Trening pre sportovcov

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trening pre sportovcov  Úvodní stránka -> Trénink -> Trening pre sportovcov
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
nostradamus

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 5:53 pm    Předmět: Trening pre sportovcov Odpovědět s citátem

Zdravim , som tu novy na tomto fore . Chcel by som si nechat poradit od vas s treningovym planom .

Mam 19 rokov , 75 kg , 180 cm

Posiloval som v minulosti asi rok aktivne potom som to nechal ,,, Pozeral som tu na fore ohladom treningov pre nie uplnych zaciatocnikov , a docela sa mi videl split . Pripade mozte mi poradit nejaky iny ? Chcel by som skor zocelit telo , nabrat silu , a samozrejme aj nieco nabrat ,,,

Mozte mi napisat nejaky ten treningovy plan ? Posilovat by som chcel doma sem tam v posilke , nacinie na posilovanie mam , pripadne poradit nejaky protein ,

Za odpovede dakujem velmi pekne :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vidlák

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Začátečníci, zvláště pak muší váhy by měly spíše začínat s fullbody než se splitem. Když budeš cvičit základní cviky jen jednou týdně tak se moc zlepšovat nebudeš. 3x týdně fullbody určitě uregeneruješ. Úplně ti bude stačit když budeš dělat jen bench, dřepy a mrtvý tah. Dokavaď z toho porosteš tak to moc nemá cenu měnit.
Nejsem žádný starý mazák, ale můj začáteční poměr výška/váha byl u mě horší než u tebe a kdybych zůstal u splitu mám tu váhu možná dodnes (tím neříkám, že je split špatný, ale čím častěji budeš dělat zákl. cviky tím dřív je vypiluješ a budeš se moct posouvat vpřed).
nostradamus

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 10:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dakujem ti pekne za radu Vidlak , no ja som siel asi pol roka full body , potom som siel objem pyramidu , a prestal som s tym v zime , chcel by som nieco na konkretne partie :) Nejaky plan ktory je osvedceny :) A taktiez kardio by som chcel do toho zapojit , najlepsie po treningu ?
Vidlák

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli nechceš fullbody tak si můžeš zkusit vrch/spodek. Mě to hodně bavilo a dost jsem u toho zesílel. Zkopčil jsem to od konkurence (sám jsem to jel):
Pondeli:
bench press 4x8
mrtvy tah 4x6
shyby 3x6 (+ zavazi)
pritahy cinky k brade 3x8
rozpazky v predklonu 3x10
bricho 4x

Streda:
drep 5x5
zakopavani 4x8
biceps s velkou cinkou 5x5
kliky na bradlech 4x8-10 (+ zavazi)
lytka 4x

Patek:
bench press 5x5
pritahy velke cinky v predklonu 4x6
stahovani kladky na hrudnik (hrazda je lepší) 3x8
military press 3x6
rozpazky v predklonu 3x10
bricho 4x

Sobota:
Drep 4x8
good mornings 4x5
biceps s jednoruckama 4x8
francouzsky tlak 5x5
lytka 4x

Na začátku bys měl lehce podseknout váhy a každý trénink si trochu přidat. Tak se jede 4 týdny pak je vhodné nějak obměnit cviky nebo úplně změnit systém. Kardio každému vyhovuje jinak, já ho jedu ve volné dny (většinou sprinty do kopce asi 10x 10-30sec 1-2min pauzy), ale kardia se neboj, jsi mladý můžeš blbnout celé dny. Když si navíc s kámošema zahraješ fotbal apod. tak ti to jen prospěje pokud máš v pořádku stravu.

Myslím si ale, že při tvé váze je poměrně "jedno" jaký tréninkový plán si uděláš, důležitější je nasazení a hlavně strava.

Rychle na stránku:

Přejdi na: