|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
patrik7
|
Zaslal: po květen 07, 2012 4:55 pm Předmět: Zhodnocení tréninku prosím. |
|
|
Dobrý den, jmenuji se Patrik a chtěl bych vás požádat o co největší kritiku mého běžného tréninku nebo i stravy. Bude mi 19 let, meřím 183 cm při váze kolem 70kg..jako malý jsem nikdy necvičil, jen jinak sportoval (8 let závodně fotbal), do posilovny jsme s kamarády zavítali málokdy. Od prvního ledna 2011 jsem však chtěl něco s mým tělem udělat. Už tehdy jsem měl doma činky..od té doby jsem vynechal nejvíce o velkých prázdninách..to jsem ale pracoval dvanáctky jako zedník, takže to taky nemuselo být nazmar. V současné době cvičím 6x týdně a to doma..nejdříve se rozcvičím (asi 100 kliků a 60 sedlehů). Poté následuje bicepsový zdvih..mám patnáct a půlky a dělám s nimi nejprve serii po osmi, poté serii tlaků po 12 na rovné lavici, poté cvik s expandérama (až 60 opakování) na ramena a křídla. Celé provedu třikrát, přičemž tlaky a cvik s expandérama třeba pětkrát. Cviky prokládám téměř pořád sedlehamy, nůžkami na břicho nebo klikami. Občas zařadím i kliky na bradlech nebo cvik na triceps s nohama na posteli a rukama na stolku. Celkový trénink trvá asi 45 minut. Co se jídelníčku týče, na to jak jsem hubený sním obrovské množství. Nikdy jsem dříve nesnídal, nyní, už asi měsíc si ale každé ráno dávám bílý jogurt s ovesnýma vločkama, banánem a medem. Dopoledne jím možná až moc sacharidů.. okolo pěti rohliků se sýrem nebo s šunkou, banán, jogurt, nebo jablko. Odpoledne oběd- Téměř vždy maso..vepřové nebo kuřecí nejčastěji. Příloha brambory, rýže, nebo knedlik. Když nemám maso, jím s velkou pravděpodobností těstoviny... Po obědě následují svačinky v podobě jogurtů, banánů, pečiva nebo těstovin až do večera.
Brzy si plánuji koupit dlouhou tyč a více závaží, takže bych mohl zařadit i jiné cviky. Mým cílem je více vyrýsovat břicho a trochu nabrat objem na křídla, prsa a paže. Hrazdu, která je vidět na fotografii bohužel nemohu použít, neboť by asi spadla zeď, když se pověsím a v současné době ji nemohu přesunout na venkovní zeď. Závěrem bych chtěl konstatovat, že kouřím cigarety a trávu. Alkohol jen o víkendu. Předem díky a s pozdravem Patrik.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 07, 2012 5:01 pm Předmět: Re: Zhodnocení tréninku prosím. |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
patrik7
|
Zaslal: po květen 07, 2012 5:29 pm Předmět: |
|
|
Dobry den, cenim si vasi rychle odpovedi, nicmene vsechny clanky na strankach , ktere se venuji zacatecnikum mam prectene a zde hledam spise konkretni odezvu na moje chyby. Pro predstavu jsem pridal do sveho profilu fotky. Dekuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 07, 2012 5:38 pm Předmět: |
|
|
| patrik7 napsal: | | Dobry den, cenim si vasi rychle odpovedi, nicmene vsechny clanky na strankach , ktere se venuji zacatecnikum mam prectene a zde hledam spise konkretni odezvu na moje chyby. Pro predstavu jsem pridal do sveho profilu fotky. Dekuji. |
pokud chces pribrat, musis jinak jist i cvicit, co vic k tomu rict?
jidelnicku najdes spousty, stejen jako treningu
pokud jsi to vazne cetl, tak by jsi mel vedet, ze stovkama sedu-ledu a kliku objemy neudelas
misto 6x tydne chod cvicit jenom 3x a udelas lepe
pokud nemas doma drepovaci stojan a velkou osu, chod do posilky _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
patrik7
|
Zaslal: po květen 07, 2012 6:15 pm Předmět: |
|
|
Vazne si myslite, ze si telo nemuze zvyknout na zatez sestkrat tydne? mam pocit, ze moje telo ma uz druhy den po kazdem cviceni vice energie nez drive. Nebo takhle: myslite si, ze kdyz budu cvicit 4x tydne, tak za stejny cas budou diky vetsi regeneraci vysledky lepsi nez kdyz cvicim 6x? Dale bych chtel poradit, zda vite o necem, co mi pomuze s rameny..uz dlouho s nimi mam problem (obcas jakoby vypadne z kloubni dirky na zlomek vteriny)..snazim se je trenovat tema expanderama ale nic moc..vubec nemuzu delat shyby s sirokym uchopem kvuli ramenum. Jinak dlouhou tyc si chci koupit co nejdrive. A co se tyce stravy..kazdy den si hlidam, abych snedl dost sacharidu a bilkovin a krome vecera mam i dobrou pravidelnost stravy.. nikdo nechape jak toho muzu tolik snist a stejne ne a ne rust...diky, vazim si vaseho casu..
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 07, 2012 6:19 pm Předmět: |
|
|
napis, co jsi jedl za posledni tri dny
co jsi opravdu jedl a ne co jis vetsinou
ne, pokud pojedes s urcitou intenzitou, tak je vylouceno aby jsi odcvicil cele telo kazdy den
tady ybch rekl, ze jsi clanky necel, a nebo aspon ne moc pozorne _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po květen 07, 2012 6:32 pm Předmět: |
|
|
Pokud chceš přibrat, budeš si muset ty živiny a kalorie počítat, aspoň po nějaký čas. Vlastní pamět a odhad jsou hrozně nespolehlivé. Doporučuju e-kalkulačku na Floře.
Co se týče cvičení, můžu se jen připojit k radám mladších a zkušenějších  .
|
|
| nahoru |
|
 |
patrik7
|
Zaslal: po květen 07, 2012 6:39 pm Předmět: |
|
|
5.5.- snídaně bílý jogurt, ovesné vločky, banán...poté trénink..po tréninku zeleninová polévka, bramborové knedlíky s vepřovým masem a se špenátem (kolem 15 knedliků)...po obědě znovu banán a nějaký ten jogurt..před večerem těstoviny se smetanou v pytlíku od vitany (upřímně nevim jak je tato strava vhodná)..no a večer zase nějaký ten jogurt, banán a lupínky s mlékem
6.5.- snídaně opět ten bílý jogurt s ovesnýma vločkama a banánem...dopoledne cvičení..k obědu pangas s bramborovou kaší..večer opět ty zmiňované těstoviny se smetanou,jogurt, tuňák a 2 krajíce chleba
7.5.- ráno zase ten zmiňovaný jogurt..pak cvičení..lupinky s mlekem.. tuňák a rohlík..k obědu jsem si dnes objednal pizzu s parmskou sunkou a nejakejma bylinkama ci co...po obede jogurt, testoviny se sunkou (tentokrat domaci testoviny)
mozna vas mate z puvodniho prispevku, ze casto jim sacharidy dopoledne...ted mam ale maturitni volno a dopoledne cvicim a pecivo se snazim omezovat..nevim jestli je jidelnicek presny ale spis v nem chybeji veci nez aby neco bylo navic...pro jogurty a banany si chodim do kuchyne kazdym dnem..obcas snim i neco spatneho jako treba videnske parky...jinak sladke posledni dobou vubec
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 07, 2012 6:59 pm Předmět: |
|
|
jidelnicek nic moc, al eberu ze jsi student
ale k snidani si dej vlocky a zalej mlekem, ale aspon 100g vlocek, jinak je to nic moc
za dalsi, urci si, co vlastne chces
chces nabrat?
chces vysekat?
kolik jsi ochotny obetovat? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
patrik7
|
Zaslal: po květen 07, 2012 7:14 pm Předmět: |
|
|
primarne mi jde o objem..jen to bricho trochu rysnout...jak koukam na to baleni tech vlocek tak jsem si opravdu daval minimum oproti tem 100g...jinak jsem schopnej obetovat dost casu i nejakej ten peniz na osu, zavazi a tak....jen treba ten stojan na drepy si radsi nejak vyresim doma nez kupovat kdyz to je tak drahy...myslite ze kliky (s nohama na posteli) klidne muzu teda delat min a vic tlaky s jednoruckama...kozy jsem za posledni dobu docela zlepsil..jen vnitrni cast nic moc...taky se chci zeptat jestli by nebyla nejaka rada na cvik na kridla s jednoruckama
diky:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po květen 07, 2012 7:16 pm Předmět: |
|
|
| patrik7 napsal: | 5.5.- snídaně bílý jogurt, ovesné vločky, banán...poté trénink..po tréninku zeleninová polévka, bramborové knedlíky s vepřovým masem a se špenátem (kolem 15 knedliků)...po obědě znovu banán a nějaký ten jogurt..před večerem těstoviny se smetanou v pytlíku od vitany (upřímně nevim jak je tato strava vhodná)..no a večer zase nějaký ten jogurt, banán a lupínky s mlékem
6.5.- snídaně opět ten bílý jogurt s ovesnýma vločkama a banánem...dopoledne cvičení..k obědu pangas s bramborovou kaší..večer opět ty zmiňované těstoviny se smetanou,jogurt, tuňák a 2 krajíce chleba
7.5.- ráno zase ten zmiňovaný jogurt..pak cvičení..lupinky s mlekem.. tuňák a rohlík..k obědu jsem si dnes objednal pizzu s parmskou sunkou a nejakejma bylinkama ci co...po obede jogurt, testoviny se sunkou (tentokrat domaci testoviny)
mozna vas mate z puvodniho prispevku, ze casto jim sacharidy dopoledne...ted mam ale maturitni volno a dopoledne cvicim a pecivo se snazim omezovat..nevim jestli je jidelnicek presny ale spis v nem chybeji veci nez aby neco bylo navic...pro jogurty a banany si chodim do kuchyne kazdym dnem..obcas snim i neco spatneho jako treba videnske parky...jinak sladke posledni dobou vubec |
Nemáš tam skoro žádné bílkoviny, je samé sacharidy a tuky. Jeden plátek masa, kousek tuňáka nebo jiné ryby za den to nevytrhne. Piš si každý den hned po jídle, co jsi snědl, zadej si to večer do kalkulačky a uvidíš sám, kolik je kde třeba ubrat. Na svoji váhu bys měl mít například minimálně 150 gramů bílkovin denně - to je ekvivalent tři čtvrtě kila kuřecích prsou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 07, 2012 7:25 pm Předmět: |
|
|
| patrik7 napsal: | primarne mi jde o objem..jen to bricho trochu rysnout...jak koukam na to baleni tech vlocek tak jsem si opravdu daval minimum oproti tem 100g...jinak jsem schopnej obetovat dost casu i nejakej ten peniz na osu, zavazi a tak....jen treba ten stojan na drepy si radsi nejak vyresim doma nez kupovat kdyz to je tak drahy...myslite ze kliky (s nohama na posteli) klidne muzu teda delat min a vic tlaky s jednoruckama...kozy jsem za posledni dobu docela zlepsil..jen vnitrni cast nic moc...taky se chci zeptat jestli by nebyla nejaka rada na cvik na kridla s jednoruckama
diky:) |
vygoogluj si freimenuv korte nebo tady na foru bear trening pro maximalni hypertrofii
udelej mi radost a oba clanky si precti a pak se ptej co ti neni jasne, ano?
prachy co chces dat za cinky dej do permice ve fitku _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
patrik7
|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:40 am Předmět: |
|
|
Nastudovano...no o tom korteho treninku jsem drive cetl...ale stale jsem se povazoval za zacatecnika tak jsem se do niceho nepoustel...ted ale kdyz to ctu znova..docela me to zajima, co to "udela"..premyslim, ze po maturite, coz je za nejakejch 20 dni bych s tim zacal...to uz by mela bejt dlouha osa i zavazi..jen nemam predstavu, kolik tak muze byt moje maximalka na mrtvy tah..nikdy jsem ho necvicil..vim, ze na to kazdej zveda velke vahy..kdyz ale budu mit doma 110 kilo v kotoucich, melo by to stacit s velkym prehledem ne?
dekuji
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 08, 2012 12:02 pm Předmět: |
|
|
| patrik7 napsal: | Nastudovano...no o tom korteho treninku jsem drive cetl...ale stale jsem se povazoval za zacatecnika tak jsem se do niceho nepoustel...ted ale kdyz to ctu znova..docela me to zajima, co to "udela"..premyslim, ze po maturite, coz je za nejakejch 20 dni bych s tim zacal...to uz by mela bejt dlouha osa i zavazi..jen nemam predstavu, kolik tak muze byt moje maximalka na mrtvy tah..nikdy jsem ho necvicil..vim, ze na to kazdej zveda velke vahy..kdyz ale budu mit doma 110 kilo v kotoucich, melo by to stacit s velkym prehledem ne?
dekuji |
nemyslim ze by to stacilo
ja tu zvedam asi nejmene, i holky co tu jsou zvedaji vic nez ja, a pro silovku mam ted startovni vahu nejakych 105 kilo
takze to asi stacit nebude
ale stejne si ty maximalky musis zjistit, nejelepsi je, zkouset s cim udelas treba dve tri opakovani a pak to odvodit, maximalnky na jedno opakovani bch nedoporucoval, ale pocitat to treba z maxima pro deset opakovani neni nejpresnejsi
za dvacet dni muzes mit prvni tri tydny korteho za sebou _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|