|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
martin600
|
Zaslal: pá květen 04, 2012 7:39 pm Předmět: BCAA-využití |
|
|
Zdravím, prosím o vysvětlení k čemu jsou vlastně bcaa nejlepší. Někde čtu, že tento suplmement je vhodný pouze pro pokročilejší sportovce a to hlavně silové, jinde zase, že je to dobré brát i na kolo nebo na běh, jediné v čem se všechny články shodují je funkce ochrany svalové hmoty a zrychlení regenerace.
Jak a při čem je používáte vy?
Díky za objasnění
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Johny HaRd
|
Zaslal: pá květen 04, 2012 8:48 pm Předmět: |
|
|
BCAA jsou v silových sportech tak oblíbené, protože v játrech je nedostatek enzymů pro jejich metabolismus a proto tam nejsou vychytávány a převážně "pokračují" do svalové tkáně, takže ze všech aminokyselin co přijdou do svalu je asi 70% BCAA.
Osobně dávám 10g BCAA (značka BSN, mimochodem delikatesa  )před tréninkem na lačno, jinak ne. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
Mr. Muscle

|
Zaslal: so květen 05, 2012 9:29 am Předmět: |
|
|
Mě bylo kdysi řečeno, že to hlavně podporuje regeneraci. Je to pravda?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so květen 05, 2012 11:57 am Předmět: |
|
|
| Mr. Muscle napsal: | | Mě bylo kdysi řečeno, že to hlavně podporuje regeneraci. Je to pravda? |
Zejména to podporuje výdělky firem vyrábějících doplňky
Tipl bych si že 20 % prodejů jde k lidem kteří to využíjí, zbytek ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 05, 2012 12:01 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že zrovna BCAAčka jsou jedním z fungujících doplňků  Aspoň já na sobě pozoruju, že pomáhaj při regeneraci a hlavně když jsem jel dietu bez nich, svaly byly fuč a teď to drží :) .... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: so květen 05, 2012 12:01 pm Předmět: |
|
|
Předpokládám ale, že když trénuju zhruba 3 hodiny denně, že mi BCAA k hovnu nejsou ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: so květen 05, 2012 12:12 pm Předmět: |
|
|
No jestli posiluješ s váhami tři hodiny v kuse , tak i BCAA svěcený papežem jsou dle mýho k ničemu.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: so květen 05, 2012 4:23 pm Předmět: |
|
|
Trénink se skládá většinou 2.5 hodiny jezdění na vodě a půl hodiny běh či 2.5hod. na vodě a 1hod. posilovna - To je dvoufázová varianta
1fázová varianta obsahuje 1.5 na vodě a zase půl hodiny běh nebo hodina posilovna
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so květen 05, 2012 4:38 pm Předmět: |
|
|
Čistá BCAA mají tu výhodu, že se hrozně rychle dostanou do svalů (5-10 minut). Samy o sobě nezvyšují výkon, ale spouštějí proteosyntézu a tím bráni katabolismu a urychlují regeneraci. Na druhou stranu jejich účinek je poměrně krátký, tak hodinu, maximálně hodinu a půl. Pokud máš při tréninku v krvi dost aminokyselin z bílkovin, které jsi snědl v průběhu dne, respektive před tréninkem, tak se dá obejít i bez nich. Rozhodně ale nic nezkazíš, když si je dáš okolo nebo v průběhu tréninku. Pokud tvůj trénink trvá tak dlouho, přidal bych do BCAA taky rychlé sacharidy, třeba glukopur. U někoho, kdo trénuje dvoufázově bych nicméně čekal, že se nejdřív bude radit se svým trenérem, ten o výživě jistě ví víc, než my tady.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: so květen 05, 2012 4:46 pm Předmět: |
|
|
Trenér ví prd :D - já si dávám bcaa těsně před tréninkem - během tréninku ionťák a po tréninku sacharidy a bcaa a půl hoďky na to protein
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so květen 05, 2012 6:04 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | U někoho, kdo trénuje dvoufázově bych nicméně čekal, že se nejdřív bude radit se svým trenérem, ten o výživě jistě ví víc, než my tady. | no nedelal bych si iluze, vetsina treneru bude v tomhle ohledu (nejenom) sto let za opicema.. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
m1ro
|
Zaslal: so květen 05, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
Funguji urcite, ale tak jako i nektere dalsi doplnky, je nutne u nich hodne zvysit davkovani. Pak je to hodne znat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olafekk

|
Zaslal: so květen 05, 2012 6:31 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Mr. Muscle napsal: | | Mě bylo kdysi řečeno, že to hlavně podporuje regeneraci. Je to pravda? |
Zejména to podporuje výdělky firem vyrábějících doplňky
Tipl bych si že 20 % prodejů jde k lidem kteří to využíjí, zbytek ... |
tak nějak:P
|
|
| nahoru |
|
 |
Mr. Muscle

|
Zaslal: po květen 07, 2012 11:27 am Předmět: |
|
|
No a poklud bych měl omezené finance tak určitě koupit jako jediný suplement protein že?
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: po květen 07, 2012 11:58 am Předmět: |
|
|
| Mr. Muscle napsal: | | No a poklud bych měl omezené finance tak určitě koupit jako jediný suplement protein že? |
Bohatě. Nezapomeň ale na kvalitní stravu. Osobně jsem po letech experimentování skončil jen u proteinu - mám dva, whey jako rychlovku přes den, a casein na noc (když teda nesprásknu tvaroh, kterému dávám přednost). Ve skříni mám pixle bcaa, amin a pitchovin a vesele na to sedá prach. Světe div se, rostu i bez toho.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|