ked mas pretazene vzpriamovace, tak si vyber taky cvik ktory tie vzpriamovace vobec nezatazuje - zhyby ideal, pripadne ak sa nedvihnes daj kludne kladku. Mrtvolu plnohodnotne aj tak nenahradis, ty ju potrebujes len na tyzden vynechat kym sa zrovnas.
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Chcem zo svojho tréningu navždy vynechať mŕtvy ťah, a drepy robiť len na strojoch (klbový stroj na drepy, multipress) tak, aby som precvičoval hlavne prednú stranu stehie. Zadné stehná chcem precvičovať každý tréning pri zakopávaní (rôzne druhy) a pri hyperextenzii.
Dôvody, prečo sa chcem zbaviť mŕtveho ťahu a klasických drepov :
1. dosť mi rastie zadok z toho...
2. mám vyduté brucho, ak som v uvoľnenom postoji
Otázky :
1. aký cvik zaradiť na horný chrbát, aby som neoželel prínos mŕtveho ťahu pre hĺbku svalov chrbta ? Hyperextenziu použijem na dolný chrbát - ale čo na horný ? Totiž doteraz bol u mňa MT cvikom, ktorý som bral ako cvik, ktorý dobre precvičí aj nohy, aj chrbát. Ale chcem sa ho zbaviť, no chcem ho dobre nahradiť niečim iným...
2. rastie z hyperextenzie zadok ? ... Dúfam, že nie...
Ďakujem za seriózne odpovede.
Pre vyrývačov : NEPRISPIEVAJTE TU, nie som zvedavý na posmešky prameniace z vašej zakomplexovanosti.
Podla mna sa ti len nechce poriadne makat a hladas vyhovorky, lebo tieto cviky su najvacsi zahul. Som si na 99 percent isty, ze zadok aj brucho ti rastie z toho, ze mas vela podkozneho a visceralneho tuku. Tym, ze vyradis dva najanabolickejsie cviky zarucis jedine to, ze prides casom o svaly (ak mas malo svalov, tak zmenu zrejme nepocitis )
Cvic aspon tazke predne drepy (menej zabera zadok ako pri zadnych drepoch) a tazke pritahy v predklone
_________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
Chcem zo svojho tréningu navždy vynechať mŕtvy ťah, a drepy robiť len na strojoch (klbový stroj na drepy, multipress) tak, aby som precvičoval hlavne prednú stranu stehie. Zadné stehná chcem precvičovať každý tréning pri zakopávaní (rôzne druhy) a pri hyperextenzii.
Dôvody, prečo sa chcem zbaviť mŕtveho ťahu a klasických drepov :
1. dosť mi rastie zadok z toho...
2. mám vyduté brucho, ak som v uvoľnenom postoji
Otázky :
1. aký cvik zaradiť na horný chrbát, aby som neoželel prínos mŕtveho ťahu pre hĺbku svalov chrbta ? Hyperextenziu použijem na dolný chrbát - ale čo na horný ? Totiž doteraz bol u mňa MT cvikom, ktorý som bral ako cvik, ktorý dobre precvičí aj nohy, aj chrbát. Ale chcem sa ho zbaviť, no chcem ho dobre nahradiť niečim iným...
2. rastie z hyperextenzie zadok ? ... Dúfam, že nie...
Ďakujem za seriózne odpovede.
Pre vyrývačov : NEPRISPIEVAJTE TU, nie som zvedavý na posmešky prameniace z vašej zakomplexovanosti.
Podla mna sa ti len nechce poriadne makat a hladas vyhovorky, lebo tieto cviky su najvacsi zahul. Som si na 99 percent isty, ze zadok aj brucho ti rastie z toho, ze mas vela podkozneho a visceralneho tuku. Tym, ze vyradis dva najanabolickejsie cviky zarucis jedine to, ze prides casom o svaly (ak mas malo svalov, tak zmenu zrejme nepocitis )
Cvic aspon tazke predne drepy (menej zabera zadok ako pri zadnych drepoch) a tazke pritahy v predklone
...Si si istý tvojou trápnou domnienkou...... Nemám takmer žiadny podkožný tuk, ty PŇAK. Ide o to, že proste pri pohľade z boku som podstatne objemnejší v dolnej polovici tela, než v hornej. To je všetko. Ale seriem na to, nebudem tu prispievať.... ZBYTOČNE...
_________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
od tý doby co jsem si začal trochu nakládat na mrtvej tah ( cvičim ho zatim dost krátce tak 3 měsíce ) tak se mi tetka občas stává že mě z toho trochu bolej kyčle, je možný že to je tou vahou jak no to ještě nejsou zvyklý ? nebo to může bejt tim že se třeba moc předklánim ?
asi nemá smysl zakládat kvůli tomu nějaký téma tak se zeptám tady ...
od tý doby co jsem si začal trochu nakládat na mrtvej tah ( cvičim ho zatim dost krátce tak 3 měsíce ) tak se mi tetka občas stává že mě z toho trochu bolej kyčle, je možný že to je tou vahou jak no to ještě nejsou zvyklý ? nebo to může bejt tim že se třeba moc předklánim ?
Jen moje zkušenost:
mě bolely z mrtvoly kyčle jak pes, a to tak, že jsem po cvičení dva dny skučel bolestí. Nejdřív jsem se na to chtěl úplně vykašlat, jenže mrtvola je mrtvola.. ve finále jsem zjistil, že jsem prasil techniku - z mého pohledu je mrvola ze dvou pohybů, a to je fixace zad plus tah nohama, pak pohyb v kyčlích (narovnání). Já to prasil tím, že jsem se rovnal už při tahu nohama.
Bolest přestala, když jsem si začal HODNĚ hlídat techniku a soustředil se na sekvenci pohybu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru