Bolest pod pravou lopatkou

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest pod pravou lopatkou  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Bolest pod pravou lopatkou
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 3:00 pm    Předmět: Bolest pod pravou lopatkou Odpovědět s citátem

Jelikož to není poprvé, co mi to dělá, chtěl bych to tady prodiskutovat, případně potom jít k lékaři.Takže asi před týdnem mě začalo bolet jakoby na celým spodním konci pravé lopatky. Bolest je spíše ostrá. Napadlo mě například, jestli to není fixátor lopatky (myslím ten sval, který mi drží lopatku u zad, nevím jestli to je fixátor).
Když jsem byl před 5 dny u maséra (neřekl jsem mu o tom, protože ta bolest na 95% přestala), který mi dělal masáž zad a krku, tak na konci masáže mi jakoby chtěl promasírovat svaly pod lopatkama a jak mi strčil moji ruku za záda, tak mi přejel pod tou lopatkou a vlastně tu bolest obnovil (vím, že to je moje chyba, měl jsem mu o tom říct) - tím bych asi vyřadil problémy se srdcem a ledvinami.
Teď budu mít týden volna, takže jestli se mi to nezlepší, půjdu určitě k fyzioterapeutovi nebo se poradit k tomu masérovi. Přesto bych byl rád, kdyby mi někdo něco napsal k tématu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lunreal

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poslední dobou mě to místo taky bolí, podle mě je to přetaženej fixátor lopatky jak píšeš. Vždy je to horší po mrtvole. Moje rada je dat tyden volno od treninku zad a pak pri mrtvole vymenit uchop (prava ruka podhmat) a leva nadhmat a melo by to pomoct :)
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře dobře, to volno budu mít teďka týden kompletně, asi půjdu ještě jednou na masáž, kde mu už o tom fixátoru řeknu, ale v úterý mám trénink, kde mám cvičít záda biceps, takže mám vynechat úplně nebo cvičit jiné partie? Jinak díky za radu a k té mrtvole - úchop střídám s každou sérií.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:24 pm    Předmět: Re: Bolest pod pravou lopatkou Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Jelikož to není poprvé, co mi to dělá, chtěl bych to tady prodiskutovat, případně potom jít k lékaři.Takže asi před týdnem mě začalo bolet jakoby na celým spodním konci pravé lopatky. Bolest je spíše ostrá. Napadlo mě například, jestli to není fixátor lopatky (myslím ten sval, který mi drží lopatku u zad, nevím jestli to je fixátor).
Když jsem byl před 5 dny u maséra (neřekl jsem mu o tom, protože ta bolest na 95% přestala), který mi dělal masáž zad a krku, tak na konci masáže mi jakoby chtěl promasírovat svaly pod lopatkama a jak mi strčil moji ruku za záda, tak mi přejel pod tou lopatkou a vlastně tu bolest obnovil (vím, že to je moje chyba, měl jsem mu o tom říct) - tím bych asi vyřadil problémy se srdcem a ledvinami.
Teď budu mít týden volna, takže jestli se mi to nezlepší, půjdu určitě k fyzioterapeutovi nebo se poradit k tomu masérovi. Přesto bych byl rád, kdyby mi někdo něco napsal k tématu.

Z popisu se to blbě určuje, ale nebude to zcela klasický skřípnutý nerv žebrama? To dokáže bolet na nejrůznějších místech po celém obvodu žeber.
balbi

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A to tě tam začalo bolet z ničeho nic, nebo po nějaké konkrétní fyzické aktivitě?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to možný, ale potom mi připadá divný, že u té masáže mě to začalo bolet při promnutí právě toho fixátoru.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Je to možný, ale potom mi připadá divný, že u té masáže mě to začalo bolet při promnutí právě toho fixátoru.

Tělo je mechanicky propojené. Může tě to prudce zabolet jen když se žebro a mezižeberní svaly dostanou do určité polohy a do té polohy se může dostat zmáčknutím fixátoru lopatky.
Ale tohle je jen internetová diagnoza a co ti skutečně je ti může říci jen odborník.
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha,.. no na doktora to vidím až za týden pokud bolest přetrvá. A jak to vidíš s tím tréninkem?
Mablung

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Aha,.. no na doktora to vidím až za týden pokud bolest přetrvá. A jak to vidíš s tím tréninkem?

Já osobně to tipuji na skřípnutý nerv a u něho bych cvičil bez omezení. Jen bych si dával pozor abych si nehodil činku na hlavu.
Pokud bych měl obavy že to bude natržený sval či jiné funkční poškození, ten týden bych do posilovny nepáchl. Za týden člověk nic neztratí a riziko by bylo příliš velké.
Za doktorem jdi každopádně. Ať ti potvrdí či vyvrátí podezřejní.
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Natržený doufám ne, snad je "přetáhnutý". Ono je problém, že k obvoďákovi nepůjdu určitě, protože stejně bych se nedozvěděl nic a akorát bych si vyslechl různý moudra o posilování atd. Rád bych šel k osvědčenému fyzioterapeutovi, jenže v Šumperku žádného neznám a ještě jsem na žádného kontakt neviděl.
Jak se projevuje ten skříplý nerv u cvičení? Bolest by se projevovala stejně jako u toho natrženého/natáženého svalu?
Mablung

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Natržený doufám ne, snad je "přetáhnutý". Ono je problém, že k obvoďákovi nepůjdu určitě, protože stejně bych se nedozvěděl nic a akorát bych si vyslechl různý moudra o posilování atd. Rád bych šel k osvědčenému fyzioterapeutovi, jenže v Šumperku žádného neznám a ještě jsem na žádného kontakt neviděl.
Jak se projevuje ten skříplý nerv u cvičení? Bolest by se projevovala stejně jako u toho natrženého/natáženého svalu?

S nataženými či natrženými svaly naštěstí nemám zkušenost, ale mám zkušenost se skříplými mezižeberními nervy a je to hodně blízké tomu co ty popisuješ.
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kéžby to byl opravdu jen ten skříplý nerv. Díky za to, že si mi chvíli věnoval čas, teď jsem trošku klidnější a budu se snažit sehnat toho chiropraktika.
Lunreal

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike - skriply nerv jsem taky mel a u me to byla vyrazne jina bolest. Napr. cim se mi projevoval skriply nerv byla bolest, kdyz jsem se poradne nadechnul do hrudniho kose, tim si to teoreticky muzes overit (nezatinat nebo nehybat u toho zadovymi svaly). Naopak u natazeneho praveho fixatoru lopatky se to ozyva, kdyz udelam rotaci trupu doleva, zatimco doprava bolest necitim a nejvic to citim po treninku zad.
Urcite je to individualni, ale takhle to je u me... a opravdu mi stacilo vynechat na x dni mrtvoly+ dat jen lehoucky relax cvik na zada a bylo to lepsi.
+ nedelas tezke pullovery s jednoruckou? Ty bych taky na chvili vyradil.

Rychle na stránku:

Přejdi na: