Problém s jídlem

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Problém s jídlem  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Problém s jídlem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gazilion555

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 12:59 pm    Předmět: Problém s jídlem Odpovědět s citátem

Ahoj, můj problém spočívá v tom, že jsem asi začel až moc hrotit stravu, ale i když si to uvědomuji, tak nemohu přestat nebo se na to nějak vykašlat...

Popíšu trochu můj problém aby jste byli v obraze a mohli poradit. Měřím 175cm a vážím 65kg a profesionálně se věnuji fotbalu. Problém je však v tom, že před

rokem jsem vážil 75kg ( jsem endomorf). Problém sem s postavou neměl ( co se týče bolesti zad apod. ), ani s pohybem, patřil jsem k rychlejším hráčům a uběhat

10 km za zápas také nebyl žádný problém. Problém byl v tom, že jsem měl na sobě docela pěknou pneumatiku, za kterou sem schytával kritiku od trenérů a

posměšky od spoluhráčů, tak sem se rozhodl pro nějakou dietu. Do té doby jsem jedl i chipsy a podobné hnusy jak prase, vůbec jsem se neomezoval. Za rok na mé

dietě jsem schodil sice na 65 kg, postavu mám celkem slušnou ( není to jen můj názor ), ale prostě jak jsem držel tu dietu ( stále držím ), tak nevím jestli

už to nemá negativní vliv a nomezuji se. Poslední dobou nemám energii, z ničeho nemám radost, nic mě nebaví, mou největší zálibou se stalo chodit do

obchodu a sledovat nutriční hodnoty potravin a často mám deprese a mám špatný pocit z toho , když si vezmu třeba v 17:00 100g rýže s kuřecím masem, nebo

cokoliv takhle malého.... Asi je to množstvím jídla, které uvádím dole v jídelníčku. Nevím jestli je to dobré množství, nebo jaký je ten jídelníček, ale

prostě když sním nějakou porci jídla, například 200g čočky a 150g kuřecích prs, tak mám ještě hlad, i když to zapiju 0,5l vody a po hodině o tom jídle ani

nevím, ale prostě si už víc nedokážu vzít, protože mám strach z toho, že bych nabral tuk, kvůli nadměrnému množství jídla, který nechci. Prosím zhodnoťte můj

jídelníček a napište chyby, a co říkáte na množství přijaté energie z jídla, které mám. Jinak fotbalový trénink mám 3x dopoledne a 4x odpoledne + zápas o

víkendu a k tomu ještě chodím 4x do posilovny. Moc by mi pomohla i rada, jestli to už není trošku i mentální anorexie, nebo rada jestli přidat nebo ubrat

jídla, prostě jakoukoliv radu rád přijmu. Předem moc děkuji

Takto vypadá můj Jídelníček přes týden ( Po-Ne )

Budíček : 6:15
Snídaně – ( 6:30 – 7:30 – podle školy)
2x vícezrnná kaiserka Billa
200g Cottage / 150g tvarohové pomazánky ( 9gB, 3gS, 3gT )
1x rajče
50g kuřecí debrecínky / jiná kuřecí šunka

Svačina - ( 9:30 – 9:45 )
2 mrkve/ bílý jogurt/ 30g WPC 80% / občas vícezrnná housa se šunku

3x týdně trénink ve škole hodinový od 9:45 - 11:25 – Fotbal, Gymnastika

Oběd - ( 11:30 – 12:30 – podle školy)

Dle jídelny ve škole, ale snažím se volit :
Kuřecí/ hovězí/ Vepřové – max 150g
Rýže/ Těstoviny/ Brambory/ Čočka – 150g
Plný talíř polévky – jím jen zeleninové a vývary, když je smetanová nejím ji

Svačina II.- (14:30 – 15:30 )

1x vícezrnná kaiserka Billa / 30g Whey protein / 2mrkve nebo rajčata / 250g tvrdý tvaroh ( skoro bez Tuků a Sachrů, jen bílkoviny

Před tréninkem si dám vždy 1 ks ovoce – Jablko nebo pomeranč

Fotbalový Trénink - ( 17:00 – 18:30 )

Večeře – ( 18:30 – 19:00 – kvůli tréninku)
Dle jídelny na intru, ale snažím se volit:
Kuřecí/ hovězí/ Vepřové – max 200g
Rýže/ Těstoviny/ Brambory/ Čočka – 200g
Zeleninový salát
Z tohoto jídla mám vždy špatný pocit v hlavě a nutí mě to jít něco dělat...

Posilovna – ( 19:30 – 20:30 )

Večeře II. – ( 20:30 – 21:00 )
125g Měkký tvaroh + 10g Whey Protein

Spánek : 22:00 - 22:30

Jídla za den dělají odhadem, co jsem si párkrát tak přibližně počítal 6000- 7000 KJ, přes 7250 nepřesáhnu
Nejím omáčky, a všechna jídla dělám na teflonce neb o na vodě, prostě bez tuku a smažení a pečivo se snažím vybírat celozrnné nebo aspoň vícezrnné, podle

toho v jakém obchodě sem a co mají.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RavenStalker

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice jsem to nečetl celý ale jestli máš dost sacharidů i bílkovin a cítíš se unavený v prd*** tak prostě málo tuků. Nemáš tuky, nesmažíš na tuku, nežereš tučný sýry, tučný maso, semínka, ořechy, olej. Tělo si z něčeho musí vyrábět hormony, rozpouštět v tom vitamíny a podobně.

Stravu hrotit je dobrý ale musíš se cítit dobře a blížit se svému cíli.

To že je z tebe určitě vychrtlá srač** bez masa musí být logické. Nabrat tuk? Ale energii musíš z něčeho brát ne, kor když tak makáš. Nechovej se jako ženský.

7000 kj ? Myslím že bys měl sežrat třeba 10 000 Kj a neměl by to být žádný problém pro nabrání tuku, ale jestli žereš takhle delší dobu tak se třeba jojoefektu nevyhneš, tohle prostě není cesta, jíst jako anorektička.
Greeg

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak podle mě je těch sacharidů bídně málo, klidně bych vyměnil ty zajeblý kajserky vobarvený karamelem za 150 g pořádnecch vloček, 2 krát denně kus masa s normální 100g přílohou, postupně bych to zvýšil na aspon 11-12 tis kj na den. Tet si myslíš že 7000 kj je akorát protože možná třeba už skoro nehubneš, ale je to tim že tělo je zpomalený, a zvyklý hospodařit s tím málem na ukor ale kvality ( unava atd) neboj se že když to zvedneš o 4 nebo 5 tis kj tak nezačneš tloustnout podle mě . Za pár dní se ti doplní 100% glykogen a cukr a budeš ok.

a až budeš dávat dohromady jídelníček tak tady je asi miliarda článků takže to asi nebude problem. Ale každej ti řekne že na ten výdej je 7000 prachmálo

Naposledy upravil Greeg dne st duben 25, 2012 1:48 pm, celkově upraveno 1 krát
Rambus

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvuj nejvetsi problem je urcite v hlave.
Mas kazdy den predpokladam velmi narocnej fotbalovej trenink a k tomu 4x tydne chodis do posilovny a prijimas jen cca 250g sacharidu??? Nechapu, jak pri takovym malym mnozstvi muzes fungovat. Uplne bez problemu pridej sacharidy, v zadnym pripade ti nepujdou pri tvoji aktivite do tuku, ale do glykogenu. Urcite bych se nebal 400-500g sachru. Vyzkousej to a uvidis jak se budes citit a kdyz ti pujde nahoru vaha, tak to je glykogen navazanej s vodou, tak se nelekni

Jinak bilkoviny prijimas kvalitni, to je all right.

A z moji zkusenosti vim, ze smazeni masika na tuku je uplne v pohode i v rysovacce. Jen to nesmis v tom tuku topit a potom to lehce osusis v kuchynskym ubrousku.
Gazilion555

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc děkuji za rady, určitě je dodržím, ještě počkám na další jestli budou. Pozejtří mám volnej den tak upravím jídelníček a pak ho sem postnu
daftruck

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám poslední dobou skoro stejný problém jako Gazilion555. Prostě nějak moc řešim jídlo a bojim se aby to nešlo do tuků.Chtěl by jsem do léta trošku vyrýsovat, tak jsem si dal sacharidy na nějakých 160-180g denně a tuky zhruba 20-30g na 80kg váhy (taky endomorf). To jsem držel konstantně asi 2 měsíce a shodil jsem 5kg. Sice nemám takovej velkej energetickej výdej jako Gazilion555. Do posilky chodím 3-4x týdně do toho i kardio 20-30min. Ale jak teď pročítám,tak jsi uvědomuji,že je asi hloupost držet sacharidy takhle nízko i když bych chtěl trochu vyrýsovat.Co myslíte?
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty tuky klidně přidej. Potřebuješ je k tvorbě hormonů.
daftruck

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
Ty tuky klidně přidej. Potřebuješ je k tvorbě hormonů.

Takže těch 40g by mohlo být ok? A jinak ty sacharidy nechat třeba na 200g nebo můžu i víc. Vlnit se mi zrovna moc nechce. Mně by jen stačilo sundat trochu toho loje aby to na léto trochu vypadalo.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klidně i 60g. Vždy je lepší držet kalorie nahoře a zvýšit výdej, než ubírat na stravě. Sacharidy jsou individuální, někdo potřebuje 300 a na někoho je i 200 dost v objemu.
Pavelito

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako bych to psal já.....chození do obchodu a koukání na NH, snězení obrovské porce jídla plus zapití galonem vody a stejně se cejtit poloprázdný a přitom si už "nemůžeš" vzít ani kousek ničeho z psychického důvodu....

