Není to proboha jedno?:) Sport jako sport, osobně si myslím, že strongmani jsou sice "až moc velcí chlapy" a kluků jako jsem já by se do nich vešlo tak kolem 3-5, ale to je prostě jejich věc a jejich boj i sport.
Bavíte se tu o zdraví, spousta z vás dělá bojové sporty, to je zdravé nechat si mlátit do kebule?:) a těch zlomenin, fotbal/hokej není taky vyjímkou zraněních ... horolezectví, v dosti případech skončilo dřív než začalo a v mnoha špičkových úrovních skončilo smrtí také.
Řešíte tu fakt hovna ...
Říkáš funkční síla -> ano strongman určitě nebude hrát fotbal na špičkové úrovni, stejně jako climber nebude táhnout kamion nebo dřepovat 300kg, protože mu sou ty nohy prostě k hovnu ...
Rozšiřuje se dost crossfit a nebo cvičení obecné síly/kondice, je to určitě pro spoustu konzumu a střední vlny super věc, to nikdo nepopírá, ale to pokrytectví, který se tu oběvuje s tím, že "já to dělám nejlíp" je docela až trapný.
Každý sport na trošku vyšší výkonové úrovni si prostě veme to, že nebudeš nejlepší v něčom jiném. Ikdyž by bylo zajímávé vidět 150/160kg strongmana, jak skáče na lyžích, ale myslím si, že tu bagatelizujete úsilí lidí, který do toho svého sportu vkládají mnohem víc úsilí a dost obětují.
Strongman ti může říct, že by ses pod tou čínkou zabořil do země a nikdo by tě nenašel, ty můžeš říct, že běháš jako průměrný člověk, zvedáš průměrné váhy a jsi zdravý, já můžu říct, že ani jeden z vás by nevylezl 8+ cestu a kdyby lezl po stropové lezení tak by se pod skálou rozbrečel, že má sedřené prstíčky, každý sport má svoje, každý ve sportu hledá něco jinýho, ...
Nemusí se vám to líbit, ale je to prostě tak .)
edit. drape pokrytci sou na každé straně ... to že někdo má 20kg svalů a 100kg tuku a říká, že je aspoň pořádnej chlap je stejný pokrytectví jaký tu předvádějí někteří lidé, ale ta fotka, kvůli který se tu lidi hádaj (ač teda se ten koment někoho holt dotknul :D) je si myslím postava člověka co něco málo dělá určitě :) sádla tam je dost, ale tak ... :p
_________________ Bolest je jen psychická záležitost.
Ale ne, jsou to aktuální formy a ten člověk je prostě tlustej. Bodka. Osobně bych se s něčím takovým nechlubil, ale nadávat mu nebudu, protože bych prvně musel nadávat i lidem ze svého okolí a ze své hodině, kteří jsou taky obezní. Každej má svůj mozek a každej ať si dělá pro své zdraví a životní štěstí, co chce. Já budu radši dál namyšlenec, co se stará o sebe :-P a kamarádovi řekne svůj názor, ale rejpat nebude, pokud nebude vidět nějakou naléhavost.
Judson: ty máš tak 17-20%, možná i méně, těžko říct. Navíc máš v jidelníčku takové mezery - samej tvaroh - že kdyby si chtěl, tak jsi za 2 měsíce v klidu na 12% tuku, který by při tvojí postavě byly hodně dobrý.
Tohle je pro mě motivace se nezprasit, protože přesně takhle nějak mi hrozí, že bych dopadnul
(plus bych nerad, aby se se mnou žena rozvedla, protože jsem beznadějný tlustý prase )
sice jsem videl jen tvoje asi 8 let stary fotky, ale myslim i kdyby ses zprasil, tak takhle vypadat nebudes :D (omlouvam se za svoji aroganci v tomhle prispevku zbytku fora, takhle jsem byl nucen reagovat jen na mistra sarkasmu, octoppa :))
jinak kritiku prijimam, je to kulturisticky forum a tohle opravdu neni kulturisticka forma :)
Ja jsem v tomhle hodne liberalni a kulturistice nefandim ani trochu, ale tohle je i na me trochu moc dokud je tam vic svalu nez speku tak tak je to v pohode, ale tohle neni moc ten pripad. Kolik vazis? A spravujes si reputaci nejakyma kvalitnima silovyma vykonama?
Judson napsal:
magion napsal:
honzik: paneboze... mi rekni jedinou vyhodu mit nad 20% tuku z hlediska zdravotniho, sportovniho a sexualniho (chudak pritelkynie, pokud to neni podobna manda ) ... o kostrach se tu nikdo nebavi, lepsi mit 90kg s 8% tuku nez 120k s 20% a vice tuku ne? po vsech strankach...
S tema procentama si nekde jinde.
Tak pro predstavu jak vypada mych 24% tuku.
Tohle je pro mě motivace se nezprasit, protože přesně takhle nějak mi hrozí, že bych dopadnul
(plus bych nerad, aby se se mnou žena rozvedla, protože jsem beznadějný tlustý prase )
sice jsem videl jen tvoje asi 8 let stary fotky, ale myslim i kdyby ses zprasil, tak takhle vypadat nebudes :D (omlouvam se za svoji aroganci v tomhle prispevku zbytku fora, takhle jsem byl nucen reagovat jen na mistra sarkasmu, octoppa :))
jinak kritiku prijimam, je to kulturisticky forum a tohle opravdu neni kulturisticka forma :)
Ja jsem v tomhle hodne liberalni a kulturistice nefandim ani trochu, ale tohle je i na me trochu moc dokud je tam vic svalu nez speku tak tak je to v pohode, ale tohle neni moc ten pripad. Kolik vazis? A spravujes si reputaci nejakyma kvalitnima silovyma vykonama?
No prave mne zas prijde ze je to (jeste) v norme a to proto, ze tam je hode svalu. Na koupak bych s tim radsi nechodil ale v obleceni to musi byt dobrej Kingpin.
opravdu jsem nechtel rozpoutat takovouhle debatu, neuvedomil jsem si, ze ted tu kazdej jeden funkcni treninky :) jinak vykony - 180 bench, 3x220 mrtvola (no, uz to bude nejakej cas), a par tydnu zpatky 5x190 drep a cvik ktery nejlepe pomeruje lidskou silu (military press) :D 115
opravdu jsem nechtel rozpoutat takovouhle debatu, neuvedomil jsem si, ze ted tu kazdej jeden funkcni treninky :) jinak vykony - 180 bench, 3x220 mrtvola (no, uz to bude nejakej cas), a par tydnu zpatky 5x190 drep a cvik ktery nejlepe pomeruje lidskou silu (military press) :D 115
i see what you did there
Paradni vykony, formu vem cert :)
Ale vůbec ne, já tu nikoho neočerňuju, zapojil jsem do toho tři vyloženě "tlustoprdský objemáře" z naší posilky, tady do wituse jsem jen trochu porejpnul o procházení futrama a utírání zadku :D ... svaly má, to vidí každej, jen ten tuk kolem je hodně zbytečnej....
a pro g_dgrima .... Nevím, proč bych měl mít komplexy z propadlýho hrudníku, já jsem spokojenej, že na Cooperův test zaběhnu 3400m ...na benchi zvednu víc než svou váhu a na hrazdě se taky párkrát přitáhnu.... to je podle mě základ, aby člověk aspoň dokázal pracovat se svou váhou a nebyl jak nemehlo nebo slon v porcelánu, co sice na benchi zvedne 200kg, ale nedejbože, aby vylezl na strom....
Pokud někoho baví "tahat železo" a bejt velký hovado, já mu to neberu, ale diskuzní forum je o tom, že se vyměňujou názory... nevím, proč máš hned potřebu se do mě navážet a řešit nějaký komplexy
... Nevím, sto lidí, sto chutí, ale já preferuju spíš funkční svaly a postavy
Co to znamená to "funkční" a jak to vlastně poznáš? Vídám tenhle výraz docela často, ale tak nějak nevím co si pod tím představit :)
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
CIZO: šak ti to napsal, že udělá pár shybů, uběhne 3400m/12min. a zvedne víc než 100%TH a místo aby strom vyrval i s kořenama, tak na něj dokáže vylézt .)
_________________ Bolest je jen psychická záležitost.
CIZO: šak ti to napsal, že udělá pár shybů, uběhne 3400m/12min. a zvedne víc než 100%TH .)
To je ta funkčnost =) ve skutečnosti žádná neexistuje a je to jen výmluva těch, kteří nejsou tak silní, jako ti, kteří zas řeknou, že by toho druhého rozmáčkli =)
Já radši hned řeknu, že jsem povrchní a nechci bejt tlustej, protože bych se sám sobě hnusil a vychrtlej, protože bych se za sebe styděl =)
... Nevím, sto lidí, sto chutí, ale já preferuju spíš funkční svaly a postavy
Co to znamená to "funkční" a jak to vlastně poznáš? Vídám tenhle výraz docela často, ale tak nějak nevím co si pod tím představit :)
Pro mě je "funkční" právě to, že se člověk třeba aspoň 5x přitáhne na hrazdě...dokáže vyšplhat po laně...uběhně v kuse aspoň ten kilák, nebo aspoň uplave 100m aniž by se utopil ... myslím, že nemá cenu slovíčkařit a požadovat po mě nějaký přesný čísla, ale "cca" prostě aby byl ten člověk použitelnej v běžném životě... je pěkný bejt hovado a mít hory svalu, ale pokud je dokáže využít jen při pohybu s činkou, je to k ničemu, možná na dobrej pocit vlastníka takovejch svalů a na buzení respektu okolí... třeba takovej Brock Lesnar je ukázkou, že i "velkej" člověk dokáže bejt "funkční" :) doufám, že je to z mýho výkladu aspon trochu pochopitelný, co tím myslím
Pro mě je "funkční" právě to, že se člověk třeba aspoň 5x přitáhne na hrazdě...dokáže vyšplhat po laně...uběhně v kuse aspoň ten kilák, nebo aspoň uplave 100m aniž by se utopil ... myslím, že nemá cenu slovíčkařit a požadovat po mě nějaký přesný čísla, ale "cca" prostě aby byl ten člověk použitelnej v běžném životě... je pěkný bejt hovado a mít hory svalu, ale pokud je dokáže využít jen při pohybu s činkou, je to k ničemu, možná na dobrej pocit vlastníka takovejch svalů a na buzení respektu okolí... třeba takovej Brock Lesnar je ukázkou, že i "velkej" člověk dokáže bejt "funkční" :) doufám, že je to z mýho výkladu aspon trochu pochopitelný, co tím myslím
A to je právě problém toho pojmu, je totiž absolutně nicneříkající. Kdokoliv by mohl argumentovat, že v běžnym životě nikde shybovat nebudeš, po laně taky nepolezeš a běhat nemusíš, když máš auto. Taky by někdo mohl namítnout, že v běžnym životě znamená funkční, když třeba zvládneš do 3. patra vynést ledničku, nebo odtačit auto ze silnice, když ti chcípne (což se stává častěji, než že musíš šplhat na laně).
Takže "funkční" je pojem naprosto o ničem. Můžeš mít dobrou kardiovaskulární kondici, nebo špatnou. Velkou sílu, nebo malou. Můžeš mít dobrou koordinaci pohybu, nebo špatnou a tak dál. "Funkční" může být třeba topinkovač, nebo telefon :)
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru