|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blackaned

|
Zaslal: pá duben 20, 2012 5:30 pm Předmět: Problém- Zaostávajúci vrch hrudníka |
|
|
Dobrý ďeň, mám problém týkajúci sa zaostávajúcej hornej časti hrudníka, jednoducho mi tam chýba mäso  K tomu mám dobre rozvinuté ramená, ktoré tak ešte viac zvýrazňujú slabý vrch hrudníka.. Od prírody mám široké kľúčne kosti. Môj súčastný tréning sa zakladá na cvikoch na šikmej lavičke, či už s veľkou činkou alebo jednoručkami, avšak mám pocit, že progres hornej časti hrudníka nie je dostačujúci oproti iným partiám.Cviky vykonávam technicky presne, nekazím techniku pre ťažké váhy a po tréningu hrudníku ho mám napumpovaný, že mi ho ide roztrhnúť,najmä vrch, ale moje výsledky tomu nezodpovedajú.Prečítal som už veľa článkov nie len o tejto tematike, preto by som radšej uvítal Vaše osobné skúsenosti s mojim problémom, prípadne ako ste ich riešili Vy.. Ďakujem
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 20, 2012 6:31 pm Předmět: |
|
|
Problém možná bude právě v těch silných ramenou, které odvedou asi dost práce. Cvičil bych tlaky s hlavou nahoru a v každé sérii měnil o jednu zarážku úhel sklonu lavičky. Dokonce se to dá jako supersérie. Začneš s větším sklonem a dorazíš se nižším sklonem lavičky. Taky bych dal tlaky hlavou nahoru jako první cvik a spojil do jednoho tréninku trénink hrudníku a ramen.
|
|
| nahoru |
|
 |
cmtr2©®
|
Zaslal: pá duben 20, 2012 6:53 pm Předmět: |
|
|
Jak píše Deadlift. Ještě bych doporučil dát jako první cvik rozpažky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá duben 20, 2012 7:45 pm Předmět: |
|
|
Ono ti tu par lidi mozna napise, ze zadne horni prsa neexistuji, respektive ze na ne zadny sklon lavicky nema nijak vyrazny vliv a ze bohate staci obycejny bench press, ale neni to pravda. Pokud jsem nekdy do treninku zarazoval prave cviky na pozitivne naklonene lavicce a predevsim sikmy bench press s volnou vahou, coz jsem mel moznost jen par mesicu, tak ten vrsek reagoval velmi vyrazne ve srovani s tim, kdyz jsem je necvicil nebo cvicil jen symbolicky. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
kajaa1
|
Zaslal: so duben 21, 2012 12:27 pm Předmět: |
|
|
Cvič tlaky jednoruček hlavou nahoru. Sklon max. 30 stupňů. Víc ne. Jednoručky držk tak, aby ti osy činek během celýho pohybu svíraly pravý úhel. Tím hodně odizoluješ ramena. Nezapomeň držet po celý tlak držet lopatky u sebe. Uvidíš tu změnu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so duben 21, 2012 1:45 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Ono ti tu par lidi mozna napise, ze zadne horni prsa neexistuji, respektive ze na ne zadny sklon lavicky nema nijak vyrazny vliv a ze bohate staci obycejny bench press, ale neni to pravda. Pokud jsem nekdy do treninku zarazoval prave cviky na pozitivne naklonene lavicce a predevsim sikmy bench press s volnou vahou, coz jsem mel moznost jen par mesicu, tak ten vrsek reagoval velmi vyrazne ve srovani s tim, kdyz jsem je necvicil nebo cvicil jen symbolicky. |
JJ. Dříve jsem vrch necvičil vůbec a trenér to poznal na první pohled. Od té doby na šikmé jedu, je to znát.
|
|
| nahoru |
|
 |
blackaned

|
Zaslal: po duben 23, 2012 5:27 pm Předmět: |
|
|
Ďakujem za odpovede  a ten sklon môžem meniť napr. najskôr s jednoručkami a potom s veľkou činkou, či len jeden cvik ísť tak? A ešte by ma zaujímalo, čo si myslíte o pullovere ako cviku na hruď, osobne ho zaraďujem skoro stále na koniec ale s veľkou váhou tak po 6-8 opakovaní lebo tak dobre precítim hrudník,najmä vrch, len neviem,či je to len môj pocit a či je to naozaj tak produktívny cvik na hruď najmä jej vrch..
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: po duben 23, 2012 5:42 pm Předmět: |
|
|
Pokud mas u pulloveru napumpovana prsa, tak nejspis jedes nejakou tlakovou variantu, pullover je cvik primarne na zada, ale dobre strecuje i hrudnik a triceps... taky ho zarazuju na konec treninku, ale spis vic opakovani a na protazeni. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po duben 23, 2012 6:10 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Pokud mas u pulloveru napumpovana prsa, tak nejspis jedes nejakou tlakovou variantu, pullover je cvik primarne na zada, ale dobre strecuje i hrudnik a triceps... taky ho zarazuju na konec treninku, ale spis vic opakovani a na protazeni. |
Pullover není a nebyl primární cvik na záda, když už, tak jsem ochoten hovořit o zaměření na horní část trupu To že ho některé servery řadí do cviků na záda neznamená vůbec nic. Za další existuje řada jeho provedení, kde se účinek mírně liší.
Velmi silně se u něj zvláště v první fázi, pokud se pouští hluboko dozadu, zapojuje klíčková část prsního svalu.
Dá se tu dohledat má teoretická rozprava s Herzou něco let spátky.
Pullover na kladce se nepočítá, to ale není klasický pullover.
|
|
| nahoru |
|
 |
ratatoile
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: so duben 28, 2012 8:47 am Předmět: |
|
|
ahoj, díky za užitečné rady, jsem začátečník, tak bych si to chtěl ujasnit - zmiňované stupně jsou vůči zemi?
|
|
| nahoru |
|
 |
blackaned

|
Zaslal: so duben 28, 2012 9:01 am Předmět: |
|
|
áno uhol sa meria od podlahy, cize od horizontalnej priamky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|