Ahoj, můj problém spočívá v tom, že jsem asi začel až moc hrotit stravu, ale i když si to uvědomuji, tak nemohu přestat nebo se na to nějak vykašlat...
Popíšu trochu můj problém aby jste byli v obraze a mohli poradit. Měřím 175cm a vážím 65kg a profesionálně se věnuji fotbalu. Problém je však v tom, že před
rokem jsem vážil 75kg ( jsem endomorf). Problém sem s postavou neměl ( co se týče bolesti zad apod. ), ani s pohybem, patřil jsem k rychlejším hráčům a uběhat
10 km za zápas také nebyl žádný problém. Problém byl v tom, že jsem měl na sobě docela pěknou pneumatiku, za kterou sem schytával kritiku od trenérů a
posměšky od spoluhráčů, tak sem se rozhodl pro nějakou dietu. Do té doby jsem jedl i chipsy a podobné hnusy jak prase, vůbec jsem se neomezoval. Za rok na mé
dietě jsem schodil sice na 65 kg, postavu mám celkem slušnou ( není to jen můj názor ), ale prostě jak jsem držel tu dietu ( stále držím ), tak nevím jestli
už to nemá negativní vliv a nomezuji se. Poslední dobou nemám energii, z ničeho nemám radost, nic mě nebaví, mou největší zálibou se stalo chodit do
obchodu a sledovat nutriční hodnoty potravin a často mám deprese a mám špatný pocit z toho , když si vezmu třeba v 17:00 100g rýže s kuřecím masem, nebo
cokoliv takhle malého.... Asi je to množstvím jídla, které uvádím dole v jídelníčku. Nevím jestli je to dobré množství, nebo jaký je ten jídelníček, ale
prostě když sním nějakou porci jídla, například 200g čočky a 150g kuřecích prs, tak mám ještě hlad, i když to zapiju 0,5l vody a po hodině o tom jídle ani
nevím, ale prostě si už víc nedokážu vzít, protože mám strach z toho, že bych nabral tuk, kvůli nadměrnému množství jídla, který nechci. Prosím zhodnoťte můj
jídelníček a napište chyby, a co říkáte na množství přijaté energie z jídla, které mám. Jinak fotbalový trénink mám 3x dopoledne a 4x odpoledne + zápas o
víkendu a k tomu ještě chodím 4x do posilovny. Moc by mi pomohla i rada, jestli to už není trošku i mentální anorexie, nebo rada jestli přidat nebo ubrat
jídla, prostě jakoukoliv radu rád přijmu. Předem moc děkuji
Takto vypadá můj Jídelníček přes týden ( Po-Ne )
Budíček : 6:15
Snídaně – ( 6:30 – 7:30 – podle školy)
2x vícezrnná kaiserka Billa
200g Cottage / 150g tvarohové pomazánky ( 9gB, 3gS, 3gT )
1x rajče
50g kuřecí debrecínky / jiná kuřecí šunka
Svačina - ( 9:30 – 9:45 )
2 mrkve/ bílý jogurt/ 30g WPC 80% / občas vícezrnná housa se šunku
3x týdně trénink ve škole hodinový od 9:45 - 11:25 – Fotbal, Gymnastika
Oběd - ( 11:30 – 12:30 – podle školy)
Dle jídelny ve škole, ale snažím se volit :
Kuřecí/ hovězí/ Vepřové – max 150g
Rýže/ Těstoviny/ Brambory/ Čočka – 150g
Plný talíř polévky – jím jen zeleninové a vývary, když je smetanová nejím ji
Svačina II.- (14:30 – 15:30 )
1x vícezrnná kaiserka Billa / 30g Whey
protein / 2mrkve nebo rajčata / 250g tvrdý tvaroh ( skoro bez Tuků a Sachrů, jen bílkoviny
Před tréninkem si dám vždy 1 ks ovoce – Jablko nebo pomeranč
Fotbalový Trénink - ( 17:00 – 18:30 )
Večeře – ( 18:30 – 19:00 – kvůli tréninku)
Dle jídelny na intru, ale snažím se volit:
Kuřecí/ hovězí/ Vepřové – max 200g
Rýže/ Těstoviny/ Brambory/ Čočka – 200g
Zeleninový salát
Z tohoto jídla mám vždy špatný pocit v hlavě a nutí mě to jít něco dělat...
Posilovna – ( 19:30 – 20:30 )
Večeře II. – ( 20:30 – 21:00 )
125g Měkký tvaroh + 10g Whey
Protein
Spánek : 22:00 - 22:30
Jídla za den dělají odhadem, co jsem si párkrát tak přibližně počítal 6000- 7000 KJ, přes 7250 nepřesáhnu
Nejím omáčky, a všechna jídla dělám na teflonce neb o na vodě, prostě bez tuku a smažení a pečivo se snažím vybírat celozrnné nebo aspoň vícezrnné, podle
toho v jakém obchodě sem a co mají.