna kedluben). Řekl bych, že sacharidů do sebe dostávám tak 2/3 oproti předchozím měsícům, tuků možná ještě míň, ale nějak se mi pocitově nedostává ani bílkovin : ( Jíst samotný cottage sýr nebo ten neochucený tvaroh se mi hnusí, vajíček už taky brzy budu mít až po krk a příprava masa prostě trvá dlouho : ( Navíc na oběd musím vyžít z toho, co dá restaurace, takže zbývá jen večeře. A naprat do sebe 100g bílkovin při večeři nemá cenu, protože je tělo stejně nevyužije, že?

Máte někdo nějaký zajímavý konkrétní potraviny, který se dají koupit na svačinu v supermarketu a přípravu zvládnu v práci ideálně jen se lžičkou? :) Samozřejmě bych si v první řadě měl do práce koupit proteiňák, ale to napravím. Co vypít za den ještě 2l mléka? To je 60g proteinu, ne?
Mablung

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 9:16 pm    Předmět: Re: Díky za rady Odpovědět s citátem

Kotysek napsal:
Přestože se tu trošku zbytečně rozhořel flame o pojmosloví, chci poděkovat Frozz. a whoo za rady!

Kardio alias aerobku či anerobku asi po posilce vynechám. Budu spoléhat na 3x týdně fotbal (ano, přes hodinu běhání na 60-90% max. TF) a zkusím to v posilce s kratšíma pauzama.

Koupil jsem si odtučněný tvaroh, ale neměl jsem odvahu ho ještě otevřít . Piju teda čistou vodu. Přidám do toho na svačinu nějakou zeleninu (dneska zrovna kedluben). Řekl bych, že sacharidů do sebe dostávám tak 2/3 oproti předchozím měsícům, tuků možná ještě míň, ale nějak se mi pocitově nedostává ani bílkovin : ( Jíst samotný cottage sýr nebo ten neochucený tvaroh se mi hnusí, vajíček už taky brzy budu mít až po krk a příprava masa prostě trvá dlouho : ( Navíc na oběd musím vyžít z toho, co dá restaurace, takže zbývá jen večeře. A naprat do sebe 100g bílkovin při večeři nemá cenu, protože je tělo stejně nevyužije, že?

Máte někdo nějaký zajímavý konkrétní potraviny, který se dají koupit na svačinu v supermarketu a přípravu zvládnu v práci ideálně jen se lžičkou? :) Samozřejmě bych si v první řadě měl do práce koupit proteiňák, ale to napravím. Co vypít za den ještě 2l mléka? To je 60g proteinu, ne?

Samotný tvaroh je hnus, ale když si tam rozmixuješ trochu ovoce,
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 10:05 pm    Předmět: Re: Díky za rady Odpovědět s citátem

Kotysek napsal:
A naprat do sebe 100g bílkovin při večeři nemá cenu, protože je tělo stejně nevyužije, že?

Myslím si, že i využije, pokud na to bude mít dostatek času.

Je pravda, že 100g v jedné dávce už je fakt hodně, ale jak řekl Martin Berkhan, kdyby naše tělo dokázalo využít jenom 30g bílkovin v jedné dávce, asi bychom tu už nebyli.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 6:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

cottage (mnoho znacek, mnoho prichuti, idealni svacina)
tvaruzkova pomazanka (neni to moc zname, ale je to takovy myslim 75g kelimek a jsou 2 druhy, v Tescu a Intersparu bezne k dostani a ma to do 5% tuku)
svacinka - zeleninovy tvarho (vanicka 150g, skoro ve vsech marketech, 2 druhy s paprikou a ten druhy nevim, ale je tam hodne kopru, proto ho nesnasim :), 3% tuku, vyrabi to firma Milco )
tunak ve vlastni stave

-jinak obycejny tvaroh ber jen jako surovinu, ktera ti chutnat nebude a nevidim duvod, proc by mel nekdo jist neco, co mu nechutna, proto si ho nejak uprav. Uplne krasne staci pridat sladidlo, nebo sladidlo a trochu kakaa, trosicku naredit mlekem nebo vodou a rozmichat a mas z toho neco jako termix. Nebo treba skorici, protein atd...ale vzdy bych si tam daval sladidlo, to udela s chuti strasne moc. Zpusobu na upravu je asi milion a pul. Neni nad poradne uslehany chlazeny cokolado tvarohovy kokteil...
gurmán

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, s tím tvarohem je to dost individuální, mě samotný tvaroh nevadí a jelikož hubnu (sach. vlny), tak ho často požívám neochucený a nemám s tím žádný problém .Jinak pokud ho smícháš s vajíčky, přileješ trochu mléka a nastrouháš do toho ředkvičky, máš výbornou pomazánku (jím samotné nebo s celozrnným chlebem + eidam/kvalitní šunka).

Dalším výborným zdrojem bílkovin jsou tisíckrát omílané olomoucké tvarůžky. Opět budu vypadat jako šílenec, ale i ty jsem schopen bez nejmenšího odporu sníst samotné a ještě si je vychutnám. Lze je samozřejmě upravit na milion různých variant - výborné jsou osmažené v obalu. Jeden balíček (100g) má 30g bílkovin a stopové množství sacharidů a tuků. Někomu by mohlo vadit, že jsou celkem slané a že smrdí...ale upřímně - neví, co je dobrého

Cottage jím většinou se šunkou a zeleninou + celozrnný chléb, tak jako všechno ostatní - stejně jako tvaroh ho používám na pomazánky.

Ne každému nemusí vyhovovat sladidla, já jim moc nefandím (žádný flame, jen vlastní postoj), ale v dietě mohou pomoci.

100g bílkovin naráz určitě ne - snaž se to tak nějak rozprostřít přes celý den. A pokud to nejde (např. z časových důvodů), tím proteinovým nápojem nic nezkazíš
robo2512

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takisto by ma zaujimalo, ci zaradit nejaku "aerobnu" aktivitu (resp. nieco v style lahky beh na pase alebo bicykel) pred alebo po treningu. vedel by mi niekto na to odpovedat?
precital som si celu diskusiu, ale jednoznacny nazor tu nepadol, vacsinou sa to tocilo okolo rozdielu aerobka a kardio :) bol by som vam za to vdacny. dakujem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pár dotazů k hubnutí Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: