STRONGMAN´S GAME AŠ
............. 3. místo............
Na závody jsem odjížděl s vidinou dobrého umístění, protože tréninky se dařily a s formou jsem byl docela spokojený. Bohužel od posledního tréninku mě bolela ruka, která mě omezovala hlavně v úchopu. To se projevilo hned v první disciplíně :
1. GIANT LOG LIFT - Začínalo se na 120kg a v každém kole se přidávalo deset kilo. Dostal jsem se na 140kg a před závodem jsem si věřil minimálně na 150kg.
2. AXLE DEADLIFT - Tady bohužel fiasko a 325kg zvládnul pouze Šíma a o prvním místě bylo rozhodnuto.
3. AXLE LIFT - Zvedala se náprava o váze 140kg, kvůli ruce jsem dal jenom tři opakování. Jinak bych si věřil tak na pět.
4. TRUCK PULL - Přitahoval se autobus a tady už ruka bolela hodně. Levou rukou jsem lano držel nadhmatem a naštěstí to šlo a čas nebyl nejhorší.
5. TYRE FLIP + FARMERS WALK 2X150KG - Na poslední disciplínu jsem zatnul zuby, abych byl aspoň na bedně a povedlo se. Pneu jsem čtyřikrát otočil a kufry popones o pár centimetrů.
Jinak závody byly kvalitně připravené, diváků bylo opravdu hodně a navíc vydržely se dívat a podporovat i za deště.
Já si teď dopřeju klid a pokud se dá ruka do kupy, tak příští neděli pojedu na MČR, jinak mě čeká až Čáslav.
_________________ Fide, sed cui fidas, vide.
Naposledy upravil s.sman dne čt květen 24, 2012 10:46 pm, celkově upraveno 1 krát
Zaslal: po květen 07, 2012 7:45 am Předmět: gratulace
Gratuluji k 3.místu,dost dobrej výkon natože ruka byla v háji (jiní by to vzdali).
Mimochodem už se těším na republiku,kde tě uvidím závodit na živo,tak ať vše klapne a teď vše kvalitně regeneruje.
Jo a 9.6. budeš v Plzni na Středoevropském poháru?
_________________ STRONGMAN ŠTERNBERK
"nikdy si nenech ukrást svůj sen"
Zdar, dodatečně gratuluji, jsi obrovskej... jinak mě se ty disciplíny nelíbily, já jsem spíš na ty běhací a hlavně disciplíny s vybavením, ne nějaké deadlifty... :) ale diváci se fakt drželi a atmosféra pěkná :) Ať se daří :)
M ČR - STRONGMAN OPEN 2012 / HODONÍN
........................ 1. místo .........................
Na závody jsem odjížděl s cílem si trochu spravit chuť po závodech v Aši. Jen jsem si nebyl jistý, jak to zvládne bolavá ruka. Při normálním fungování už byla sice v pořádku, ale nebyl jsem si jistý, jak to bude zvládat v závodním nasazení. Tak jsem se pokusil o takový amatérský taping předloktí a docela to pomohlo.
1. AXLE PRESS - Mělo se zvedat 140kg, pak se pořadatelé rozhodli váhu snížit asi na cca 130kg. Poslední pokus mi neuznali, tak jsem zvládl shodně s Pepou Mazačem osm opakování a podělily jsme se o první místo v disciplíně.
2. FARMERS WALK 2x150kg / 2x15m - Šlo to celkem v pohodě bez položení v průběhu trasy. Jen na první metě se při pokládání jeden kufr zapíchl do země a pootočil. Než jsem ho srovnal a došel druhou čast už mi čas stačil na třetí místo.
3. CAR DEADLIFT - Zvedal se áčkový Benz a pět opakování sice znamenalo vítězství, ale já byl s výsledkem hodně nespokojený. Myslel jsem si na deset opakování, ale to ani náhodou. Letos mě teda mrtvola na závodech vůbec nejde.
4. CAR WHEELBARROW - Na tuto disciplínu jsem se těšil, ale bohužel se mi v průběhu přetrhla jedna trhačka a pak jsem to za cílovou čáru už nedal. I tak to stačilo na druhé místo za Jirku Žaloudka.
5. TYRE FLIP 600kg - Pneu se převracela na počet za jednu minutu. Zvládnul jsem tři otočení. Takže opět druhé místo, tentokrát za Honzou Pluháčkem, který vylupnul čtyři otočky.
Při rozstřelu mezi mnou a Igorem Petríkem o československého vítěze mě to už vůbec nešlo a ve čtyřkombinaci jsem skončil už třetí mety a vyhrál Igor.
Takže teď opět nechat vydechnout ruku a za týden na další závod. Tentokrát na Středoevropský pohár do Čáslavi.
1. Lukáš Svoboda 35,5
2. Jiří Žaloudek 34,0
3. Josef Mazač 29,5
4. Michal Tichý 27,0
5. Jan Pluháček 17,5
6. Jiří Vytiska 13,5
7. Jan Šleis 8,0
STŘEDOEVROPSKÝ POHÁR / ČÁSLAV
.................. 5. místo .......................
1. TRACTOR PULL - Tažení traktoru se na úvod moc nepovedlo. Nepohnul s ním nikdo a tak se šlo s čistým kontem na druhou.
2. LOG LIFT - Povedlo se pět opakování, což bylo stejně jako Čestmír Šíma a při pokusu o šesté jsem si strhnul kůži na levé dlani.
3. FARMERS WALK 2x135kg / 40m - Tady jsem si před závodem říkal, že by to mohlo být kolem dvaceti sekund, což se do tří čtvrtin trati zdálo i reálné. Jen mě potom začala sjíždět náplast a výsledkem byl naopak jeden z nejhoršich časů a malá naděje na dobré umístění.
4. CONAN WHEEL - Nová disciplína v Čáslavi. Nebylo to špatné, ale příště to bude chtít přidat dvě otočky.
5. TIRE FLIP + ATLAS STONE - Zvládnutá celá kombinace, ale na moc rychle.
6. TRUCK PULL - Vypadalo to, že poslední disciplína nebude o moc lepší než ta první. Zabrat dala stejně, ale aspoň z toho bylo třetí místo za pět metrů.
STŘEDOEVROPSKÝ POHÁR / PLZEŇ
.................... 12. místo ................
Bohužel asi nejhorší závody vůbec a to ne organizací, ale mým výkonem nebo spíš nevýkonem. Začátek a to zdvih 130kg klády byl ještě v pohodě a se sedmi zdvihy jsem byl relativně spokojený. Pak ale přišel zlom a na Farmers walk, Tire flip a Car deadlift jsem nastupoval úplně bez energie a síly. Vůbec nevím co se stalo a čemu to příčítat. Aspoň na závěr jsem si spravil chuť a vyhrál Truck pull.
STŘEDOEVROPSKÝ POHÁR / RACLAWICE (POLSKO)
............................... 5. místo ...............................
Původně jsem na tyto závody ani nechtěl jet. Ale pak, když byla možnost, tak jsem si řekl, že aspoň uvidím jestli to dopadne jak na minulých závodech nebo se ukáže, že v Plzeňi to byl jen takový výpadek. S ohledem na konkurenci jsem nakonec s výsledkem spokojen.
1. AXLE LIFT 135 KG - Čtvrté místo se šesti zdvihy, takový standart.
2. TIRE FLIP 350 KG - Osm otočení bez problému, jen docela pomalé.
3. SUPER YOKE + FARMERS WALK 2X150 KG - I když mě yoke málem zavalil, tak z toho bylo třetí místo.
4. SQUAT 235 KG - Dřepy po dlouhé době docela nezvyk a navíc s tlustou osou, která klouzala. Při pátém opakování už jsem zůstal dole a píchlo mě zezedu v koleni, což mě omezilo na další dvě disciplíny.
5. CONAN - Nebýt toho kolene došel bych rozhodně dál, ale co se dá dělat.
6. CAR DEADLIFT - Zvedal se Yaris a i tady jsem skončil kvůli noze na 19 opakováních. Jinak by to bylo taky víc i když to celé nějak pochodovalo a posouvalo se to.
7. TRUCK PULL - Závěrečné tahání kamionu se mi stejně jako v Plzni podařilo vyhrát.
Braňo Golier - od 00:15
Franta Piroš - od 03:37
Jirka Žaloudek - od 07:13
Lukáš Svoboda - od 09:15
Konstantin Ilyin - od 13:23
Mateusz Baron (vítěz) - od 16:50
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru