|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 6:46 pm Předmět: |
|
|
Jednoznacne ryza.
Zemiaky su sice ok, ale varenim sa polysacharidy v zemiakoch podstatne menia a v zmysle vplyvu na vylucenie inzulinu sa rovnaju v podstate glukoze. Ak ich ale nechas vychladnut a zjes ich studene, resp. mierne ohrejes, GI sa zlepsuje oproti prave uvarenym.
U ryze zavisi od druhu. Jazminova sa "lepi", je super chutna, ale do serioznej diety urcite radsej hnedu a podla moznosti nerozvarit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
dandík
|
Zaslal: pá duben 13, 2012 9:34 pm Předmět: |
|
|
No na co rychlý sacharidy. Protože po tréninku se ti ani jeden gram z těch sacharidů neuloží jako tuk, všechno tělo vycucá do poslední kapičky na regeneraci. Tak proto  . Pomůže to tedy vlastně s odstraněním katabolických procesů, který po tréninku nastanou.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: pá duben 13, 2012 10:14 pm Předmět: |
|
|
| dandík napsal: | No na co rychlý sacharidy. Protože po tréninku se ti ani jeden gram z těch sacharidů neuloží jako tuk, všechno tělo vycucá do poslední kapičky na regeneraci. Tak proto . Pomůže to tedy vlastně s odstraněním katabolických procesů, který po tréninku nastanou. |
Myslis? Nad tymi strasnymi katabolickymi procesmi by som sa trosku zamyslel... Resp. ty nejes xy hodin pred treningom? Nemas pred treningom mozno plne zasoby glykogenu a pool aminokyselin v krvi z posledneho jedla? Pocas treningu poskodis svalove vlakna cvicenim - je to katabolicky proces? Preco musi byt slovo "katabolicky" vnimane, akoze spalujes vlastny lean body mass?
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: pá duben 13, 2012 10:23 pm Předmět: |
|
|
No to slovo tak musí být vnímané, protože to je jeho význam. Katabolické procesy jsou procesy rozkladu větších částí na menší. Tak já nevím jak to mám vnímat. Jako spalování tuku? Jako spalování dřeva?  Ano, i to je katabolismus. Ale v tomhle případě se jedná o spalování svalů. Příjem rychlých sacharidů a bílkovin po tréninku je důležitý v dietě i v objemu. Podle tvého příspěvku předpokládám, že potréninkový teda nepoužíváš, protože je vlastně zbytečný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 13, 2012 10:56 pm Předmět: |
|
|
EpsteinBarr má pravdu v tom, že pro některé lidi je příjem sacharidů přeceňován. např. při CKD jsem spaloval tuky a podle mého mínění zachoval nebo dokonce přibral svalovinu s přijmem sacharidů cca 10 g / den.
Stejně tak jak se dá fungova na sacharidech a bílkovinách lze fungovat na tucích a bílkovinách.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 11:52 pm Předmět: |
|
|
| dandík napsal: | | No na co rychlý sacharidy. Protože po tréninku se ti ani jeden gram z těch sacharidů neuloží jako tuk, všechno tělo vycucá do poslední kapičky na regeneraci. |
| dandík napsal: | | Příjem rychlých sacharidů a bílkovin po tréninku je důležitý v dietě i v objemu. |
Tohle jsou celkem najivni tvrzeni. Jak pisou EP a DL nademnou, sacharidy jsou obecne hodne precenovane a rozhodne bych netvrdil, ze prijem jednoduchych cukru po kulturistickem treninku je nezbytne nutny. V objemu rekneme ze je vhodny, i kdyz osobne si myslim, ze ne nezbytny a vysledky se daji udelat i bez toho, ale urcite bych je tam necpal v diete. A s tim, ze se ani gram neulozi do tuku take nesouhlasim. Hodne zalezi i na intenzite treninku a po nejakem smrdlani je naprosto zbytecne cpat do sebe gainery.
Osobne si myslim, ze vic nez pro regeneraci a doplneni energie to lidem slouzi pro jakysi klid na dusi, ze svym potreninkovym napojem plnym cukru odvratili hrozbu onoho vrazedneho katabolizmu :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: so duben 14, 2012 12:41 am Předmět: |
|
|
Já nevím co je na tom naJivního, to je prostě pravda, nic víc. Jestli jsem se nezmínil o tvrdosti tréninku, tak předpokládám samozřejmě trénink pořádný, ne nějaký šmrdlání. Že je tady v jednom článku na mainwebu napsáno, že jsou sacharidy po tréninku v dietě přísně zakázaný, to mě asi nepřesvědčí. Pro mě už je prostě naprostá nutnost vypít po tréninku plno sachrů a bílkovin. A tvrdí to i ten, podle něhož jedu. Dává 100g toho Vitarga po tréninku (před kardiem) a na konci toho programu nevypadá, že by mu to nějak uškodilo
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 14, 2012 7:38 am Předmět: |
|
|
| dandík napsal: | Já nevím co je na tom naJivního, to je prostě pravda, nic víc. Jestli jsem se nezmínil o tvrdosti tréninku, tak předpokládám samozřejmě trénink pořádný, ne nějaký šmrdlání. Že je tady v jednom článku na mainwebu napsáno, že jsou sacharidy po tréninku v dietě přísně zakázaný, to mě asi nepřesvědčí. Pro mě už je prostě naprostá nutnost vypít po tréninku plno sachrů a bílkovin. A tvrdí to i ten, podle něhož jedu. Dává 100g toho Vitarga po tréninku (před kardiem) a na konci toho programu nevypadá, že by mu to nějak uškodilo |
To je právě ten omyl - Tvoje první věta.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: so duben 14, 2012 9:07 am Předmět: |
|
|
No, třeba já za sebe můžu říct, že bez přiměřený porce sacharidů pro mě ani nemá smysl se o nějakej trénink pokoušet a taky bych sacharidy po tréninku i v dietě vyřazoval až jako úplně poslední. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 14, 2012 9:10 am Předmět: |
|
|
No a mě se osvědčilo trénovat nalačno  . Zkoušel to CIZO někdy?...fungovat na tuku?
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: so duben 14, 2012 11:22 am Předmět: |
|
|
Tak o principech CKD vím, ale přijde mi to jako jedna z těch nesmyslných drastických diet co držej celebrity apod. Prostě celý den se cpát klobásama a vejcema je naprosto nezdravý. Samozřejmě hubnoucí účinek to má, o tom žádná, ale je to pouze huntování těla fungovat na tucích. Taky pro mnoho lidí se pak dostaví jojo efekt. Já jsem spíš zastánce zdravého hubnutí se sníženým příjmem kalorií, hlavně cukrů a nasycených tuků. Kromě doby po tréninku samozřejmě, co se cukrů týče.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so duben 14, 2012 11:25 am Předmět: |
|
|
A jak je mozne, ze ja cvicim 3-4 hodiny, celkem intenzivne, kdy ze sebe pri treninku vytlucu asi hodne glykogenu oproti beznym treninkum, k tomu jeste 40-60 intenzivni aerobky a absolutne necitim potrebu doplnit po treniknu cukry. Drive, kdyz jsem veril, ze cukry jsou nezbytne a ze se bez nich po treninku neobejdu, jsem naopak jejich potrebu citil a to ty me treniky byly svym objemem a narocnosti asi 25% toho, co dnes (i kdyz ta potreba mozna byla jen vsugerovana myslenka). Rozdil v regeneraci ted bez cukru a tenkrat s cukry jsem doted nezaznamenal. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so duben 14, 2012 11:30 am Předmět: |
|
|
dandik: rozhodne nemusi jit o CKD a ani o klobasy a cokoliv nezdravyho.. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: so duben 14, 2012 1:37 pm Předmět: |
|
|
Draper: jsi prostě Chuck Norris, co na to říct. Každý normální člověk by se po 3-4 hodinách intenzivního tréninku složil, ale ty nepotřebuješ potom ani doplnit energii. Gratuluji, běž se nechat pozorovat nějakým vědeckým týmem, protože jsi nadpřirozený úkaz. Určitě budou mít zájem. A stejně jako byla vsugerovaná myšlenka potřeby cukrů, tak teď máš vsugerovanou myšlenku, že je nepotřebuješ.
A taky mi přijde, že to je asi jedno, protože oba přístupy evidentně fungují
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so duben 14, 2012 1:59 pm Předmět: |
|
|
Ted nevim, jestli mam byt na sebe hrdej nebo ne  A kdyby se alespon nejaky institut ozval, tak bych jim klidne byl k dispozici, kdyz by z toho neco kaplo _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|