Když jsem tyhle věci říkal tenkrát doktorce, vysvětlila mi, že se mi svrkl žaludek a někdy je prostě roztaženější a proto mi nestačí ani velká porce, a že nejlepší je se dojíst například zeleninou.

Tuku jsem do sebe za den dostával nula nula nic gramů. Ne, že bych jich teď dávkoval o dost víc, ale v rozumném množtví v mléčných výrobcích, oliváči nebo nějaký ten oříšek.... ale v podstatě se jich " bojím" ještě dneska

Problém s večeří je klasika....to znám taky dost dobře, řešil jsem to tak, že jsem si postavil vedle sebe hrnek s vodou a vzal 2 žvejky do pusy a prostě jsem se to snažil přečkat

Všechno tohle je ale o psychice, je to o tom mít někoho kdo tě podrží, pomůže nebo pochopí, když se v tom budeš topit sám je to jak běžet a bejt uvázanej na gumovym laně.....

Hodně štěstí........btw. kde hraješ?
Gazilion555

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneksa jsem trošku zvýšil množství jídla, tak to sem hodím:

Sní: 3 celozrnné chleby, 50g kuřecí šunka, Rajče, 200g cottage
Sva: 2 celozrnné chleby, 50g šunka
Oběd: 150g čočky, 200g kuřecí maso, 3 vaječne bílky ( ve formě volského oka, bez tuku na teflonce )
Sva: celozrnný rohlík - 75g, Vícezrnná kaiserka - 50g, 50g kuřecí šunky, 50g zelenina, 50g bílého kyselého zelí
Večeře: Dušená brokolice 100g, dušená mrkev 50g, 100g kuřecí maso, 50g sójové maso
Večeře 2: 125g odtučněný tvaroh, 5 mandlí

cca mi to vyšlo okolo 9000 KJ, ale bohužel jsem byl dneska bez pohybu, protože jsem nemocnej... Co na to říkáte?? Neuloží se to na tuk, když jsem dneska jen převážně seděl kvůli nemoci? Kolik bych měl přijmout cca KJ, když mám den například nemoc, nebo před zápasem a nemám žádný pohyb ? Předem děkuji za vaše odpovědi
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Akoze sorry chlapci, ale toto je cisto na hlavu. To akoze si odvazis 50g!!!!! mrkvy a odpocitas si 5 mandli a 50g kapusty??? To je kolko? Na koniec kavovej lyzicky? A potom nasleduje otazka, ci to nepojde nahodou do tuku, pretoze si len sedel?
Ty vole....to sa ani neda dalej pisat nieco k tomu.

Normalne ludia dokazu dietovat a chudnut tak, ze vecer o 21.00 maju sacok ryze a 200g bravcocej panenky....bacha, aby ste nahodou nemali v lete celych 67kg namiesto 64...
Greeg

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no to výš tady z tý nálože budeš zítra ráno až se probudíš vypadat asi takhle :

http://img.blesk.cz/img/1/full/418828-img-paul-mason-tlustoch.jpg

myslim že to moc hrotíš, spočítej si bazální výdej energie, vyjde ti že když se moc nepohybuješ tak těch 9-10 tis je akorát, myslim že na postupný zrychlení metabolismu je to podle mě ok, až budeš mít tréning a posilku klidně bych přidal pár pytlíku rejže.

Jenom, doporučuju to celozrnné pečivo konzumovat ve formě chlebů kde máš vysloveně napsáno že je tam víc jak 50% celozrnného žitného šrotu nebo tak podobně, dávej si na to pozor, většinou celozrnné není zdaleka tak celozrnné jak si myslíš tak si dávej pozor .... ideálně sám upéct
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Akoze sorry chlapci, ale toto je cisto na hlavu. To akoze si odvazis 50g!!!!! mrkvy a odpocitas si 5 mandli a 50g kapusty??? To je kolko? Na koniec kavovej lyzicky? A potom nasleduje otazka, ci to nepojde nahodou do tuku, pretoze si len sedel?
Ty vole....to sa ani neda dalej pisat nieco k tomu.

Normalne ludia dokazu dietovat a chudnut tak, ze vecer o 21.00 maju sacok ryze a 200g bravcocej panenky....bacha, aby ste nahodou nemali v lete celych 67kg namiesto 64...

Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A teď vážně:
Gazilion555, vyhledej psychologa. Zjevně trpíš anorexií. Tohle není normální co tu píšeš.

http://www.anabell.cz/

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Problém s jídlem Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: